לאחר שנים עם מדיה פורטל, אני מנסה את האפשרות לעבור ל- XBMC, בעיקר בשל ה- IPTV, וזמן העליה המהיר.
אבל מספר תופעות מרגיזות מקשות עלי להפרד לחלוטין ממדיה פורטל.
אשמח לעזרת המומחים:
סרטים שלא נמצאו על ידי הסקרייפר של XBMC נעלמו לי מספריית הסרטים של XBMC: היכן הם? במדיה פורטל היו מיקרים שסרט מסויים לא זוהה על ידי הסקרייפר של moving pictures. בממשק יכולתי לראות בזמן אמת מי מהסרטים לא זוהה, ולזהות אותו ידנית על ידי הכנסת פרטים מ- IMDB. ב- XBMC אינני מוצא ממשק דומה שמאפשר לי לזהות מי מהסרטים לא זוהה על ידי המערכת. הם פשוט לא קיימים ברשימת הסרטים. כיצד אני "מציל" הסרטים שלא זוהו על ידי XBMC?
שילוב כרטיס DVB-T עם IPTV: הכיצד? אני מבין שיש באג שדורש ביטול IPTV SIMPLE בכל פעם שרוצים לראות טלויזיה דרך כרטיס ה- DVB-T. האמנם?
שימוש בכל פונקציות שלט MCE עם XBMC: הכיצד? לא מצאתי אפשרות פשוטה להעלאת XBMC עם הכפתור הירוק בשלט. החלפה בין כתוביות בלחצן הצהוב, בין פסי קול בלחצן הכחול. האמנם כל משתמשי XBMC עובדים עם עכבר?
כן העניין עם הסקרייפר טיפה מעצבן אבל יש כמה דרכים להוסיף סרטים ידנית לספריה, יש על זה פירוט בקישור הזה. יש גם כמה הנחיות כדי לאפשר לסקרייפר לאתר את הסרטים באופן טוב יותר - שם התיקיה/קובץ צריך להיות זהה לשם הסרט ורצוי להוסיף גם את השנה כדי לאפשר איתור מדוייק. בנוסף אפשר להשתמש גם בקובץ NFO, שיכול להיות בפורמט XML כמו שרשום בקישור או פשוט להכיל לינק ל-IMDB ואז זה עוקף את מנגנון הזיהוי האוטומטי של הסקרייפר וגורם לו להוריד את הפרטים ספציפית מהקישור שבחרת.
אמורה להיות תמיכה - כרגע יש באג שהופך את זה למעצבן ומתסכל אבל הוא רשום בטראקר של XBMC ואמור להיות מתוקן בגרסה הבאה, מקסימום בזו שאחריה. בגדול מדובר ב-Race Condition בעליה של XBMC שגורם לזה שרק ה-PVR Backend הראשון ייטען. אפשר להתמודד עם זה ע"י Disable ו-Enable ל-Addon של IPTV אחרי כל עליה או פשוט להשתמש ב-PlaylistLoader עד ש-XBMC יוציאו את התיקון לבאג.
אפשר לשלוט על XBMC עם מקלדת, עכבר, שלט ואפילו בקר משחק (ירושה מהתקופה ש-XBMC אכן היה מדיה סנטר ל-XBOX) - שלטי MCE אמורים להיתמך ישירות מהקופסה בלי צרך בקונפיגורציה מורכבת, פרטים נוספים כאן.
דבר נוסף קצר לעניין אי זיהוי סרטים/סדרות:
כאשר אתה נכנס לספריית TVSHOWS אתה אכן לא תראה את מה שלא זוהה (כנ"ל לגבי MOVIES). מה שצריך לעשות הוא להגיע לרשימת הקבצים עצמה, אתה נכנס לVIDEO שם אתה יורד למטה עם השלט ויש לך אפשרות של FILES. מכאן אתה למעשה רואה את הקבצים עצמם, כך אתה יכול לעדכן שם ידנית לכל קובץ שהוא לא זיהה (ע"י סימון הקובץ ולחיצה על i)
אני יכול להעיד שהבאג שמדובר בהפעלת IPTV יחד עם דונגל DVB-T זה לא קורא תמיד.
אני עם MediaPortal בשביל הדונגל הסיני ל-DVB-T וגם אפשרתי PVR IPTV SImple שטוען ערוצים מקובץ לוקאלי (מוריד מדי פעם מ-XBMCIL) ואני לא חוויתי בעיות אף פעם.