המלצה לטלוויזיה ומה הפרמטרים שעלפיהם בוחרים טלוויזיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הורי רוצים לקנות טלוויזה לסלון ,
האמא מתעקשת על גודל קטן וחושבת שמספיק אפילו 37 אינצ'
המרחק מקיר לקיר הוא 3.60 מטר.
מה הגודל הממולץ לנו ?
מה הפרמטרים שעליהם בוחרים טלויזיה?
מה הטווח מחירים לטלוויזה טובה?

יש רצון מאוד גדול לראות סרטונים ביוטיוב בתוכה ואף גלישה
אך קראתי בעבר שיש דגמים שהם פשוט לא מוצלחים בנושא סמארט TV
הבנתי שיש תחליפים למה שאני רוצה ועוד פיצ'רים באנדרואיד סטיק (שהבנתי שהוא חלש והגלישה איטית)
יש את APLLE TV ויש את כרום קאסט רק שהכרום קאסט מכריח תקשורת WIFI עם אחד המכשירים בבית , יש לנו גם לאפטופ ויש גם מכשירי אנדוראיד ומחשב נייח שמחובר על WIFI .

האם הכרום קאסט הזה יספיק והוא טוב ?

אין הערכה לתקציב כרגע , יש תקציב השאלה אם יש רצון ונכונות להשקיע , כשפחות או יותר נדע מה טווח המחירים כבר נתן הערכה ..

תודה מקווה שיענו לי דיי מהר כי יש עכשיו מאוד רצון ומקווה שלא יקרה מצב והם יקנו משהו שיצטערו עליו כי נציג המכירות רצה רק להפתר מהסחורה ..

DaJackaL
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

האמת שנראה לי שבגודל של 37" אין יותר מידי מבחר של סמארט TV אבל זאת כבר החלטה שלך.

לגבי הגודל בכללי - הרבה תלוי בתקציב ובמאפייני הטלוויזיה שאתה רוצה. אני יכול להגיד לך שאני בסלון שהוא 3.5 מקיר לקיר ואני הולך לקנות 55 וזה בכלל לא מרגיש גדול ואחרי שראיתי 50" וגם 48" אני ישר הרגשתי שהם קטנים בהשוואה ל 55.

elrom
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #3 

קנה את המסך הכי גדול שייכנס לך לתקציב בהתחשב בכל הדרישות שלך. רוב אלו שחושבים שאפשר להסתפק במסך קטן, מבינים את הטעות מאוחר מדי ומתבאסים.
לא יודע מה גיל ההורים שלך ועד כמה הם טכניים ויש להם סבלנות לבעיות טכניות, אבל נראה לי הכי נכון לקנות smart tv טובה כדוגמת פנסוניק, סמסונג ו LG.
בהצלחה

1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה אבל אני עדיין ללא תשובה על השאלות האלו:

על פי מה בוחרים טלוויזיה?

מה טווח המחירים לטלוויזה טובה?

עדיף סמרט TV או APPLE TV או כרום קאסט? בשביל צפיה בסרטונים ביוטיוב +גלישה בדפדפן.

לא אני ולא ההורים שלי טכניים ,אבל אני פחות או יותר יוכל להתסדר נראה לי ..
אני לא יודע מה הדרישות שלי משום שאני לא יודע על מה בחורים טלוויזה .. בבקשה תעזרו לי עם זה ..
אני מאוד מודה לכם על העזרה .

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #5 

כמה דברים שעולים לי:

שחורים. עד כמה השחורים שחורים. חשוב לי לשימוש בחושך, שזה הדבר העיקרי מבחינתי. באופן כללי, רמת הבהירות של הצבע השחור תלויה בסוג הפנל שבמסך, אבל לא רק. מהטוב/כהה לגרוע/בהיר: OLED, פלזמה (קשה למצוא כבר), VA (אבל תלוי בזוויות צפיה), IPS (גם תלוי בזווית). (עוד מידע על סוגי פנלים כאן).

אחידות. שאין אזורים בהירים בתמונה שחורה, שאין אזורים כהים בתמונה בהירה או בצבעי ביניים. בעייתי במיוחד כשיש שטח חלק יחסית על התמונה שזז בצורה אחידה (שמיים, דשא של כדורגל, למרות שיש בעיות אחידות שרואים גם על דברים סטטיים. עוד בעיית אחידות היא פינות כהות יותר. נראה שפלזמות יותר אחידות באופן כללי מ-LCD, ובין ה-LCDים, ייתכן שמסכים עם תאורה צידית (דקים), בניגוד לאחורית, גרועים יותר בממוצע. גם עושה שרושם שככל שהמסך גדול יותר הסבירות לבעיות מסוג זה עולה.

דוגמאות: אחידות שחור, אחידות אפור. מושגים לחיפוש עוד בנושא: DSE כללי, vertical banding, clouding.

זוויות צפיה. תלוי בסוג הפנל (האלמנט העיקרי במסך, הדבר שעליו יש את הפיקסלים), בעיות של זוויות צפיה, לרוחב ולגובה, כוללות קצת שינוי צבעים, הבהרה של צבעים כהים ואולי גם הכהיה של הבהירים. במסך שלי זה במיוחד מטריד בצבעים כהים ובשחור. זוויות צפיה משנות אם יש צופים מהצד, אבל גם אם אתה יושב קרוב למסך, במיוחד אם זה מסך גדול. בעיקר סוג הפנל משפיע על תכונה זו. מהטוב לגרוע: OLED/פלזמה, IPS (ייתכן שגרוע יותר בשחור/צבעים כהים), VA.

איכות תמונה. דבר שקשה לכמת. מעבר לקונטרסט (שבעיקר אומר שחורים כהים, דבר שאפשר לדעת יחסית בקלות), זה אומר עד כמה הצבעים קרובים למה שהם "אמורים" להיות. יש גם אפשרויות כיוון שמשנות דברים, אבל בצורה שאנשים אוהבים לפעמים: הוספת יותר קונטרסט, הוספת צבעוניות, עיבודי תמונה, וכו'. עוד דבר שיכול להיכלל הוא איכות ההצגה של ערוצי שידור, במיוחד ערוצי SD ולא HD, שהם לא מאוד איכותיים באופן כללי.

איכות סאונד. עד כמה חשוב? אבל בכל מקרה סאונד רציני יהיה רמקולים נפרדים, כי טלוויזיות כבר מזמן מתעדפות עובי ומסגרת דקים יותר מאיכות סאונד.

input lag. השהיה מזמן שליחת התמונה ועד שהמסך מציג אותה. רלוונטי בעיקר למשחקי מחשב.

מריחות. עד כמה יש מריחות בתנועה? האם יש "שובלים" מטרידים מאחורי דברים זזים בתמונה? המריחות תלויות בתוכן, ומושפעות מזמן התגובה של הפיקסלים (האמיתי, לא מפורסם במפרט). הבהוב תאורה אחורית יכול להפחית מריחות (שלא קשורות לזמן תגובת הפיקסלים), אבל גם להיות מהבהב או חשוך מדי.

החלקת תנועה/הפחתת מריחות. יש אנשים שלא אוהבים את זה בכלל, יש שכן. יש מסכים שלא עושים את זה טוב, יש כאלה שכן.

רמת השתקפות. אם יש חלונות, ותלוי איפה המסך ממוקם, למסכים שונים יש רמות שונות של השתקפות.

אחריות
. כמה שנים? האם אחרי השנה הראשונה יש עלויות על ביקור טכנאי או תיקון?

גודל מסך.

חיבורים שאתה צריך. מספיק HDMI אחד-שניים, או שצריך יותר? חיבורים אנלוגיים? יציאת סאונד? חיבור למחשב ישן?

טיונר (עידן+ או לוויני). חשוב שיהיה פנימי או לא?

גודל פיזי, מעבר לגודל האיזור שמציג תמונה. סוג סטנד. האם יש לך מגבלות גודל בגלל שקע בקיר? שולחן ברוחב מספיק לשים את המסך? האם המסך מגיע עם מתקן תליה?

סמארט. יש אנשים שחשוב להם, יש שלא. יש מסכים יותר מוצלחים מבחינה זו, יש פחות. האם התוכנות מגיבות מהר? איזה תוכנות יש? עברית נתמכת בצורה טובה? האם יש חיבור לרשת אלחוטית? האם הממשק נוח? האם השלט נוח? אפשרות לחיבור מקלדת? איזה תמיכה בכתוביות יש? וכו'. לדעתי חבל על המאמץ ועדיף מחשב או מכשיר אחר שיש לך יותר שליטה עליו מבחינת תוכנות, קונפיגורציה, וכו'.

3D. חשוב שיהיה? אקטיבי או פסיבי?

פלזמה או LCD? לכל אחד יתרונות וחסרונות. למשל, פלזמה פחות בהיר במקסימום, אבל שחורים וזוויות צפיה טובים בהרבה.

מחיר :). לכל גודל יש טווח פלוס מינוס של כמה אלפים (בהנחה שאתה לא רוצה לבזבז יותר מדי, אם כן, אפשר להוציא גם 20-30 אלף).
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 29/06/2016 21:50, נערך 12 פעמים בסך הכל.

1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני מאוד מודה לך על ההשקעה בתגובה :)

אבל זה באמת יותר מדי ובטוח שאני לא אמצא כל מה שאני רוצה בTV

אפשר המלצה לדגמים שהם נחשבים טובים מבחינת תמונה

או דגמים פשוט ממולצים עם ביקורות טובות ..

פחות או יותר לראות את טווח המחרים

ושאלונות , ניתן לסמוך על נציג מכירות בבחירת טלוויזה (לי אישית לא נראה אבל בכל זאת אני שואל )

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #7 

קיבלת מ- jtk את התשובה הכי מושקעת ומפורטת שראיתי בפורום. (לפחות בשנת 2014) ביקשת פרמטרים וקבלת את כולם בערך ועכשיו אנחנו חוזרים לנקודת ההתחלה עם אותן שאלות.
אני חושב שלמרחק צפייה שרשמת, 3.5 מטר, לקנות מסך באזור ה- 37 אינץ' זה לא מספיק בלשון המעטה. ניסית לצפות ממרחק כזה במסך בגודל הזה?
לשאלותך,
מה הגודל הממולץ לנו ? - סביב ה- 50 אינץ'. לשימוש סתם כטלויזיה כללית, חדשות וכו', אפשר גם מעט פחות. כדי להצליח לקרוא משהו, להנות מהצפייה( במיוחד בסרטים), ממליץ על מינימום 50.
מה הפרמטרים שעליהם בוחרים טלויזיה? - קבלת את התשובה הכי מפורטת מ- jtk, אין טעם לחזור על זה.
מה הטווח מחירים לטלוויזה טובה? - אין לזה תשובה. זה תלוי בגודל המסך ובפיצ'רים שתחליט שאתה רוצה.

בסופו של דבר, רק אתה קובע. אם תחליט שאתה הולך על מסך סביב ה- 37 אינץ' זו החלטה שלך. תבקש המלצה למסך בגודל X עם פיצ'רים Y בתקציב Z וינסו להמליץ לך על משהו מתאים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

jtk נתן באמת תגובה מאוד מושקעת ואני מאוד מודה לו .. עכשיו אני יודע על פי מה בחורים
בסדר אני מבקש המלצה על פי הדברים הבאים :

המלצה למסכים בגודל 46 ל55(סתם משאר שזה הטווח המתאים )

פיצ'רים לא משנה לא משנה אם יש 3D או אין

תקציב -אין תקציב מוגדר ,מה שהבנתי מאמא שלי , שהיא רוצה דיל טוב ,זה הכל אבל לא יקר ..

אני רוצה את ההמלצה הזאת בשביל לראות מה טווחי המחירים לטלוויזה ..

בסה"כ שתיהיה תמונה טובה בטווח הגדלים של 46 עד 55 במנימום כסף לא חושב שום דבר מעבר

1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

טוב מבקש המלצה לטלווזיה עד 5K אמי קונה את הטלוויזה והיא לא רואה נכונות להשקיע יותר מ5000 אבל היא אומרת יכול להיות היא טועה ואולי אם היא תשתכנע להשקיע יותר אני אעדכן ..

בכל אופן :

תקציב 5000
פצ'רים לא חשוב אבל תמיד עדיף לקבל משהו טוב אבל זה לא פרמטר בכלל בבחירה שלה..
גדלים 46 עד 55 (אני חושב שזה הטווח שעדיף לא לרדת ממינו..)

כרגע יש וילנות שדרכם חודרת השמש דרכם , אבל אנחנו יכולים להחליף ולנות שיתנו לבית חושך, אבל אני לא יודע עד כמה זה כיף לצפות בחושך מוחלט , בכל אופן אמרתי את זה כי אני יודע שיכולה להיות בעיה עם זה במסך מבריק.

אולי אתם בתחילת דרככם נתקלתם בתופעות עם טלווזיות כי הלכתם על טלוויזה בתקציב נמוך כי חשבתם שתסתפקו במועט ,ואם בסוף הצטערתם אני אשמח לדעת על מה ומה שינתם (כמובן קניתם TV חדשה)
אני רוצה לדעת את זה כדי לא להתאכזב..וללמוד מהנסיון העבר שלכם. אולי לא שווה להשקיע על טלוויזה 5 אלף שקל ועדיף ללכת על משהו יותר יקר אבל שהוא יתן תמורה טובה בהרבה..

ורציתי לשאול מה דעתכם על לקנות TV בחול ? האם העסק הזה משתלם ? יש לכם נסיון?
ודבר נוסף מאחר והתקציב לא בשמיים (הרצון להשקיע ) אז האם ללכת על מכשיר מיד 2 יהיה הרבה יותר עדיף (ממש לא אכפת אם המכשיר לא חדש מהקרטון העיקר יש אחריות והוא תקין
בכוונת אמי לקנות את הTV בסוף השנה ,ככה שיש לקחת את זה בחשבון ,המחירים היו הרבה יותר נגישים .

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #10 

בתקציב של 5 אלף אני לא ממליץ להתקרב למסכים מעל 50 אינצ'. בגלל שהם יהיו *** מוחלט.
במדינה היקרה שלנו, יש מס 15% על גודל 55 ומעלה.

הייתי הולך וממליץ לך על אחד מ2 המסכים הבאים
פנסוניק 50 IPS ב3300 שקל
LG 50 ב4500

השאלה הכי חשובה היא מה התכנים שאתם מציגים בטלוויזיה, יש הבדל גדול בין ייעוד של מסך שמשדר בלוריי מלא לבין מסך שמשדר בעיקר ערוצים של יס.
אתה צריך יותר להשקיע זמן בהתאמת הפאנל מאשר שאר המאפיינים, לי למשל הIPS הוא מושלם אבל יש כאלה שלא אוהבים אותו.

אגב בתקציב כזה, ממליץ לך על טלוויזיה שהיא לא סמארט, אבל כן מותג. אל תקנה טלויזיה סינית או סמארט, ל3D בכלל לא הייתי מתקרב בתקציב הזה.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #11 

אם אתה מהסס להוציא יותר מ-5000₪, לא הייתי מוציא יותר מזה. אני בספק שיהיה שיפור איכות תמונה במחירים קרובים, או אפילו בפי שתיים. פלזמה תשפר את איכות התמונה במחירים קרובים, אבל יש חסרונות אחרים שצריך לשקול.

עד 4000-4500 ש"ח, בגודל 46-50", יש לא מעט דגמי 2013-2014 של חברות מוכרות, עם 3-5 שנים אחריות (לא תמיד יבואן רשמי, אבל לא בטוח שזה משנה בפועל), smart, 3D, וכו'. אגב, אם 3D מעניין, כדאי לבדוק כמה משקפיים מגיעים עם המסך. אם 3D/smart לא מעניין, אפשר גם למצוא באיזור 3500 ש"ח, ואולי פחות.

לקנות מחו"ל: לא. משלוח דבר עדין כמו מסך נראה לי תהליך לא וודאי, עלויות משלוח ומיסים מקומיים הופכים את זה ללא כדאי חוץ מבמסכים יקרים ממש, אין אחריות ומסך הוא דבר שלא נדיר שצריך טיפול, ולפעמים יש בעיות שבגללן רוצים להחליף ישר אחרי הקניה (פיקסלים מתים, למשל).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”