רמקולים שקועים בתקרה גבוהה
שבוע טוב,
אני כרגע בתהליך של בניה ויש לי תקרה בסלון בגובה 5.6 ותשתית מוכנה לרמקולים שקועים בתקרה מידות הסלון הן 5.5 על 8.9 כאשר חלק ממנו נועד לפינת אוכל כך שהחלק שהרמקולים ממוקמים מעליו הוא באיזור 5.5 על 5.
אני מתכוון לקנות 4 רמקולים מהסדרה הפשוטה של פולק אודיו RC85I עם 100W באיזור 2000 ש"ח (זה התקציב בערך)
יכול להיות שבעתיד ארכוש רמקולים מדפיים או אפילו רצפתיים אבל זה מה שהתקציב כרגע מאפשר לי
(צריך לסגור את עניין התקרה מבחינת גבס תאורה ורמקולים בפעם אחת עקב הגובה)
השימוש ברמקולים הוא לקולנוע ביתי ומוסיקה
עכשיו , אומרים לי שהקול מהרמקולים לא יגיע למטה לאיזור הישיבה כמו שצריך מגובה כזה (5.6)
אין לי אפשרות לשנות מיקום של תשתית ולהעביר אותה לקירות או משהו,אני יכול רק לשנות את מיקום הרמקול על התקרה ומקסימום להוסיף רמקולים קדמיים,סנטר וסאבוופר בשלב מאוחר יותר.
אגב,גם אם ארכוש זוג קידמי רצפתי עדיין מרחק הישיבה מהם יהיה באיזור ה 5 מטרים ולפי מה שהבנתי המרחק האידאלי הוא 3 מטרים.
1.האם באמת הקול לא יגיע כמו שצריך למטה מגובה כזה?(זה יהרוס לי את איכות ההאזנה?)
2.האם דרוש לקנות רמקול עם עוצמה יותר גדולה ? למשל 200W (אם כן אשמח להמלצה)
3.מצרף תמונה.
4.כל רעיון או עזרה בעניין יתקבלו בברכה.
תודה מראש
אני כרגע בתהליך של בניה ויש לי תקרה בסלון בגובה 5.6 ותשתית מוכנה לרמקולים שקועים בתקרה מידות הסלון הן 5.5 על 8.9 כאשר חלק ממנו נועד לפינת אוכל כך שהחלק שהרמקולים ממוקמים מעליו הוא באיזור 5.5 על 5.
אני מתכוון לקנות 4 רמקולים מהסדרה הפשוטה של פולק אודיו RC85I עם 100W באיזור 2000 ש"ח (זה התקציב בערך)
יכול להיות שבעתיד ארכוש רמקולים מדפיים או אפילו רצפתיים אבל זה מה שהתקציב כרגע מאפשר לי
(צריך לסגור את עניין התקרה מבחינת גבס תאורה ורמקולים בפעם אחת עקב הגובה)
השימוש ברמקולים הוא לקולנוע ביתי ומוסיקה
עכשיו , אומרים לי שהקול מהרמקולים לא יגיע למטה לאיזור הישיבה כמו שצריך מגובה כזה (5.6)
אין לי אפשרות לשנות מיקום של תשתית ולהעביר אותה לקירות או משהו,אני יכול רק לשנות את מיקום הרמקול על התקרה ומקסימום להוסיף רמקולים קדמיים,סנטר וסאבוופר בשלב מאוחר יותר.
אגב,גם אם ארכוש זוג קידמי רצפתי עדיין מרחק הישיבה מהם יהיה באיזור ה 5 מטרים ולפי מה שהבנתי המרחק האידאלי הוא 3 מטרים.
1.האם באמת הקול לא יגיע כמו שצריך למטה מגובה כזה?(זה יהרוס לי את איכות ההאזנה?)
2.האם דרוש לקנות רמקול עם עוצמה יותר גדולה ? למשל 200W (אם כן אשמח להמלצה)
3.מצרף תמונה.
4.כל רעיון או עזרה בעניין יתקבלו בברכה.
תודה מראש
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
1. נתון הוואט ברמקולים לא אומר כלום מבחינת השמע.
הוא אומר מה ההספק המקסימאלי שהם יכולים לקבל בלי להשרף.
2. רמקולים בתקרה זה לא רעיון טוב, אלא אם כן זה מיועד עבור dolby atmos.
וגם אז 5.5 מטר זה גבוה מידי.
חייב לפחות 2 רמקולים משני צידי הטלויזיה, ועדיף גם רמקול סנטר, מתחת לטלויזיה, כי אם לא, זה נשמע מצחיק שהקול שאמור להגיע מכיוון הטלויזיה מגיע מלמעלה.
3. לסטריאו, המרחק האידאלי הוא לא 3 מטר.
המידה האידאלית הוא משולש שווה שוקיים, אשר קודקודו הוא מקום הישיבה שלך.
אם מרחק הישיבה שלך הוא 5 מטר, המרחק בין הרמקולים צריך להיות בערך 3 מטר.
ושוב, עבור סטריאו, גרוע מאוד שהרמקולים יהיו בתקרה.
הוא אומר מה ההספק המקסימאלי שהם יכולים לקבל בלי להשרף.
2. רמקולים בתקרה זה לא רעיון טוב, אלא אם כן זה מיועד עבור dolby atmos.
וגם אז 5.5 מטר זה גבוה מידי.
חייב לפחות 2 רמקולים משני צידי הטלויזיה, ועדיף גם רמקול סנטר, מתחת לטלויזיה, כי אם לא, זה נשמע מצחיק שהקול שאמור להגיע מכיוון הטלויזיה מגיע מלמעלה.
3. לסטריאו, המרחק האידאלי הוא לא 3 מטר.
המידה האידאלית הוא משולש שווה שוקיים, אשר קודקודו הוא מקום הישיבה שלך.
אם מרחק הישיבה שלך הוא 5 מטר, המרחק בין הרמקולים צריך להיות בערך 3 מטר.
ושוב, עבור סטריאו, גרוע מאוד שהרמקולים יהיו בתקרה.
תודה אמיר,
אפשר להשתמש בשקועים בתקרה כרמקולים אחוריים ולצרף להם קידמיים ריצפתיים או שקועי קיר?
כרגע יש לי זוג רצפתי של וורפדייל שאפשר להשתמש בו כזוג קידמי בנתיים עד שיתפנה תקציב.
(אגב,לא צריך שתהיה התאמה כלשני בסאונד של כל הרמקולים?)
דבר אחרון,יש המלצה לרסיבר שיהיה עם zone2 עבור רמקולים לגינה ובו זמנית מסוגל להתמודד עם כל הרמקולים ?
אפשר להשתמש בשקועים בתקרה כרמקולים אחוריים ולצרף להם קידמיים ריצפתיים או שקועי קיר?
כרגע יש לי זוג רצפתי של וורפדייל שאפשר להשתמש בו כזוג קידמי בנתיים עד שיתפנה תקציב.
(אגב,לא צריך שתהיה התאמה כלשני בסאונד של כל הרמקולים?)
דבר אחרון,יש המלצה לרסיבר שיהיה עם zone2 עבור רמקולים לגינה ובו זמנית מסוגל להתמודד עם כל הרמקולים ?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
זאת תקרה מאוד גבוהה,
לא נראה לי שתיהנה מאפקט הסוראונד כאשר הרמקולים בגובה כזה.
הגובה המומלץ לרמקולי סוראונד, הוא בין גובה הראש, כמו הקדמיים, ועד גובה 1.8 מטר מהרצפה.
לא צריך התאמה עבור רמקולי סוראונד.
כן צריך התאמה לקדמיים עבור רמקול סנטר.
כל רסיבר 7.1 יתמודד עם הדרישה שלך
אם אתה מעוניין ב- 7.1 בסלון, אתה צריך רסיבר 9.1 כדי לחבר רמקולים בגינה.
לא נראה לי שתיהנה מאפקט הסוראונד כאשר הרמקולים בגובה כזה.
הגובה המומלץ לרמקולי סוראונד, הוא בין גובה הראש, כמו הקדמיים, ועד גובה 1.8 מטר מהרצפה.
לא צריך התאמה עבור רמקולי סוראונד.
כן צריך התאמה לקדמיים עבור רמקול סנטר.
כל רסיבר 7.1 יתמודד עם הדרישה שלך
אם אתה מעוניין ב- 7.1 בסלון, אתה צריך רסיבר 9.1 כדי לחבר רמקולים בגינה.
היתה לי אותה התלבטות כי גם לי יש תקרה גבוהה...
בסופו של דבר ירדתי מזה.
אם אתה מתעקש יש רמקולים שקועים עם אופציית כיוונון כך שניתן לכוון במדויק את הרמקול כלפי איזור השמע, מחירם כמובן גבוה יותר.
מצאתי מיקומים דיי מוצלחים בסופו של דבר מקווה שתסתדר.
בסופו של דבר ירדתי מזה.
אם אתה מתעקש יש רמקולים שקועים עם אופציית כיוונון כך שניתן לכוון במדויק את הרמקול כלפי איזור השמע, מחירם כמובן גבוה יותר.
מצאתי מיקומים דיי מוצלחים בסופו של דבר מקווה שתסתדר.
המיקומים שנבחרו עבור זוג רמקולים סראונד אחורי בקיר הממוקם מאחורי מרכז השמע המרכזי דהיינו הספה בגובה של כ 2 מטרים מהרצפה שזה בערך כ1.6 מטר מגובה האוזן. לאחר כיול וכיוון הרמקולים אני מרוצה מהתוצאה. ממליץ בכל זאת לבצע חציבה עם כל מה שכרוך בזה בסופו של דבר יצא לך יותר מוצלח.
עדכון:
דיברתי עם שתי חברות שמתמחות בסטריאו וקולנוע ביתי, שתיהן טענו שבגובה 5.5 מטר צריך רמקולים בהספק גבוהה (באיזור 200W-260W ) ושבעצם יש פתרון לבעיה של הגובה .
בכל אופן החלטתי לבצע את החציבה בקיר.
1.זה יותר זול מלקנות 4 רמקולים בהספק גבוהה.
2.פרקטית ,ניתן להגיע לרמקול אם צריך לסדר חיבור או להחליף רמקול.
3.בסופו של דבר גם אנשי המקצוע בחברות האלה הסכימו שעדיף למקם את הרמקולים בגובה סטנדרטי על מנת לקבל איכות האזנה טובה יותר.
דיברתי עם שתי חברות שמתמחות בסטריאו וקולנוע ביתי, שתיהן טענו שבגובה 5.5 מטר צריך רמקולים בהספק גבוהה (באיזור 200W-260W ) ושבעצם יש פתרון לבעיה של הגובה .
בכל אופן החלטתי לבצע את החציבה בקיר.
1.זה יותר זול מלקנות 4 רמקולים בהספק גבוהה.
2.פרקטית ,ניתן להגיע לרמקול אם צריך לסדר חיבור או להחליף רמקול.
3.בסופו של דבר גם אנשי המקצוע בחברות האלה הסכימו שעדיף למקם את הרמקולים בגובה סטנדרטי על מנת לקבל איכות האזנה טובה יותר.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים