קנקן הקצפה
היי
כיום אני מקציף חלב עם כד נירוסטה פשוט עם פיה משולשת (לא רחבה) ומידיי פעם אפילו מצליח לצייר קצת.
הכדים המקצועיים (של MOTTA לדוגמה) הרבה יותר כבדים, עם פיה מיוחדת ומחיר בשמיים.
יש באמת הבדל בין כד פשוט לכד מקצועי שמצדיק את הבדלי המחירים?
ואם כן, מה ההבדלים? הקצפה חלקה וקלה יותר? יותר נוח ללאטה ארט?
תודה
כיום אני מקציף חלב עם כד נירוסטה פשוט עם פיה משולשת (לא רחבה) ומידיי פעם אפילו מצליח לצייר קצת.
הכדים המקצועיים (של MOTTA לדוגמה) הרבה יותר כבדים, עם פיה מיוחדת ומחיר בשמיים.
יש באמת הבדל בין כד פשוט לכד מקצועי שמצדיק את הבדלי המחירים?
ואם כן, מה ההבדלים? הקצפה חלקה וקלה יותר? יותר נוח ללאטה ארט?
תודה
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
יש לי מוטה והיה לי חיקוי בשליש מחיר (שהשתמשתי בו מדי פעם כפינג'אן ושרפתי אותו).
לדעתי שניהם מעולים באותה המידה.
לדעתי שניהם מעולים באותה המידה.
ראיתי שאפשר להזמין מחו"ל מוטה בנפח של חצי ליטר (מספיק ל2 כוסות קפוצינו בינוניות לא?) ב125 שקל פחות או יותר.
זה שווה את המחיר? אם לא היה לי קנקן הקצפה, בטוח שהייתי קונה את המוטה מחו"ל.
אבל בגלל שיש לי קנקן פשוט, אני תוהה אם יש טעם להשקיע בקנקן מוטה.
זה שווה את המחיר? אם לא היה לי קנקן הקצפה, בטוח שהייתי קונה את המוטה מחו"ל.
אבל בגלל שיש לי קנקן פשוט, אני תוהה אם יש טעם להשקיע בקנקן מוטה.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אני לא מכיר קנקן עם דופן כפולה, בכול אופן מה שחשוב לנוחות ההקצפה זה בעיקר העיצוב והצורה של הקנקן, עובי הדופן עקרונית הוא עיניין של יוקרה, בפועל עם קנקן דק דווקא תוכל לדייק הרבה יותר בטמפרטורה מאשר בדופן עבה, כי לחום לוקח הרבה יותר זמן לעבור, ואתה תקבל בייד עיקוב שעלול ללא הכרות מספיקה לישרוף את החלב,
יתכן מצב שהחיקוי עשוי מנרוסטה פחות איכותית שבגדול זה לא אסון גדול . . . ומעובי יותר דק, שזה דווקא יתרון.
קנה את החיקוי בלב שלם. . .
או כול קנקן אחר שיגרום לסיבוב החלב ולהקצפה מהירה ונוחה.
גונן .
יתכן מצב שהחיקוי עשוי מנרוסטה פחות איכותית שבגדול זה לא אסון גדול . . . ומעובי יותר דק, שזה דווקא יתרון.
קנה את החיקוי בלב שלם. . .
או כול קנקן אחר שיגרום לסיבוב החלב ולהקצפה מהירה ונוחה.
גונן .
@yoni_gr
·
יש ברשותי גם קנקן של MOTTA שעלה הרבה כסף , וגם קנקן פשוט מ304L , ושניהם עושים את העבודה באותה הצורה.. לייתר דיוק יותר כיף למזוג את החלב עם הMOTTA בגלל הפיה השפיצית והמאורכת , אך "התענוג" הזה לא שווה את המחיר שהו פי4-5.
נ.ב ראיתי ואני מכיר באריסטות שעושים לאטה ארט משוגע עם הקנקנים הכי פשוטים שיש, ככה שזה בעיקר תלוי במיומנות של המשתמש ולא בקנקן כזה או אחר .
·
יש ברשותי גם קנקן של MOTTA שעלה הרבה כסף , וגם קנקן פשוט מ304L , ושניהם עושים את העבודה באותה הצורה.. לייתר דיוק יותר כיף למזוג את החלב עם הMOTTA בגלל הפיה השפיצית והמאורכת , אך "התענוג" הזה לא שווה את המחיר שהו פי4-5.
נ.ב ראיתי ואני מכיר באריסטות שעושים לאטה ארט משוגע עם הקנקנים הכי פשוטים שיש, ככה שזה בעיקר תלוי במיומנות של המשתמש ולא בקנקן כזה או אחר .
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
·Ben_p כתב:@yoni_gr
·נ.ב ראיתי ואני מכיר באריסטות שעושים לאטה ארט משוגע עם הקנקנים הכי פשוטים שיש, ככה שזה בעיקר תלוי במיומנות של המשתמש ולא בקנקן כזה או אחר ....
כל מילה בסלע (אבל עדיין יש לי גם קנקן פשוט וגם יקר כי רציתי משהו יקר)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)