הפקקים שברו אותי.
אני גר בחדרה ונוסע כל יום לעבודה להרצליה פיתוח או דרום תל-אביב (משרדים ולקוח).
עד היום, היה לי רכב מהעבודה.
אבל לאחר מספר שיקולים החלטתי להחזיר את הרכב ולהיפרד (בדמעות) מהפינוק של ליסינג מהעבודה.
השיקולים:
1. פנסיה - לאחר החזרת הרכב יתווספו לי 4000 ש"ח לברוטו (שיתווספו לי גם להפרשות לפנסיה - משתלם לטווח הרחוק).
2. רכבת - לאחר החזרת הרכב, אקבל תוספת של כמה מאות שקלים כדי לממן את הנסיעות ברכבת.
3. פקקים - במקום לבלות בין 2-3 שעות ביום על נסיעות, הרכבת תפנה לי יותר זמן (אני והילדים נרוויח).
לכן, החלטתי לקנות רכב (נכון לעכשיו חדש) שישמש לטווחים קצרים (גן לילדים, קניות, רופא וכדומה...) ופעם בשבוע-שבועיים נסיעה רחוקה יותר (טיול או משפחה).
אז למה אני מציק לכם?
ובכן, אני זקוק לעצה.
אחרי שקראתם (בתקווה) את כל השיקולים והסיבות, אשמח לשמוע את דעתכם לגבי רכישת רכב חדש (או יד 2, ליסינג וכדומה).
למי הרכב מיועד?
למשפחה קטנה: אבא, אמא ו-2 ילדים (שנתיים וחצי שנה).
תקציב: עד 130K לערך.
לכמה זמן: לפחות 3 שנים (אולי 5), נראה מה המצב הכלכלי ונבחן אפשרות לעוד ילד
מה חשוב: בטיחות, תא מטען, מרווח מאחור (לא מתכננים ילד שלישי בזמן הקרוב... אבל הפתעות קורות
על מה חשבתי?
1. סוזוקי קרוסאובר - 120K חסכונית, אמינה, מרווחת (ל-2 ילדים). ויש לנו סוזוקי ישנה שמוכנים לעשות עליה טרייד-אין (מה שיוזיל בעוד 6K לערך). ותא המטען מספיק לעגלות (בדקנו פיזית בסוכנות).
2. סטיישן כלשהי - פורד, קיה, סקודה, יונדאי. - 130K (יקר יותר), אין טרייד אין, תא מטען גדול יותר. גם חסכוניות, מרווחות ובטוחות.
אז למה אני צריך אתכם?
אולי תוכלו להמליץ לי על משהו שלא חשבתי עליו, או להזהיר אותי ממשהו שכן חשבתי עליו.
או אולי לומר לי: שמע יותם, לך על הקרוסאובר. בשביל הצרכים שלך... היא מושלמת.
הסיבות שאני לא לוקח יד 2 - בעיקר מפחד שאקנה משהו שיעשה בעיות אחרי חודש.
תודה על העזרה,
יותם.