שרשור תגובות: Kodi 14.0: גרסת ביטא ראשונה שוחררה
לפני מס' שעות סומנה התגית ב-Github המציינת את שחרור גרסת הביטא הראשונה של Kodi, גרסאות להורדה זמינות כעת.
מצפה לנו ככל הנראה עוד גרסת ביטא אחת לפחות ולאחר מכן גרסאות RC.
מעבר החלפת השם מ-XBMC ל-Kodi גרסה 14.0 כוללת שינויים רבים שהמקום הנכון לפרטם יהיה בכתבה מלאה אך על קצה המזלג:
* תמיכה ב-HEVC כחלק מעדכון לגרסה עדכנית של FFmpeg.
* מקלדת וירטואלית בעברית כולל תמיכה בטקסט דו-כיווני (BIDI) בתיבת הטקסט של המקלדת.
* תמיכה רשמית במכשירים מבוססי פלטפורמת i.MX6 של Freescale בינהם דגמי ה-Cubox-i השונים, כרגע תחת לינוקס בלבד אך גם אנדרואיד תגיע.
* שיפור במהירות העברת ערוצים, ככל הנראה בעיקר יהיה בולט עם שרתי טלוויזיה שהקליינט שלהם כולל demuxer עצמאי כמו VDR ו-Tvheadend.
הדגש שיש לשים לב אליו הוא שלגרסת ביטא זו לא נכנסו כל העדכונים בתרגום המחרוזות השונות לעברית, זה יקרה עד גרסת הביטא הבאה, ייתכן שגרסת הפיתוח של OpenELEC הקרובה שתתבסס על 14.0 כן תכלול כבר את השינויים האלה.
מעבר לכך רצוי לקרוא את הפוסט הרשמי עם תשומת הלב להמלצה לגבות את ספריית המשתמש וההגדרות עקב העברת הקבצים שמתבצעת ע"י אשף ההתקנה לספריות חדשות של Kodi שלא תאפשר חזרה לגרסה 13 בקלות.
קישורים:
פוסט רשמי
הורדת גרסת ביטא
מצפה לנו ככל הנראה עוד גרסת ביטא אחת לפחות ולאחר מכן גרסאות RC.
מעבר החלפת השם מ-XBMC ל-Kodi גרסה 14.0 כוללת שינויים רבים שהמקום הנכון לפרטם יהיה בכתבה מלאה אך על קצה המזלג:
* תמיכה ב-HEVC כחלק מעדכון לגרסה עדכנית של FFmpeg.
* מקלדת וירטואלית בעברית כולל תמיכה בטקסט דו-כיווני (BIDI) בתיבת הטקסט של המקלדת.
* תמיכה רשמית במכשירים מבוססי פלטפורמת i.MX6 של Freescale בינהם דגמי ה-Cubox-i השונים, כרגע תחת לינוקס בלבד אך גם אנדרואיד תגיע.
* שיפור במהירות העברת ערוצים, ככל הנראה בעיקר יהיה בולט עם שרתי טלוויזיה שהקליינט שלהם כולל demuxer עצמאי כמו VDR ו-Tvheadend.
הדגש שיש לשים לב אליו הוא שלגרסת ביטא זו לא נכנסו כל העדכונים בתרגום המחרוזות השונות לעברית, זה יקרה עד גרסת הביטא הבאה, ייתכן שגרסת הפיתוח של OpenELEC הקרובה שתתבסס על 14.0 כן תכלול כבר את השינויים האלה.
מעבר לכך רצוי לקרוא את הפוסט הרשמי עם תשומת הלב להמלצה לגבות את ספריית המשתמש וההגדרות עקב העברת הקבצים שמתבצעת ע"י אשף ההתקנה לספריות חדשות של Kodi שלא תאפשר חזרה לגרסה 13 בקלות.
קישורים:
פוסט רשמי
הורדת גרסת ביטא
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 04/11/2014 8:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
@dhead666
האם הפיתוח של Tvheadend עצר?
לא ראיתי עדכונים של adam באתר.
אני תמיד בונה על זה שבתקופת החורף יש התקדמות גדולה, מאחר והמזג אויר אצלם שם באירופה מקפיא - אז הם משתעממים ומתחילים לכתוב קוד
האם הפיתוח של Tvheadend עצר?
לא ראיתי עדכונים של adam באתר.
אני תמיד בונה על זה שבתקופת החורף יש התקדמות גדולה, מאחר והמזג אויר אצלם שם באירופה מקפיא - אז הם משתעממים ומתחילים לכתוב קוד
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
תודה על העדכון. האם זה סוף עידן ה XMBC ותחילת עידן kodi?
@zovirax
זה מחוץ לנושא השרשור הזה, אך הפיתוח ממש לא עצר, להיפך ובאופן קיצוני (ודורש סקירה נרחבת).
Adam אמנם כמעט ולא פעיל אך perexg לקח את המושכות ומקדם את התכנה קדימה ובזריזות.
זה כולל תאימות לגרסה עדכנית של FFmpeg (לעומת libva) כך ש-transcoding תחת OpenELEC כבר צריך להיות אפשרי עם כל מה שזה אומר (בינתיים נכשלתי בבדיקה אך זה היה על מכשיר עם 128MB RAM), שיפורים מבחינת ממשק הדפדפן, קליינט חדש ל-Kodi ותיקונים שונים ל-timeshifting.
מה שעדיין לא ראיתי זה שיפור מהבחינה של הקלטות אוטומטיות (ניתוח EPG או REGEX אך גם לא בחנתי זאת בפרוטרוט) והוספת תמיכה בפרוטוקולי הזרמה נוספים ל-IPTV כמו HLS (נדמה לי כרגע זה רק HTTP, UDP ו-RTP).
זה מחוץ לנושא השרשור הזה, אך הפיתוח ממש לא עצר, להיפך ובאופן קיצוני (ודורש סקירה נרחבת).
זה כולל תאימות לגרסה עדכנית של FFmpeg (לעומת libva) כך ש-transcoding תחת OpenELEC כבר צריך להיות אפשרי עם כל מה שזה אומר (בינתיים נכשלתי בבדיקה אך זה היה על מכשיר עם 128MB RAM), שיפורים מבחינת ממשק הדפדפן, קליינט חדש ל-Kodi ותיקונים שונים ל-timeshifting.
מה שעדיין לא ראיתי זה שיפור מהבחינה של הקלטות אוטומטיות (ניתוח EPG או REGEX אך גם לא בחנתי זאת בפרוטרוט) והוספת תמיכה בפרוטוקולי הזרמה נוספים ל-IPTV כמו HLS (נדמה לי כרגע זה רק HTTP, UDP ו-RTP).
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
שווה לעבור
עברתי מזמן ,לא חוויתי בעיות
עברתי מזמן ,לא חוויתי בעיות
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- fidler
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 198
- נתן תודות: 121 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
שאלה שאלתית ולא בטוח שקשורה לשרשור זה אז סליחה מראש..אבל קודי אלפא 4 כבר מותקנת אצלי ועובדת די טוב והשאלה היא האם היאמתעדכנת אוטומטי לביטא החדשה או שממש צריך להסיר, להוריד הקובץ החדש ולהתקין?
תודה לערב טוב לכולם
תודה לערב טוב לכולם
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
·להסיר לא צריך, להוריד ולהתקין את הגירסא החדשה כן.fidler כתב:שאלה שאלתית ולא בטוח שקשורה לשרשור זה אז סליחה מראש..אבל קודי אלפא 4 כבר מותקנת אצלי ועובדת די טוב והשאלה היא האם היאמתעדכנת אוטומטי לביטא החדשה או שממש צריך להסיר, להוריד הקובץ החדש ולהתקין?
תודה לערב טוב לכולם...
Re: Kodi 14.0: גרסת ביטא ראשונה שוחררה.
@dhead666
· תודה רבה על הידיעה והסקירה. שמחתי על כך שיש שיפור ל tvheadend
· תודה רבה על הידיעה והסקירה. שמחתי על כך שיש שיפור ל tvheadend
·אשמח מאוד לקבל עזרה או מדריך איך לעדכן את תכנת ה tvheadend שתתמוך ב kodi.dhead666 כתב:@zovirax
מה שעדיין לא ראיתי זה שיפור מהבחינה של הקלטות אוטומטיות (ניתוח EPG או REGEX אך גם לא בחנתי זאת בפרוטרוט) והוספת תמיכה בפרוטוקולי הזרמה נוספים ל-IPTV כמו HLS (נדמה לי כרגע זה רק HTTP, UDP ו-RTP)....
@אופיר28
גרסאות פיתוח של OpenELEC זמינות בכתובת הזו, לא מדובר דוקא בכאלה המבוססות על ביטא1, מדובר בגרסאות שלא נבדקו לפני העלתן לשרת וייתכנו עימן תקלות שונות ומגבלות (ביניהן תתכן אי תאימות להרחבות מהמקור של OpenELEC) כך שלא מומלץ להתקין על ה-HTPC הראשי.
@sky1sky10
הניסוח שלך קצת לא ברור, Kodi תומכת ב-Tvheadend דרך לקוח ה-PVR שקיים כהרחבה ב-Kodi.
אם אתה רוצה לעדכן את Tvheadend אז זה תלוי מערכת ההפעלה שלך, במקרה של OpenELEC הרי שאם להרחבת השירות Tvheadend אין עדכון במאגר של OpenELEC הרי שעדכון Tvheadend תהיה הרבה מעבר ליכולת של משתמש פשוט.
גרסאות פיתוח של OpenELEC זמינות בכתובת הזו, לא מדובר דוקא בכאלה המבוססות על ביטא1, מדובר בגרסאות שלא נבדקו לפני העלתן לשרת וייתכנו עימן תקלות שונות ומגבלות (ביניהן תתכן אי תאימות להרחבות מהמקור של OpenELEC) כך שלא מומלץ להתקין על ה-HTPC הראשי.
@sky1sky10
הניסוח שלך קצת לא ברור, Kodi תומכת ב-Tvheadend דרך לקוח ה-PVR שקיים כהרחבה ב-Kodi.
אם אתה רוצה לעדכן את Tvheadend אז זה תלוי מערכת ההפעלה שלך, במקרה של OpenELEC הרי שאם להרחבת השירות Tvheadend אין עדכון במאגר של OpenELEC הרי שעדכון Tvheadend תהיה הרבה מעבר ליכולת של משתמש פשוט.
יש בעיה בסקינים צד ג בקודי אני רואה ריבועים במקלדת הווירטואלי במקום תווים.
למשל בסקין MQ5. האם יש פתרון?
גם אני לא מצליח לצפות בשרת הטלוויזיה tvheadend למרות שהקודי מוריד ממנו ערוצים ולוח משדרים.
שחזרתי לגוטהאם אני רואה את ההזרמה.
למשל בסקין MQ5. האם יש פתרון?
גם אני לא מצליח לצפות בשרת הטלוויזיה tvheadend למרות שהקודי מוריד ממנו ערוצים ולוח משדרים.
שחזרתי לגוטהאם אני רואה את ההזרמה.