התלבטות בין ATH-M50 לדגם של focal spirit

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני צריך בבקשה עזרה, אני מתלבט בין 2 הדגמים, אני מחפש אוזניות חוטיות , ו כמובן אני מעדיף את האיכותית יותר, אשמח לשמוע דעות לגבי האוזניות הנ"ל, תודה!!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

אני מניח שאתה מתייחס ל-Focal Spirit One (שמחירה ירד לאחרונה לאיזור ה-$150), ולא ל-Classic/Professional שעולות בערך כפול.
בכל מקרה, עוד לפני שאביע את דעתי, אני רוצה להדגיש שאין תחליף למשמע אוזניים, ושהכי טוב שתשמע את שתי האוזניות בעצמך לפני שתקבל החלטה.

מבחינת שימושים, אם אתה מייעד את האוזניות לשמיעה ביתית בעיקר, הייתי הולך על ה-M50/M50x. אם המטרה היא להסתובב איתן מחוץ לבית, אז הפוקאל עדיפות.

מבחינת סאונד, הייתי אומר שהפוקאל יותר כהות מה-M50/M50x, עם באס ומיד-באס מודגש למדי (אבל נקי מאוד), וקצת פחות טובות בווקאלים וקצת "יבשות" בטרבל. בכל אופן, שני הדגמים מאוד נעימים להאזנה, וזה המקום לחזור ולהמליץ לך לשמוע את שתיהן במו אוזניך לפני שתקבל החלטה.

מבחינה טכנית, הפוקאל יורדות יותר נמוך ועולות קצת יותר גבוה, קצת יותר רגישות, ובעלות עכבה קצת יותר נמוכה - כל הנ"ל מעידים על אוזניות נוחות יותר לשימוש נייד, והדודבן בקצפת הוא שהן גם יותר קלות בכ-20%.

מבחינת אלטרנטיבות נוספות, הייתי בוחן את הסוני MDR-1R וה-7506, וכן את הסנהייזר מומנטום וה-HD 380 PRO.

[imgbig]http://i.imgur.com/1rHLn7w.png[/imgbig]

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התשובה המושקעת.
הבעיה בארץ שאין אפשרות להאזין לאוזניות, אצטרך להסתמך על חוות דעת לצערי, אני אבדוק את שאר הדגמים שהצעת, וכן התכוונתי ל focal spirit one , הפוקאל יקרות יותר מ ath בכ 400 שח יותר, האם הפער מצדיק את הפער באיכות? ואגב השימוש שלי הוא הייתי.

תודה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

דווקא יש אפשרות להקשיב לאוזניות במגוון חנויות ברחבי הארץ, כגון פיוז בגבעתייים וקילומבו בחיפה ובת"א. (i)

בחו"ל פערי המחירים הללו לא קיימים כלל, אז אם אתה פתוח ליבוא אישי זו בהחלט אופציה שכדאי לבחון. בכל מקרה, לא הייתי מסתמך על ZAP אלא הולך לחנות ובודק איזה מחיר אתה יכול לקבל על האוזניות אחרי מו"מ קל... ;)

לשימוש ביתי הייתי הולך על הסוני 7506 (שעולות רק $85 באמזון כרגע), על ה-KRK KNS8400, או על הפיליפס פידליו L1 שהן אוזניות פתוחות המתאימות הרבה יותר לשימוש ביתי (בהנחה שאין אילוצים נגד זליגה של סאונד פנימה והחוצה) והנמכרות במכירת חיסול בימים אלה! (Y)

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

בחנתי את האפשרויות וגם את מה שהצעת ,

לבסוף החלטתי לבחור ב - focal spirit one , אומנם זאת הבחירה היותר יקרה מכול האפשרויות שבחנתי ושהצעת אבל היא גם האפשרות

הכי איכותית ביניהם ולא רציתי להתפשר באיכות . אגב האוזניות האלה גם הכי קלות מבין השאר שזה גם מאוד חשוב .

תודה רבה על העזרה והגרף !

ואגב לא קניתי מחו"ל כי כרגיל קיבלתי מחיר מעולה מאודיו קלאב . ממליץ מאוד לאנשים להיכנס לחנות לפני קנייה .

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

הייתי בפיוז בגבעתיים השבוע, ובזמן שאירגנו לי כמה מגברים ורמקולים שרציתי לבחון, ניצלתי את ההזדמנות להשוות בין כמה אוזניות, כולל ה-Focal Spirit One. בהחלט אוזניות משובחות, ולעניות דעתי עשית את הבחירה הנכונה - תתחדש! (Y) 8)

eyali123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #7 

MosheShaby כתב:בחנתי את האפשרויות וגם את מה שהצעת ,

לבסוף החלטתי לבחור ב - focal spirit one , אומנם זאת הבחירה היותר יקרה מכול האפשרויות שבחנתי ושהצעת אבל היא גם האפשרות

הכי איכותית ביניהם ולא רציתי להתפשר באיכות . אגב האוזניות האלה גם הכי קלות מבין השאר שזה גם מאוד חשוב .

תודה רבה על העזרה והגרף !

ואגב לא קניתי מחו"ל כי כרגיל קיבלתי מחיר מעולה מאודיו קלאב . ממליץ מאוד לאנשים להיכנס לחנות לפני קנייה .
...
קודם כל מברוק
רק חשוב לשים לב , ייתכן שהיה להם כשל כל שהוא בפס הייצור שגרם לדיפרגמה \ ממברנה של אוזניה להקרע \ להישבר.
קרא כאן ב -innerfidelity ליותר מידע.
נסה לבדוק מה התאריך ייצור של מה שקנית ייתכן ויש גירסה מעודכנת שפתרה את הבעיה של השבר.
אני ממש מתנצל שאני מבאס לך את הקניה.

·

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

eyali123 כתב:
...
...
קודם כל מברוק
רק חשוב לשים לב , ייתכן שהיה להם כשל כל שהוא בפס הייצור שגרם לדיפרגמה \ ממברנה של אוזניה להקרע \ להישבר.
קרא כאן ב -innerfidelity ליותר מידע.
נסה לבדוק מה התאריך ייצור של מה שקנית ייתכן ויש גירסה מעודכנת שפתרה את הבעיה של השבר.
אני ממש מתנצל שאני מבאס לך את הקניה.
...
זה היה לפני שנתיים... (i)

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה ר בה על העידכון.

איך אני יכול לדעת את שנת הייצור ?

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

מקפיץ כדי לתת חוות דעת , רכשתי FOCAL ONE בסוף וזאת הקנייה הכי גרועה שלי בתחום אודיו אי פעם , מוצר יקר יחסית ואני רוצה להתייחס דווקא לנוחות,האוזניות לוחצות על האוזניים ואחרי 5 דקות הם לא ניתנות לשימוש , יש הרגשה כאילו שמים לך את הראש בין מלקחיים , לא ניתקלתי במוצר כזה עלוב ,סמכתי על המוכר כי אני רוכש ממנו מה שקשור לאודיו ואני ממש מאוכזב , בכול אופן אל תתקרבו למוצר הזה ! אני כרגע משתמש באוזניות של 20 שקל במקום.

oreitan13
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

אני ממליץ לך לא להתיאש מהאוזניות, תמתח אותם על מארז מחשב שולחני למשך כמה שעות, זה לרוב משחרר קצת את הקשת ועוזר לפתור את הלחץ

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

ניסיתי , שמתי אותם שבועיים ככה וזה לא עזר , אחרי 2 דקות שהם עלייך מתחיל כאב ראש

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

אני מצטער לשמוע שהחוויה שלך לא הייתה חיובית. בד"כ ניתן לפתור בעיות של אוזניות לוחצות כאמור וחבל שכזאת רכישה גדולה מסתכמת במפח נפש... :oops:

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #14 

יש לי ATH-M50 והם אסון מהלך.
אחרי שנתיים החלפתי להם דרייברים כי אחד נשרף
רצועת הראש אחרי 3 שנים התבלעה לגמרי (בכלל התקנתי אחת של BEYER).
הכבל המסולסל מאוד מציק
הרפידות לא שוות גרוש והוחלפו
קשת גם לא נוחה.
צליל יפה, אבל לא הכי מקצועי. ועוד בדרייברים החדשים שקיבלתי יש שוני מאט בהתנגדות.

בקיצר, לא ממליץ בכלל על ATH-M50 ולא על הדגם של ה X, לא שוות את המחיר.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”