סמסונג הודיעה אין OLED ב- 2014/2015

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
תמונההה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

http://www.cnet.com/news/samsung-says-n ... next-year/

no plans to release new OLED TVs in 2014 or 2015. Instead, Samsung will focus on quantum dot LCD TVs and Ultra HD.

http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1415007603

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #2 

וואו מה פשוט הם משאירים את כל הבמה לlg?? זה לא הגיוני

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

הגיוני לגמרי וזה לא שיש להם ברירות כרגע מפני שהם מיישמים OLED בשיטה שונה לגמרי מ- LG ובשלב הזה הם עדיין לא הצליחו להבשיל את השיטה שלהם לכדאיות מסחרית. יותר מידי פאנלים נפסלים בייצור בשיטה שלהם. LG לעומתם בחרה שיטה שונה (ואולי פשוטה יותר לייצור) ובנוסף השקיעה המון בהתעיילות התהליך והקמת מפעלים נוספים לייצור הפאנלים.
ההרגשה שלי היא שסמסונג פשוט טעו בהערכת המתחרה LG והעריכו שייקח להם יותר זמן להבשיל עם הטכנולוגייה שלהם ולכן הרשו לעצמם אולי לא להקציב המון משאבים (מאד יקרים) לפיתוח הטכנולוגייה שלהם.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

quantum dot גם דובר רבות בביקור שלי ב-LG. הם רואים את זה כאיום רציני על LED ועל OLED ויתכן שזה יהפוך בהמשך לתחליף ל-LED.

הבעיה, כמו תמיד, היא עלות.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

ממידע שמצאתי ברשת הבנתי ש- Quantum Dots מביא שיפור משמעותיים ביכולות לשחזר צבעים במדוייק יותר וגם מרחיב את יכולת (או מרחיב את תחום/מגוון) הצבעים שהפאנל יכול להפיק. בנוסף, מוסבר שגם יכולת הבהירות של הפאנל משתפרת מאוד וגם צריכת האנרגיה.
בשום מקום לא צויין שלטכנולוגייה הזו יש איזשהו יתרון בנושא של עומק ואחידות השחור של הפאנל, שזה (מבחינתי לפחות) היתרון המשמעותי ביותר שיש לטכנולוגיית ה- OLED על פני מסכי LED.
רוצה לומר, הטכנולוגייה אולי חופפת מעט ביכולת שחזור הצבעים ל- OLED אך כאן הדמיון נגמר בערך. ב- Quantum Dots עדיין נשארים עם פאנל LCD על מגוון חסרונותיו ויתרונותיו.
אגב, קראתי גם שסוני כבר שחררה בשנה שעברה מסכים עם טכנולוגיית Quantum Dots במסכי ה- TriLuminos..
אשמח אם מישהו יאיר את עניי ויראה לי מה אני מפספס פה בעצם.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #6 

לפי מה שהבנתי, אם אני זוכר (עבר זמן מאז שחיפשתי מידע בנושא), לפי הפרשנות שלי יש שני דברים שונים קצת שקשורים. יש מסכים עם שכבה מבוססת QD שנועדה לשפר צבעים, אבל מאחורה יש תאורת LED. ויש/יהיו מסכים שבהם QD ממש יוצרים את האור (QDLED). למיטב הבנתי זה עדיין לא משהו מסחרי.

דוגמאות לדבר הראשון הן כמה מסכי סוני יקרים יותר מלאחרונה יחסית, ו-Fire HDX של אמאזון.

http://www.technologyreview.com/news/50 ... -sony-tvs/

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #7 

אז כאילו יוצא שlg ביתרון גדול בנושא הזה על המתחרות...ראיתי גם שפירסמו בח.י את הOLED 65 כנראה שהיא בארץ כבר מעניין איפה היא תוצג

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”