קורא כרטיסים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
ItMo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

יש אפשרות לחבר מכשיר חיצוני לממיר שיכול לקרוא את הכרטיס של חברת Yes או Hot?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

לא.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #3 

למחוק.
נערך לאחרונה על ידי miCkEy6772 ב 07/11/2014 14:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #4 

נסה את קורא הכרטיסים של הממיר עצמו.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #5 

לפי מה שידוע לי (וזה מעודכן לכמה שנים אחורה), יש אפשרות מוגבלת מאוד להשתמש בכרטיסים של חברות הטלויזיה בארץ בציוד אישי (כגון מחשב HTPC ו/או ממירים מבוססי לינוקס כגון Dreambox).
  • יס - אמורה להיות תמיכה מסויימת דרך OSCam, הבעיה היא שזה לא לכל סוגי הכרטיסים. כרטיס אחד שידוע שהוא עובד הוא הכרטיס הלבן עם הנקודות, שהגיע עם הממירים YES HD ו-YES MAX (אבל לא YES MAX HD). שמעתי דיווחים סותרים לגבי תמיכה בכרטיסים חדשים יותר אז אני לא יודע אם זה עובד או לא. בנוסף לפני כשנה אנשים התלוננו שיס הצליחו לאתר את הכרטיסים שבשימוש מחוץ לממירים הרשמיים שלהם ולהרוג אותם, לא היה עדכון כבר המון זמן ואני לא יודע אם הבעיה נפתרה או לא.
  • הוט - לא היתה על זה הרבה עבודה. שמעתי דיווח אחד על מישהו שהצליח לגרום לכרטיס של הוט לעבוד ע"י גרסה מותאמת של OSCam (גם הוט וגם יס משתמשות בהצפנת NDS) אבל זה עבד רק כמה דקות לפני שהכרטיס נחסם. נראה שממירים של הוט מקיימים תקשורת דו-כיוונית (באמצעות ערוץ חזור) בפרוטוקול לא-סטנדרטי שמאפשר להוט לזהות כל מי שמשתמש בציוד שאינו שלה. לא נראה שפתרון טכני לסוגיה הזאת אפשרי, אולי פתרון רגולטורי אבל אני לא רואה את זה קורה בקרוב.

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

NegativeIQ בקשר להוט דווקא אני חושב שיש פתרון לסוגיה הזו.
יש אשרות לכתוב אימולטור (אמולציה) של התוכנה שבממיר וככה אתה עובר את המנגנון אבטחה שלהם :D
נכון שלפני זה אתה צריך להכיר את המערכת ולפרוץ אותה שאני לא מאמין שמישהו יעשה את זה אבל זו דרך אחת ונראה לי שגם היחידה.
אגב הוט לא עובדת עם NDS להצפנת השידורים בממירים החדשים שזה הוט מג'יק HD והפייבר בוקס.
נערך לאחרונה על ידי miCkEy6772 ב 09/11/2014 16:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

גם YES וגם HOT [כרטיסים חוקיים] עובדים לדוגמא ב DREAMBOX SR4 הסיני עם 3 טיונרים. [בדוק]
נכון . לא כל סוגי הכרטיסים עובדים. וחלק מפעולות הממיר המקורי לא עובדות.
לא צריך OSCAM היות וזה לא שיתוף . קורא הכרטיסים מסוגל לפענח את הכרטיס החוקי.

לא הבנתי למה הוא צריך לחבר את קורא הכרטיסים למחשב ?
אבל גם אם רוצים לחבר SMARGO אין בעיה לחבר לממיר או למחשב. [USB]

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני יודע בוודאות שכרטיס של יס עובד בDREAMBOX כי ניסו ואמרו אבל של הוט בחיים לא שמעתי.
איך אתה יודע בוודאות כזו שגם כרטיס של הוט יעבוד?
אגב האם אתה יודע למה כרטיס אחד עובד וכרטיס שני לא?
עד היום חשבתי שהאימולטור OSCAM הוא זה שמבצע את הפענוח.. אתה בטוח שלא צריך אימולטור כזה או אחר?
כי זה דומה למכשיר שאתה מחבר אותו למחשב והוא לא מזהה אותו אך כשאתה מתקין את הדרייבר הוא מזהה אותו.
מכוון שאני חושב שהוא רוצה לחבר את הקורא כרטיסים למחשב בשביל לקבל את השידורים.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

1. יודע כיוון שראיתי את זה עובד.
2.הכרטיסים הישנים [הפשוטים יותר] עובדים והמתוחכמים יותר כנראה מחותנים לממיר
בדרך מסוימת לאפשר פעולות נוספות.
3.אפשר עם OSCAM ואפשר בלי. כמו כל פיענוח אחר. כשרוצים להשתמש בממיר בתור
שרת משתמשים ב OSCAM . גם ל SMARGO יש גרסת OSCAM וגרסה בלי.
4.בממירים המקוריים יש גם קורא כרטיסים שמפענח את הכרטיס . גם קוראי הכרטיסים
בממירים האלו מסוגלים לקרוא ולפענח קידודים של מספר חברות כמו NDS .
אם תקרא פעם נוספת את מה שהוא כתב אולי תבין שהוא שואל על חיבור קורא לממיר
ולא מזכיר אף פעם את המחשב.

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תודה על התשובה אתה מחדד לי את הידע (Y)
אם אך אז יש אפשרות לחסום את הערוץ חוזר בממיר וככה הוט לא יוכלו לחסום אותו.
האם אתה יודע איך אפשר לחסום את הערוץ חוזר?
ראיתי פה תגובה של מישהו שהוא אמר שאין שום בעיה לחסום את הערוץ חוזר בממיר של הוט אז מישהו שאל אותו איך והוא לא ענה אבל אני בטוח שבממיר כמו DREAMBOX אין שום בעיה לעשות זאת כי הוא קוד פתוח.
צודק טעות שלי חשבתי שהוא התכוון למשהו אחר.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

האמת היא שאני לא חושב שהנושא הזה באמת מתאים לפורום.
לא חושב שכדאי להכנס לפרטים.
מצטער.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

חברים אתם טועים ומטעים. אני אעשה קצת סדר בבלגן. בגדול תפרידו בין שלושה מושגים שונים:
  • ממיר - מה שמבצע את הפענוח של האות (מוצפן או לא) ומשדר לטלויזיה. ממיר יכול לעבוד עם כל שיטת הצפנה בהינתן CAM מתאים (ראו בהמשך).
  • CAM - קיצור של Conditional Access Module, מדובר בכרטיס שנראה קצת כמו כרטיס PCMCIA והוא זה שמבצע את האימות וכל מה שקשור להצפנה ובסופו של דבר התפקיד שלו זה להעביר לממיר את מפתח ההצפנה של התוכן. ה-CAM נכנס לחריץ מיוחד שנמצא בממירים תומכים. לכל שיטת הצפנה יש CAM משלה.
  • כרטיס חכם - זה המקבילה הטלויזיונית של SIM. מזהה את המנוי ומכיל מפתח הצפנה ייחודי למנוי שמאפשר לחברה לפתוח לו את הערוצים שהוא הזמין ואותם בלבד. ייחודי לכל מנוי, נכנס לחריץ בתוך כרטיס ה-CAM.
זה הסט הסטנדרטי לקליטת שידורים מקודדים, ושימו-לב שאני בכלל לא מדבר על שיתוף. בפועל יש גם את הדברים הבאים:
  • רוב הממירים שאתם מקבלים מספק הטלויזיה עצמו מכילים כבר CAM מובנה ולכן אתם לא תראו בהם חריץ ל-CAM אלא חריץ לכרטיס חכם. השימוש ב-CAM הוא רק במקרה שהממיר הוא ציוד פרטי. מכיוון שהוט ויס לא מאפשרות (לפחות לא רשמית) להשתמש בממירים פרטיים אז הן לא משווקות כרטיסי CAM בכלל.
  • SoftCAM - הרעיון כאן הוא שבמקום להשתמש בכרטיס CAM חומרתי אנחנו משתמשים בתוכנה שמבצעת את הפענוח שה-CAM אמור לעשות. ה-SoftCAM מדבר ישירות עם הכרטיס החכם, שמחובר למחשב/ממיר באמצעות קורא כרטיסים מובנה / USB / Serial. ה-OSCam הוא סוג של SoftCAM, שימו-לב שזה לא שיתוף וש-OSCam או SoftCAM רגיל לא יעבוד ללא קורא כרטיסים חכמים וכרטיס מנוי. שימו-לב גם ששימוש ב-CAM או SoftCAM הוא חובה כי זה מה שמבצע את הפיענוח של חלק מהותי מההצפנה. אין לממיר / מחשב שום אפשרות לדבר עם הכרטיס החכם ישירות, חובה שיהיה CAM או SoftCAM.
  • שיתוף - זה מה שדיברתם עליו קודם, וכמו שאמרתי לחלוטין לא קשור. זה סוג מיוחד של SoftCAM שלא משתמש בכרטיס חכם בכלל ובמקום זה פשוט מקבל את מפתחות ההצפנה של התוכן משרת באינטרנט. זה מן הסתם לא חוקי ולא חלק מהדיון כאן.
  • יס, הוט ומספר ספקים נוספים בעולם משתמשים בטקטיקה המעצבנת של לחתן את הכרטיס לממיר (בעצם יותר נכון להגיד ל-CAM המובנה בממיר) ככה שהכרטיס לא יעבוד בשום ממיר אחר. ברוב המקומות בעולם אם אתם הולכים לחבר שלכם שמנוי על אותה חברה אתם יכולים להכניס את הכרטיס שלכם לממיר שלו ולצפות בערוצים שאתם מנויים עליהם אצלו. אחד הדברים המיוחדים ב-OSCam הוא שהוא יודע לחלץ את המספר הסידורי של הממיר שהכרטיס מחותן אליו מתוך הכרטיס וככה להתחזות לממיר ולגרום לכרטיס לעבוד. שוב, אמרנו שלפחות ביס זה עובד רק עם חלק מהכרטיסים.
  • כפי שנראה בהוט יש עוד שכבת אבטחה שגם הממיר עצמו מקיים תקשורת מול המוקד, בנפרד ממערכת ה-CAM הסטנדרטית, וזה מאפשר להוט לגלות את כל מי שמעביר כרטיסים ועושה דברים שהם לא רוצים.

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #13 

הי קראתי פה בעיון רב ואני מנסה להבין את השורה התחתונה - הדרישות שלי פשוטות אני רוצה את ערוצי יס ב XBMC ככה אף אחד בבית לא צריך להחליף input בטלויזיה הכל במקום אחד.

ראיתי את המוצר הזה - ויש לי Tvheadend שחשבתי אולי יעבדו ביחד
http://www.buydvb.net/tbs-5980-usb-dvb- ... i_p25.html

מה אתם אומרים ?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #14 

צריך קורא כרטיסים מהסוג הזה
http://www.aliexpress.com/premium/smarg ... =y&catId=0

וקח בחשבון שזה לא יעבוד.
אם מדובר על כרטיסים של מקס HD או ממיר HD רגיל מהדור החדש.

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

zovirax כתב:צריך קורא כרטיסים מהסוג הזה
http://www.aliexpress.com/premium/smarg ... =y&catId=0

וקח בחשבון שזה לא יעבוד.
אם מדובר על כרטיסים של מקס HD או ממיר HD רגיל מהדור החדש.
...
·

אם זה לא יעבוד למה אתה ממליץ ?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

זה לא בהכרח יעבוד, כמו שאמרתי הכרטיס היחיד שאמור לעבוד זה הלבן עם הנקודות. כל היתר לא ברור מה הסטטוס.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #17 

shlomico כתב:
...
...
·

אם זה לא יעבוד למה אתה ממליץ ?
...
איפה כתוב שהמלצתי??? אהה??? אהה??
:roll:

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

תיקון טעות לא "המלצת " - הזכרת מוצר שאתה אומר כנראה לא יעבוד .

אגב מה ההבדלים בין המוצר שאני הזכרתי ושאתה ? זה מעלי נראה כמו רק קורא כרטיסים והשני ממש כרטיס לכידה לא ?

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

mbd כתב:האמת היא שאני לא חושב שהנושא הזה באמת מתאים לפורום.
לא חושב שכדאי להכנס לפרטים.
מצטער.
...
·אין בעיה. :wink:
NegativeIQ כתב:חברים אתם טועים ומטעים. אני אעשה קצת סדר בבלגן. בגדול תפרידו בין שלושה מושגים שונים:
  • ממיר - מה שמבצע את הפענוח של האות (מוצפן או לא) ומשדר לטלויזיה. ממיר יכול לעבוד עם כל שיטת הצפנה בהינתן CAM מתאים (ראו בהמשך).
  • CAM - קיצור של Conditional Access Module, מדובר בכרטיס שנראה קצת כמו כרטיס PCMCIA והוא זה שמבצע את האימות וכל מה שקשור להצפנה ובסופו של דבר התפקיד שלו זה להעביר לממיר את מפתח ההצפנה של התוכן. ה-CAM נכנס לחריץ מיוחד שנמצא בממירים תומכים. לכל שיטת הצפנה יש CAM משלה.
  • כרטיס חכם - זה המקבילה הטלויזיונית של SIM. מזהה את המנוי ומכיל מפתח הצפנה ייחודי למנוי שמאפשר לחברה לפתוח לו את הערוצים שהוא הזמין ואותם בלבד. ייחודי לכל מנוי, נכנס לחריץ בתוך כרטיס ה-CAM.

זה הסט הסטנדרטי לקליטת שידורים מקודדים, ושימו-לב שאני בכלל לא מדבר על שיתוף. בפועל יש גם את הדברים הבאים:
  • רוב הממירים שאתם מקבלים מספק הטלויזיה עצמו מכילים כבר CAM מובנה ולכן אתם לא תראו בהם חריץ ל-CAM אלא חריץ לכרטיס חכם. השימוש ב-CAM הוא רק במקרה שהממיר הוא ציוד פרטי. מכיוון שהוט ויס לא מאפשרות (לפחות לא רשמית) להשתמש בממירים פרטיים אז הן לא משווקות כרטיסי CAM בכלל.
  • SoftCAM - הרעיון כאן הוא שבמקום להשתמש בכרטיס CAM חומרתי אנחנו משתמשים בתוכנה שמבצעת את הפענוח שה-CAM אמור לעשות. ה-SoftCAM מדבר ישירות עם הכרטיס החכם, שמחובר למחשב/ממיר באמצעות קורא כרטיסים מובנה / USB / Serial. ה-OSCam הוא סוג של SoftCAM, שימו-לב שזה לא שיתוף וש-OSCam או SoftCAM רגיל לא יעבוד ללא קורא כרטיסים חכמים וכרטיס מנוי. שימו-לב גם ששימוש ב-CAM או SoftCAM הוא חובה כי זה מה שמבצע את הפיענוח של חלק מהותי מההצפנה. אין לממיר / מחשב שום אפשרות לדבר עם הכרטיס החכם ישירות, חובה שיהיה CAM או SoftCAM.
  • שיתוף - זה מה שדיברתם עליו קודם, וכמו שאמרתי לחלוטין לא קשור. זה סוג מיוחד של SoftCAM שלא משתמש בכרטיס חכם בכלל ובמקום זה פשוט מקבל את מפתחות ההצפנה של התוכן משרת באינטרנט. זה מן הסתם לא חוקי ולא חלק מהדיון כאן.
  • יס, הוט ומספר ספקים נוספים בעולם משתמשים בטקטיקה המעצבנת של לחתן את הכרטיס לממיר (בעצם יותר נכון להגיד ל-CAM המובנה בממיר) ככה שהכרטיס לא יעבוד בשום ממיר אחר. ברוב המקומות בעולם אם אתם הולכים לחבר שלכם שמנוי על אותה חברה אתם יכולים להכניס את הכרטיס שלכם לממיר שלו ולצפות בערוצים שאתם מנויים עליהם אצלו. אחד הדברים המיוחדים ב-OSCam הוא שהוא יודע לחלץ את המספר הסידורי של הממיר שהכרטיס מחותן אליו מתוך הכרטיס וככה להתחזות לממיר ולגרום לכרטיס לעבוד. שוב, אמרנו שלפחות ביס זה עובד רק עם חלק מהכרטיסים.
  • כפי שנראה בהוט יש עוד שכבת אבטחה שגם הממיר עצמו מקיים תקשורת מול המוקד, בנפרד ממערכת ה-CAM הסטנדרטית, וזה מאפשר להוט לגלות את כל מי שמעביר כרטיסים ועושה דברים שהם לא רוצים.
...
·תודה על המידע. (Y)
אז צדקתי שSoftCAM מבצע את הפענוח.
חשבתי עד היום שהממיר מחותן לכרטיס ולא ההפך.
זה מדהים עכשיו אני מבין איך האימולטרים מצליחים לפענח את ההצפנה מכוון שהם מחלצים את המספר סידורי של הממיר יפה יפה.
בקשר להוט אני לא מאמין שיש בעיה לחסום את הערוץ חוזר וכך לפתור את המכשול שהם מהווים.
סוף כל סוף זה לינוקס קוד פתח עניין של שניות למי שמבין.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

סתם פירוט טכני על איך הצפנה של טלויזיה עובדת:
ה-Video Stream מוצפן בהצפנה סטנדרטית שהיא חלק מפרוטוקול DVB עם מפתח שנקרא Control Word (בקיצור CW). ה-CW משתנה כל כמה שניות (כ-2-3 פעמים בדקה). הממיר הוא שמפענח את ההצפנה הזאת, אבל בשביל זה הוא חייב לדעת את ה-CW בכל רגע נתון.
כדי שהממיר יקבל את ה-CW, כמה שניות לפני כל שינוי שלו נשלחת הודעה מוצפנת עם ה-CW החדש, ההודעה הזאת נקראת Entitlement Control Message (בקיצור ECM). כרטיס ה-CAM (או תוכנת ה-SoftCAM) היא זו שמפענחת את הודעת ה-ECM, המכילה את ה-CW ומעבירה את האחרון לממיר כדי שהוא יוכל לפענח את התוכן.
הבעיה היא שכדי לפענח את ה-ECM, ה-CAM צריך לדעת את המפתח שההודעה מוצפנת איתו. בשביל זה נשלחת הודעה נוספת שנקראת Entitlement Management Message (בקיצור EMM), היא נשלחת בקבועי זמן שנקבעים ע"י המפעיל (הטווח משתנה מאוד בין מפעיל למפעיל, יכול לנוע בין כמה דקות לכמה שבועות). ה-EMM מכילה את המפתח לפענוח ה-ECM, וגם היא מוצפנת. הכרטיס החכם הוא זה שמפענח את ה-EMM, שמוצפן עם מפתח השמור על הכרטיס החכם בלבד. המפתח של הכרטיס החכם הוא ייחודי לכל כרטיס כך שבעצם נשלחת הודעת EMM נפרדת לכל מנוי. ככה הספק יכול לפתוח ולסגור ערוצים למנויים ספציפיים - ע"י הכללה או אי-הכללה של מפתח ה-ECM של אותו ערוץ ב-EMM המשודר לאותו מנוי.

בקיצור:
  • תוכן - מוצפן ע"י CW, מפוענח ע"י הממיר.
  • ECM - הודעה מוצפנת המכילה את ה-CW, מפוענחת ע"י ה-CAM.
  • EMM - הודעה מוצפנת המכילה את המפתח ל-ECM, מפוענחת ע"י הכרטיס החכם.
בעוד שההצפנה של התוכן סטנדרטית, ההצפנה של ה-ECM וה-EMM היא לא סטנדרטית וזה בעצם ההבדל בין שיטות ההצפנה השונות.
לגבי זה שהממיר (יותר נכון ה-CAM) מחותן לכרטיס - הקונספט הוא שיש מספר סידורי ל-CAM שהכרטיס בודק אותו, ואם זה לא המספר שהוא מצפה לו אז הוא לא מפענח עבורו את ה-EMM ואז אי-אפשר לצפות. לא יודע איך, אבל המפתחים של OSCam הצליחו למצוא בכרטיסים של NDS דרך לקרוא את המספר הסידורי שהוא מצפה לו וככה להתחזות לממיר. ייתכן מאוד שבגרסה הבאה של ההצפנה זה כבר לא יהיה אפשרי.

בקשר להוט, אתה הבנת את זה הפוך - העניין הוא כזה, הממיר מדבר עם המוקד בערוץ חזור וכל הזמן מדווח שהוא שם ושלא התעסקו איתו. ברגע שאין אות תקין בערוץ החוזר מהממיר, הוט הורגים את הכרטיס.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”