חיבור אנטנה חיצונית לקליטת עידן פלוס

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
uhave פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
יש לי בעיות קליטה אצלי בעידון פלוס עם האנטנה הפנימית.
בהתחלה חשבתי שהפתרון היחיד הוא אנטנה על הגג אבל בחנות אמרו לי שאני יכול לחתוך את הכבל של הוט שמגיע לדירה שלי, (הקופסא שלהם נמצאת בקומת העמודים בקיר החיצוני), לחבר אליו אנטנה חיצונית (בעזרת עמוד), ולחבר את הממיר לנקודת התקשורת בקיר.
למישהו יש נסיון עם זה ויכול לאשר שאכן זה עובד? (וגם איך בדיוק עושים את זה...)

תודה!

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

הוועד אמור לדאוג לאנטנה...אתה לא צריך להתעסק עם כל מיני שיפצורים...

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #3 

asaf23 כתב:הוועד אמור לדאוג לאנטנה...אתה לא צריך להתעסק עם כל מיני שיפצורים...
...
אני אשמח לשמוע בהקשר הזה שמישהו באיזשהו בניין משותף פנה לוועד והוציאו כסף מקופת הוועד כדי להתקין אנטנת קליטה חיצונית לעידן פלוס עבור כל הבנין בשעה שרק דייר אחד מעוניין בזה.

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #4 

uhave כתב:היי,
יש לי בעיות קליטה אצלי בעידון פלוס עם האנטנה הפנימית.
בהתחלה חשבתי שהפתרון היחיד הוא אנטנה על הגג אבל בחנות אמרו לי שאני יכול לחתוך את הכבל של הוט שמגיע לדירה שלי, (הקופסא שלהם נמצאת בקומת העמודים בקיר החיצוני), לחבר אליו אנטנה חיצונית (בעזרת עמוד), ולחבר את הממיר לנקודת התקשורת בקיר.
למישהו יש נסיון עם זה ויכול לאשר שאכן זה עובד? (וגם איך בדיוק עושים את זה...)

תודה!
...
לא כל כך הבנתי, איך תחבר אנטנה חיצונית בתוך קומת עמודים? אתה בתוך הבניין, אין לך קו ראייה לשום דבר.

סביר להניח שלבניין שלך יש או הייתה אנטנה, ולכן יש תשתית אנטנה. תתחיל לבדוק את זה. כעקרון, אתה צריך לנתק את הכבל של הדירה שלך מהקופסה של הוט ולחבר אותו במקום לקופסה של האנטנה. נסה לבצע סריקה. אם זה לא עובד, יש לבדוק מה מצב האנטנה למעלה על הגג.

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #5 

גיל37 כתב:אני אשמח לשמוע בהקשר הזה שמישהו באיזשהו בניין משותף פנה לוועד והוציאו כסף מקופת הוועד כדי להתקין אנטנת קליטה חיצונית לעידן פלוס עבור כל הבנין בשעה שרק דייר אחד מעוניין בזה.
...
תראה, העניין תלוי בשאלה: האם לבניין הותקנה אנטנה בעת בנייתו?
באם התשובה היא חיובית, ואין אנטנה כרגע - צריך להבין האם אין אנטנה/הקליטה לא עובדת כי היא לא תוחזקה או כי הוחלט להורידה בהחלטת רוב דיירים (הצבעה בישיבת ועד הבית). אם לא היתה הצבעה כזו והבניין נמסר מהקבלן עם אנטנה חיצונית, הרי שהאנטנה היא חלק מהרכוש המשותף ובאחריות ועד הבית לתחזקה.

אני יכול לתת דוגמה קרובה - בבניין של ההורים שלי האנטנה לא תוחזקה המון שנים. לפני כמה שנים, לאחר שהתחילו השידורים של עידן+, ההורים שלי רצו לחבר את החדרים בדירה לעידן+ במקום ל-YES (בסלון יש YES), אבל הקליטה מהאנטנה לא עבדה. אז פניתי לועד הבית, אמרתי שאני קונה אנטנה חיצונית + מגבר תורן (כל האנטנות היו שבורות והמגבר היה מקולקל), מרכיב אותן (התורן עדיין עמד) מביא חשבונית ומקבל בחזרה את הכסף. וכך היה, קיבלתי בחזרה את התשלום על הציוד (כמובן שלא לקחתי על הרכבה). אפילו תליתי שלט בכניסה לבניין שניתן לקלוט עידן+ לכל דייר שמעוניין. הועד אמר לי שחסכתי לו, כי אחרת הוא היה צריך להביא מתקין שהיה מוסיף
למרות שמדובר בדירה אחת מתוך כ-30, היה לו ברור שהוא מחוייב לזה. כל עוד אף אחד לא ביקש, הוא לא השקיע אבל ברגע שיש מישהו הוא נעתר לכך.
בבניין שאני גר בו כרגע יש גם אנטנה חיצונית ישנה שלא עובדת, אבל הקליטה שלי חלקה לחלוטין עם אנטנה פנימית ולכן אפילו לא פניתי אל הוועד. אם בעתיד יהיו בעיות קליטה באנטנה פנימית, לא אהסס לפנות לועד לתקן את האנטנה החיצונית.

לכן, אני מציע תמיד לפנות ולבקש, ואפילו להתווכח קצת אם צריך. אולי לא כל הוועדים יהיו נחמדים כמו הוועד בבניין של הוריי, אבל אם לא תנסו לא תדעו.

http://www.benchmark.co.il/law-info/art ... icleno=784

uhave פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

היי,
הבניין שלנו מלפני 40 שנה ואין לנו אנטנה על הגג (כנראה פורקה באיזשהו שלב)
כיוון שאנחנו רק 3 דיירים בבניין (כולל אותי) - לא נראה לי הגיוני לחייב את 2 הדיירים לשאת בעלות כי הם רוצים להשאר בהוט (ובסה"כ מדובר ב-150 ש"ח עלות האנטנה החיצונית - לא עלות גבוהה)
הקופסת חיבורים נמצאת מחוץ לבניין, בקיר החיצוני, בדיוק מתחת למרפסת שלי.
מה שחשבתי לעשות - לקנות אנטנת יאגי חיצונית, לנתק את ההברגה של הכבל שמגיע אלי לדירה ולחבר אותה לאנטנה.
את האנטנה חשבתי לקבע מתחת למעקה מרפסת שלי.
האם לדעתכם יעבוד?

·מצורפת תמונה של קופסת החיבורים.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

יש סיכוי שזה יעבוד

שליחה #7 

רק תקווה שיש משדר בכיוון שהאנטנה תהיה מכוונת אליו.
כשמתקינים על תורן שמותקן על הגג, אתה יכול לסובב את האנטנה לכל כיוון 360 מעלות ולכוון אל המשדר הכי חזק באיזור.
במקרה הזה, אם לא תנסה , לא תדע.

elicom
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 65
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

uhave
איזו תשתית אינטרנט יש לך בבית ? היכן אתה גר ובאיזה קומה? לכמה טלווזיות האנטנה אמורה להתחבר ?
מנהל באתר האינפורמטיבי idanplus.tv

uhave פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

elicom כתב:uhave
איזו תשתית אינטרנט יש לך בבית ? היכן אתה גר ובאיזה קומה? לכמה טלווזיות האנטנה אמורה להתחבר ?
...
יש לי תשתית של הוט.
אני גר בקומה 1 (על עמודים) מתוך 3.
אני רוצה לחבר 2 טלויזיות (בסלון ובחדר שינה) לעידן +

elicom
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 65
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

הרעיון שקיבלת אינו ישים כאשר התשתית אינטרנט שלך היא של הוט.
במידה ויש תשתית נוספת בבית או שהחיווט מהוט מגיע ממקור נוסף אז יש על מה לדבר.

בכלל אני מציע להתייחס בספק גדול לרעיונות חלקיים ולא מקצועיים ממוכרים שדקה לפניי שדיברו איתך מכרו קומקום חשמלי וטוסטר.
לשלוח לקוח תמים לארון התקשורת עלול ברוב המקרים לגרום לנזק לו או לשכניו.
מנהל באתר האינפורמטיבי idanplus.tv

uhave פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

elicom כתב:הרעיון שקיבלת אינו ישים כאשר התשתית אינטרנט שלך היא של הוט.
במידה ויש תשתית נוספת בבית או שהחיווט מהוט מגיע ממקור נוסף אז יש על מה לדבר.

בכלל אני מציע להתייחס בספק גדול לרעיונות חלקיים ולא מקצועיים ממוכרים שדקה לפניי שדיברו איתך מכרו קומקום חשמלי וטוסטר.
לשלוח לקוח תמים לארון התקשורת עלול ברוב המקרים לגרום לנזק לו או לשכניו.
...
ואם אעבור לתשתית של בזק, נפתרה הבעייה?
·

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”