עם אותו מחשב 8 שנים. האם לשדרג ? יש לו בעיות בזמן האחרון, מידע בהודעה
pixies המליץ לי על מחשב שבאמת היה נהדר בשבילי, כבר 8 שנים.
שידרגתי לו כרטיס מסך לאחרונה שיוכל להתמודד עם סרטי 3D ,
כאשר אני צופה בסרטי 1080P, אפילו ב youtube.
אחרי כמה דקות המחשב נכבה.
הורדתי תכנה שבודקת טמפרטורות של הרכיבים.
סמל של קרח כאשר רכיבים בטמפרטורה תקינה , סמל של אש כאשרא לא. כמעט כולם כולל ה CPU על סמל של אש.
החלפתי נוזל מקרר למעבד. ניקיתי אבק. פעל טוב תקופה . ושוב לאחרונה שוב אותן בעיות.
חוץ מזה המחשב עובד מצויין.
אני משתמש בו רק לאנטרנט, סרטים ולתכנות. אני משתמשבתוכנות כמו eclipse .
האם לשלוח לתיקון ?
אם לא, האם כדאי לי לשדרג. אפשר מפרט מומלץ ? תקציב של 2100. וגם מחלק לכמה שיותר תשלומים.אז בלחץ.
המפרט הנוכחי , שיש לי כרגע, משנת 2008
מעבד:
AMD ATHLON 64 5200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.7GHz 1MB CACHE - ADO5200DOBOX -BOX
לוח אם:
ASUS M3A78EMH HDMI
דיסק קשיח:
SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS
צורב DVD:
ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL
זיכרון:
KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5
מארז:
ANTEC FUSION BLACK + 430W PSU ₪
קרור למעבד:
THERMALTAKE GOLDEN ORB II FOR AMD&INTEL 754/775/939 : CL-P0220 ₪144
שידרגתי לו כרטיס מסך לאחרונה שיוכל להתמודד עם סרטי 3D ,
כאשר אני צופה בסרטי 1080P, אפילו ב youtube.
אחרי כמה דקות המחשב נכבה.
הורדתי תכנה שבודקת טמפרטורות של הרכיבים.
סמל של קרח כאשר רכיבים בטמפרטורה תקינה , סמל של אש כאשרא לא. כמעט כולם כולל ה CPU על סמל של אש.
החלפתי נוזל מקרר למעבד. ניקיתי אבק. פעל טוב תקופה . ושוב לאחרונה שוב אותן בעיות.
חוץ מזה המחשב עובד מצויין.
אני משתמש בו רק לאנטרנט, סרטים ולתכנות. אני משתמשבתוכנות כמו eclipse .
האם לשלוח לתיקון ?
אם לא, האם כדאי לי לשדרג. אפשר מפרט מומלץ ? תקציב של 2100. וגם מחלק לכמה שיותר תשלומים.אז בלחץ.
המפרט הנוכחי , שיש לי כרגע, משנת 2008
מעבד:
AMD ATHLON 64 5200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.7GHz 1MB CACHE - ADO5200DOBOX -BOX
לוח אם:
ASUS M3A78EMH HDMI
דיסק קשיח:
SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS
צורב DVD:
ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL
זיכרון:
KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5
מארז:
ANTEC FUSION BLACK + 430W PSU ₪
קרור למעבד:
THERMALTAKE GOLDEN ORB II FOR AMD&INTEL 754/775/939 : CL-P0220 ₪144
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בהנחה שכל המאווררים אכן עובדים, כנראה שלוח האם הלך, אם כי יש גם אפשרות שהכונן הקשיח הוא זה שעושה לך את הבעיות.
תנסה להריץ (תוריד מהאתר של Seagate) תוכנה הבודקת אותו.
אם רק הכונן הלך, אז התשובה היא ברורה, להחליף רק אותו.
אם לוח האם הלך, הייתי ממליץ על לוח אם חדש עם מעבד זול יחסית של אינטל (כמו הפנטיום G), ומשתמש בכרטיס המסך שקנית במקום בצ'יפ המובנה שלו. תצטרך גם לרכוש זכרונות חדשים DDR3, כי DDR2 כבר לא בשימוש היום.
תנסה להריץ (תוריד מהאתר של Seagate) תוכנה הבודקת אותו.
אם רק הכונן הלך, אז התשובה היא ברורה, להחליף רק אותו.
אם לוח האם הלך, הייתי ממליץ על לוח אם חדש עם מעבד זול יחסית של אינטל (כמו הפנטיום G), ומשתמש בכרטיס המסך שקנית במקום בצ'יפ המובנה שלו. תצטרך גם לרכוש זכרונות חדשים DDR3, כי DDR2 כבר לא בשימוש היום.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1111 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
אחרי 8 שנים מומלץ להחליף מחשב. אתה תופתע כמה כונן ssd ומעבד חדש ישדרגו לך את החוויה.
עד 3000 ש"ח ותחסוך זמן והתעסקות ל-8 השנים הבאות
בהצלחה
עד 3000 ש"ח ותחסוך זמן והתעסקות ל-8 השנים הבאות
בהצלחה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
- נתן תודות: 574 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
אם המחשב משרת אותך נאמנה בהתאם לצרכייך לא הייתי ממהר להשקיע במחשב חדש..
יכול להיות שכל העניין מסתכם בלוח... איך אפשר לבדוק זאת? די בקלות, נתק את ההרד דיסק מהמחשב והדלק אותו ככה בלי כונן קשיח ותראה אם הוא נכבה לך אם ממשיך להכבות יכול מאוד להיות שהלך קבל שזה די מכובד אחרי 8 שנים.
לוח חדש בהתאם לתושבת שלך קיים בשוק והמחיר לא בשמיים... שווה בדיקה
אני שולל בעיה בזכרונות הראם היות וציינת שהמחשב מצליח לעלות אבל מראה מדדים גבוהים של טמפרטורה ונכבה
קח דוגמה, אם חיישן הטמפרטורה בלוח נשרף אז הלוח חושב שהמעבד בוער ומכבה עצמו להגן על הרכיבים... זה בדיוק המצב שלך.
הנה לוח שעשוי להתאים לך, לא בדקתי מאה אחוז תאימות למעבד מקסימום תכנס לאתר היצרן ותבדוק
http://www.omc.co.il/Products.php?id=GA-M61SME-S2
יכול להיות שכל העניין מסתכם בלוח... איך אפשר לבדוק זאת? די בקלות, נתק את ההרד דיסק מהמחשב והדלק אותו ככה בלי כונן קשיח ותראה אם הוא נכבה לך אם ממשיך להכבות יכול מאוד להיות שהלך קבל שזה די מכובד אחרי 8 שנים.
לוח חדש בהתאם לתושבת שלך קיים בשוק והמחיר לא בשמיים... שווה בדיקה
אני שולל בעיה בזכרונות הראם היות וציינת שהמחשב מצליח לעלות אבל מראה מדדים גבוהים של טמפרטורה ונכבה
קח דוגמה, אם חיישן הטמפרטורה בלוח נשרף אז הלוח חושב שהמעבד בוער ומכבה עצמו להגן על הרכיבים... זה בדיוק המצב שלך.
הנה לוח שעשוי להתאים לך, לא בדקתי מאה אחוז תאימות למעבד מקסימום תכנס לאתר היצרן ותבדוק
http://www.omc.co.il/Products.php?id=GA-M61SME-S2
300 ש"ח ללוח אם משומש nForce 405 מחיר יקר. באיביי אפשר להשיג ב-200 ש"ח לוח שחלק ממנו אף מצוייד בקבלים מוצקים עם המתנה של 3-4 שבועות להגעה, אבל בכנות לא הייתי עושה את זה משום שהמעבד 5200+ חלש למדי עם 2 גיגה של זיכרון לא מסוגל להריץ טוב חלונות 8.1 , ואף מגמגם ליד האינטל E5400 + SSD + 4GB DDR2.
ב- 180 ש"ח יש לך מעבד חדש, ולוח SATA3 במחיר דומה. זיכרון של 8 בסלוט אחד עם כרטיס מסך שרכשת אשר לא יגנוב כלום מהזיכרון של המחשב יוביל לביצועים טובים משמעותית בחלונות 8.1 64 ביט. אם יש מצב להוסיף תקציב ל-SSD עם תוכנה להאצת ביצועים כמו שיש עם סמסונג תקבל תמורה עוד יותר טובה. היום לוחות SATA2 עם AHCI לא שווים את מחירם בשוק המשומש גם לא 200 שקלים הם די מפגרים בביצועים אחרי לוחות מודרניים במהירות העברת נתונים מול SSD.
ב- 180 ש"ח יש לך מעבד חדש, ולוח SATA3 במחיר דומה. זיכרון של 8 בסלוט אחד עם כרטיס מסך שרכשת אשר לא יגנוב כלום מהזיכרון של המחשב יוביל לביצועים טובים משמעותית בחלונות 8.1 64 ביט. אם יש מצב להוסיף תקציב ל-SSD עם תוכנה להאצת ביצועים כמו שיש עם סמסונג תקבל תמורה עוד יותר טובה. היום לוחות SATA2 עם AHCI לא שווים את מחירם בשוק המשומש גם לא 200 שקלים הם די מפגרים בביצועים אחרי לוחות מודרניים במהירות העברת נתונים מול SSD.
אני בספק שזה הכונן, אם רק הוא היה נכבה היית רואה עדיין את הלדים של המחשב דולקים ואפילו ה-BIOS מנסה להתחל מחדש את המחשב.
השאלה האם תוכל לזהות מי מהמרכיבים האחרים הוא האשם והאם ניתן לתקן במחיר סביר.
ב-2100 ש"ח אתה יכול להרכיב מחשב יותר ממתאים לצרכים שלך. ממליץ לך לשים כמה שיותר RAM וכונן נוסף SSD קטן (ל-OS ולתוכנות, 64GB מספיק) ולהתקין מערכת הפעלה 64 ביט (בשביל ECLIPSE, לא נחוץ בשביל לראות הסרטים)
כמו שציין pixies, עם CPU מסדרה G מספיק בהחלט, הבדלי מהירויות בשבילך ינבעו מכמות ה-RAM וה-SSD (רק יש צורך ל-CPU יותר חזק אם אתה מתעסק בעריכת גרפיקה או עריכת סרטים)
השאלה האם תוכל לזהות מי מהמרכיבים האחרים הוא האשם והאם ניתן לתקן במחיר סביר.
ב-2100 ש"ח אתה יכול להרכיב מחשב יותר ממתאים לצרכים שלך. ממליץ לך לשים כמה שיותר RAM וכונן נוסף SSD קטן (ל-OS ולתוכנות, 64GB מספיק) ולהתקין מערכת הפעלה 64 ביט (בשביל ECLIPSE, לא נחוץ בשביל לראות הסרטים)
כמו שציין pixies, עם CPU מסדרה G מספיק בהחלט, הבדלי מהירויות בשבילך ינבעו מכמות ה-RAM וה-SSD (רק יש צורך ל-CPU יותר חזק אם אתה מתעסק בעריכת גרפיקה או עריכת סרטים)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

kingikra, יש לו מארז איכותי - Antec Fusion.
זה שמחשב חדש באייבורי עם מארז משרדי מעאפן עולה 900 ש"ח לא ממש עוזר...
אני בעד להחליף לוח אם + מעבד + זכרונות. את כל השאר אפשר להשאיר אם הם תקינים.
אפשר על הדרך גם להחליף את שני המאווררים הצדדיים בחדשים שקטים יותר.
זה שמחשב חדש באייבורי עם מארז משרדי מעאפן עולה 900 ש"ח לא ממש עוזר...
אני בעד להחליף לוח אם + מעבד + זכרונות. את כל השאר אפשר להשאיר אם הם תקינים.
אפשר על הדרך גם להחליף את שני המאווררים הצדדיים בחדשים שקטים יותר.
- OrenMizrav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
- יצירת קשר:
למה שיתחיל להחליף רכיבים אם הוא אומר שהבעיה היא בטמפרטורה?
תתחיל בלהחליף מאווררים או אם יש לך מארז אחר שאתה יכול להעביר הכל ולבדוק אם עובד תקין.
תתחיל בלהחליף מאווררים או אם יש לך מארז אחר שאתה יכול להעביר הכל ולבדוק אם עובד תקין.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/
https://webtip.cc/
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני הבנתי ממנו שכל המאווררים (כולל המאוורר של הספק) עובדים, ושהוא כבר החליף משחה טרמית של המעבד.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
- נתן תודות: 574 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
דורון אנו לא יודעים מה רמת הידע של המשתמש - ואם הוא לא מרח נכון את המשחה הטרמית? איזו משחה מרח משהו מוכר או סיני?
האם הוא ניקה את השאריות של המשחה הקודמת גם מהסינק וגם מהמעבד?
מעבר לכך אם הבעיה בעינה אני חושד בלוח ואפשר להשיג כפי שנתתי לינק - לוח אם חדש עם אחריות קדימה של 3 שנים... אני לא מבין איך מכאן הגענו לשדרוג כל המערכת - אם זה לא שבור אל תתקן, מכירים?
האם הוא ניקה את השאריות של המשחה הקודמת גם מהסינק וגם מהמעבד?
מעבר לכך אם הבעיה בעינה אני חושד בלוח ואפשר להשיג כפי שנתתי לינק - לוח אם חדש עם אחריות קדימה של 3 שנים... אני לא מבין איך מכאן הגענו לשדרוג כל המערכת - אם זה לא שבור אל תתקן, מכירים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המוטיבציה להציע חומרה חדשה יותר הייתה בעיקר בגלל שהחומרה שלו די ישנה.
לפעמים מבליגים על משהו שאפשר בכל זאת לתקן ומנצלים את זה לשדרוג.
אבל כן, בהחלט כדאי לבדוק אם החלפת המשחה הטרמית בוצעה כמו שצריך.
לפעמים מבליגים על משהו שאפשר בכל זאת לתקן ומנצלים את זה לשדרוג.
אבל כן, בהחלט כדאי לבדוק אם החלפת המשחה הטרמית בוצעה כמו שצריך.
בנוסף רציתי לשדרג ל usb 3.0 . לוקח לי חצי שעה להעביר סרט 8g
כן אני חושב שאשדרג אותו.
לוח אם עם usb 3.0 מקדימה. מעבד. זכרון. מאווררים.
המארז אני משאיר כיוון שהוא ממש איכותי.
אפשר המלצה מפורשת לארבעת הרכיבים שכתבתי?
החנויות הקרובות אליי ksp ו ivory.
כן אני חושב שאשדרג אותו.
לוח אם עם usb 3.0 מקדימה. מעבד. זכרון. מאווררים.
המארז אני משאיר כיוון שהוא ממש איכותי.
אפשר המלצה מפורשת לארבעת הרכיבים שכתבתי?
החנויות הקרובות אליי ksp ו ivory.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מעבד: פנטיום G3250 שעולה קצת פחות מ-300 ש"ח.
לוח אם: מבוסס H81. למשל: Gigabyte GA-H81M-S2PV שעולה קצת פחות מ-300 ש"ח. אין לו יציאת HDMI, אבל אתה הולך להשתמש בכרטיס המסך שיש לך, ולכן חבל לשלם על לוח אם יקר יותר.
זכרון: סטיק אחד של 2GB DDR3 יספיק בהחלט (כ-100 ש"ח). אפשר גם שניים.
סה"כ כ-700 ש"ח.
USB 3.0 יהיה לך רק בפאנל האחורי של לוח האם כי המארז הנוכחי שלך אינו תומך בזה.
אבל ממש חבל להחליף את המארז כי הוא מעולה ואיכותי. אתה יכול לרכוש כבל מאריך ל-USB 3.0 באיביי ולהעביר קדימה, למשל:
http://www.ebay.com/itm/131321205119
לוח אם: מבוסס H81. למשל: Gigabyte GA-H81M-S2PV שעולה קצת פחות מ-300 ש"ח. אין לו יציאת HDMI, אבל אתה הולך להשתמש בכרטיס המסך שיש לך, ולכן חבל לשלם על לוח אם יקר יותר.
סה"כ כ-700 ש"ח.
אבל ממש חבל להחליף את המארז כי הוא מעולה ואיכותי. אתה יכול לרכוש כבל מאריך ל-USB 3.0 באיביי ולהעביר קדימה, למשל:
http://www.ebay.com/itm/131321205119
תודה !!!pixies כתב:מעבד: פנטיום G3250 שעולה קצת פחות מ-300 ש"ח.
סה"כ כ-700 ש"ח.
http://www.ebay.com/itm/131321205119...
·