NAS ראשון, זקוק לעזרה\המלצות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

שלום לכולם.

אני מעוניין לקנות את ה- NAS הראשון שלי.

להלן הנקודות העיקריות שעומדות לנגד עיניי ברכישה:

1) אני מתכוון לקנות NAS מוכן מיצרן ולא לבנות אחד בעצמי.
2) בחנתי הרבה חברות מובילות, עד כה הכי התרשמתי מסינולוג'י, לאו דווקא מבחינת ביצועים או משהו אלא בעיקר מהממשק הבהיר והנקי.
3) חשובה לי שתהיה יתירות של דיסק אחד לפחות, וייתכן שבעתיד ארצה "להשתדרג" ליתירות של שני דיסקים, לכן חשבתי ללכת על NAS של ארבעה כוננים ליתר ביטחון. אם תגידו שזה מיותר אז אוותר על זה.
4) אין לי צורך ביותר משלושה-ארבעה טרהבייט.
5) ה- NAS הזה ישמש בראש ובראשונה, ובחשיבות העליונה, לצרכי גיבוי. הוא יהווה שרת גיבוי למחשב אחד בבית בנתיים. פרט לכך אשתמש בו גם לצרכי סנכרון קבצים בין מחשבים, בבית ומחוצה לו, ובמידה פחותה יותר כשרת מדיה. ראו פירוט בהמשך.
5א) גיבוי: אני מתכוון לגבות קבצים אליו באמצעות CrashPlan, כך שאני צריך שה- NAS יופיע ככונן לכל דבר באקספלורר.
5ב) סנכרון: אשתמש באפליקציה המובנית (לרוב החברות יש כזו) אם היא תהיה טובה, או דרופבוקס.
5ג) מדיה: אני מתכוון להזרים מה- NAS בעיקר מוזיקה, תמונות וסרטונים משפחתיים, באמצעות Plex ו- XBMC. ישנה סבירות שארצה להזרים גם סרטי בלו-ריי Full-HD מסחריים, אבל גם אם כן לא יותר מלמכשיר אחד בו-זמנית. כן תתכן אבל הזרמה של תמונות או מוזיקה למשל למכשיר א' ובמקביל הזרמת סרט בלו-ריי למכשיר ב'. בשורה התחתונה, אין לי צורך בביצועי הזרמה או קידוד מטורפים, פה אפשר לחסוך.
5ד) שרת הורדות: אני חושב שזה פיצ'ר בסיסי ברוב ה- NASים. שתהיה תמיכה ב- Transmission וכדומה ואם אפשר גם שליטה מרחוק.
6) אשמח אם ה- NAS יוכל לשמש גם כשרת iTunes לצורך הזרמה לאפל TV. ראיתי שסינולוג'י תומכים בכך.
7) אין חשיבות ל- NAS שקט ו\או אסטתי ו\או קומפקטי, הוא יוצב בחדר שאין בו "מחייה".
8) יהיה טוב אם ה- NAS יתמוך בפיצ'רים בסיסיים של אבטחה, אנטיוירוס, פיירוול, הצפנת קבצים וכו'.
9) התמששקות עם אל-פסק לצורך כיבוי חכם בעת הפסקת חשמל וכו'.

כרגע אין לי תקציב מוגדר כי אני חדש לחלוטין בנושא. אני מוכן להשקיע כמה שצריך בשביל לקנות מכשיר (ודיסקים) שיענו על דרישותיי ותו לא.

מצטער אם הלאיתי אתכם יותר מדי, אך הקנייה הזו חשובה לי ואיני רוצה לטעות.

תודה מראש

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”