מחפש המלצה לרמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295

שליחה

תקציב : 6000 שח

מחפש הצעה טובה לרמקולים לקולנוע בייתי יש בידי את הרסיבר Pioneer vsx 329 .
החדר דיי גדול 6.5 על 4.6 מטר . מחפש רצפתיים קדמיים, סנטר, סראונד, ואם צריך גם סאב .
אני די אבוד בתחום הזה .
תודה לכל העוזרים.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

העיצה הכי טובה - לך לחנויות ותשמע רמקולים שונים, מכל הסוגים והמינים.
תחליט מה נשמע לך הכי טוב ונכנס בתקציב.

לדעתי, אם סטריאו לא מעניין אותך, אתה יכול לוותר על רצפתיים ולקחת מדפיים.
עבור ק"ב, יחס עלות תועלת של מדפיים גבוהה יותר.

dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש למישהו המלצה בכל זאת ?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי

שליחה

Amir64 כתב:העיצה הכי טובה - לך לחנויות ותשמע רמקולים שונים, מכל הסוגים והמינים.
תחליט מה נשמע לך הכי טוב ונכנס בתקציב.

לדעתי, אם סטריאו לא מעניין אותך, אתה יכול לוותר על רצפתיים ולקחת מדפיים.
עבור ק"ב, יחס עלות תועלת של מדפיים גבוהה יותר.
...
·

לא ממשיכים להמליץ לך כי מה שרשמו לך מדויק!

זה המון טעם אישי ..
כיף חיים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

כעקרון, כלל האצבע לחלוקת תקציב לרמקולים היא 60% לשלישייה הקדמית - כאשר מתוך זה משהו כמו שני-שליש לקדמיים ושליש לסנטר - 30% לסאב ו-10% לאחוריים. במקרה שלך זה אומר משהו כמו 2,500 ש"ח לקדמיים, 1,000 ש"ח לסנטר, 700 ש"ח לאחוריים וכ-1,800 ש"ח לסאב. (i)

מבחינת קדמיים, זה כמעט ומוריד את הרצפתיים לחלוטין מהמשוואה, שכן רצפתיים טובים מתחילים באיזור ה-3,000 ש"ח לזוג. יש עדיין אופציות גם בתקציב קצת יותר נמוך, כמו מוניטור אודיו MR4 או וורפידייל דיאמונד 10.5, אבל לא סתם המליצו לך לחשוב על מדפיים, כי באמת שמקבלים יותר תמורה לכסף ממדפיים בהשוואה לרצפתיים באותו תקציב, ועל אחת כמה וכמה בתקציב הנ"ל. בכל מקרה, מומלץ בד"כ לקחת סנטר מאותה סדרה כמו הקדמיים.

התקציב לאחוריים די נמוך, ולכן הייתי הולך במקומך על מדפיים קטנים או סאטליטיים כגון הוורפידייל דיאמונד 10SR או מורל SP1.

לגבי סאב, אפשר ללכת על משהו כמו הוופרידייל WH-S10 או פולק אודיו PSW110.

בכל מקרה, אני מחזק מאוד את ההמלצה של אמיר: לך לחנות מתמחה ותתחיל להקשיב לרמקולים שונים בשילוב עם רסיבר כמו שלך כדי להבין מי נגד מי ומה נשמע לך אישית הכי טוב. (Y)

dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

epony כתב:כעקרון, כלל האצבע לחלוקת תקציב לרמקולים היא 60% לשלישייה הקדמית - כאשר מתוך זה משהו כמו שני-שליש לקדמיים ושליש לסנטר - 30% לסאב ו-10% לאחוריים. במקרה שלך זה אומר משהו כמו 2,500 ש"ח לקדמיים, 1,000 ש"ח לסנטר, 700 ש"ח לאחוריים וכ-1,800 ש"ח לסאב. (i)

מבחינת קדמיים, זה כמעט ומוריד את הרצפתיים לחלוטין מהמשוואה, שכן רצפתיים טובים מתחילים באיזור ה-3,000 ש"ח לזוג. יש עדיין אופציות גם בתקציב קצת יותר נמוך, כמו מוניטור אודיו MR4 או וורפידייל דיאמונד 10.5, אבל לא סתם המליצו לך לחשוב על מדפיים, כי באמת שמקבלים יותר תמורה לכסף ממדפיים בהשוואה לרצפתיים באותו תקציב, ועל אחת כמה וכמה בתקציב הנ"ל. בכל מקרה, מומלץ בד"כ לקחת סנטר מאותה סדרה כמו הקדמיים.

התקציב לאחוריים די נמוך, ולכן הייתי הולך במקומך על מדפיים קטנים או סאטליטיים כגון הוורפידייל דיאמונד 10SR או מורל SP1.

בכל מקרה, אני מחזק מאוד את ההמלצה של אמיר: לך לחנות מתמחה ותתחיל להקשיב לרמקולים שונים בשילוב עם רסיבר כמו שלך כדי להבין מי נגד מי ומה נשמע לך אישית הכי טוב. (Y)
...
·תודה רבה ! עשית קצת סדר בעניין ... אם מגדילים תקציב לקדמיים וסנטר מה אתם אומרים על b&w cm8 רצפתיים וcm centre ?

dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

epony כתב:כעקרון, כלל האצבע לחלוקת תקציב לרמקולים היא 60% לשלישייה הקדמית - כאשר מתוך זה משהו כמו שני-שליש לקדמיים ושליש לסנטר - 30% לסאב ו-10% לאחוריים. במקרה שלך זה אומר משהו כמו 2,500 ש"ח לקדמיים, 1,000 ש"ח לסנטר, 700 ש"ח לאחוריים וכ-1,800 ש"ח לסאב. (i)

...
·תודה רבה ! עשית קצת סדר בעניין ... אם מגדילים תקציב לקדמיים וסנטר מה אתם אומרים על b&w cm8 רצפתיים וcm centre ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

dadaii כתב:תודה רבה ! עשית קצת סדר בעניין ... אם מגדילים תקציב לקדמיים וסנטר מה אתם אומרים על b&w cm8 רצפתיים וcm centre ?
...
ברור לך שאתה מדבר על להכפיל את התקציב 4 בערך... 8O

סדרת ה-CM של B&W טובה, אבל אני אישית מעדיף את המוניטור אודיו סילבר, שעולים כמה וכמה אלפי ש"ח פחות ונותנים תמורה הרבה יותר טובה למחיר לעניות דעתי. (Y)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

דרך אגב,ההמלצה לצאת לסבב בשטח, זה לא רק כדי לשמוע ולהתרשם.
במקרים רבים כאשר מגיעים פיזית לחנות, ניתן למצוא שם כל מיני מציאות של מוצרים במבצע/תצוגה/יד שניה (עם אחריות חלקית), שלא מופיעים באתרים שלהם.

עשוי מאוד לעזור, בעיקר כאשר התקציב מאוד לחוץ...

dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

epony כתב:
...
...
ברור לך שאתה מדבר על להכפיל את התקציב 4 בערך... 8O

סדרת ה-CM של B&W טובה, אבל אני אישית מעדיף את המוניטור אודיו סילבר, שעולים כמה וכמה אלפי ש"ח פחות ונותנים תמורה הרבה יותר טובה למחיר לעניות דעתי. (Y)
...
איך סדרת הcm לעומת ה685 684 של b&w ? תודה:)
·

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843

שליחה

אני אישית אוהב את ה68X יותר מהCM (חוץ מ CM10 שזו ליגה אחרת) אבל אני במיעוט, הCM הרבה יותר מתכתיים ודורשים הרבה יותר הגברה..
אבל אתה חייב לשמוע אותם ראש בראש ורק אז להגיע לדעה!!

אם אתה חושב על הCM אתה נכנס לתקציב הרבה יותר גבוה, שפותח מתמודדים אחרים כמו KEF קליפש והמון אחרים.

ידידי אתה חייב ללכת לשמוע קצת..
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”