הנורה במתג לדוד (בוילר) דולקת ב 2 המצבים
שלום,
ביום חמישי נשבר לי המתג לדוד חשמלי (החתיכה הקטנה האדומה) וקניתי מתג סטנדרטי להחליף.
יש שם 2 חוטים למעלה (שחור וחום) ו 2 חוטים למטה (שחור וסגול) כשלפי טסטר החשמל מגיע מהחוט השחור.
אז חיברתי את הזוג שחור-חום למעלה וזוג שחור-סגול למטה כשהשחורים נמצאים שניהם באותו צד.
אחרי החיבור המתג עבד כמו שצריך מבחינת הדוד: 0-כיבה, 1-הדליק ואת זה יכולתי לראות לפי הסיבוב של השעון חשמל.
אבל ב 2 המצבים בנורה דולקת. זה דבר שמפריע לי מאוד כי מרחוק לא רואים אם הדוד דולק או לא.
ניסיתי להחליף בין הזוגות למעלה-למטה כשעדיין שחור מול שחור וסגול מול חום. אותה תוצאה.
ניסיתי להחליף צד ב 2 הזוגות בו זמנית ז"א: עדיין שחור מול שחור וסגול מול חום. אותה תוצאה.
בשום מצב לא שמתי שחור מול חום או סגול.
האם המתג תקול או שלא חיברתי טוב ?
אחרי שביקשתי בחנות הם נתנו לי מתג אחר דומה לקודם כמו 2 טיפות מים רק בהבדל שרשום 0 ו 1 על הכפתור האדום
חיברתי לחשמל ועכשיו הכל עובד: 2 החוטים (שחור + חום) למעלה נותנים אור לנורה.
תודה לכל המשיבים
ביום חמישי נשבר לי המתג לדוד חשמלי (החתיכה הקטנה האדומה) וקניתי מתג סטנדרטי להחליף.
יש שם 2 חוטים למעלה (שחור וחום) ו 2 חוטים למטה (שחור וסגול) כשלפי טסטר החשמל מגיע מהחוט השחור.
אז חיברתי את הזוג שחור-חום למעלה וזוג שחור-סגול למטה כשהשחורים נמצאים שניהם באותו צד.
אחרי החיבור המתג עבד כמו שצריך מבחינת הדוד: 0-כיבה, 1-הדליק ואת זה יכולתי לראות לפי הסיבוב של השעון חשמל.
אבל ב 2 המצבים בנורה דולקת. זה דבר שמפריע לי מאוד כי מרחוק לא רואים אם הדוד דולק או לא.
ניסיתי להחליף בין הזוגות למעלה-למטה כשעדיין שחור מול שחור וסגול מול חום. אותה תוצאה.
ניסיתי להחליף צד ב 2 הזוגות בו זמנית ז"א: עדיין שחור מול שחור וסגול מול חום. אותה תוצאה.
בשום מצב לא שמתי שחור מול חום או סגול.
האם המתג תקול או שלא חיברתי טוב ?
אחרי שביקשתי בחנות הם נתנו לי מתג אחר דומה לקודם כמו 2 טיפות מים רק בהבדל שרשום 0 ו 1 על הכפתור האדום
חיברתי לחשמל ועכשיו הכל עובד: 2 החוטים (שחור + חום) למעלה נותנים אור לנורה.
תודה לכל המשיבים
נערך לאחרונה על ידי gilg7 ב 24/11/2014 18:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא נשמע הגיוני, אבל ככלל אצבע במפסקי ניסקו דו קוטביים - כניסת מתח (זוג חוטים חום+שחור) מתחברת לחלק התחתון של המפסק, איפה שמצויר 0. מן הסתם, היציאה לדוד (זוג סגול+שחור במקרה שלך) נמצאת בחלק העליון, איפה שמצויר 1.
כנראה המפסק תקול או שהוא תוכנן כך באופן פרדוקסלי.
כנראה המפסק תקול או שהוא תוכנן כך באופן פרדוקסלי.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
כנראה שהוא תקול, אני אפרק ואחזיר לחנות שיתנו לי אחד אחר.Shtirlitz כתב:לא נשמע הגיוני, אבל ככלל אצבע במפסקי ניסקו דו קוטביים - כניסת מתח (זוג חוטים חום+שחור) מתחברת לחלק התחתון של המפסק, איפה שמצויר 0. מן הסתם, היציאה לדוד (זוג סגול+שחור במקרה שלך) נמצאת בחלק העליון, איפה שמצויר 1.
כנראה המפסק תקול או שהוא תוכנן כך באופן פרדוקסלי....
שמע אם אתה לא מבין מה אתה עושה אל תעשה.
חום שחור כחול אדום צהוב...
אף אחד לא רואה את החיבור מול העיניים ומה עשו לך שם.
כבר ראיתי חיבורים שלא לפי התקן של הצבעים ככה שלכתוב פה חום שחור וצבע ולפי זה לקבל המלצות ולחבר - מסוכן.
חום שחור כחול אדום צהוב...
אף אחד לא רואה את החיבור מול העיניים ומה עשו לך שם.
כבר ראיתי חיבורים שלא לפי התקן של הצבעים ככה שלכתוב פה חום שחור וצבע ולפי זה לקבל המלצות ולחבר - מסוכן.
שאלה טובה.JEXY כתב:אתה בטוח שרכשת מפסק דוד ולא מפסק רגיל מואר???
במפסק דוד יש חשיבות לפאזה ואפס בכניסה ופאזה ואפס ביציאה כאשר רק כאשר המפסק דלוק נסגר גם מעגל של נורית ביקורת......
נכנסתי לחנות והיה להם את המפסק הקטן לבד בלי המסגרת ואז לבקשתי הוא הוסיף את המסגרת.
המפסק נראה כמו מפסק דוד, כתוב 0 ו 1 על המפסק האדום ויש 2 חיבורים עליונים ותחתונים.
כאמור, הדוד עצמו נכבה ב 0 ונדלק ב 1 ואת זה וידאתי לפי מהירות מונה החשמל. רק הנורה תמיד דולקת.
איך אני יכול לדעת אם הוא לא מפסק דוד ?
·
סליחה על הבורות אבל זה לא מסוכן ? ז"א: שחור למעלה מול סגול למטה + חום למעלה מול שחור למטה.JEXY כתב:@gilg7
·
תצליב בין הגידים בחלקו התחתון לבין הגידים בחלקו העליון...
לא ניסיתי את זה כי חשבתי שיעשה קצר בבית.
ניסיתי הפוך ולא עזר. ניסיתי גם להפוך מיקום של 2 הזוגות במקביל.JEXY כתב:מה היה מקודם:
שחור \ חום - למעלה
שחור \ סגול - למטה
?
תהפוך
שחור \ חום - למטה
שחור \ סגול - למעלה...
הדבר היחיד שלא ניסיתי זה שהשחור למעלה ושחור למטה לא יהיו אחד מול השני כי זה נראה לי מתכון לקצר.
רק שזו בדיקה חסרת משמעות. אם זה דלק בשני המצבים קודם, זה ימשיך לדלוק. ההמלצה לעשות ניסויים בחשמל - ועוד למישהו שאינו חשמלאי ואסור לו לעשות את זה בכלל - אינה במקומה.
לפותח האשכול, או שזה מתג עם סימון קבוע כמו שנאמר, או שיש לך זליגה של מתח נמוך דרך הדוד.
לפותח האשכול, או שזה מתג עם סימון קבוע כמו שנאמר, או שיש לך זליגה של מתח נמוך דרך הדוד.
..
הייתי בחנות שקניתי את המתג והוא אמר שלדעתו מדובר בתופעה כמו זו שתיארת (זליגה של מתח נמוך דרך הדוד).ZiggyMan כתב:רק שזו בדיקה חסרת משמעות. אם זה דלק בשני המצבים קודם, זה ימשיך לדלוק. ההמלצה לעשות ניסויים בחשמל - ועוד למישהו שאינו חשמלאי ואסור לו לעשות את זה בכלל - אינה במקומה.
לפותח האשכול, או שזה מתג עם סימון קבוע כמו שנאמר, או שיש לך זליגה של מתח נמוך דרך הדוד....
לא הצלחתי להבין איך זה ייתכן, אין לי רקע בחשמל. חשבתי שיש 2 מצבים אין-זרם ו יש-זרם בלי מצבי ביניים.
בכל מקרה הוא נתן לי מתג נוסף לבדיקה למקרה שהמתג הראשון תקול.
כנראה אבדוק בשבת.
הרכבתי מפסק חדש (שכולל מפסק מרובע ונורית קטנה מתחתיו) לדוד חשמל שכלל 2 צמדי חיווט(שחור ואדום) מהרשת ל 4 נקודות חיבור וזוג חוטים מהנורית במקביל לחיבור התחתון.התוצאה שתאורה בתוך המפסק נדלקת כשהוא במצב 1 וכבוי במצב 0 ואילו הנורית דולקת ב2 המצבים. האם כך זה אמור להיות (ואם כך מה תרומתה של הנורי?)ואם לא מה השינוי שעלי לעשות בחיבור חיווט הנורית?
להתייחסותכם אודה,
אשר
להתייחסותכם אודה,
אשר