ישראל יוצאת מהפקקים - תנו בלייק, שתפו ונוכל להשפיע. יש עדכונים...

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #1 

נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 16/11/2014 23:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2 

טוב, אז באותו יום שפירסמתי את הפוסט בפייסבוק של שר התחבורה גם דיברתי עם מזכירת הלשכה שלו בערך 20 דקות.
המטרה הייתה לקבוע איתו פגישה בשביל להבין למה הדברים לא זזים (אני בטוח שהוא מודע לכל הבעיות), אבל נראה לי שהפתרונות אפילו מאוד קלים.

בכל מקרה היום קיבלתי תגובה להלן:

היי אבי, כאן דנה מלשכת השר. העברתי את פנייתך לגורמים המקצועיים לבחינתם. אתה מוזמן לשלוח הודעה פרטית על מנת שנוכל לעמוד בקשר ישיר.
...
נמשיך לעקוב ולעדכן כמובן.
וחברים - תנו בלייק ובשיתוף. זה נושא שחשוב ללא מעט אנשים... (Y)

תחשבו שאם נעמוד פחות בפקקים, אז נבזבז פחות דלק בצורה משמעותית (זיהום האוויר גם יקטן על הדרך), בלאי הרכב וטיפולים גם ירדו.
>>> זה יביא אותנו לחיסכון כספי על הוצאות הדלק
>>> ואז יהיה לנו עוד כמה גרושים בכיס
>>> ואז נוכל לקנות מילקי ורמת המחייה תעלה... 8)

ויש לי עוד לא מעט אנקדוטות דומות, אז תנו בלייק... (Y)(f)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

גם בקליפורניה, חלקים גדולים מכביש 101 בשעות העומס פקוקים. כך גם במקומות נוספים בארה"ב ובעולם.
למה שבישראל יהיה שונה?
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4893
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #4 

@avihuli
·
ברגע שתצרוך פחות דלק, תקטן הכנסת המיסים בצורה משמעותית, לשם איזון המדינה תעמיס את המס על המע"מ (כי מס קנייה הוא הקרוב ביותר שניתן להטיל כמו על הדלק), מחיר המילקי יעלה, ערך הכסף ישחק, המדד יעלה.
יהיה לך יותר כסף בכיס, אבל לא תוכל לקנות איתו יותר ממה שאתה קונה עכשיו.
לא בצורה משמעותית.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #5 

אבל - יותר אנשים יסעו ברכבים פרטיים על חשבון תחבורה ציבורית, כך שהמדינה במקום לסבסד נסיעות תגזור קופון על נסיעות.

בלי שום קשר, כפי שכבר נאמר - פקקים בשעות עומס יש בכל מקום בעולם. לא נשנה את זה דווקא פה.

ההשקעה צריכה להיות בתחבורה ציבורית נורמלית.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

רגע, לא הבנתי משהו קטן...
כאילו אם יש פקקים בכל העולם אז אפשר להכשיר את השרץ כי זה בסדר ?
רק לצורך האנלוגיה העקומה, הרי גם עוני יש בהרבה מדינות בעולם, אז אולי נגיד שזה בסדר שזה יהיה גם פה ?
על אותו משקל יש גם מלא מדינות בעולם שאין פקקים שם, למטבע כידוע יש 2 צדדים.

וברור לי שלא נוכל לטפל בכל הבעיות אבל הסבר פשוט למה לא עובדים 24 שעות מסביב לשעון בפיתוח כבישים שכבר החליטו עליהם וכבר מבוצעות בהם עבודות תשתית, אפשר לקבל ?
למה בכל קטע שמפותח לא נמצאים עשרות פועלים ועובדים - הרי יש מספיק מובטלים שישמחו לעבודה תמורת השכר המתאים.
ולמה רק 2 וחצי טרקטורים בכל השטח ?
כביש 6 בהרחבת החלק הצפוני שלו יש מסלול סלול כמעט ברובו חודשים, בחייאת מה הבעיה לסיים.
אם הזכרנו ארה"ב אז הם מתקנים קטעים שלמים וסוללים קטעים שלמים בלילה אחד (כי שם זה הכבישים מבטון ולא מאספלט), ובניית גשרים לוקחת שבועות ספורים כי בונים את הגשר במיקום בצד ורק מעמיסים אותו בסיום.

בואכה רשפון בכיוון הנסיעה לצפון יש פארק פסלים שלעיתים זוגות מתחתנים באים להצטלם שם. הפקק שנוצר עד לקטע הזה (כי מיד לאחר שעובדים פתאום זה משתחרר), מהסקרנות של הנהגים לראות איך מצלמים אותם היה יכול להיפתר באמצעות הצבת בד יוטה לאורך 500 מטר. לא מאמין שיעלה יותר מ- 10,000 שקל בלחץ. אז למה זה לא קורה ?

והרשימה עודנה ארוכה...
אז שוב אי אפשר לטפל בהכל אבל אפשר לנסות ולטפל במה שאפשר - זה יעשה לכולנו קצת יותר טוב.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #7 

שוב, אתה מנתח בעייה אמיתית מנקודת מבט צרה מידי.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

איינשטיין כתב:שוב, אתה מנתח בעייה אמיתית מנקודת מבט צרה מידי.
...
יכול להיות, אבל בעיני זה מאוד פשוט ולא צריך להיות מורכב בכלל. הסבר הגיוני ללמה לא עובדים ב- 3 משמרות של 8 שעות כל אחת או לפחות בשתי משמרות. זה יחסוך הון תועפות למשק. הון הון הון הון והון תועפות למשק שאין דברים כאלה בכלל.
תנסה לכמת את ביזבוז הזמן שאנשים מבלים על הכביש בפקק - זה הזוי כמה היה אפשר להספיק דברים אחרים לדוגמא לעבוד עוד חצי שעה, להגיע הבייתה יותר מוקדם (לילדים), לצאת יותר מאוחר ולהספיק אולי לעשות קצת סידורים בבוקר ועוד ועוד...

ואם יש לך נקודת מבט אחרת שיכולה להרחיב את הנושא אני אשמח לשמוע.

לפעמים לבעיה מורכבת יש פתרון מאוד פשוט. שהממשלה במקום לשלם אבטלה למאות אלפים של אנשים תשלם כראוי לעבודות יתוח ותשתית >> הורדת את האבטלה >> וגם נתת פתרון חלקי לבעיות התשתית כאן.
תחבורה ציבורית זה טוב אבל גם שם לוחות הזמנים הם כמה שנים טובות צפונה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #9 

אני אתעלם לרגע מהשאלה האם זה באמת יפתור את בעיית הפקקים או אפילו יקל, כי התשובה לא וודאית. נתייחס לעניין העבודות בלבד. עכשיו, האמן לי שעובדים בקצב שבו נתיבי ישראל/משרד התחבורה יכולים. לא רק מבחינת היכולת הפיסית, אלא גם מהרבה בחינות אחרות, אביא כאן שלוש מהן, אבל תהיה בטוח שיש הרבה יותר.

הראשונה היא תקציב ותזרים מזומנים. שניהם מוגבלים. גם פרויקט שיחסוך בכמה שנים הקרובות פי כמה מעלותו צריך לבינתיים לממן, זה לא פשוט בטח שלא אצלנו.
השנייה היא קבלנים. שכרו קבלן לעבודה, חתמו חוזה ולוח זמנים והוא לא עומד בו. אז קונסים אותו ועושים מה שאפשר כדי לזרז, אבל בסופו של דבר הוא מכתיב את לוחות הזמנים.
אז תגיד - תמיד אפשר להעיף אותו. וזה גם לא פשוט. יש קבלנים נפרדים לדיספילינות שונות, זה יהיה כרוך בהרבה זמן וכסף שילכו לאיבוד ובנוסף זה יגרור ריבים משפטיים שעלולים לעכב את כל העניין.
השלישית היא תכנון. את הביצוע אתה רואה, את התכנון - לא. תכנון בהרבה מאוד מקרים מעכב את הביצוע, גם כשרובו נגמר. לפעמים תראה קטע שלא עובדים בו חודשים בגלל בעיית תכנון. זה קורה וזה בלתי נמנע.

כאמור יש עוד המון גורמים שלא נגענו בהם - זמינות עובדים וחומרים, היתרים, רשויות, ירוקים, עתירות וכו׳.

כל הקמה של תשתית תחבורתית כרוכה באינסוף סיבוכים הרבה מעבר ל״נעבוד שלוש משמרות״.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

יש עוד דבר שאפשר להציע- למה לא לנסוע ברכבת? זה יקח בערך את אותה כמות הזמן (שעתיים) ולא צריך לנהוג או להתעצבן בפקקים. פשוט חבל על הבלאי של הרכב אם אפשר להמנע מזה. שמים סרט בטלפון\טאבלט או קוראים ספר (או אפילו הולכים לישון).

תשתיות בונים פה ובקצב מאוד מרשים. הבעיה היא שרמת המינוע מאוד עולה גם כן. את הבעיה הזאת לא יפתרו ברגע כי יש עוד המון להשקיע בכל הארץ ורמת המינוע יכולה להמשיך לעלות (למעשה היא יכולה לעלות בין פי 1.5 לפי 2 בשביל להיות בנורמות של מדינות עשירות). בסך הכל המצב פה לא רע.

אגב, מדינות בלי פקקים אני לא מכיר. אולי חוץ מצפון קוריאה ואפגניסטן. בכל מדינות אירופה וכל מדינות המערב יש פקקים, והרבה מאוד מהם. פקקים פותרים רק בדרך אחת - אבטלה. כשאין עבודה ללכת אליה או כסף לבזבז, נשארים בבית...

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1111 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #11 

@avihuli - קראתי את הפוסט שלך בפייסבוק.
אני חושב שאתה מעלה בעיה ידועה, זה לא חדש שיש פקקים בארץ, מה הפתרון שאתה מציע?
הלוואי וזה היה עניין של לחיצת כפתור והיו כבישים חדשים ורחבים בארץ, זה תהליך ארוך עם משמעויות כלכליות גדולות ובירוקרטיה אולי גדולה אף יותר.

המדינה מעודדת מפעלים לעבוד בשעות הלילה כדי להוריד טראפיק בשעות הבוקר
במקביל מרחיבים ומשפצים כבישים [יש הרבה אזורים שעובדים בהם 24\7 כמו שער הגיא בכביש מספר 1]
משטרת ישראל ואגף התנועה לוקחים חלק ועל בסיס יומיומי נפרסים בצמתים בעייתיות ומכווינים תנועה [לפחות בירושלים]
מקדמים את עניין הרכבות ומעודדים נסיעה בתחבורה ציבורית
ואפשר להוסיף לרשימה עוד עשרות דוגמאות

למרות הכל עדיין יש פקקים. אני מאמין ששר התחבורה ימשיך לנסות ובסוף רק הזמן ינצח ואולי המצב ישתפר בעתיד.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

ברור לי שעובדים בזה, לרגע אין לי צל של ספק. וגם רואים את השינוי בשנים האחרונות אם זה בכביש 6, מנהרות הכרמל, עוקף קריות, מטרונית, רכבת קלה וכו'...
אבל ויש אבל גדול מאוד זה לוקח מלא מלא זמן ואני די בטוח שכל פרויקט היה ניתן לקיצור בלפחות שליש מהזמן אם היו מוסיפים עוד משמרת אחת בלבד.
ושלא יישמע שאני מתלונן אלא אני באמת לא מבין למה לא עובדים בקצב יותר מהיר, עם הרבה יותר פועלים וציוד הנדסי.

קרמריקה - תסכים איתי (או שכנראה לא) שתקציב ותזרים מזומנים קיים כי אחרת לא היו יוצאים לפרויקט. אף קבלן לא יתחיל פרויקט של מיליוני שקלים עם הבטחה על הקרח או בלי תשלום ראשוני כלשהו.
לגבי הקבלנים - אם היו בונים תוכנית תמרוץ לפי קצב ההתקדמות תאמין לי כולם היו מזדרזים יופי טופי ולא על חשבון הבטיחות כמובן.
אגב - זה קיים גם בדירות שפועלים עובדים בערך משעה שש בבוקר עד שלוש בצהריים ואז משאירים את הבניין ריק עד למחרת. בגלל זה לוקח לבנות בניין 6 קומות נגיד בערך שנה וחצי שנתיים. אז בחורף אני מבין אבל בקיץ יש עוד בערך 4 שעות של אור - אז אי אפשר לארגן עוד משמרת ?
ולגבי התכנון - מאוד קשה לי להאמין שפתאום מאמצע שום מקום תוך כדי העבודה יש בלת"ם. ואם כן אז ממש לא בשוטף אחרת צריך להעיף את החברה ההנדסית שמנהלת את הפרויקט.

ונחזור לדוגמא שהתחילה את כל הסיפור, מחלף חבצלת. מה הבעיה לשים כפול פועלים בשביל שייסיימו לבנות את הקיר האקוסטי, כל יום הם עושים כמה מטרים בודדים. לסיים למקם את כל עמודי התאורה, לחווט אותם לחשמל. ומעבר לזה אני חושב שרק הזמן שלוקח להם לחנות את כל הכלים ההנדסיים לוקח להם לפחות 20 דקות כל יום. זה נראה כאילו ממש רגע לפני מסדר רס"ר, כולם בשורה ממויינים לפי מכבשים, טרקטורים, מיישרים...

בקיצור, אפשר להתמודד עם הכל ואני די בטוח שעוד משמרת תוכל לסייע, ובגדול.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

@avihuli
·
המשמעות של תזרים מזומנים אומר, שיש סכום נכנס וסכום יוצא על פרק זמן קצוב (בדכ שנה).
ועם מסגרת זו המדינה משלמת לקבלן (לצורך העניין).
אם לפי התחשיב, עלות הפרוייקט הי מליון ש"ח, וסכום ראשוני הדרוש לכך הוא 100 אלף ש"ח, ותזרים המזומנים הוא 200 אלף שח בשנה, גם אם משך העבודה דה פקטו הוא 6 חודשים, הפרוייקט יימשך 5 שנים.
למה שהקבלן ייקח על עצמו את הסיכון הכלכלי?
מאיפה אתה חושב הוא ישלם לעובדים שלו? לחומרים?
כך שאם התזרים של הקבלן הוא 200 אלף שח בשנה, הוא יחזיק כמות עובדים וכלים כבדים בשווי שיאפשר לו לעבוד בקצב דומה להכנסה. אחרת יפשוט את הרגל באמצע הפרוייקט
תוכנית עידוד תקציבי להאצת פרוייקטים?!
על חשבון מה? הגירעון? מי ישלם את זה?

בלת"מים תמיד יש, גם לפרוייקט מתגלגל.
רוצה להעיף את חברת ההנדסה? בהצלחה, זה רק יאריך את משך הפרוייקט כי לכל חברה הדיסיפלינה שלה והיוקרה שלה, ומה שיקרה משך הפרוייקט יתאפס לקרוב לנקודת התחלה.
לגבי שעות העבודה... ומי בדיוק ישלם למשמרת נוספת? עם התנאים הסוציאלים? הקבלן? למה? הרי גם ככה תזרים המזומנים שהמדינה מעבירה לא מצדיק להחזיק יותר.

אתה מתלהם ופשוט לא מכיר את התמונה הכוללת.
מציע קצת שיעורי בית לפני שאתה יוצא בקול תרועה וששון שהפיתרון פשוט.
החיים זה לא תוכניות "תחקיר" בשקל וחצי של ערוץ 10 או 2.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #14 

תקציב זה משהו נקודתי. תשתיות בישראל זה נושא סופר סבוך וסופר יקר.

הדרך היחידה לשפר את המצב זה להזרים יותר תקציבים לזה וזה אומר או שינוי מהותי במשהו (נניח קיצוץ בהסדרי הפנסיה של משרד בביטחון, הורדה של תקצוב התנחלויות, או דברים בסגנון הזה) או מיסוי.

מעט מאוד מתקציב המדינה בכלל ניתן להתגמשות כלשהי. הרב זה הוצאות שכר והוצאות קבועות שלא ניתנות בכלל לשינוי ללא רפורמה ענקית (שאין לה גיבוי פוליטי)

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #15 

משקיעים המון בתשתיות. אני לא יודע אם אנשים מבינים את זה אבל גם יש גבול לכמה אפשר לבנות מבחינת כמות הידע שקיים בארץ. אם יגדילו את תקציב בניית הכבישים פי 2 ואת בניית הרכבות פי 3 זה לא יעשה כלום. אין מספיק חברות לנצל את כל התקציב הזה... פעם היו מעט חברות שיודעות לעשות גשרים ומחלפים ולכן היו מעט פרויקטים בכל שנה. עם הזמן נצבר המון ידע והיום אפשר לעשות הרבה יותר פרויקטים של גשרים ומחלפים בו זמנית ולתת לקבלנים קטנים יותר את העבודה. פרויקטים ענקיים מכילים פתרונות הנדסיים נישתיים ויש מעט חברות שבאמת מסוגלות לעשות אותן ולכן יש צורך להתאים את הזמינות של הידע לכמות הפרויקטים.

בונים בארץ בקצב מהיר. אם מישהו חושב שבחו"ל בונים בחצי זמן בסטנדרטים דומים אז הוא טועה. יש נורמות עבודה שלא הומצאו בארץ, אופן ניהול פרויקט הוא מטבעו לא מהיר במיוחד (גם בסקטורים אחרים מאוד של המשק)...
לחברה שזכתה בפרויקט אין יכולת לעשות הכל ואם קבלן המשנה שצריך לעשות את הדבר הבא לא פנוי עד לעוד שבוע אז במשך שבוע העבודות יתנהלו הרבה יותר לאט.
יש גם כמובן את העניין המאוד מעצבן של להתחשב בתשתיות קיימות אחרות ולתת לחברות אחרות זמן להתארגן (למשל אם יש עמודי חשמל בצד הדרך, תלויים בחברת החשמל שתתפנה להזיז אותם 7 מטרים בשביל להרחיב נתיבים או לתת לחברת מקורות זמן להגדיר איפה צינור המים, או לחקלאי לארגן את הכניסות לשדה בשביל המעברים התת קרקעיים החדשים וכו' וכו')
יש גם שלבים קריטיים שלוקחים המון זמן כמו בדיקות אטימות מים, תזוזה של הקרקע וכו'. אחרי שבונים גבעות חול צריך לראות שהן יציבות וזה אומר להשאיר ציוד מדידה בזמן שלא ממשיכים בניה במשך כמה זמן. לנוסע בצד הדרך זה נראה כאילו לא עושים כלום אבל אני מניח שאף אחד לא רוצה לעלות על גשר שלא בדקו את היציבות שלו.

יש סעיפים בהרבה מאוד מכרזים על שיפוע הקבלן על סיום לפני המועד וקניסה על אי עמידה בלוח הזמנים. זה קיים גם ברמת הארצית (מכרזים של מע"צ) וגם של כל מיני עיריות למיניהן.
אין פה פתרונות קסם. יש יותר כסף מאשר דרך לנצל אותו עד שבאמת חותמים על החוזה ואז יש הגבלות של סדרי עדיפויות. אם קיר אקוסטי לוקח שבוע או חודשיים זה בגלל שככה בחרו לשלם לקבלן המשנה שבונה את הקיר האקוסטי. ניהול משאבים לפרויקטים גדולים זה מדע מסובך ואי אפשר להגיד "תוסיף עוד משמרת". כשהתשלום הבא הוא של 30 מיליון מתוך ה600 מיליון של סך הפרויקט צריך לעשות סדרי עדיפויות שמתחשבים בתשלומים וסדר התקדמות בסך הפרויקט. לפעמים חלקים לא קריטיים כמו קירות אקוסטים פשוט יעשו לאורך תקופה ארוכה מאוד כדי לפנות תקציבים לחלקים אחרים.

יש דבר אחד שבאמת צריך לטפל בו בארץ אבל, וזה קבלת היתרים (ספציפית מעיריות, אבל גם רשויות ממשלתיות הן לא הכי קלות ברגע שצריך לעשות שינויים בתוכניות חתומות). אבל פותח השרשור התלונן על קצב הבניה אחרי שהיא התחילה, וזו בעיה שמתנהלת הרבה לפני שטרקטורים עולים על השטח...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

ufffnick - לקרוא ממך משפט שאומר: "אתה מתלהם ופשוט לא מכיר את התמונה הכוללת. מציע קצת שיעורי בית לפני שאתה יוצא בקול תרועה וששון שהפיתרון פשוט", קצת מבאס אותי על הדרך שבחרת להתנסח בה אבל זה לא מטרת השרשור, אז נשים את זה בצד.

לא אמרתי שאני מבין גדול, וגם לא מבין קטן. נהפוך הוא ולכן פניתי לכבוד השר, בצורה מנומסת ונעימה באמת בשביל להבין למה לא עובדים יותר מהר.
אני קורא כאן את התשובות שאנשים רושמים ומתייחסים במלוא הרצינות ובין השורות עולה "ניחוח" של זה מה יש וככה זה עובד ואין מה לעשות ולהלן גם ההסברים להצלחת השיטה הנוכחית.
אני (אישית), לא חושב ככה ואני חושב שיש מה לעשות ולשפר בכל דבר.
כל חברת ייעוץ ארגוני קקמייקה שתיקחו תגיד ולרוב אף תוכיח שניתן עם המשאבים הקיימים להעלות ביצועים בעד 20% לעומת מצב כיום באמצעות בניית תהליכים ארגוניים נכונים ויעילים.

וברור לי כשמש שיש מלא תהליכים שרצים ברקע ומלא ניירת וברוקרטיה וכו' וכו' וכו' ומה לא.
אבל שוב אני טוען שיש מקום לשיפור, כי חייב להיות. הרי ברור שלא הכל מתנהל כמו שצריך ואם אפשר לשפר אז אני חושב שמישהו למעלה צריך להרים את הכפפה, או שכבר הרימו אותה וזה המקסימום שניתן לעשות.

אסכם ואומר שאם לא נאמין ולא נפעל לשינוי, אז דברים יישארו כמו שהם - ובכל תחום בחיינו... (f)
.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

@avihuli
·
מבאס? אתה בעצמך אומר שאין לך מושג...

לקרוא ממך משפט נוסח:
לא אמרתי שאני מבין גדול, וגם לא מבין קטן. נהפוך הוא ולכן פניתי לכבוד השר, בצורה מנומסת ונעימה באמת בשביל להבין למה לא עובדים יותר מהר
...
ומיד אחריו:
אני (אישית), לא חושב ככה ואני חושב שיש מה לעשות ולשפר בכל דבר
...
זו סתירה בין המשפטים.
אלא אם אתה רוצה לומר שאינך מבין דבר ושיש לך דיעה שאין כל כך מה לעשות איתה מלבד להדביק כפוסט בפייסבוק.
חוץ מלהיות "צודק" באמירה שהיא תמיד נכונה, שיש מקום לשיפור, אין הרבה במה שהבאת.
ד"ש לשר.

אתן לך נוסח תשובה שסביר שתקבל בנוסח כאילו מהשר:
"אני מודה לך על פנייתך וכו...
בקדנציה שלי שיפרנו משמעותית את כך וכך וכו
אני מבטיח לך שנמשיך במלאכה החשובה כל כך ו...גומר"

אוקצור...
המחאה של הקיץ ההוא all over again...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

ufffnick - אין סתירה בין המשפטים. זה שאני "לא מבין" את המשמעויות מאחורי הקלעים לא אומר שאני לא יכול לחוות את דעתי.
אם מבחינתך זה all over again, אז אחלה. אתה יכול להישאר במקום שבו אתה נמצא כי זה מה יש ואם זה טוב לך אז אני שמח כמובן בחלקך.
אני אישית מעדיף לנסות ומקסימום "להיכשל" (לא שיש לי איזשהו הישג או מטרה שסימנתי לעצמי כאן).
עדיין חושב שיש אפשרות לשיפור ועל זה אני חושב שאנחנו מסכימים.
לא ניסיתי להביא בשורה חדשה, אלא רק להביע את עמדתי ותסכולי שמשותף לרבים אחרים לגבי הפקקים.
אם זה יעשה משהו מעולה, וגם אם לא אז גם מעולה קצת פחות.

בתודה,
דעת יחיד...

** ואעדכן בתשובת השר כאשר זו תתקבל.
.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

@avihuli
·
מה שאתה לא מבין, וחלקינו כאן מנסים להעביר זה...
וואלה גם אנחנו לא מרוצים, וגם אנחנו רוצים לשנות ובטוחים שאפשר לשפר.
אבל הדרך הזו של לכתוב בפייסבוק איזה פוסט, ולשלוח לשר איזה מכתב לא יזיז הרבה.
אולי בשנת בחירות.
אני בא מהאסכולה של מעורבות.
רוצה לשנות? כנס לעניינים, תלמד את הנושא, תיכנס למערכת ותשנה מבפנים.
מבחוץ, דרך ביקורת, פוסטים ותחקירים, אפשר להשפיע כאשר הפעילות שבמוקד היא בעליל לא חוקית.
במקרה זה, כמו רבים אחרים, אין סימנים של פעילות לא חוקית, אלא פשוט מערכת לא יעילה.
לכן, כדי לייעל יש לפעול מבפנים, או לפחות להבין איך דברים עובדים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8136
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

שליחה #20 

איינשטיין כתב:גם בקליפורניה, חלקים גדולים מכביש 101 בשעות העומס פקוקים. כך גם במקומות נוספים בארה"ב ובעולם.
למה שבישראל יהיה שונה?
...
·
בעיקר לקראת החיבור ל 405.
ולהכנס ל 405 זה בכלל סיוט. גם באחת בלילה עמדתי שם בפקק.
בקיצור פקקים יש בכל מקום, זה לא משהו שמיוחד לנו.
זה כמובן לא אומר שלא צריך לנסות לפתור חלק מהם.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”