חוות דעת שלילית על החנות ELINE !

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
Ichigo91 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

בינואר 2014 רכשתי מכשיר Galaxy S4 I9500 מרשת ELINE. כחצי שנה לאחר מכן התחילה להופיע בעיה במכשיר ולא היה ניתן להטעין אותו. הבעיה נעלמה באופן זמני, אך הופיעה שוב לסירוגין. הבאתי את המכשיר לסניף ת"א, והם החליטו לשלוח את המכשיר לתיקון במעבדה.

לאחר 10 ימים התקשרו אליי והודיעו לי שישנה קורוזיה על שקע הטעינה, ושהתיקון יעלה 300 ש"ח. בנוסף לכך, הודיעו לי מהחנות שאין אחריות על קורוזיה, למרות שהאחריות עדיין הייתה תקפה. בעל החנות התנער מהאחריות והטיל את האשמה עליי בטענה שהרטבתי את המכשיר במכוון. כמובן שלהיות מואשם במשהו שכלל לא עשיתי היה מאוד מתסכל. הסברתי לבעל החנות שהמכשיר לעולם לא בא במגע עם מים או כל סוג של רטיבות.

לא אישרתי את התיקון, וביקשתי לשלוח את המכשיר חזרה לסניף על מנת שאוכל לאסוף אותו. מאז אותה שיחה עם הטכנאי, לקח עוד שבועיים עד שקיבלתי את המכשיר חזרה. המכשיר חזר אליי, אך חזר עם סוללה שלא הייתה שייכת לי, פגומה (נפוחה) ובלי תאריך עליה (על הסוללה שלי היה רשום תאריך).
ביקשתי מבעל החנות שישלח לי את הסוללה המקורית שנלקחה. בעל החנות ניסה לתרץ את העניין בכך שהם לא החליפו שום סוללה, ושהם "לא עושים דברים כאלה". הם התכחשו לעובדה שהסוללה המקורית שלי הוחלפה בסוללה פגומה ונפוחה. לאחר עימות מילולי דרך הטלפון, הוא אמר שיישלח סוללה אחרת וש"לא צריכים להיות קטנוניים". חיכיתי מעל שבועיים וכמובן שלא הגיע אליי שום סוללה, או במילים אחרות, בעל החנות שיקר לי.

בינתיים, פניתי למעבדה פרטית לתיקון ניידים על מנת לבדוק את טענת חברת איליין בעניין הקורוזיה. לאחר בדיקה התברר שלא הייתה במכשיר שום קורוזיה.

התקשרתי לחברת איליין והודעתי להם על ממצאי הטכנאי שבדק לי את המכשיר. הפקידה בסניף המציאה סיפור חדש, וטענה שהמכשיר תוקן בחינם. (ממש מגוחך). שאלתי אותה כיצד יכול להיות שהמכשיר תוקן בחינם ללא ידיעתי? תזכורת: הרי מראש אמרו לי שהתיקון יעלה 300 ש"ח, אז איפה האמת? וגם אם נעשה פה תיקון, מדוע המכשיר עדיין לא עובד? הם אמרו לי בפירוש שהאחריות על המכשיר לא כולל תיקון בקורוזיה, ושהתיקון יעלה 300 ש"ח. לא אשרתי את התיקון והטכנאי שלח את המכשיר חזרה לחנות איליין.

הם ניסו בכל הדרכים להתחמק מהבעיה האמיתית. השיחה הסתיימה בעימות מילולי קשה, והפקידה טרקה את הטלפון.

זוהי חברה לא אמינה, ואני מציע לכולם לא לקנות מהם ניידים או כל מכשיר אלקטרוני אחר.
נערך לאחרונה על ידי Ichigo91 ב 07/11/2014 13:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 169 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

צודק ביותר.

גם לי זה קרה איתם בערך בשנת 2012.
קניתי מהם גלקסי 2 ואחרי קצת מעל חצי שנה קרה לי משהו דומה(הסוללה היית מתרוקנת מהר מאוד, בקטע של 100 אחוז בשעה), באותה תקופה הייתי עדיין חייל ויצאתי 17-4 ולכן הבאתי את המכשיר לאבא שלי שיילך אליהם.
רק שבועיים וחצי לאחר שהוא הביא להם את המכשיר הם חזרו אליו ואמרו את אותו הדבר, הם אמרו שכנראה הפלתי אותו למים ושהתיקון יעלה 400 שקל - אבא שלי לא חושב על הדברים האלה יותר מדי, הוא ישר שילם. "כעסתי" על כך שעשה את זה, כי אם זה הייתי אני הייתי מעדיף למות מאשר לשלם להם.
גם אם בסופו של יום החצופים האלה לא היו מוכנים לתקן את הטלפון כפי שהם חייבים לעשות, בחיים לא הייתי משלם להם עוד כסף - הייתי לוקח אותו למעבדה הגונה ופרטית שמגיע לה שישלמו לה.

בקיצור, לא לקנות משם!!
ורצוי בכלל לקנות מחו"ל - גם ככה האחריות פה מביאה רק כאב ראש(לא היית מעדיף לבוא למעבדה פרטית, לשלם להם כמה מאות שקלים ולקבל את המכשיר מתוקן תוך כמה ימים מאשר כל הסיפור הזה? גם אם בסוף, אחרי חודשיים של עצבים, יתקנו לך את הטלפון?).

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9459
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1144 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #4 

רק דברים רעים שומעים עליהם אני כבר המלצתי לכל החברים שלי להתרחק משם כמו מאש
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

...
באמת חבל שלא ראיתי את האשכול הזה לפני שנתיים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #6 

תודה על הפרסום. לא פעם ראשונה שאני שומע על הרשת הזו לרעה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

netivi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 880
נתן תודות: 1060 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #7 

תודה !

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #8 

חבל רק שפותח השרשור נרשם במיוחד לאתר רק בשביל לכתוב פוסט שלילי על חנות כלשהי...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

HazooM כתב:חבל רק שפותח השרשור נרשם במיוחד לאתר רק בשביל לכתוב פוסט שלילי על חנות כלשהי...
...
·
צודק.
זה מתחלק בדרך כלל לשתי אפשרויות עיקריות,
מישהו שכל כך עצבנו אותו עד שהוא החליט לרשום את הסיפור הזה בכל מקום שמתאפשר לו. מנסחים פעם אחת מלל ואז מפרסמים בכמה שיותר מקומות כדי לשחרר קיטור וליידע כמה שיותר אנשים לגבי המקרה. כדי שלא יקנו שם.
אפשרות שניה היא שמתחרים של עסקים שרוצים להסב להם כמה שיותר נזק דואגים לטפטף כל כמה זמן פוסטים כאלה ואחרים של השמצות.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #10 

jacko-il כתב:
...
...
·
צודק.
מישהו שכל כך עצבנו אותו עד שהוא החליט לרשום את הסיפור הזה בכל מקום שמתאפשר לו. מנסחים פעם אחת מלל ואז מפרסמים בכמה שיותר מקומות כדי לשחרר קיטור וליידע כמה שיותר אנשים לגבי המקרה. כדי שלא יקנו שם.
אפשרות שניה היא שמתחרים של עסקים שרוצים להסב להם כמה שיותר נזק דואגים לטפטף כל כמה זמן פוסטים כאלה ואחרים של השמצות.
...
·

קשה לי להאמין שמדובר באפשרות השניה בהתחשב בכך שהוא משתמש בשמו ובתמונתו

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

לא טענתי שזה מה שהוא עשה, התכוונתי רק לומר שפוסטים כאלה של פרסום ראשון של משתמש חדש יכולים להיות גם כאלה.. אגב, זה השם והתמונה שלו לכאורה.. :wink:

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

jacko-il כתב:
...
...
·
צודק.
...
אתם צודקים.
אבל במקרה הזה, גם אם מדובר באיש הפעול מטעם חנות מתחרה(ואני לא טוען שזה המצב, אך כמובן שהכל יכול להיות) - הוא צודק לחלוטין וראוי שכמה שיותר אנשים יידעו את זה.

בכלל, אני לא מבין את ההיגיון העסקי של החנויות האלה.
הרי כיום כבר חלק גדול מאוד מהציבור מכיר את אופציית הייבוא האישי ויודע שכשמדובר במכשירים כאלה(קטנים ויקרים) כמעט תמיד משתלם יותר להזמין מחו"ל, ומי שבכל זאת קונה בארץ בדרך כלל עושה זאת מטעמים של פחד(פחד מכרטיס אשראי, פחד מכך שיגיע תקול, פחד מכך שאין אחריות וכו') ולא מטעמים של בורות( זה לא שהוא לא שמע אף פעם על האפשרות לקנות בחו"ל).
זאת גם הסיבה שאני, בזמנו, קניתי את הגלקסי 2 שלי בארץ ולא בחו"ל - רציתי שתהיה לי אחריות וראש שקט.
אז במקום לשמור על הקלף הזה ולהעניק אחריות טובה, שתגרום לאנשים כאלה לשמוח על כך שיש למכשיר שלהם אבא ואמא, הם מעניקים שירות זוועתי שפשוט דוחף אותם לשווקים הזולים בחו"ל(בעוד שאלה רק מתייעלים, מוסיפים אמצעי בטיחות, ומתאימים את עצמם בכדי למשוך בדיוק את אותו הסוג של הלקוחות).
זה ממש תמוהה בעייני.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

אכן תמוה, כמו הרבה דברים אחרים שעקומים בארץ.
ממשלה/חנויות/נותני שירות פה בארץ פשוט מרשים לעצמם לעשות מה שבא להם מתוך הבנה שהציבור הישראלי פראייר.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #14 

Lg g2 שלי נרכש בחנות, הכל תקין איתם.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #15 

iSolt כתב:Lg g2 שלי נרכש בחנות, הכל תקין איתם.
...
פותח השירשור לא מתלונן על המכשיר אלא על השירות כשצריך אותו.
·
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #16 

קניתי מהם דווקא הרבה בעבר הרחוק של נוקיה כי החנות הייתה ליד הבית וזולה יחסית בצפון, לשמחתי נוקיה לא ממש צריכה אחריות :)

לגבי קניה בחו"ל, מבדיקה על סמסונגים למינהם יוצא לי מחיר די דומה למחירי אילת וזה לפני המכס (רק מס מקומי ארה"ב + משלוח). בלי כל קשר די מעצבן השירות ברוב חנויות בארץ ולפי המגמה שיותר יבואנים מעבירים את האחריות למעבדות חוץ שעושות הכל כדי לסובב את הלקוח, השיפור לא נראה באופק. זה עובד כי רוב האנשים עדיין קונים בארץ, עמדתי בתור בחנות רשת מחשבים ידועה, פלאפונים ומחשבים נמכרים כמו לחמניות ע"י נציגים שבין לא יודעים לפשוט מורחים לקוחות והעסק מתקתק.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #17 

הדרך היחידה לחסל את התופעה הזו היא בחוק שיחייב את נותן שירות התיקון לפתוח את המכשיר בעת מסירתו לתיקון לעיני המוסר (ולאחר הסכמתו) ואם יש קורוזיה יש לציין זאת מיד, ליד המוסר ולהוכיח לו שאכן יש קורוזיה. אם אין - הם מחויבים להדפיס אישור שבעת מסירת המכשיר לתיקון לא נמצאה קורוזיה ואישור זה יחייב גם משפטית.

כבר נמאס מהתירוץ העלוב הזה של קורוזיה כדי להתחמק ממתן אחריות.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #18 

אני קונה רק מחנויות שאני יודע שהן נותנות שירות טוב.

לעיתים הן מעט יותר יקרות אבל זה שווה את הכסף שנתקלים בבעיה.

שרשורים כאלה מאוד עוזרים

אבל

שרשורים חיוביים עוזרים גם וחבל שיש כל כך מעט שרשורים חיוביים.

אולי שווה לפתוח ששרשור דביק של חוויות חיוביות בקבלת שירות בחנויות? ....... מנהלים מה אתם אומרים??

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”