המלצה למכונה חדשה
ברוח סאגת השדרוגים שעוברים פה חברי הפורום בזה אחר זה, נחתה עלי הרוח אחרי טיול מוצלח באיטליה...
בקיצור - רוצה לשדרג.
יש לי סילביה שמשרתת אותי נאמנה משהו כמו 3-4 שנים. סה"כ מרוצה ממנה, אבל עכשיו אני חושב שאני 'בשל' לאספרסו טוב יותר.
אני אתן את כל הפרמטרים שחשובים לי במכונה החדשה ואשמח אם אנשים יוכלו לרשום המלצות וכמה מילים על המכונה:
1. זמן חימום מהיר. משהו שמזכיר את הסילביה - 15-20 דקות, ולא משהו של 50 דקות...
2. הקצפה טובה. אשתי שותה קפוצ'ינו, ולרוב אנחנו שותים ביחד ככה שהיחס אספרסו קפוצ'ינו הוא כמעט 1:1.
3. נראה לי שברמת מכונה כזו יהיה נחמד לקבל הקצפה וחליטה ביחד (מניח שזה ככה ברובן אבל בכל זאת מציין)
4. חיבור מים - לא קריטי לי חיבור ישיר, וכרגע לא ברור לי אם אני מחפש את זה, לכן אפשר להתמקד בינתיים במכונות ללא חיבור ישיר, או כאלה שיש להם גרסא רגילה וגרסת חיבור ישיר.
5. קניה - ממש לא אכפת לי לקנות מחו"ל, אם הפער מצדיק (אני מבין שלרוב הוא מצדיק אז בשמחה).
6. תקציב - פחות תכננתי אותו, אבל מניח שבאיזור ה 5-6 אלף ("על השיש").
לא יודע למה, שמתי עין על מכונת אלקטרה מנוף. גם זו יכולה לבוא בחשבון אם אבין שהיא פרקטית (המנוף דווקא לא מטריד אותי, אלא כל ה"מסביב").
אשמח לשמוע את דעתכם והמלצותכם בנושא.
תודה רבה וסוף שבוע נעים !
בקיצור - רוצה לשדרג.
יש לי סילביה שמשרתת אותי נאמנה משהו כמו 3-4 שנים. סה"כ מרוצה ממנה, אבל עכשיו אני חושב שאני 'בשל' לאספרסו טוב יותר.
אני אתן את כל הפרמטרים שחשובים לי במכונה החדשה ואשמח אם אנשים יוכלו לרשום המלצות וכמה מילים על המכונה:
1. זמן חימום מהיר. משהו שמזכיר את הסילביה - 15-20 דקות, ולא משהו של 50 דקות...
2. הקצפה טובה. אשתי שותה קפוצ'ינו, ולרוב אנחנו שותים ביחד ככה שהיחס אספרסו קפוצ'ינו הוא כמעט 1:1.
3. נראה לי שברמת מכונה כזו יהיה נחמד לקבל הקצפה וחליטה ביחד (מניח שזה ככה ברובן אבל בכל זאת מציין)
4. חיבור מים - לא קריטי לי חיבור ישיר, וכרגע לא ברור לי אם אני מחפש את זה, לכן אפשר להתמקד בינתיים במכונות ללא חיבור ישיר, או כאלה שיש להם גרסא רגילה וגרסת חיבור ישיר.
5. קניה - ממש לא אכפת לי לקנות מחו"ל, אם הפער מצדיק (אני מבין שלרוב הוא מצדיק אז בשמחה).
6. תקציב - פחות תכננתי אותו, אבל מניח שבאיזור ה 5-6 אלף ("על השיש").
לא יודע למה, שמתי עין על מכונת אלקטרה מנוף. גם זו יכולה לבוא בחשבון אם אבין שהיא פרקטית (המנוף דווקא לא מטריד אותי, אלא כל ה"מסביב").
אשמח לשמוע את דעתכם והמלצותכם בנושא.
תודה רבה וסוף שבוע נעים !
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
1. קשה למצוא מכונה עם כל הדרישות שלך בהמשך ועדיין זמן חימום קצר.
בגדול בכדי להשיג את הכל ועדיין זמן חימום קצר תהיה חייב לבחור בדוד כפול, ואז סעיף 6 לא מסתדר.
2. כמו שרשמת, כל HX או db יתנו לך את זה.
3. כנ״ל.
4. רוקט גיוטו או סליני אבולוציונ׳ה עונה על כל הדרישות אבל חורג מהתקציב.
אלקטרה מנוף מכונה מדהימה לדעתי אבל לדעתי קצת מזייפת בתחום ההקצפה.
לדעתי מכונה שמאוד תהנה ממנה ונכנסת לך בתקציב היא הבזרה מג׳יקה - http://www.htcafe.co.il/vt218436.html
אבל שים לב שזמן החימום בה (ובכל hx שאני מכיר) לא יהיה 20 דקות לחימום מלא. כמובן שאפשר להוציא קפה לא רע גם אחרי 20 דקות אבל לא קפה מצויין.
אופציה נוספת היא ללכת על יד שניה וכאן קשה להמליץ שכן מדובר על הצע משתנה.
בהצלחה.
נ.ב, עוד סילביה לשוק היד2, עמוס שם
בגדול בכדי להשיג את הכל ועדיין זמן חימום קצר תהיה חייב לבחור בדוד כפול, ואז סעיף 6 לא מסתדר.
2. כמו שרשמת, כל HX או db יתנו לך את זה.
3. כנ״ל.
4. רוקט גיוטו או סליני אבולוציונ׳ה עונה על כל הדרישות אבל חורג מהתקציב.
אלקטרה מנוף מכונה מדהימה לדעתי אבל לדעתי קצת מזייפת בתחום ההקצפה.
לדעתי מכונה שמאוד תהנה ממנה ונכנסת לך בתקציב היא הבזרה מג׳יקה - http://www.htcafe.co.il/vt218436.html
אבל שים לב שזמן החימום בה (ובכל hx שאני מכיר) לא יהיה 20 דקות לחימום מלא. כמובן שאפשר להוציא קפה לא רע גם אחרי 20 דקות אבל לא קפה מצויין.
אופציה נוספת היא ללכת על יד שניה וכאן קשה להמליץ שכן מדובר על הצע משתנה.
בהצלחה.
נ.ב, עוד סילביה לשוק היד2, עמוס שם
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
תודה על התגובה.
גם בסילביה רואים שאם תתן לה זמן חימום ארוך זה מאוד יכול לשפר את האספרסו וגם את ההקצפה, אבל היא יכולה לתת אספרסו טוב גם ב20 דקות, וזה בסדר מבחינתי.
מה ההבדל בין הרוקט לבין הבזרה ? האם יש הבדלים מהותיים בינהם ?
גם בסילביה רואים שאם תתן לה זמן חימום ארוך זה מאוד יכול לשפר את האספרסו וגם את ההקצפה, אבל היא יכולה לתת אספרסו טוב גם ב20 דקות, וזה בסדר מבחינתי.
מה ההבדל בין הרוקט לבין הבזרה ? האם יש הבדלים מהותיים בינהם ?
עד לאחרונה גם אני הייתי במצבך: עם סילביה כ 3-4 שנים ונהנה מאוד מהקפה. ואז חשבתי שהגיע הזמן לעלות מדרגה משמעותית. התלבטתי רבות כאן בפורום ובסופו של דבר קניתי רוקט אבולוציונה (צ'ליני) כי היום אני משתמש במיכל ובעתיד העבור לחיבור ישיר. אין ספק שההבדל בין הרוקט לסילביה ניכר באופן משמעותי באיכות הקפה, בזריזות ההפקה של כמה שוטים בו זמנית ובחזרתיות של הטעמים.
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
הרוקט שאתה רואה באתר של לה-גונדולה הוא רוקט צ'ליני רגילה(קלסיקה), לא אבוציונלה שהמשמעות שלה היא: שעון אחד, ללא חיבור ישיר בלבד אלא אפשרות להשתמש במיכל. יש עוד הבדלים נוספים, בדוק במפרטים הטכניים.
כמו כן קח בחשבון שיש עלויות נוספות כגון: מע"מ, הובלה, מכסים שונים בארץ וכו'.
כמו כן קח בחשבון שיש עלויות נוספות כגון: מע"מ, הובלה, מכסים שונים בארץ וכו'.
נערך לאחרונה על ידי barakdan ב 09/11/2014 11:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
דני ברק = barakdan
שים לב שהקלאסיק שונה משאר הדגמים של הרוקט ולכן זולה מהם, לאחד ההבדלים האלו שווים X יורו ולשני לא.
שונה
1. ננומטר אחד רק ללחץ של הדוד ולא שני ננומטרים שהשני הוא ללחץ החליטה. זה אומר שיהיה לך קשה לדעת באיזה לחץ אתה חולט את הקפה, שזה פרמטר אחד בכוס קפה טובה. אגב מבחינת חזרתיות אם אני מבין כון,זה לא משנה כי המכונה תחלוט באותו לחץ בכל פעם, אתה רק לא תראה את זה.
2. גימור - רוב מכונות ה-E61 מתהדרות בגימור מבריק שנראה כמו מראה. בקלאסיק אם אני מבין נכון מהתמונות הגימור הוא של אלומיניום מוברש, כלומר הפיניש של הצדדים של המכונה לא מבריק. אין לזה קשר לאיך שהמכונה מכינה קפה, רק לאיך שהיא נראת.
3. אין ג'יוטו - לרוקט יש מכל מכונה שני עיצובים הצ'ליני המרובע והג'יוטו הטרפזי, אם אתה אוהב את הטרפזי בקלאסיק אי אפשר לקבל אותו.
4. דוד בלי בידוד - תקבל את אותו דוד כמו בשאר הרוקטים אבל במקרה הזה הוא לא יהיה מבודד מה ששוב לא ישפיע על הקפה אבל כן יפגע בזמן שלוקח לדוד להתאושש. (לדעתי הבדל זניח)
אותו דבר
1. אותו מנגנון e61 (שזה בעצם הכי חשוב אם מסתכלים על הקפה בכוס)
2. אותם פיצ'רים של המכונה.
בגדול במכונה הזו אתה לדעתי תוכל להגיע למצב שתקבל את אותו קפה כמו בכל רוקט HX אחרת ולכן ההבדל המשמעותי היחיד לדעתי זה הגימור, מבריק לעומת מוברש, אם זה שווה את המתאיים יורו זה כבר החלטה שלך.
אגב, לבאצרה יש במחיר קצת יותר יקר את זה המגיקה שאישית נראת לי הרבה יותר יפה מהרוקט וגם יש לה שני שעונים והגימור הוא מבריק. just saying
שונה
1. ננומטר אחד רק ללחץ של הדוד ולא שני ננומטרים שהשני הוא ללחץ החליטה. זה אומר שיהיה לך קשה לדעת באיזה לחץ אתה חולט את הקפה, שזה פרמטר אחד בכוס קפה טובה. אגב מבחינת חזרתיות אם אני מבין כון,זה לא משנה כי המכונה תחלוט באותו לחץ בכל פעם, אתה רק לא תראה את זה.
2. גימור - רוב מכונות ה-E61 מתהדרות בגימור מבריק שנראה כמו מראה. בקלאסיק אם אני מבין נכון מהתמונות הגימור הוא של אלומיניום מוברש, כלומר הפיניש של הצדדים של המכונה לא מבריק. אין לזה קשר לאיך שהמכונה מכינה קפה, רק לאיך שהיא נראת.
3. אין ג'יוטו - לרוקט יש מכל מכונה שני עיצובים הצ'ליני המרובע והג'יוטו הטרפזי, אם אתה אוהב את הטרפזי בקלאסיק אי אפשר לקבל אותו.
4. דוד בלי בידוד - תקבל את אותו דוד כמו בשאר הרוקטים אבל במקרה הזה הוא לא יהיה מבודד מה ששוב לא ישפיע על הקפה אבל כן יפגע בזמן שלוקח לדוד להתאושש. (לדעתי הבדל זניח)
אותו דבר
1. אותו מנגנון e61 (שזה בעצם הכי חשוב אם מסתכלים על הקפה בכוס)
2. אותם פיצ'רים של המכונה.
בגדול במכונה הזו אתה לדעתי תוכל להגיע למצב שתקבל את אותו קפה כמו בכל רוקט HX אחרת ולכן ההבדל המשמעותי היחיד לדעתי זה הגימור, מבריק לעומת מוברש, אם זה שווה את המתאיים יורו זה כבר החלטה שלך.
אגב, לבאצרה יש במחיר קצת יותר יקר את זה המגיקה שאישית נראת לי הרבה יותר יפה מהרוקט וגם יש לה שני שעונים והגימור הוא מבריק. just saying
נערך לאחרונה על ידי Nax ב 09/11/2014 14:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
עוד משהוא שאני ממליץ לעשות זה להרים טלפון ליבואן בארץ, אני התייעצתי איתו לגבי האבולוציונה שהיתה במחיר לא משתלם מבחינתי אבל כן בתשלומים ועם אחריות.
בנוסף שים לב שהרבה פרמטרים נשארים קבועים בין אם תקנה מכונה כזו או אחרת למשל עלות משלוח, מיסים ישראליים למינהם (אחזקה הקצאת אשראי וכו) ולכן הבדל בין שני מכונות יכול להיות קטן ממה שנראה. (לי יצא שלמרות שהבדל בין שני מכונות היה פי 2 אחרי מיסים ההבדל ירד לפי אחד וחצי)
בכל מקרה בהצלחה
בנוסף שים לב שהרבה פרמטרים נשארים קבועים בין אם תקנה מכונה כזו או אחרת למשל עלות משלוח, מיסים ישראליים למינהם (אחזקה הקצאת אשראי וכו) ולכן הבדל בין שני מכונות יכול להיות קטן ממה שנראה. (לי יצא שלמרות שהבדל בין שני מכונות היה פי 2 אחרי מיסים ההבדל ירד לפי אחד וחצי)
בכל מקרה בהצלחה
דיברתי איתו לפני חודש.
אמר שהאבולוציונה לא במלאי אבל יש לו בדרך ולא ציין בעיה כזו.
מבחינתי המחיר לא היה משתלם ולכן לא התקדמנו אבל יכול להיות שבגלל שזה היה ראשוני הוא לא העדיף לספר את כל הנושא.
בכל מקרה את הקלאסיק בטוח יש לו אבל לא בטוח שיהיה לו אינטרס למכור במחיר זול מהמשווקים שלו, הוא נשמע בחור סבבה אז זה שווה בדיקה.
אגב את הפרימיום הוא אמר לי שהוא לא מתכנן להביא בכלל לארץ.
אמר שהאבולוציונה לא במלאי אבל יש לו בדרך ולא ציין בעיה כזו.
מבחינתי המחיר לא היה משתלם ולכן לא התקדמנו אבל יכול להיות שבגלל שזה היה ראשוני הוא לא העדיף לספר את כל הנושא.
בכל מקרה את הקלאסיק בטוח יש לו אבל לא בטוח שיהיה לו אינטרס למכור במחיר זול מהמשווקים שלו, הוא נשמע בחור סבבה אז זה שווה בדיקה.
אגב את הפרימיום הוא אמר לי שהוא לא מתכנן להביא בכלל לארץ.
היבואן של רוקט בארץ הוא "קרמה פלוס". יש שם בחור בשם דור שיתן לך מידע (ראה פרטים באינטרנט).
אני בזמנו בדקתי איתו אפשרות רכישת אבולוציונה. הבנתי שהם רוצים לייבא המכונה אך היתה עדיין במסגרת בחינה של מכון התקנים (לא יודע מה המצב כיום). באתר שלהם מופיע המכונה אולם היא עדיין בסטטוס "לא קיים במלאי".
הקלסיקה של רוקט כן מיובאת ונמכרת ב- 7000 (הצ'ליני).
אני בזמנו בדקתי איתו אפשרות רכישת אבולוציונה. הבנתי שהם רוצים לייבא המכונה אך היתה עדיין במסגרת בחינה של מכון התקנים (לא יודע מה המצב כיום). באתר שלהם מופיע המכונה אולם היא עדיין בסטטוס "לא קיים במלאי".
הקלסיקה של רוקט כן מיובאת ונמכרת ב- 7000 (הצ'ליני).
דני ברק = barakdan
חברים תודה על הטיפים. אני מודע לעלויות של שילוח, מע"מ וכו'... עדין זה יוצא זול בהרבה מבארץ וגם נכנס בתקציב המקורי שהגדרתי כך שאין בעיה.
נראה לי שאלך על אחת משתי המכונות המדוברות אלא אם יצוץ משהו בקרוב בלוחות שיהיה מעניין.
אם יש הצעות והארות נוספות אשמח לשמוע.
נראה לי שאלך על אחת משתי המכונות המדוברות אלא אם יצוץ משהו בקרוב בלוחות שיהיה מעניין.
אם יש הצעות והארות נוספות אשמח לשמוע.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אוסיף רק, שווה לבדוק את הבזרה מג׳יקה באמת כמו שNAX הציע.
תוכל לקבל מידע מהשרשור הבא:
http://www.htcafe.co.il/vt218436.html
תוכל לקבל מידע מהשרשור הבא:
http://www.htcafe.co.il/vt218436.html
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
·אין ספק שיבוא אישי מאיטליה זול משמעותית מרכישה בארץMadCow כתב:חברים תודה על הטיפים. אני מודע לעלויות של שילוח, מע"מ וכו'... עדין זה יוצא זול בהרבה מבארץ וגם נכנס בתקציב המקורי שהגדרתי כך שאין בעיה.
אם יש הצעות והארות נוספות אשמח לשמוע....
לי זה יצא +- 1500 זול יותר .
דני ברק = barakdan