אופציות אפשריות לאינטרנט בקומה השנייה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Gall1200 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה

שלום לכולם

אני גר בדירה 2 קומות עם עוד חברים
נכון לעכשיו, יש לנו אינטרנט 40מגה עם מודם וראוטר vegn 2610 של בזק בקומה הראשונה
הבעיה היא, שהwifi לא עובד כמו שצריך בקומה למעלה בחלק מהחדרים
ואנחנו צריכים שם אינטרנט בצורה קווית (למחשב ולסוני4)

יש לכם אפשרויות כלשהן?
שימוש במתאמי חשמל לא אפשרי, כי החשמל הוא תלת פאזי
העברת כבל דרך הקירות אפשרית, אבל מסובכת המוןן

עכשיו נשארנו עם 2 אפשרויות:
קניית ראוטר או ריפיטר שישמשו כנקודת AP בצורה אלחוטית, אבל הבנתי שה מוריד את המהירות בחצי, ואני לא רוצה שזה מה שיקרה
העלאת הראוטר לקומה השנייה, אבל משום מה האינטרנט לא עובד ברגע שהעברתי את הראוטר למקום אחר

יש פתרונות לדברים האלה? המלצות כלשהן מה לעשות?

החיבור בקומה למעלה צריך להיות בצורה קווית ולא אלחוטית

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
שם מלא: עזי

שליחה

למרות שפסלת, אני ממליץ על מתאם ע"ג רשת החשמל. המוצר הזה הוא בדיוק מה שאתה צריך בקומה העליונה, גם משדר אלחוטי וגם שתי יציאות קוויות. אני משתמש בו ברשת תלת-פאזית (פאזות שונות) והוא עובד מעולה. כמובן שצריך מתאם נוסף ליד הראוטר.

Gall1200 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

עזי כתב:למרות שפסלת, אני ממליץ על מתאם ע"ג רשת החשמל. המוצר הזה הוא בדיוק מה שאתה צריך בקומה העליונה, גם משדר אלחוטי וגם שתי יציאות קוויות. אני משתמש בו ברשת תלת-פאזית (פאזות שונות) והוא עובד מעולה. כמובן שצריך מתאם נוסף ליד הראוטר.
...
ומה המהירות אינטרנט שלך במכשיר שמחובר למתאם?
אני כרגע עם מתאם, כנראה שלא ממש תומך בתלת פאזי, הוא ישן
ונכון לעכשיו, במקום לגלוש עם מהירות 40 מגה, המהירות היא במקסימום 3מגה

האם המהירות לא נפגמת איתם?
·

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
שם מלא: עזי

שליחה

בדקתי עכשיו את מהירות ההורדה דרך ה-WIFI - קיבלתי 36Mbps.
אין לי מכשירים שמחוברים למתאם בצורה קווית.
אגב, לחבר שני שקעי חשמל לאותה פאזה אינו סיפור גדול וכל חשמלאי מתחיל יכול לעשות זאת תוך מספר דקות.

Gall1200 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

עזי כתב:בדקתי עכשיו את מהירות ההורדה דרך ה-WIFI - קיבלתי 36Mbps.
אין לי מכשירים שמחוברים למתאם בצורה קווית.
...
אמממ אוקיי
יש לך לינק למתאמים האלה אולי? לא ראיתי בחנויות שאני מכיר מכירה שלהם

בכל מקרה, מה התנאים שאתה משתמש בהם איתם?
באותה קומה? קומות שונות?
מחוברות למפצלים או שלשקעים בנפרד?

כי הבנתי שיכול להיות בעיות אם זה מחובר בקומות שונות, במפצלים, ושהשקעים לא מתואמים ולא עובדים בצורה אופטימלית אחד עם השני

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

אם אתה רוצה רשת קווית אז רק להשחיל כבלים בקיר.
הקושי תלוי בתשתית שלך
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Gall1200 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

JEXY כתב:אם אתה רוצה רשת קווית אז רק להשחיל כבלים בקיר.
הקושי תלוי בתשתית שלך
...
·אני די בטוח שיש בעייתיות בתשתית חשמל
כי העבודת חשמל שעשו פה בבית היא פשוט הזויה
בכל מקרה, אם זה הפתרון היחיד, אבדוק מה אפשר לעשות עם העניין

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

לא קשור לחשמל, לתקשורת יש תשתית נפרדת
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Gall1200 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

JEXY כתב:לא קשור לחשמל, לתקשורת יש תשתית נפרדת
...
אני צריך לבדוק בתכנונים של הבית איפה עובר בדיוק התשתית של התקשורת
כי יכול להיות שלא עובר כל הבית

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

הדבר הכי טוב הוא תמיד להעביר כבל רשת - זה לא כזה סיפור אם יש לך כבר רישות של הבית בשקעי טלפון ו/או טלויזיה, אפשר להעביר את כבל הרשת באותן תעלות, כבל השחלה בסיסי יעשה לך את העבודה.

Gall1200 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

NegativeIQ כתב:הדבר הכי טוב הוא תמיד להעביר כבל רשת - זה לא כזה סיפור אם יש לך כבר רישות של הבית בשקעי טלפון ו/או טלויזיה, אפשר להעביר את כבל הרשת באותן תעלות, כבל השחלה בסיסי יעשה לך את העבודה.
...
·אני לא ממש יודע אם יש רישות של הבית בשקעי טלפון, בטלוויזיה או כל מיני דברים כאלו

אני יודע שצריך להעביר בתעלות תקשורת ולא בחשמל, צריך לבדוק עם חשמלאי מוסמך לדבר שכזה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אתה אמור לדעת אם יש לך שקעי טלפון וטלוזיה בבית :)
וכן, אסור להעביר בתעלות חשמל פעילות.

Gall1200 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

NegativeIQ כתב:אתה אמור לדעת אם יש לך שקעי טלפון וטלוזיה בבית :)
וכן, אסור להעביר בתעלות חשמל פעילות.
...
·בחיים לא התעסקתי בכל העניין של החשמל, לא ידעתי שהשקעים והטלפון הם בצינורות שונים חחחחחח
בכל מקרה, בדקתי עם התרשימי בית, זה המון מרחק להעביר בין 2 הקומות, אבל אפשרי
רק צריך לקנות את כל הציוד

יש לך מקום מומלץ לקניית כל הציוד שצריך?
50מטר של cat6, שקעים של rj45, סטלבנד, ציוד השחלה והכל?

Gall1200 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

NegativeIQ כתב:הדבר הכי טוב הוא תמיד להעביר כבל רשת - זה לא כזה סיפור אם יש לך כבר רישות של הבית בשקעי טלפון ו/או טלויזיה, אפשר להעביר את כבל הרשת באותן תעלות, כבל השחלה בסיסי יעשה לך את העבודה.
...
·אחרי בדיקות בתכנונים של הבית, מצאתי שאפשרי להעביר את הכבל
למזלי, אין צורך בהרבה עבודה, כי הארון חשמל נמצא ממש מתחת לחדר שלי, ככה שהסיפור היחיד הוא להעביר את הכבל בקומה הראשונה

בכל אופן, עכשיו שאני יודע שאפשרי
אפשר בבקשה רשימה של כל הציוד שצריך בשביל להעביר כבל רשת CAT6 דרך הקיר?
כי אני יודע שאי אפשר לקנות כבל רשת 50מטר מוכן ולהעביר אותו.. וצריך לקנות אחד בלי הקונקטורים RJ45
ואז צריך לקנות עוד דברים נוספים
יש לך אפשרות להביא לי רשימה מפורטת?
נניח כבל CAT6 באורך 50מטר, קונקטורים RJ45, שקעים לCAT6
איזה סוג של כבל CAT6 מומלץ, האם צריך כבל ישיר או מוצלב וכו' וכו'

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Gall1200 כתב:
...
...
·בחיים לא התעסקתי בכל העניין של החשמל, לא ידעתי שהשקעים והטלפון הם בצינורות שונים חחחחחח
בכל מקרה, בדקתי עם התרשימי בית, זה המון מרחק להעביר בין 2 הקומות, אבל אפשרי
רק צריך לקנות את כל הציוד

יש לך מקום מומלץ לקניית כל הציוד שצריך?
50מטר של cat6, שקעים של rj45, סטלבנד, ציוד השחלה והכל?
...
תלוי באיזה אזור של הארץ אתה גר. אני קניתי את זה בחנות ליד עזריאלי, בדרך השלום 5 או 7, לא בטוח. לדעתי היא כבר לא קיימת (לפחות לא שם) כי התחילו שם איזה פרוייקט נדל"ן והרסו את כל הבניינים שם באזור. בכל מקרה הכי טוב זה לעשות בדיקת מחירים ב-ZAP או אתר דומה, אני בטוח שיש לא מעט חנויות שמוכרות את זה במחיר סביר.

בכל אופן הציוד שאתה צריך הוא ככה:
  • כבל רשת מסוג CAT5E, CAT6 או CAT6A, אם המחירים דומים לך על CAT6A שהוא הכי טוב אבל אם יש הבדלים מהותיים אז לך לפי מחיר, אין באמת הבדל ביניהם אלא אם אתה הולך להתקין רשת במהירות 10 ג'יגה, ואין כמעט שום דבר שתומך בזה נכון להיום. שים-לב שלרוב החנויות מציעות את הכבל למכירה לפי מטר או מוכרות תוף שלם של 100 מטר, שלרוב יהיה זול יותר למטר מאשר מכירה של כבל לפי מטר. תבדוק כמה אתה צריך ותראה מה יותר משתלם לך. תזכור להוסיף לפחות 25% להערכה שלך של כמה אתה צריך כי תמיד יש אי-דיוקים.
  • שקעי רשת RJ45 - אחד לכל חדר שאתה רוצה להעביר אליו כבל. אם יש חדר שאתה רוצה שיהיו בו שתי נקודות אז יש שקעים כפולים (כמובן שלשקע כפול צריך להעביר שני כבלים). אם כמות השקעים שאתה רוצה למקם בבית לא מצדיקה רכישה של Patch Panel מלא (פחות מ-8 נקודות) אז אתה תשתמש בשקעים גם לתפקיד הזה, אז במקרה כזה צריכים להיות לך שני שקעים לכל כבל שעובר (כל כבל מתחיל ומסתיים בשקע). רצוי שהשקעים שמתפקדים כ-Patch Panel יהיו כולם כפולים כדי לחסוך מקום והם כולם יהיו ממוקמים זה לצד זה איפה שהנתב / מתג נמצא.
  • לוחץ קורונה כדי לחבר את הכבלים לשקעים. זה לא חובה (אפשר לעשות את זה גם עם הפלסטיק שמגיע עם השקע ומברג) אבל מנסיון זה גורם לך לרצות לתלוש לעצמך את השיער והלוחץ עולה פחות מ-50₪ אז פשוט חבל על העצבים.
  • תקעי RJ45 - כדי להכין כבלי רשת לחיבור מהשקע למחשב, וכן להכנת כבלים קצרים לחיבור מהנתב / מתג ל-Patch Panel (או שקעי ה-Feed). אפשר להשתמש בכבלים מוכנים אבל הם תמיד יעלו פי כמה וכמה מלהכין לבד אז אם צריך הרבה כבלים זה מאוד רצוי. תשתמש תמיד בתקעים מסוככים, הם מונעים הפרעות ובעיות, שווה את השקל הבדל במחיר. אני אישית גם קונה את הגומיות שמתלבשות על התקע אחרת זה סתם מכוער.
  • לוחץ תקעי RJ45 - כדי להכין את הכבלים, בניגוד לשקעים אי-אפשר להכין כבל רשת בלי זה.
  • כבל השחלה (סטלבנד) שיאפשר לך להעביר את הכבלים בתעלות בקיר. זה כבל גמיש שעובר בקלות בצינורות קיימים. הקונספט הוא שאתה מעביר אותו בכיוון אחד ואז כשהוא מגיע אז בצד השני אתה קושר אליו את כבל הרשת ומושך אותו חזרה וככה זה מעביר את כבל הרשת בקיר.
כל זה אמור לעלות לך בין 200₪-300₪ ביחד.
בהצלחה.

Gall1200 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

NegativeIQ כתב:
...
...
תלוי באיזה אזור של הארץ אתה גר. אני קניתי את זה בחנות ליד עזריאלי, בדרך השלום 5 או 7, לא בטוח. לדעתי היא כבר לא קיימת (לפחות לא שם) כי התחילו שם איזה פרוייקט נדל"ן והרסו את כל הבניינים שם באזור. בכל מקרה הכי טוב זה לעשות בדיקת מחירים ב-ZAP או אתר דומה, אני בטוח שיש לא מעט חנויות שמוכרות את זה במחיר סביר.

• כבל רשת מסוג CAT5E, CAT6 או CAT6A, אם המחירים דומים לך על CAT6A שהוא הכי טוב אבל אם יש הבדלים מהותיים אז לך לפי מחיר, אין באמת הבדל ביניהם אלא אם אתה הולך להתקין רשת במהירות 10 ג'יגה, ואין כמעט שום דבר שתומך בזה נכון להיום. שים-לב שלרוב החנויות מציעות את הכבל למכירה לפי מטר או מוכרות תוף שלם של 100 מטר, שלרוב יהיה זול יותר למטר מאשר מכירה של כבל לפי מטר. תבדוק כמה אתה צריך ותראה מה יותר משתלם לך. תזכור להוסיף לפחות 25% להערכה שלך של כמה אתה צריך כי תמיד יש אי-דיוקים.
  • שקעי רשת RJ45 - אחד לכל חדר שאתה רוצה להעביר אליו כבל. אם יש חדר שאתה רוצה שיהיו בו שתי נקודות אז יש שקעים כפולים (כמובן שלשקע כפול צריך להעביר שני כבלים). אם כמות השקעים שאתה רוצה למקם בבית לא מצדיקה רכישה של Patch Panel מלא (פחות מ-8 נקודות) אז אתה תשתמש בשקעים גם לתפקיד הזה, אז במקרה כזה צריכים להיות לך שני שקעים לכל כבל שעובר (כל כבל מתחיל ומסתיים בשקע). רצוי שהשקעים שמתפקדים כ-Patch Panel יהיו כולם כפולים כדי לחסוך מקום והם כולם יהיו ממוקמים זה לצד זה איפה שהנתב / מתג נמצא.
  • לוחץ קורונה כדי לחבר את הכבלים לשקעים. זה לא חובה (אפשר לעשות את זה גם עם הפלסטיק שמגיע עם השקע ומברג) אבל מנסיון זה גורם לך לרצות לתלוש לעצמך את השיער והלוחץ עולה פחות מ-50₪ אז פשוט חבל על העצבים.
  • תקעי RJ45 - כדי להכין כבלי רשת לחיבור מהשקע למחשב, וכן להכנת כבלים קצרים לחיבור מהנתב / מתג ל-Patch Panel (או שקעי ה-Feed). אפשר להשתמש בכבלים מוכנים אבל הם תמיד יעלו פי כמה וכמה מלהכין לבד אז אם צריך הרבה כבלים זה מאוד רצוי. תשתמש תמיד בתקעים מסוככים, הם מונעים הפרעות ובעיות, שווה את השקל הבדל במחיר. אני אישית גם קונה את הגומיות שמתלבשות על התקע אחרת זה סתם מכוער.
  • לוחץ תקעי RJ45 - כדי להכין את הכבלים, בניגוד לשקעים אי-אפשר להכין כבל רשת בלי זה.
  • כבל השחלה (סטלבנד) שיאפשר לך להעביר את הכבלים בתעלות בקיר. זה כבל גמיש שעובר בקלות בצינורות קיימים. הקונספט הוא שאתה מעביר אותו בכיוון אחד ואז כשהוא מגיע אז בצד השני אתה קושר אליו את כבל הרשת ומושך אותו חזרה וככה זה מעביר את כבל הרשת בקיר.

בהצלחה.
...
אוקיי הבנתי בערך מה לקנות
רק לא הבנתי דבר אחד, תגיד לי אם אני צודק
אני צריך את הכבל רק בשביל החדר שלי למעלה, ככה שאני מעביר כבל אחד..
אז אני צריך 2 שקעים של RJ45? אחד ליד הראוטר ואחד בחדר שלי?

ולתקעים של הRJ45, אני צריך רק 2 כבלים, אחד שיחבר בין הראוטר לשקע שבקיר
ואחד שיחבר בין הסוני4 או המחשב (יתחלף לפי הצורך) לשקע שבקיר
·עדיף שאני אעשה את זה? בתור אחד שלא מבין כלום? או שעדיף להוסיף קצת כסף ופשוט לקנות את המוכנים
הבנתי שיש גם 2 סוגים של כבל, ישיר ומוצלב
איך אני יודע מה אני צריך?

ויש מדריך כלשהי לחיבור הכבל לשקע? כי אני לא יודע את הסדר שצריך לחבר את הגידים

Gall1200 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

NegativeIQ כתב:
...
...

בהצלחה.
...
·סליחה שאני מפריע, אבל האם תוכל לעזור לי?
אני רוצה להתחיל לקנות את הציוד, ואני לא יודע מה לקנות ומאיפה

בכל מקרה, אם תוכל להגיד לי האם הציוד מתאים ומאיפה הכי כדאי לקנות אותם:
1) אני מחפש כבל רשת קשיח מסוכך cat6 באורך 50מטר, אבל לא מוצא (אשמח אם תביא לי קישור שאתה מכיר, 100 מטר זה סתם יקר מדי בשבילי ואין צורך ביותר מדי)
2) שקעים משולבים טלפון + RJ45 מפה http://www.mediagalaxy.co.il/rec/746-%D ... 7%99%D7%97
3) לוחץ קרונה מפה: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/417-%D ... 7%9C%D7%A3
4) 2 כבלי רשת cat6 באורך מטר מוכנים כבר.. בגלל שאני קונה CAT6 קשיח ולא גמיש להשחלה בקיר, מיותר לקנות עוד 50 מטר בשביל 2 מטר שאני צריך גמיש, אז אקנה כבר מוכן

Noyman588
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה

1. אפשר למצוא את אותה פאזה גם למעלה או להזמין חשמלאי שיסדר את אותה פאזה בנקודה ספציפית כמו למטה.

2 . אפשר לשים AP אלחוטי על פונקציה WDS אבל מניסיון זה מאט את כל הרשת.

3. אפשר להגביר את עוצמת הראוטר אבל זה יותר קרינה בבית...

4. אפשר ורצוי לשים AP אשר יחובר בקווי הבעיה היא שצריך כבל רשת בניהם..(אצלי מעל 60 מטר כבל ועובד מעולה).

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”