בודק את השטח: 2160p בגדלי 50-60' - כבר כדאי?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
oferikoo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לרגל מעבר לדירה חדשה יש לי את הפריווילגיה הנדירה של לבנות מערכת קולנוע ביתית מאפס.
תמיד הייתי מהמקדימים לאמץ סטנדרטים חדשים. על הטלויזיה הקודמת שלי (Philips 37PFL8404) שילמתי לא מעט בזמנו ודאגתי לארגן עבורה תכנים מתאימים.

ואז הגיע ה 2160p.

מדיונים שאני עוקב אחריהם כאן בפורום, אני מרגיש סוג של תסכול מרף המחירים בארץ כרגע. אולם, משיטוט מהיר בזאפ עושה רושם שיש מסכים במחירים של כ-7000 ש"ח (סמסונג 50' UA50HU7000 למשל). זה סכום שיכאיב לי, אך אני מוכן לשלם אותו בעבור טלויזיה יוצאת מן הכלל והידיעה שלא אחליף אותה בעתיד הקרוב. אני מודע לחוסר היצע התכנים שעושים שימוש מלא ואמיתי בטכנולוגיה הזו אבל יודע שבשנייה שהם יהיו זמינים ברשת, אני אהיה הראשון בתור להשיגם (גם אם בעוד שנתיים).

בקיצור, האם יש למישהו ניסיון עם הדגם הזה ספיציפית? ובאופן כללי - האם הגיע הזמן לאמץ את ה 2160p?

תודה :)

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1111 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #2 

אתה לא תצליח לרכוש טלוויזיה "יוצאת מן הכלל" במחיר שציינת. התסכול בפורום מתייחס לטלוויזיות שאכן יוצאות מן הכלל והמחירים של הטלוויזיות האלה נע בין 25 ל-40 אלף ש"ח [ULTRA HD - 4K].

אני לא מכיר את הדגם שציינת אבל נסה קצת להוסיף פרטים כמו מהו מרחק הצפייה, מה התכנים שאתה בעיקר צופה בהם ומה התקציב שלך, משם ננסה לעזור לך עם ההתאמה הטובה ביותר.
יצא לך ללכת ולראות טלוויזיות ודגמים בחנויות מתמחות?

oferikoo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@vivi
אז ככה,
מרחק צפייה: 4 מטרים
תכנים: המון קולנוע מבלוריי או 1080p. כמו כן חיבור למחשב לצרכי עבודה וPS3 לצרכי הנאה :) , יהיה גם ממיר דיגיטלי לכבלים, אבל אני לא צופה בתכנים משם כמעט.

התקציב שלי לא יכול לעבור את ה- 10K, ועל כן התהייה. אני יודע שבסכום זה אפשר לקנות FHD מדהימה. השאלה שמנחה אותי היא האם אני אכעס בעוד 2-3 שנים שלא "חשבתי יותר רחוק".

ביקרתי בחנויות פה ושם וראיתי את סרטוני ההדגמה. אני אשמח לקבל המלצה לגבי חנות מתמחה אמינה ובעלת היצע נרחב באיזור המרכז. אם אני אחבב אותם והם יחבבו אותי הם יזכו למכור לי גם רסיבר (פוזל כרגע ל DENON X2000 / X2100) , רמקולים ושאר ירקות.

שוב תודה :)

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1111 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #4 

במרחק צפייה של 4 מטרים מומלץ 55 אינץ' ומעלה. מתחת לזה, זו תהיה התפשרות שבטוח תגרום לך לכעוס על עצמך בעוד 2-3 שנים.

כל כמה שנים שאתה מחליף טלוויזיה? בתקציב שלך הייתי הולך על FHD מדהימה [ראש לשועלים] ולא על 4K [זנב לאריות].
סביר להניח שבעוד שנתיים - שלוש הטכנולוגיה [4K] תהיה יותר זמינה ובמחירים סבירים של 10K.

לגבי החנויות הנוספות, נמתין לשאר החברים שיוסיפו להמליץ, בכל מקרה אני מאוד מחובר לטלוויזיות של סמסונג, חפש את דגמי H ותראה בעיניך את הטלוויזיה [הכוונה ב-H הוא דגמי 2015].

אין לך דרישות מיוחדות כך שתוכל ללכת על FHD היפה ביותר שיש.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #5 

אין לי מידע קונקרטי, אבל ייתכן שמסכי 4K מוסיפים input lag לסיגנלי 1080p, מה שלא חיובי למשחקי מחשב.

מעבר לזה אני לא בטוח מה הטעם ב-4K. אולי במסכים גדולים יותר, או אם אתה משתמש בהם מקרוב יותר. היה הרבה יותר משמח אם היו מתרכזים בשיפור שחורים, אחידות, זוויות צפיה, קצבי רענון של יותר מ-60Hz, וטווח צבעים. :)

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #6 

אתה תבכה בעוד 3 שנים אם תקנה כרגע טלוויזיה מעל 5 אלף (בגודל 50 אינצ')
מה שהולך להיות בשוק בעוד 3 שנים הוא מסכים עם פאנל OLED.
כרגע הOLED יקר בצורה מטורפת - 28 אלף למסך איכותי, ויש מקום לשיפור הטכנולוגיה עצמה.
ב2020 טלויזיות שעולות היום 28 אלף וצפונה עד 75 אלף - 4K OLED - יעלו בין 4 ל-9 אלף שקל

אגב אין דבר כזה 2160P זה נקרא 4K.

קנה 1080P רגילה מאיזה חברה שאתה רוצה (אני ממליץ על פנסוניק, 4 אלף שקל ל50 אינצ')
סמארט זו תכונה מיותרת ולא שימושית בטווח הרחוק, ותלת מימד כרגע ממש לא מוצדק לרכישה.

אני אוהב את פנסוניק מ2 סיבות, פאנל IPS ואחריות ל5 שנים בארץ.

oferikoo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה על התגובות המהירות.
אם מחליטים אט אט לרדת ממסכי 4K, אשמח לקבל המלצה למסך היי-אנד 55-60 אינץ' וכמו כן לחנות מקיפה וטובה לנושא. אני מסכים שרוב ענייני ה"smart" לא שימושיים עבורי כי את החיבוריות לרשת אני עושה דרך הסטרימר, וכל מיני אפלקיציות יותר נוח לתפעל מהסלולר שבין כה נמצא תמיד לידי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”