מחפשים LED בין 55-60'' חדשה לסלון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206

שליחה

שלום לכולם,
אנחנו מחפשים מסך חדש לסלון .
מרחק צפייה של 3 מ', צפייה גם כשהחדר מואר, אך בסרטים הוא יוחשך כמובן .
המסך מחובר לממיר HD של HOT ויקרין סרטים FULL HD דרך כונן קשיח כרגע, ובעתיד דרך סטרימר.
פחות חשוב עניין ה3D , סמארט כן אופציה.
כרגע אין תקציב מסויים , אנחנו בכלל רוצים גם להבין מה המחירים פחות או יותר .

אשמח להמלצות טובות במחירים שפויים, לא מסכי OLED ב25 אלף ש"ח .
פתוח לLG, SAMSUNG, PANASONIC, PHILIPS, SHARP, SONY ולכל האחרים והטובים .

תודה מראש לעוזרים ולממליצים,
רוי.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637

שליחה

פנסוניק 60 אינץ' ב7 אלף.
זה המסך שאני ממליץ עליו, פאנל led ips
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

iSolt כתב:פנסוניק 60 אינץ' ב7 אלף.
זה המסך שאני ממליץ עליו, פאנל led ips
...
·אפשר לדעת איך נקרא הדגם?

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תגובות מישהו ?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

קשה להגיד. יש הרבה פרמטרים שצריך להתפשר ביניהם ואין מסך שעושה טוב הכל.

אם הפעלת סרטים חייבת להיעשות ישירות ע"י המסך (אגב, לדעתי זה מוגדר "סמארט"), זה כנראה מוריד חלק מהיצרנים שעושים את זה פחות טוב: תמיכה בכתוביות כמו שצריך, שליטה נוחה, וכו'. אני לא בטוח כי אני לא משתמש בזה, אולי אחרים יוכלו להרחיב.

טווח מחירים אפשר לראות באתרי השוואת מחירים. לשארפ יש כמה דגמים זולים יחסית, במיוחד לגודל 60".

כמה נקודות:
לפנסוניק יש 5 שנות אחריות מהיבואן הרשמי, אולי לשארפ בחלק מהמקרים. לאחרים לרוב 3 שנים. מיבואנים לא רשמיים זה יכול להיות גם רק שנה אחת, אבל לא תמיד.

לצפיה בחושך יש יתרון למסכים עם שחורים טובים, אבל גם כאן זו שאלה של על מה להתפשר.

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116

שליחה

אני באותה התלבטות לגבי מסך 60 אינץ
השאלה היא עם כבר שווה לרכוש מסך עם תמיכה ב 4k?

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

jtk כתב:קשה להגיד. יש הרבה פרמטרים שצריך להתפשר ביניהם ואין מסך שעושה טוב הכל.

אם הפעלת סרטים חייבת להיעשות ישירות ע"י המסך (אגב, לדעתי זה מוגדר "סמארט"), זה כנראה מוריד חלק מהיצרנים שעושים את זה פחות טוב: תמיכה בכתוביות כמו שצריך, שליטה נוחה, וכו'. אני לא בטוח כי אני לא משתמש בזה, אולי אחרים יוכלו להרחיב.

טווח מחירים אפשר לראות באתרי השוואת מחירים. לשארפ יש כמה דגמים זולים יחסית, במיוחד לגודל 60".

כמה נקודות:
לפנסוניק יש 5 שנות אחריות מהיבואן הרשמי, אולי לשארפ בחלק מהמקרים. לאחרים לרוב 3 שנים. מיבואנים לא רשמיים זה יכול להיות גם רק שנה אחת, אבל לא תמיד.

לצפיה בחושך יש יתרון למסכים עם שחורים טובים, אבל גם כאן זו שאלה של על מה להתפשר.
...
·ובכל זאת אם היית צריך להמליץ על מסך בקטגוריה ?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

לי קשה למצוא מסך טוב, כך שאני לא יודע מה להגיד.

תסתכל על דיונים מלאחרונה ותראה מה אנשים אומרים על דגמים שונים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

ממליץ לך לבדוק סוני 60W855B ופנסוניק 60AS700.
אני לא מכיר את המסכים מנסיון, אלא רק מקריאה וביקורות ברשת. לפנסוניק (אבל בגודל 50) יש כאן באתר סקירה מעמיקה מאד של עפר. מנסיון שלי - ממליץ לך להתרחק ממסכים של LG, לצערי רכשתי כזה לפני כחצי שנה והוא אכזבה שאני נאלץ לחיות איתה יום יום.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

jacko-il כתב:ממליץ לך לבדוק סוני 60W855B ופנסוניק 60AS700.
אני לא מכיר את המסכים מנסיון, אלא רק מקריאה וביקורות ברשת. לפנסוניק (אבל בגודל 50) יש כאן באתר סקירה מעמיקה מאד של עפר. מנסיון שלי - ממליץ לך להתרחק ממסכים של LG, לצערי רכשתי כזה לפני כחצי שנה והוא אכזבה שאני נאלץ לחיות איתה יום יום.
...
אקיי, קיבלתי לעצמי. תודה רבה על התגובה.·

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מישהו מכיר את המסך הזה:
Philips 58PFT5309 ויודע לשפוך לי עליו קצת אור ?
אני יכול לרכוש אותו ב5000 ש"ח עכשיו .
האם הוא תמורה גבוהה למחיר? מישהו יודע איפה אפשר לצפות בו ?

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

jacko-il כתב:ממליץ לך לבדוק סוני 60W855B ופנסוניק 60AS700.
...
אני מאוד רוצה לדעת מה זו ההכללה הזו.
לכל חברה יש דגמים מעולים ודגמים פחות טובים, גם לסוני לא חסר. מה הסיבות שכל כך התאכזבת מהטלוויזיה של LG? איזה דגם קנית?

הIPS 60 שדיברתי עליו, אני לא יודע מה הדגם שלו, ראיתי אותו בחנות בעיר שלי.
לי יש 50 IPS של פנסוניק, מסך מדהים.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

צודק, לכל חברה יש דגמים מומלצים יותר ומומלצים פחות, אך LG עושה שימוש בפאנלי IPS בלבד. הפאנלים האלו מצטיינים בכל מיני אספקטים אך גרועים באחד הדברים הכי חשובים לדעתי במסך לקולנוע ביתי - עומק השחור והאחידות שלו. המסכים שלהם, במיוחד הגדולים יותר, סובלים מעננות ומתופעה שנקראית IPS GLOW. (מוזמן לחפש בגוגל תמונות הרבה יותר קל לראות את הבעיה מאשר לנסות להסביר למה אני מתכוון)
המסך שלי הוא 60LA621Y והוא נרכש לפני כחצי שנה. ח.י הסכימו להחליף לי את המסך שקבלתי מפני שהיתה בו עננות ממש מוגזמת. המסך המחליף הגיע עם פאנל דפוק (פס צהוב) אבל בכמה דקות שהוא עבד פה היה ניתן לראות שהוא סבל בדיוק מאותה בעיה של עננות. המסך הבא שהביאו להחלפה סבל גם הוא מאותן בעיות בדיוק, אך מעט פחות עננות מהראשון ולכן הסכמתי לקבל אותו ולהישאר איתו. (גם לא יכלתי להרשות לעצמי להחסיר עוד ימי עבודה בשביל העניין הזה)
שורה תחתונה, לדעתי אלו מסכים שמתאימים לשימוש בתנאי צפייה ללא חושך ועם תכנים כמה שפחות כהים. ברגע שצופים בסרטים עם סצינות חשוכות ובחדר חשוך זה פשוט נראה זוועה.
אתה מוזמן להסתכל כאן למשל ולראות על מה אני מדבר:
http://www.rtings.com/info/black-unifor ... shlighting
כל המסכים שהשחור שלהם נראה אפור עם מלא אזורים בהירים/צהובים אלו מסכים של LG או מסכים שעושים שימוש בפאנלי IPS של LG. מסך ה- FULL HD הבכיר ביותר של סוני לדוגמא, ה- W950B עושה שימוש בפאנל IPS של LG ואילו אחיו הקטן ה W850B עושה שימוש בפאנל מסוג VA. אפשר לראות הבדל של שמיים וארץ. זו הסיבה המרכזית למדוע ה- W950B קיבל ביקורות לא טובות ברשת - פשוט אי אפשר לצפות ככה בסרטים לדעתי.

אחרי שכל זה נאמר, חשוב לי לומר כמובן שזה עניין של טעם והעדפה אישית ועל מה כל אחד שם את הדגש. הדגש המרכזי שלי הוא מה שציינתי אך לגיטימי שלמישהו אחר זה ייראה זניח והוא ישים את הדגש על משהו אחר. כל אחד ודעתו.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415

שליחה

לא יודע למה גם לי יש את ה621 אחלה מסך לא עננות ולא כלום אחד המסכים הטובים של 2013. קנה מהר.
Sony 1040
Monitor mass

ILANBEN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
שם מלא: ILANBEN

שליחה

מה הבדל בן פאנל VA ל IPS?.
לי יש את הדגםW815 של סוני אז אזה פאנל??
תודה.

DaJackaL
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שליחה

רכשתי לפני שבועיים את ה AS670 של פנסוניק ובנתיים אני מאוד מרוצה... סרטים וסדרות בHD רואים מעולה !

הייתי ממליץ לך לראות את הדגם הזה AS670 וגם את ה AS700 - שני דגמים מעולים וגם בנוסף 5 שנים אחריות שזה פלוס גדול (מבחינתי בכל אופן). כאמור, יש לא מעט מסכים טובים פיליפס וסוני יש להם כמה דגמים טובים... צריך ללכת לעשות קצת עבודה ולחפש ומה שנראה לך בעין הכי טוב וכמובן מתאים לתקציב

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אתה מוזמן לעיין כאן אם מעניין אותך להבין מהם ההבדלים: (יש המון סוגי פאנלים מכל משפחה וכל אחד מביא משהו מעט שונה לשולחן)
http://www.tftcentral.co.uk/articles/pa ... logies.htm

ואם אני לא טועה במסך שלך יש פאנל מסוג VA.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

jacko-il כתב:צודק, לכל חברה יש דגמים מומלצים יותר ומומלצים פחות, אך LG עושה שימוש בפאנלי IPS בלבד. הפאנלים האלו מצטיינים בכל מיני אספקטים אך גרועים באחד הדברים הכי חשובים לדעתי במסך לקולנוע ביתי - עומק השחור והאחידות שלו. המסכים שלהם, במיוחד הגדולים יותר, סובלים מעננות ומתופעה שנקראית IPS GLOW. (מוזמן לחפש בגוגל תמונות הרבה יותר קל לראות את הבעיה מאשר לנסות להסביר למה אני מתכוון)
המסך שלי הוא 60LA621Y והוא נרכש לפני כחצי שנה. ח.י הסכימו להחליף לי את המסך שקבלתי מפני שהיתה בו עננות ממש מוגזמת. המסך המחליף הגיע עם פאנל דפוק (פס צהוב) אבל בכמה דקות שהוא עבד פה היה ניתן לראות שהוא סבל בדיוק מאותה בעיה של עננות. המסך הבא שהביאו להחלפה סבל גם הוא מאותן בעיות בדיוק, אך מעט פחות עננות מהראשון ולכן הסכמתי לקבל אותו ולהישאר איתו. (גם לא יכלתי להרשות לעצמי להחסיר עוד ימי עבודה בשביל העניין הזה)
שורה תחתונה, לדעתי אלו מסכים שמתאימים לשימוש בתנאי צפייה ללא חושך ועם תכנים כמה שפחות כהים. ברגע שצופים בסרטים עם סצינות חשוכות ובחדר חשוך זה פשוט נראה זוועה.
אתה מוזמן להסתכל כאן למשל ולראות על מה אני מדבר:
http://www.rtings.com/info/black-unifor ... shlighting
כל המסכים שהשחור שלהם נראה אפור עם מלא אזורים בהירים/צהובים אלו מסכים של LG או מסכים שעושים שימוש בפאנלי IPS של LG. מסך ה- FULL HD הבכיר ביותר של סוני לדוגמא, ה- W950B עושה שימוש בפאנל IPS של LG ואילו אחיו הקטן ה W850B עושה שימוש בפאנל מסוג VA. אפשר לראות הבדל של שמיים וארץ. זו הסיבה המרכזית למדוע ה- W950B קיבל ביקורות לא טובות ברשת - פשוט אי אפשר לצפות ככה בסרטים לדעתי.

אחרי שכל זה נאמר, חשוב לי לומר כמובן שזה עניין של טעם והעדפה אישית ועל מה כל אחד שם את הדגש. הדגש המרכזי שלי הוא מה שציינתי אך לגיטימי שלמישהו אחר זה ייראה זניח והוא ישים את הדגש על משהו אחר. כל אחד ודעתו.
...
אבל היית צריך לדעת, זה ידוע שIPS מציג תמונה יפה אבל מתקשה בשחור.
אני בחרתי בIPS כי אני משתמש בטלוויזיה כמסך מחשב, כולל גיימינג וסדרות טלוויזיה. קניתי פנסוניק IPS והאמת שמלבד סצינות ממש כהות בסרטים אני לא מרגיש כל כך בעיה עם ההצגה של השחור.
וממה שלמדתי עד עכשיו הטלוויזיה היחידה ש"תרגיע" אותך מבחינת שחור היא עם פאנל OLED גם של LG, לפאנל הזה יש את היכולת לכבות לחלוטין מנורות באזור השחור כדי לקבל שחור אמיתי עם עומק מלא. תקרא על זה

אגב לא כל המסכים של LG באים עם IPS, רק חלק מהדגמים. אני קניתי 2 טלוויזיות LG להורים ואין להם IPS (לד בגדלים 32/47)
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

NivToledano
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86

לפי דעתי לך על פנסוניק - לי סוני W828 55 אינץ ואני לא הכי מרוצה

שליחה

עם נושא הטלויזיה לא בוער לך ברמות מטורפות
יש לי חבר שגם היה לחוץ לקנות והוא מחכה לסוף שנה - כי עד סוף השנה המחירים ירדו עוד ב 2500 שקל ויותר
ותוכל להביא מסך 4K
המסך הקעור של של סמסונג חבר שלי רצה לרכוש 65 אינץ היה נעול עליו מאוד רצה להשקיע 18 אלף וקיבל מידע מכמה אנשים מהתחום חכה לסוף שנה תביא אותו ב13-12 בלי להתאמץ

בקיצור אם אתה אש - הייתי הולך על פנסוניק מה שהמליצו לך
אם יש לך זמן לחכות ותרצה לחסוך לא מעט כסף חכה לסוף שנה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@iSolt
אתה צודק. הייתי צריך לדעת. לא עשיתי שיעורי בית לגבי המסך הזה ושערתי שיהיה בסדר. אבל התאכזבתי מאד מהנושא הזה.. ידעתי שהשחור של ה IPS פחות עמוק, אבל לא ציפיתי לקבל מסך עם כל כך הרבה עננות וכתמים בהירים. מה שעוד יותר מעצבן אותי בזה זה שרוב הבעיות האלו פתירות לגמרי עם מרכיבים את המסך כמו שצריך. (הכוונה לעננות ולא לעומק השחור של הפאנל)
אגב, המסך שלי משתפר פלאים אחרי שהוא נדלק ועובד איזה שעה-שעתיים. כנראה שהבדלי טמפ' גורמים לרכיבים להתכווץ/להתפשט וכו'. חוץ מהקטע של העננות הזו, המסך טוב ואני מאד אוהב את התמונה שלו ואת התלת מימד שלו.
לגבי OLED, יש לך בלבול קטן עם מסכי LED עם תאורת לד מקומית, שם תאורת הלד מחולקת להרבה אזורים שאפשר לשלוט בהם בנפרד. לפאנל OLED אין שום קשר לפאנלי LED (כלומר LCD) - הם מבוססים על טכנולוגייה שונה לגמרי בהם התאים עצמם (התת פיקסלים) הם מקור האור. ואתה צודק, שם השחור הוא אכן אבסולוטי. אם הייתי בחו"ל כבר מזמן הייתי רוכש את המסך הזה, אך לצערי בארץ המחיר שלו הזוי כרגע.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”