האם קיימת מגבלת זיכרון RAM בהתאם לגרסת מערכת ההפעלה?
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
שלום רב,
ברשותי מחשב נייח עם מערכת הפעלה Window 7 Home premium 64 bit
היה מותקן אצלי 8GB זיכרון RAM, והשבוע רכשתי עוד 16GB
כעת אני מגלה להפתעתי שבזיכרון המותקן, רשום אמנם 24GB, אך רק 16GB ניתנים לשימוש.
[imgbig]http://i.imgur.com/duJ6EFo.png[/imgbig]
בחיפוש גוגל מהיר ,מצאתי את העמוד להלן, מתוך אתר הבית של מיקרוסופט:
http://support2.microsoft.com/kb/978610/he
אם אני מפרש היטב את הנתונים, הרי שלגרסת הווינדוס שברשותי יש מגבלה של עד 16 גיגה זיכרון RAM
האומנם??? האם זה באמת נכון?
האם יש מישהו בפורום עם גרסת ווינדוס זהה, והמחשב שלו מסוגל להשתמש ביותר מ- 16 ג'יגה?
אשמח לשמוע דעות בנושא.
תודה רבה.
ברשותי מחשב נייח עם מערכת הפעלה Window 7 Home premium 64 bit
היה מותקן אצלי 8GB זיכרון RAM, והשבוע רכשתי עוד 16GB
כעת אני מגלה להפתעתי שבזיכרון המותקן, רשום אמנם 24GB, אך רק 16GB ניתנים לשימוש.
[imgbig]http://i.imgur.com/duJ6EFo.png[/imgbig]
בחיפוש גוגל מהיר ,מצאתי את העמוד להלן, מתוך אתר הבית של מיקרוסופט:
http://support2.microsoft.com/kb/978610/he
אם אני מפרש היטב את הנתונים, הרי שלגרסת הווינדוס שברשותי יש מגבלה של עד 16 גיגה זיכרון RAM
האומנם??? האם זה באמת נכון?
האם יש מישהו בפורום עם גרסת ווינדוס זהה, והמחשב שלו מסוגל להשתמש ביותר מ- 16 ג'יגה?
אשמח לשמוע דעות בנושא.
תודה רבה.
- amirn
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1067
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
אכן,
בלינק שנתת יש טבלה, המציינת בכמה זיכרון תומכת כל גרסת windows. הגרסה שלך תומכת עד 16GB
בלינק שנתת יש טבלה, המציינת בכמה זיכרון תומכת כל גרסת windows. הגרסה שלך תומכת עד 16GB
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על התגובה המהירה , חברים.
אם כך השאלה המתבקשת-
איזה גרסת ווינדוס מומלץ כעת לרכוש, בכדי שאוכל ליהנות מכל כמות הזיכרון ,ואף מעבר לכך, במקרה של שדרוג עתידי?
הגרסה שאני מחפש, רצוי שתהיה כמובן יציבה, ידידותית למשתמש, ובלי לגרום לנזק גדול מדי לכיס:)
(גם ככה מדובר בהוצאה בלתי מתוכננת, שלמעשה נכפתה עליי עקב חוסר ידיעה)
אם כך השאלה המתבקשת-
איזה גרסת ווינדוס מומלץ כעת לרכוש, בכדי שאוכל ליהנות מכל כמות הזיכרון ,ואף מעבר לכך, במקרה של שדרוג עתידי?
הגרסה שאני מחפש, רצוי שתהיה כמובן יציבה, ידידותית למשתמש, ובלי לגרום לנזק גדול מדי לכיס:)
(גם ככה מדובר בהוצאה בלתי מתוכננת, שלמעשה נכפתה עליי עקב חוסר ידיעה)
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
ווינדוס 8.1 כמובן...
אישית עשיתי אפגרייד מה7, היה אז מבצע שדרוג באיזור ה150-200 שח כמדומני...
בכל אופן תמיד אפשר להוריד, כל עוד זה לשימוש אישי זה לא סוף העולם להוריד מהאינטרנט
אישית עשיתי אפגרייד מה7, היה אז מבצע שדרוג באיזור ה150-200 שח כמדומני...
בכל אופן תמיד אפשר להוריד, כל עוד זה לשימוש אישי זה לא סוף העולם להוריד מהאינטרנט
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה תומר
לפני מספר חודשים שדרגתי ל ווינדוס 8.1 במחשב השני, שנמצא בסלון.
למען האמת מאוד קשה לי להתרגל, אם כי אני לא מרבה לעבוד עם המחשב ההוא, שמשמש אך ורק כמדיה סנטר.
השאלה- האם בכל הוריאציות של 8.1 אין מגבלת זיכרון כלשהי?
לפני מספר חודשים שדרגתי ל ווינדוס 8.1 במחשב השני, שנמצא בסלון.
למען האמת מאוד קשה לי להתרגל, אם כי אני לא מרבה לעבוד עם המחשב ההוא, שמשמש אך ורק כמדיה סנטר.
השאלה- האם בכל הוריאציות של 8.1 אין מגבלת זיכרון כלשהי?
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
128gb לגירסא בסיסית ו512 למתקדמות
בקיצור אין הגבלה (כמובן כמובן לגירסאות 64bit)
בקיצור אין הגבלה (כמובן כמובן לגירסאות 64bit)
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
לפי הטבלהWindows 7 Professional ומעלה ייתן לך מה שאתה צריך
ככה תישאר עם מה שאתה רגיל
(אין לי מושג לגבי עלות השדרוג...)
ככה תישאר עם מה שאתה רגיל
(אין לי מושג לגבי עלות השדרוג...)
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
אפשר לשאול למה משמשים 24 גיגה ראם? זה מחשב לעריכת וידאו?
- rm1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1589
Window 8.1 + Clasic Shell = Good old Win7
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה חברים.
נראה לי שאמתין קצת.
אולי בין המבצעים של BLACK FRIDAY יהיו גם הנחות במערכות הפעלה, ואז אצטרך לבחור את הכדאי ביותר.
לגבי ה-24 ג'יגה, הסיפור הוא בעצם כזה
אחרי ששדרגתי ל-8 ג'יגה, עדיין ראיתי שהמחשב מגיע פעמים רבות לתפוסה של 80 אחוז זיכרון ומעלה, בעיקר כאשר תוכנת הטורנט עןבדת.
בהתייעצות עם אחד המומחים בתחום, הומלץ להכפיל ל-16GB
הגעתי לסניף של אייבורי בחיפה, ושם נאמר לי שאין להם יותר במלאי זיכרון שתומך בלוח האם שלי.
מבחינתם הפתרון היחיד למצב כזה הוא החלפת הלוח, שמצריכה גם החלפת מעבד- בקיצור מחשב חדש.
ניגשתי לחנות אחרת- גם שם נאמר לי שרכיב הזכרון הזה הוא ישן, והם לא מחזיקים יותר אצלם.
בהמשך, הגעתי לסניף של KSP ולמזלי שם עדיין מוכרים זיכרונות התואמים ללוח האם שלי.
רק הייתה בעיה קטנה אחרת- אצלי היו 2 שני סטיקים של 4GB ונאמר לי שהסטיקים 4 שלהם לא בטוח שיתאימו ויתכן שיהיו בעיות. לכן הוצע לי שני סטיקים של 8 שיחליפו את מה שיש לי כרגע.
לא עשיתי מכך עניין גדול, כי זה בכל זאת עדיף על רכישת מחשב חדש.
בסופו של דבר, הטכנאי שהרכיב אצלי את הרכיבים (באותו הזדמנות החלפתי גם ספק כוח, והוספתי דיסק של 3 טרה), מצא שהזיכרון החדש מתאים בדיוק למה שכבר היה אצלי, ואפילו אותו יצרן.
ככה שבשורה התחתונה, אוכל להשתמש בכל ה-24 ג'יגה, אם רק תהיה לי מערכת הפעלה מתאימה...
נראה לי שאמתין קצת.
אולי בין המבצעים של BLACK FRIDAY יהיו גם הנחות במערכות הפעלה, ואז אצטרך לבחור את הכדאי ביותר.
לגבי ה-24 ג'יגה, הסיפור הוא בעצם כזה
אחרי ששדרגתי ל-8 ג'יגה, עדיין ראיתי שהמחשב מגיע פעמים רבות לתפוסה של 80 אחוז זיכרון ומעלה, בעיקר כאשר תוכנת הטורנט עןבדת.
בהתייעצות עם אחד המומחים בתחום, הומלץ להכפיל ל-16GB
הגעתי לסניף של אייבורי בחיפה, ושם נאמר לי שאין להם יותר במלאי זיכרון שתומך בלוח האם שלי.
מבחינתם הפתרון היחיד למצב כזה הוא החלפת הלוח, שמצריכה גם החלפת מעבד- בקיצור מחשב חדש.
ניגשתי לחנות אחרת- גם שם נאמר לי שרכיב הזכרון הזה הוא ישן, והם לא מחזיקים יותר אצלם.
בהמשך, הגעתי לסניף של KSP ולמזלי שם עדיין מוכרים זיכרונות התואמים ללוח האם שלי.
רק הייתה בעיה קטנה אחרת- אצלי היו 2 שני סטיקים של 4GB ונאמר לי שהסטיקים 4 שלהם לא בטוח שיתאימו ויתכן שיהיו בעיות. לכן הוצע לי שני סטיקים של 8 שיחליפו את מה שיש לי כרגע.
לא עשיתי מכך עניין גדול, כי זה בכל זאת עדיף על רכישת מחשב חדש.
בסופו של דבר, הטכנאי שהרכיב אצלי את הרכיבים (באותו הזדמנות החלפתי גם ספק כוח, והוספתי דיסק של 3 טרה), מצא שהזיכרון החדש מתאים בדיוק למה שכבר היה אצלי, ואפילו אותו יצרן.
ככה שבשורה התחתונה, אוכל להשתמש בכל ה-24 ג'יגה, אם רק תהיה לי מערכת הפעלה מתאימה...
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

די מוזר מה שאתה מתאר. אני עובד עם 8 גיגה זיכרון כשברקע פועל יוטורנט ובמקביל מפעיל משחק מחשב. אז זה קופץ לי לאזור ה-70. לא מובן למה זה אצלך זה הגיע ל-80.
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ניסיתי לחפש מה הגורם לכך, פתחתי גם שרשור בנושא, אבל בסופו של דבר לא מצאתי את הסיבות
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

bariko
בנושא של חיפוש אחרי זיכרון המתאים, אני רוצה להזכיר לך, שיש ebay, וזה גם זול יותר. לפני זמן מה נזכרתי שצריך להוסיף זיכרון במחשב של ההורים שלי, שהוא מחשב ישן יחסית, שעובד עם ddr2. לאחר בדיקה קצרה מול ksp ואייבורי, התברר שהם גובים מחיר כמעט פי 2 לעומת המחיר של אותו זיכרון ב-ebay. אם היה הבדל של 10 ש"ח, הייתי קונה בכיף. אבל בהפרש של 100% נשאר טעם ש"מנסים לגנוב אותי", ועוד בתוספת של סיפורים "יש במלאי או אין במלאי" ו"אולי תקנה מחשב חדש כבר". זה ממש לא לעניין מצד החנויות, ולדעתי צריך לא ליפול על זה.
בנושא של חיפוש אחרי זיכרון המתאים, אני רוצה להזכיר לך, שיש ebay, וזה גם זול יותר. לפני זמן מה נזכרתי שצריך להוסיף זיכרון במחשב של ההורים שלי, שהוא מחשב ישן יחסית, שעובד עם ddr2. לאחר בדיקה קצרה מול ksp ואייבורי, התברר שהם גובים מחיר כמעט פי 2 לעומת המחיר של אותו זיכרון ב-ebay. אם היה הבדל של 10 ש"ח, הייתי קונה בכיף. אבל בהפרש של 100% נשאר טעם ש"מנסים לגנוב אותי", ועוד בתוספת של סיפורים "יש במלאי או אין במלאי" ו"אולי תקנה מחשב חדש כבר". זה ממש לא לעניין מצד החנויות, ולדעתי צריך לא ליפול על זה.
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה קצת מגזים, דימה. זה לא פי שתיים במחיר ואם תוסיף על זה דמי משלוח אתה מתקרב למחיר שבארץ.
- clip99
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1036
קצת מוזר לי לשמוע שיוטורנט זוללת כמות כזו של זיכרון . אצלי היא צורכת 30 מגה בלבד . חבל שלא בדקת את הנושא לפני שקנית
זיכרון . 16 ג'יגה זה יותר מדי כמעט לכל יישום כלשהו , אלא אם כן אתה מתכוון להפעיל RAMDISK. ואת זה אני אומר בתור אחד שיש לו כמות כזו של זיכרון .
זיכרון . 16 ג'יגה זה יותר מדי כמעט לכל יישום כלשהו , אלא אם כן אתה מתכוון להפעיל RAMDISK. ואת זה אני אומר בתור אחד שיש לו כמות כזו של זיכרון .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

סמוך עליי שבדקתי את הנושא היטב בעזרת איש מחשבים מנוסה, שמתמחה בנושא של תוכנות כגון יוטורנט...
- clip99
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1036
אם אתה אומר.. וידאתם שאת כל האחוזים האלה התוכנה לוקחת ע"י סגירתה ובדיקת מנהל המשימות? אני משתמש בתוכנה הזו שנים והיא פשוט לא קיימת כלל מבחינת צריכת הזיכרון . או שמשהו אחר זלל את כל האחוזים האלה .
מה המצב אצלך היום? התוכנה עדיין משתלטת על כל המשאבים? אולי שיחקת שם בהגדרות המתקדמות או משהו ? נסה להסיר ולהתקין מחדש .
אני בטוח שיש פתרון פשוט לנושא.
מה המצב אצלך היום? התוכנה עדיין משתלטת על כל המשאבים? אולי שיחקת שם בהגדרות המתקדמות או משהו ? נסה להסיר ולהתקין מחדש .
אני בטוח שיש פתרון פשוט לנושא.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
- iSolt
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 637
אני אם היית שואל אותי קודם הייתי ממליץ על רכישה של דיסק 128gb ssd במקום הראם, אם היוטורנט אוכל לך זיכרון זה התרחיש היחיד, דיסק קשיח ישן איטי או פגום.
אם המוכר ניה אומר לי לקנות מחשב חדש במקום לתת לי תddr2 הייתי יוצא מהחנות וקונה בחנות סמוכה. שונא שמחליטים בשבילי מה לקנות, מזכיר לי כשרציתי לפני שנתיים לתקן את ה sony ray בפלאפון הציעו לי לשדרג במקום לתקן עד שצעקתי על המנהל, רק לפני חודש אחרי שנתיים החלטתי לשדרג לסמארטפון הנוכחי lg g2
אם המוכר ניה אומר לי לקנות מחשב חדש במקום לתת לי תddr2 הייתי יוצא מהחנות וקונה בחנות סמוכה. שונא שמחליטים בשבילי מה לקנות, מזכיר לי כשרציתי לפני שנתיים לתקן את ה sony ray בפלאפון הציעו לי לשדרג במקום לתקן עד שצעקתי על המנהל, רק לפני חודש אחרי שנתיים החלטתי לשדרג לסמארטפון הנוכחי lg g2
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

·toxin כתב:אתה קצת מגזים, דימה. זה לא פי שתיים במחיר ואם תוסיף על זה דמי משלוח אתה מתקרב למחיר שבארץ....
אני ממש לא מגזים:
1. תוצאת חיפוש מזאפ: - http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c- ... d=ddr2+2gb
2. זיכרון מאיביי http://www.ebay.com/itm/271556281026
3. זיכרונות מהסוג הזה ב-ksp http://ksp.co.il/?select=.1038..392..97 ... maxprice=0
נראה לי זה מדבר בעד עצמו...