פריסת תשתית CAT7A

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום.

אני בונה בית ומראש סגרתי עם הקבלן על כבל CAT7.
צינורות ההשחלה עבים יחסית (25 מ״מ עד שני כבלים) ובמקומות שיש ריכוז גדול יותר של כבילה (5-6 כבלים) יש צינור בקוטר 35 מ״מ).
אני יחסית סגור על הדגם - 99XG544 שנראה על הנייר הכי טוב מבחינת ביצועים (1200mhz) אלא אם מישהו יאיר את עיני לאופציה מקבילה מבחינת ביצועים ונוחה יותר לעבודה/זולה יותר.

יש לי כמה שאלות:

1. יש למישהו נסיון עם כבלי 23AWG שלהם? והדגם הספציפי הזה בפרט?
2. האם אתם צופים בעיות בהשחלה (ע״י חשמלאי שכבר העביר חבלי משיכה וישים ג׳ל, כמובן) בצינורות בקטרים הללו?
3. האם יש בעיה בחיבור כבל כזה לקיסטונים של CAT6/CAT6A מבחינה מכנית (הכנסת הגיד העבה לקרונות שלהם)
4. האם יש בעיה עם הכנסת כבל כזה לקופסאות גוויס בעומק סטנדרטי? (עקב הסיבוב של הכבל לפני החיבור ואולי לחץ מכני תמידי על הפנל שמחזיק את הקיסטון והקיסטון עצמו)
5. מישהו יודע איפה ניתן לקנות את הכבלים הללו?

תודה רבה!

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

@GibsonLP
·
שלום,
כבל CAT7 מוגדר ככבל שיכול להעביר תשתית 10G בתדר 1200 מגה הרץ... בפועל לצרכן הביתי הכבל הזה OVER KILL ומספיק כבל CAT6 גם לעוד עשור לפחות... במידה ומדובר על השקעה גדולה יותר בנושא תשתית ואופי השימוש ברשת הייתי הולך על CAT6A.

1: יש נסיון, כבל מצויין
2: במידה והוא מכין את התשתית כראוי לא אמורה להיות בעיה
3: חיבור של כבל CAT7 מתבצע אך ורק למחברי CAT7 או CAT6A יעודיים
4:בגדול לא אבל תלוי בכמות הכבלים שנכנסים לאותה קופסה, שים לב שהכבל הינו קשיח מאוד וקשה לקיפול במיוחד בתוך קופסה צרה, רצוי ומומלץ להעזר באנשי מקצוע על מנת לחווט את הבית כראוי
5: כן
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #3 

JEXY כתב:. . .
·
שלום,
כבל CAT7 מוגדר ככבל שיכול להעביר תשתית 10G בתדר 1200 מגה הרץ... בפועל לצרכן הביתי הכבל הזה OVER KILL ומספיק כבל CAT6 גם לעוד עשור לפחות... במידה ומדובר על השקעה גדולה יותר בנושא תשתית ואופי השימוש ברשת הייתי הולך על CAT6A.

. . .
...
·JEXY@

אני בור בכל הנושא של הכנה של רשת ביתית, אבל האם ההבדל במחיר כ"כ גדול לבית פרטי בין CAT7 ל-CAT6A?
האינטויציה שלי, מבוססת על שום דבר, אומרת שההבדל קטן מכדי לעשות שיקולים והייתי הולך ישר על CAT7.

GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

לטעמי ההבדל הינו זניח (תלוי בדגם המדוייק אבל עד שקל למטר פחות או יותר).
חוץ מזה, במקרה שלי - הקבלן תמחר כבר את הכבל וגם את ההשחלה ומראש הכין צינורות השחלה גדולים אז למה לא? הוא לא יחזיר לי 300 שקלים אם אבחר בCAT6...
So long and thanks for all the fish!

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”