עידן פלוס מובנה בסוני KDL-46EX653 ואנטנה חיצונית על תשתית של YES

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
odedcohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכל המומחים.
אני מתנתק מ YES ויש לי עידן פלוס מובנה בטלויזייה. מחיפושים בפורום קצת הלכתי לאיבוד.אני מבין שחייבים אנטנה וזה הכיוון.
אני גר בבית פרטי (בפרדס חנה) ויש לי צלחת על הגג.ניסיתי בעזרת קונקטור לחבר מהיציאת RF לתשתית הקיימת של YES בקיר כך שהצלחת שעל הגג תיהיה האנטנה הקיימת. התשתית כבר קיימת ועוברת בקירות ללא כבלים מחוץ לבית.זה לא עובד.
בארון תקשורת שאצלי בבית מחוברים שלל קונקטורים ומשהו שנראה כמו מסנן/מערבל.
ברור לי שהמצב האופטימלי לקליטת השידורים יהיה אנטנה חיצונית. השאלה אם באמת יש דרך ל"התלבש" על התשתית הקיימת של YES או שלוותר וללכת על אנטנה פנימית כמו אנטנת יאגי שהמליצו פה בפורום.
אשמח לעזרה.
שבוע טוב
עודד

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #2 

עם צלחת של YES אתה יכול לקלוט ערוצים חופשיים מהלוויין עמוס בעזרת ממיר לוויינים.
הצלחת לא יכולה לקלוט את שידורי עידן פלוס.
בשביל זה צריך אנטנה שקולטת בתחום ה - UHF.
אם אתה לא רוצה להסתבך עם התקנה של אנטנה חיצונית, נסה לעבוד עם אנטנה פנימית מוגברת.

odedcohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

גיל קודם כל תודה על תשובתך המהירה.
מה זה אומר ממיר לווינים?כמה זה מסובך לעלות לגג ולנתק את הכבל של YES מהצלחת ולחברו לאנטנה חיצונית שאני קונה? או ש YES חוסמים את האפשרות הזאת בארון תקשורת בעזרת פילטרים?
יש לך המלצה ספציפית לאנטנה פנימית מוגברת או אנטנה חיצונית?

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #4 

היי
האמת שלא התעסקתי עם הצלחת של YES כי אני גר בבניין משותף, ובמקום זה יש לי צלחת פרטית.
אם הציוד שלהם סטנדרטי, מדובר בכבל שבקצה שלו מחבר מסוג F שמתברג ל"עין" של הצלחת (החלק שנקרא LNB).
אני לא יודע מה חיברו בארון תקשורת אצלך בבית.
ייתכן ויש מפצל כלשהו ששולח לכל חדר בנפרד על גבי כבל שהשחילו בזמן בניית הבית את האות שמגיע מהצלחת ואז צריך לבדוק אם המפצל הזה יכול להעביר את תחום התדרים של עידן פלוס שזה אומר לפחות 400Mhz-900Mhz .
במצב כזה, אם יש לך איך לתפוס בצורה מספיק בטוחה אנטנה חיצונית (תורן או עמוד כלשהו שיש על הגג, לא חייב להיות גבוה) אתה יכול לנתק את הכבל מהצלחת ולחבר לאנטנה (זה אותו קונקטור באנטנות שנמכרות היום).
הייתרון של אנטנה חיצונית משמעותי - אתה קולט בכל הטלויזיות בבית מאותה אנטנה במקום לקנות כמה אנטנות פנימיות, הקליטה תמיד תהיה טובה יותר בחוץ על הגג מאשר בתוך החדר.

אם אתה לא רוצה את כל ההתעסקות הזאת, ואם לא חשוב לך לקלוט את ערוץ הכנסת ואת ערוץ חינוכית 23, אתה יכול לקנות ממיר לוויני (חפש למשל openbox Z5 באיביי או עליאקספרס) ולקלוט איתו את ערוצים 1,2, 10, 33, METV, HALA

odedcohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה גיל
אבדוק את הנושא

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”