התלבטויות...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
בןדוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

חשבתי לקנות את הH6400, ראיתי כאן כמה תגובות לא כל כך טובות עליה, וגם התמונה לא נראתה לי משהו..
בעיקרון התלבטתי בינה לבין Panasonic TC-L47ET60 / TX-L47ET60, אבל אני לא מוצאת עליה חוות דעת.
הבנתי שאיכות התמונה טובה יותר בפיליפס 8404, ואני מתחילה לחשוב אם לא כדאי לי לוותר על כל עניין הsmart ולקנות טלויזיה ישנה יותר שאיכות התמונה בה טובה יותר, הרי תמיד אוכל לחבר אליה את האנדרואיד און TV, לא?!
אשמח לשמוע אם 46pfl7605 או 46PFL6606 של פיליפס דומה ל8404 באיכות הצפיה.
ואיך איכות הצפיה בET60 פנסוניק בהשוואה לפיליפסים השונים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

ערבבת כל מיני שאלות, כל מיני דגמים ובגדול קצת הלכת לאיבוד.
בואי נתחיל מחדש ברגל ימין - מהם הצרכים שלך מהמסך? למה יהיה מחובר ומה בעיקר חשוב לך? (סתם יחובר לעידן+/או לממיר, או שיחובר לסטרימר או מחשב..) יש כאלו שממש חשוב להם איכות התמונה בשידורים רגילים (SD) ויש כאלה (כמוני לדוגמא) שזה ממש לא מעניין אותם כי הם בעיקר צופים ב HD.
איזה גודל מסך את מחפשת? או יותר נכון לשאול - מהו מרחק הצפייה אל המסך? ואיך לא - מהו התקציב המירבי שלך?
אגב, לא יודע מאיפה קבלת את הרושם שה- H6400 קיבל כאן תגובות לא טובות. כן, יש כאן כמה פוסטים של חברים שלא כל כך אהבו את המסך, אבל זה לא משהו גורף ובטח שאי אפשר להסיק מהם משהו כל כך גורף. הוא דווקא מקבל ביקורות טובות ברחבי הרשת והוא נחשב למסך שעושה הכל מהכל ובצורה די טובה למען האמת..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #3 

אי אפשר להגיד בהכללה שדגמים ישנים נראים טוב יותר. אם התכוונת למצוא מסך מדגם ישן, סדרה גבוהה, ובלי SMART כדי שיהיה גם זול וגם איכותי, אני לא בטוח שאפשר למצוא דבר כזה. נראה גם שבארץ דגמים ישנים לא עולים פחות אלא יותר. :)

אולי בדגמים "עבים" יותר, עם תאורה אחורית ולא צידית, יש סיכוי לאחידות תאורה טובה יותר, אבל מעבר לזה אני חושב שדגמים חדשים צריכים להיות טובים באותה מידה או משופרים קלות. מה שכן, דגמי פלזמה ישנים (חלקם לפחות) טובים באיכות תמונה נטו מ-LCDים נוכחיים, אבל כמובן כוללים גם חסרונות של פלזמה.

בןדוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

jacko-il כתב:ערבבת כל מיני שאלות, כל מיני דגמים ובגדול קצת הלכת לאיבוד.
בואי נתחיל מחדש ברגל ימין - מהם הצרכים שלך מהמסך? למה יהיה מחובר ומה בעיקר חשוב לך? (סתם יחובר לעידן+/או לממיר, או שיחובר לסטרימר או מחשב..) יש כאלו שממש חשוב להם איכות התמונה בשידורים רגילים (SD) ויש כאלה (כמוני לדוגמא) שזה ממש לא מעניין אותם כי הם בעיקר צופים ב HD.
איזה גודל מסך את מחפשת? או יותר נכון לשאול - מהו מרחק הצפייה אל המסך? ואיך לא - מהו התקציב המירבי שלך?
אגב, לא יודע מאיפה קבלת את הרושם שה- H6400 קיבל כאן תגובות לא טובות. כן, יש כאן כמה פוסטים של חברים שלא כל כך אהבו את המסך, אבל זה לא משהו גורף ובטח שאי אפשר להסיק מהם משהו כל כך גורף. הוא דווקא מקבל ביקורות טובות ברחבי הרשת והוא נחשב למסך שעושה הכל מהכל ובצורה די טובה למען האמת..
...
תודה רבה על התגובה, אני אכן מרגישה קצת אבודה..
המסך יהיה המסך המרכזי בסלון הבית, ממוקם בערך 3 מטר מהספה, המסך הישן מחובר כיום לעידן+ וסטרימר, וכדי להוסיף לילדים קינקט (וXBOX) אנחנו צריכים לעבור למסך משוכלל, אני מעדיפה שלא להתחבר לכבלים ולכן מעדיפה את אופציית הSMART, אבל התקציב שיש לנו לשידרוג הטלויזיה אינו גבוה (רשמית הוא 3000 אבל אני מנסה להוסיף - שנגיע ל4000).
מאוד חשובה לי איכות התמונה, אצל ההורים שלי יש סוני EX-700 ואיזשהו דגם של פיליפס חדש יותר, שהאיכות של שתיהן מדהימה, בפיליפס יש איזושהי הרגשה כאילו אנחנו צופים ממש בהצגה - אפילו בסרטים ישנים (לא מזמן שודר גוד וויל האנטינג, ואפילו הוא נראה חי מתמיד).
אנחנו לא מחליפים טלויזיות לעיתים קרובות, ודווקא בגלל זה נראה לי שאולי עדיף ללכת על טלויזיה חכמה שתשרת אותנו לאורך זמן,
את הH6400 ראיתי בחנויות ואני לא בטוחה שאיכות התמונה שם לטעמי, למרות שמלכתחילה חיפשתי את הדגם הזה בגלל ההמלצות החמות.
אשמח מאוד לעזרה והכוונה.
אגב, הבנתי שהPanasonic THL47ET60 בגודל הזה - לא מיובא ע"י הייבואן הרשמי רק ע"י פרללי, מה ההשלכות של זה ? רק האחריות או שיש הבדלים מהותיים בפונקציות שבטלויזיה?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

אני אנסה קצת להבין אותך יותר טוב,
מה הקשר בין התוספת של הקינקט/אקסבוקס לרכישת הטלויזיה החדשה? למה את חושבת שהמסך הנוכחי לא מתאים ושאת צריכה טלויזיה חדישה יותר? האם את יודעת מה זה טלויזיה חכמה ומה נותן לך בפועל SMART? (אני מנסה לוודא שאת מבינה מה את מחפשת ושאת באמת צריכה את זה ולא מדקלמת מילים שמגיעות מפרסומות מבלבלות ואנשי מכירות שדוחפים)
לגבי הגודל שמתאים למרחק שלך - לדעתי את צריכה מסך סביב 50 אינץ' כדי לקבל חוויה סבירה. גם מתחת זה כמובן אפשרי, אבל 46-47 למרחק כזה זה כבר די קטן. זה אולי סביר לסתם צפייה בטלויזיה, אבל לא ייתן לדעתי חוויה בסרטים ו/או משחקים. (סתם לצורך הדוגמא, אני עם 60 למרחק דומה וזה לא גדול)
לגבי ה- H6400, מקבל את דעתך, את בסוף צריכה להחליט מה שנראה לך. רק קחי בחשבון שאי אפשר לקחת תצוגה בחנויות כרפרנס למשהו. המסכים שם לא מכוונים בלשון המעטה וכל לקוח שני בערך משחק עם השלט ומשנה הגדרות.
מה שכן, מסכים של סוני ופיליפס (אני עושה כאן הכללה שאני לא כל כך אוהב, אבל אני מדבר בכללי על דגמים מהשנים האחרונות) נחשבים לכאלה עם עיבוד תמונה טוב. אבל א' - אני לא חושב שההבדלים הם כל כך גדולים, בטח ובטח שלא בתכנים ב HD ובאיכות גבוהה. ב'- אני אישית פחות ממליץ על פיליפס. גם בגלל המכירה שלהם ל TPV (זה כבר לא בדיוק פיליפס) אבל בעיקר בגלל השירות של אלקטרה. ג'- המחירים של המסכים שלהם בגדלים שאת צריכה חורגים לדעתי מהתקציב שלך.

בןדוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

jacko-il כתב:אני אנסה קצת להבין אותך יותר טוב,
מה הקשר בין התוספת של הקינקט/אקסבוקס לרכישת הטלויזיה החדשה? למה את חושבת שהמסך הנוכחי לא מתאים ושאת צריכה טלויזיה חדישה יותר? האם את יודעת מה זה טלויזיה חכמה ומה נותן לך בפועל SMART? (אני מנסה לוודא שאת מבינה מה את מחפשת ושאת באמת צריכה את זה ולא מדקלמת מילים שמגיעות מפרסומות מבלבלות ואנשי מכירות שדוחפים)
לגבי הגודל שמתאים למרחק שלך - לדעתי את צריכה מסך סביב 50 אינץ' כדי לקבל חוויה סבירה. גם מתחת זה כמובן אפשרי, אבל 46-47 למרחק כזה זה כבר די קטן. זה אולי סביר לסתם צפייה בטלויזיה, אבל לא ייתן לדעתי חוויה בסרטים ו/או משחקים. (סתם לצורך הדוגמא, אני עם 60 למרחק דומה וזה לא גדול)
לגבי ה- H6400, מקבל את דעתך, את בסוף צריכה להחליט מה שנראה לך. רק קחי בחשבון שאי אפשר לקחת תצוגה בחנויות כרפרנס למשהו. המסכים שם לא מכוונים בלשון המעטה וכל לקוח שני בערך משחק עם השלט ומשנה הגדרות.
מה שכן, מסכים של סוני ופיליפס (אני עושה כאן הכללה שאני לא כל כך אוהב, אבל אני מדבר בכללי על דגמים מהשנים האחרונות) נחשבים לכאלה עם עיבוד תמונה טוב. אבל א' - אני לא חושב שההבדלים הם כל כך גדולים, בטח ובטח שלא בתכנים ב HD ובאיכות גבוהה. ב'- אני אישית פחות ממליץ על פיליפס. גם בגלל המכירה שלהם ל TPV (זה כבר לא בדיוק פיליפס) אבל בעיקר בגלל השירות של אלקטרה. ג'- המחירים של המסכים שלהם בגדלים שאת צריכה חורגים לדעתי מהתקציב
...
שוב, הרבה תודות, ועוד קצת הסברים ושאלות:
המסך הישן שלנו הוא טלויזיה עתיקה, אמנם סוני ו100 הרץ אבל בגלל שהיא כבר בת 20 יש לה רק שתי כניסות 21 פינים (השלישית איבדה קשר איתנו לפני כמה שנים) לכן - אנחנו צריכים מכשיר חדש ועדכני כי אין בטלויזיה הישנה אפילו כניסת HDMI אחת לרפואה...
לגבי הSMART, יש לנו בבית אנדרואיד און טי וי, שאני מניחה שהופך את המסך הקטן (אך חדש) שלנו בחדר השינה ל"חכם", אנחנו משתמשים בו בעיקר לצפיה ישירה בסדרות וסרטים, והנחתי שזה מה שמגיע בילט-אין בטלויזיות SMART.
הבחירה ב 46-48 היא אילוץ שנובע מפונקצית המחיר..
סוני בגדלים האלה קצת יותר יקרים, הדגם היחיד שפחות או יותר במסגרת התקציב הוא 48W585 שלא הצלחתי למצוא עליו שום פיסת מידע ברשת, או Sony KDL 46EX720 שכבר אין אותו בתצוגה בשום מקום..
והפיליפס, באמת המחירים גבוהים.
מה דעתך על פנסוניק? הL47ET60 מהיבואן הלא-רשמי, יכול להגיע +/- לתקציב, אבל אין לי מושג מה ההשלכות של היבואן ה"חלופי"...
נערך לאחרונה על ידי בןדוד ב 12/11/2014 17:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

בןדוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אגב, מה דעתך על המסכים של פנסוניק? הL47ET60 קיבל ציונים מאוד גבוהים (למרות שלא יובא ע"י היבואן הרשמי ארצה)
·

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

טלויזיה שפורפרת בת כ- 20 וללא שום HDMI וכו' זה בהחלט סיבה מספיק טובה להחלפה ולהתקדמות.
לגבי הסמארט, למעט כמה יצרנים ודגמים בודדים (אני אפילו לא יודע להגיד לך כרגע של מי בשלוף) מערכות הסמארט לא מבוססות על אנדרואיד, אלא על מערכת ייחודית לכל יצרן. ל- LG לדוגמא פלטפורמות שונות מזו של סמסונג וכך הלאה. מה שכן יש בסמארט זה לדוגמא דפדפן אינטרנט בסיסי והיכולת להוריד, להתקין ולהריץ כל מיני אפליקציות כמו יוטיוב, פייסבוק, משחקים ועוד. אך זה לא מתקרב ליכולות שיש כרגע עם אנדרואיד, המערכות שלהם די סגורות ומוגבלות מאד. אין שם הרבה דברים ותוכן מעניין ומה שכן יש גם איכשהו מצליח לא לעבוד מספיק טוב (איטי, מסורבל, קורס וכו')
מה שכן יש ועובד טוב בדרך כלל (עם דגש על הבדרך כלל) זו היכולת להזרים ולנגן סרטים מהרשת הביתית (ממחשב או כונן קשיח לדוגמא), אבל זה גם קיים ועובד לפעמים במסכים שאין בהם בכלל סמארט.
לגבי הדגמים הספציפיים שציינת, אני לא מכיר אותם מנסיון אישי. הסוני 48W585 דגם חדש ואמור להיות מסך בסיסי מאד ולא רע סה"כ אבל שוב, לא מכיר אותו מנסיון שלי וגם לא קראתי עליו ביקורות. ה- 46EX720 כבר דגם ישן, אין טעם שתחפשי אותו בכלל. גם את הפנסוניק הזו אני לא מכיר, אבל אני יודע שזה דגם של שנה שעברה ויש כמה שקנו אותה, אבל בגודל אחר, אז אולי תחכי לשמוע מהם דעה עליה.
בכל אופן, אם כבר הגעת למסכים בקליבר הזה ובמחירים האלה, תרשי לי להמליץ לך לבדוק לפחות את המסך הזה:
http://www.pompa.co.il/Product.asp?aff_ ... ap&lang=he
גם אותו אני לא מכיר אישית, אך זהו דגם חדש שרק הגיע לפני כחודשיים. האח הגדול שלו, ה- AS700 נסקר כאן באתר וקיבל רק תשבוחות. אפילו אם אחוז קטן מהתשבוחות של אחיו הגדול יחלחלו אליו, את במצב טוב. פנסוניק עשו קפיצה גדולה השנה במסכי ה- LED שלהם כחלק מהמהלך בו הם הפסיקו את ייצור מסכי הפלזמה המעולים שהיו להם. אחד היתרונות הנלווים שיש במסך הזה הוא שהוא מגיע עם 5 שנות אחריות של יורוקום. אחריות ארוכה ומגוף רציני זה לא עניין של מה בכך בארצנו, בה רק מחפשים איך להתחמק מלתת שירות בעת צרה.
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 12/11/2014 17:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

בןדוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@jacko-il
מליוני תודות !!!!!!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

אין על מה..
אופס, משהו מוזר. עכשיו אני רואה שה- AS610 שקישרתי אליו עולה שם 4790ש"ח בעוד שבזאפ (משם הגעתי לאתר) רשום 4340ש"ח.
אז הנה הקישור להשוואה, תגיעי כבר משם:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=879295
אגב, המחיר בפועל, כשתגיעי לחנות פיסית "לסגור" יכול אולי להיות נמוך עוד יותר או לכלול איזשהי מתנה או צ'ופר קטן. אל תקחי את המחירים בזאפ (או באתרי השוואת מחירים בכלל) כמשהו סופי. הם הרבה פעמים רחוקים מאד מהמחירים האמיתיים.

averaraz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #11 

כמו שjacko ציין ניתן להשיג את הAS610 ב4100(ואולי פחות) כולל הובלה והתקנה + מתקן בחלק מהחנויות. ממליץ ללכת לנות מתמחה באיזורך.
רוצה למכור מוצר באיביי? בדוק מה יהיו העמלות והרווח שלך מהמכירה.
https://play.google.com/store/apps/deta ... calculator

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים

שליחה #12 

המסך שלי panasonic thl50b6 כבר עולה 3300 שקל.

אני ממש ממליץ לוותר על הרעיון של הסמארט, זה מיותר במיוחד לכאלה שמחליפים מסך פעם בעשור, החומרה של הסמארטים עלובה מאוד ומתאימה ל2007, תחשבי מה יהיה בתוך 5 שנים חבל להשקיע בזה כסף.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

בןדוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

@jacko-il
אחרי לילה של "חושבים" הגענו למסקנה שאם הSMART של הטלויזיות החכמות לא מפותח, אולי עדיף לנו לקנות טלויזיה שאינה חכמה, וכך נוכל לקנות מסך גדול יותר במחיר של מסך חכם וקטן יותר, תמיד נוכל לקנות עוד אנדרואיד ב50$ ולהופך אותו לחכם.
אש אנחנו מחפשים עכשיו מסך "טיפש" אבל יחסית חדש, שאכות התמונה שלו גבוהה, אולי אפילו נלך על יד-2, מה דעתך?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

הקטע הוא שכיום הסמארט משולב כבר בילט אין בכל מסך בינוני ומעלה, אז לא שואלים אותך כל כך אם את רוצה את זה או לא, זה פשוט מגיע עם זה. מסכים פשוטים והבסיסיים ביותר של כל יצרן מגיעים אולי בלי סמארט. בכל אופן, זה בסדר גמור שירדת מזה, פשוט חפשי מסך לפי פרמטרים אחרים. לדעתי הסמארט פשוט יגיע מהדלת האחורית במסכים הסבירים פלוס, בין אם חיפשת אותו או לא.
לגבי יד שניה, על הנייר אופצייה בסדר גמור. בפועל מנסיון שלי, רוב המוכרים בארץ חיים באיזשהי מציאות מקבילה בה המוצר המשומש שהם מוכרים שווה יותר ממה שהוא עולה חדש בחנות. שוב, לא שולל לקנות מיד שניה, אבל צריך גם למצוא עסקה כדאית. אם תראי שם דברים שמעניינים אותך, תשאלי כאן לגביהם.
גם הסוני 48W585 וגם הפנסוניק 50AS610 אמורים להיות מסכים סבירים פלוס, אמרת שלא אהבת את ה- H6400, אז אני לא רואה טעם בכלל להמליץ לך על מסכים מסדרה נמוכה יותר שלהם שנכנסכים בתקציב שלך כמו ה- H5500 למשל. על מותגים סיניים אני לא אמליץ לך, כי את באה מסטנדרט די גבוה בצפייה לעיבוד תמונה כמו הפיליפס והסוני שציינת, ואני לא חושב שהסיניים שם היום.
אגב, ה H6400 מקבל רק שבחים בביקורות שאני מכיר, אז אני די משוכנע שראית פשוט מסך שמכוייל גרוע. הנה לדוגמא:
http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/samsung/h6400
https://www.avforums.com/review/samsung ... view.10295

בןדוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

@jacko-il
תודה רבה, אני יוצאת לסיבוב לנסות לראות את הסוני 48W585 והפנסוניק 50AS610 ואולי גם Panasonic TH48A402L שמישהו המליץ לי עליה, לפני שאני מחליטה סופית על חיפושים ביד-2..
בדרך אני אציץ שוב בH6400 לוודא שאני לא סתם אנטי.
שוב, מליוני תודות, ויום נפלא
טלי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

בגלל שאלו לא מסכים נפוצים כל כך, ממליץ לך להתקשר לחנויות ולברר אם יש להם אותם בכלל בתצוגה. שלא סתם תשרפי זמן ועצבים לעבור מחנות לחנות עד שתצליחי למצוא. וקחי בחשבון שמסכים בחנויות בדרך כלל מכויילים על הפנים, אז קחי את מה שאתה רואה בערבון מוגבל. בקשי את השלט ונסי בעצמך לכוון את התמונה על מצבים שונים ולראות אם היא נראית לך.
בחנויות מתמחות ככל הנראה תראי מסכים שמכוונים טוב יותר ובכלל המוכרים שם יותר אדיבים וסבלניים, בדרך כלל.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים

שליחה #17 

בןדוד כתב:@jacko-il
תודה רבה, אני יוצאת לסיבוב לנסות לראות את הסוני 48W585 והפנסוניק 50AS610 ואולי גם Panasonic TH48A402L שמישהו המליץ לי עליה, לפני שאני מחליטה סופית על חיפושים ביד-2..
בדרך אני אציץ שוב בH6400 לוודא שאני לא סתם אנטי.
שוב, מליוני תודות, ויום נפלא
טלי
...
מה יד2? בדקת את המסך panasonic thl50b6 שהמלצתי? 3300 שקל
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=848695

יש גם בשופרסל מחירים טובים על מסכים של lg.
קניתי lg 47 אינצ' led ב2500 במקום 3500

בןדוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

בלאק פריידי מתקרב ואני חייבת לקבל החלטה...
וגם נזכרתי שמספר כניסות ה-HDMI משמש קריטריון נוסף בהחלטה, כי אני אמורנ לחבאר לטלויזיה ממיר של עידן (למקרה שהוא לא בילט אין) סטרימר, דונגל וגם את הXBOX ואם יש עוד - אז יהיה נחמד לחבר גם את הDVD מידי פעם...
האם יש טלויזיות שיש להן יותר מ3 כניסות HDMI?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #19 

כן, יש גם 4. אבל אפשר להשתמש גם ב-hub HDMI:
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c- ... yword=hdmi

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”