מתג או ראוטר?
שלום לכולם,
אני מתכנן רשת ביתית ואני צריך ייעוץ קטן,
1. אני רוצה לבנות רשת קווית 1g, כמובן שאני מעביר כבל cat6 בכל הבית, כרגע יש לי רק ארבעה קליינטים,
ראוטר יספיק, בינתיים מה ייתן לי מתג? כמו מפצל? אולי לשים במקום ראוטר? אולי אכין תשתית לשני חדרים נוספים. ואצטרך יותר חיבורים
2. ממיר hd של יס מתחבר לcat6?
אני מתכנן רשת ביתית ואני צריך ייעוץ קטן,
1. אני רוצה לבנות רשת קווית 1g, כמובן שאני מעביר כבל cat6 בכל הבית, כרגע יש לי רק ארבעה קליינטים,
ראוטר יספיק, בינתיים מה ייתן לי מתג? כמו מפצל? אולי לשים במקום ראוטר? אולי אכין תשתית לשני חדרים נוספים. ואצטרך יותר חיבורים
2. ממיר hd של יס מתחבר לcat6?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·Dbso כתב:אז בגדול מתג זה רק מפצל?
לא ייתן לי כלום לחבר מהתחלה ?...
לא.
את המתג אתה מחבר לראוטר ,במידה ויש לך צורך ביציאות רשת נוספות.(תדאג כמובן למתג תומך גיגה)
כבל 5E גם הוא מספיק עבור רשת גיגה ונוח יותר להשחKה ולביצוע הלחיצות של הקונקטורים. במידה ומדובר על כבלים באורכים סבירים אין סיבה ללכת על CAT6
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4888
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
·istarmini כתב:·......
לא.
את המתג אתה מחבר לראוטר ,במידה ויש לך צורך ביציאות רשת נוספות.(תדאג כמובן למתג תומך גיגה)
כבל 5E גם הוא מספיק עבור רשת גיגה ונוח יותר להשחKה ולביצוע הלחיצות של הקונקטורים. במידה ומדובר על כבלים באורכים סבירים אין סיבה ללכת על CAT6...
תרשה לי לחדד...
מתג משמש כעיקרון כגישור, כמו כן אם אינו מנוהל הוא לא מחלק כתובות (DHCP).
אצלי לדוגמא, בגלל שהנתב לא תומך 1 ג'יגה (נטגיר של בזק), הוא רק מחלק כתובות.
כל הקליינטים מחוברים למתג תומך 1 ג'יגה, והמתג מגשר אל הנתב (של בזק).
כעיקרון, הנתב מחלק כתובות, ויש לו חיבורי LAN, אם כי לא חייבים להשתמש במתג של הנתב, אלא רק לגשר אליו.
מבחינת הגדרות נתב, זה לא דורש הגדרות מיוחדות, מבחינת מתג, עד כמה שידוע לי גם לא דורש התערבות וכמעט כל מתג מנוהל ולא מנוהל יתמכו.
לדעתי, קח מתג (כי יצא יותר זול במספר כניסות גדול יותר, אם אתה מתכוון לרשת את הבית קווית), ונתב של חברת התשתית.
השיקול לקחת נתב פרטי הוא כאשר אתה לא מרוצה מהנתב של חברת התשתית (ביצועים, מגבלות בהגדרות, יציבות וכד').
אם יש לך יותר מ4 קליינטים שבכוונתך לחבר קווית, אז בכל מקרה שווה לקחת מתג, רוב הנתבים הקיימים בעלי 4 כניסות LAN.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
·אתה מודע לכך שזה שהמתג שלך תומך בג׳יגה והראוטר לא זה לא עוזר לך, כי מהירות הרשת נקבעת על פי החוליה החלשה ביותר ואצלך זה הראוטרufffnick כתב:·......
תרשה לי לחדד...
מתג משמש כעיקרון כגישור, כמו כן אם אינו מנוהל הוא לא מחלק כתובות (DHCP).
אצלי לדוגמא, בגלל שהנתב לא תומך 1 ג'יגה (נטגיר של בזק), הוא רק מחלק כתובות.
כל הקליינטים מחוברים למתג תומך 1 ג'יגה, והמתג מגשר אל הנתב (של בזק).
כעיקרון, הנתב מחלק כתובות, ויש לו חיבורי LAN, אם כי לא חייבים להשתמש במתג של הנתב, אלא רק לגשר אליו.
מבחינת הגדרות נתב, זה לא דורש הגדרות מיוחדות, מבחינת מתג, עד כמה שידוע לי גם לא דורש התערבות וכמעט כל מתג מנוהל ולא מנוהל יתמכו.
לדעתי, קח מתג (כי יצא יותר זול במספר כניסות גדול יותר, אם אתה מתכוון לרשת את הבית קווית), ונתב של חברת התשתית.
השיקול לקחת נתב פרטי הוא כאשר אתה לא מרוצה מהנתב של חברת התשתית (ביצועים, מגבלות בהגדרות, יציבות וכד').
אם יש לך יותר מ4 קליינטים שבכוונתך לחבר קווית, אז בכל מקרה שווה לקחת מתג, רוב הנתבים הקיימים בעלי 4 כניסות LAN....
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4888
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@tomer953
·
אתה ממש טועה.
כל עוד שני הקליינטים מדברים דרך אותו מתג תומך ג'יגה, ושניהם תומכים ג'יגה, זו תהיה התעבורה בינהם.
אתה מוזמן לבדוק את התעבורות בכתבות של שרתים שכתבתי באתר, כך גם ביצעתי את הבחינות, והן זהות בין אם הנטגיר נותן את הכתובות (תומך 100 מגה) או אם זה היה עם ה1043 של TPLINK זצ"ל (תומך ג'יגה).
החולייה החלשה קובעת את מהירות התעבורה כאשר היא לוקחת חלק פעיל בין המשתתפים (בין אם מגשר או אחד הקליינטים).
אם תתעקש אעלה נתוני iperf
@Dbso
גם מעשית, התעבורה אל האינטרנט נקבעת לפי רוחב הפס של התשתית
·
אתה ממש טועה.
כל עוד שני הקליינטים מדברים דרך אותו מתג תומך ג'יגה, ושניהם תומכים ג'יגה, זו תהיה התעבורה בינהם.
אתה מוזמן לבדוק את התעבורות בכתבות של שרתים שכתבתי באתר, כך גם ביצעתי את הבחינות, והן זהות בין אם הנטגיר נותן את הכתובות (תומך 100 מגה) או אם זה היה עם ה1043 של TPLINK זצ"ל (תומך ג'יגה).
החולייה החלשה קובעת את מהירות התעבורה כאשר היא לוקחת חלק פעיל בין המשתתפים (בין אם מגשר או אחד הקליינטים).
אם תתעקש אעלה נתוני iperf
@Dbso
גם מעשית, התעבורה אל האינטרנט נקבעת לפי רוחב הפס של התשתית
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
@ufffnick
בדקתי את העניין ואתה צודק
סוויצ׳ של ג׳יגה שיחובר לראוטר של 100 יאפשר תקשורת של ג׳יגה - בין המחשבים שמחוברים אליו.
כפי שטענת...
כאמור, כל מחשב אחר שמחובר דרך הראוטר או דרך כל ״מסלול״ אחר שצריך לעבור מוצר שתומך 100 בלבד, לא יקבל ג׳יגה
בדקתי את העניין ואתה צודק
סוויצ׳ של ג׳יגה שיחובר לראוטר של 100 יאפשר תקשורת של ג׳יגה - בין המחשבים שמחוברים אליו.
כפי שטענת...
כאמור, כל מחשב אחר שמחובר דרך הראוטר או דרך כל ״מסלול״ אחר שצריך לעבור מוצר שתומך 100 בלבד, לא יקבל ג׳יגה