האם HD DVD ניצח ?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78796
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
כך DIGITAL TRENDS מאמינים
http://news.digitaltrends.com/talkback158.html
אני אישית מתלבט מאוד. מהצד הטכני, יש ל-BD יתרונות לא מבוטלים - גודל דיסק גדול יותר, שימוש בפורמט TS (שאנחנו אוהבים אותו מאוד) על פני PS (שבשימוש ב-HD DVD כמו שהוא בשימוש ב-DVD רגילים).
מצד שני, קשה להתווכח אל מול התוצאות. המחירים של HD DVD לא עולים, והמחיר של נגני BD לא ממש ירד. יש פי 3 נגני HD DVD כרגע מאשר BD, וגם איכות הסרטים כרגע נוטה לטובת HD DVD.
אם סוני לא יעשו צעד משמעותי להוזלת הפורמט והכנסת נגנים רבים הרבה יותר לשוק, הם בבעיה רצינית.
http://news.digitaltrends.com/talkback158.html
אני אישית מתלבט מאוד. מהצד הטכני, יש ל-BD יתרונות לא מבוטלים - גודל דיסק גדול יותר, שימוש בפורמט TS (שאנחנו אוהבים אותו מאוד) על פני PS (שבשימוש ב-HD DVD כמו שהוא בשימוש ב-DVD רגילים).
מצד שני, קשה להתווכח אל מול התוצאות. המחירים של HD DVD לא עולים, והמחיר של נגני BD לא ממש ירד. יש פי 3 נגני HD DVD כרגע מאשר BD, וגם איכות הסרטים כרגע נוטה לטובת HD DVD.
אם סוני לא יעשו צעד משמעותי להוזלת הפורמט והכנסת נגנים רבים הרבה יותר לשוק, הם בבעיה רצינית.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35087
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
נראה לי מוקדם מדי להחליט.
PS3 רק עכשיו יצא ובלאו הכי מעט מכשירים נמכרו משני הסוגים ויש מעט מדי תכנים בשביל שהצרכנים יוכלו להחליט והרוב יושבים על הגדר מן הסתם.
בנוסף, BD אמור לנגן גם H264 שזה יתרון ענק
PS3 רק עכשיו יצא ובלאו הכי מעט מכשירים נמכרו משני הסוגים ויש מעט מדי תכנים בשביל שהצרכנים יוכלו להחליט והרוב יושבים על הגדר מן הסתם.
בנוסף, BD אמור לנגן גם H264 שזה יתרון ענק
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6602
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
עופר,
ל HD היה יתרון של מספר חודשים על ה BD. ל BD הראשון של סמסונג כידוע הייתה בעיית חומרה/תוכנה שהניבה תמונה רעה. ניתוח תוצאות של טוקבקסטים זה נחמד, אבל לא מדעי. להערכתי תוך חצי שנה הרבה בזכות ה PS3 ויציאת סרטים איכותיים יותר, המגמה תתהפך. כמובן שאם סוני ויצרניות החומרה האחרות לא יתעשתו ויורידו את המחירים במהרה, לא יהיה "מנצח" עוד זמן רב.
ל HD היה יתרון של מספר חודשים על ה BD. ל BD הראשון של סמסונג כידוע הייתה בעיית חומרה/תוכנה שהניבה תמונה רעה. ניתוח תוצאות של טוקבקסטים זה נחמד, אבל לא מדעי. להערכתי תוך חצי שנה הרבה בזכות ה PS3 ויציאת סרטים איכותיים יותר, המגמה תתהפך. כמובן שאם סוני ויצרניות החומרה האחרות לא יתעשתו ויורידו את המחירים במהרה, לא יהיה "מנצח" עוד זמן רב.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
oferlaor
- מנהל

ride,
אוי ואבוי אם תחשיב את DIGITAL TRENDS כטוקבקיסטים...
אני מסכים איתך - מאוד מוקדם לקבוע מי ניתח, אנחנו 10 דקות אחרי שהמרתון התחיל ול-BD יכול להיות פור רציני. לדעתי גם משמעות הוצאת מקליט ראשון ב-BD וההצלחה של PS3 (שזה בכלל פונקציה של איכות החומרה, המשחקים וכו') ישחקו כאן תפקיד משמעותי מאוד.
בכל מקרה, בכלל לא בטוח שנדע בכלל את תוצאות הסיפור לפני תום 2007.
מעניין מה יהיה ב-CES, כל אחד מהמחנות בוודאי יעשה דברים מאוד גרדיוזים בכדי להוכיח עד כמה הוא עילוי...
אוי ואבוי אם תחשיב את DIGITAL TRENDS כטוקבקיסטים...
אני מסכים איתך - מאוד מוקדם לקבוע מי ניתח, אנחנו 10 דקות אחרי שהמרתון התחיל ול-BD יכול להיות פור רציני. לדעתי גם משמעות הוצאת מקליט ראשון ב-BD וההצלחה של PS3 (שזה בכלל פונקציה של איכות החומרה, המשחקים וכו') ישחקו כאן תפקיד משמעותי מאוד.
בכל מקרה, בכלל לא בטוח שנדע בכלל את תוצאות הסיפור לפני תום 2007.
מעניין מה יהיה ב-CES, כל אחד מהמחנות בוודאי יעשה דברים מאוד גרדיוזים בכדי להוכיח עד כמה הוא עילוי...
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אני לא יודע להביע דעה לגבי העניין הזה, כי אין לי יותר מידי מושג על הנתונים של המכשירים...אבל מה שבטוח זה שהייתי רוצה לראות את סוני נופלת עם הBD והפס3 שלה.
סבלתי מספיק בגלל הקונסולות הגרועות שלהם בעבר (השתיים הקודמות) ואני לא מוכן לעבור את זה שוב!
סבלתי מספיק בגלל הקונסולות הגרועות שלהם בעבר (השתיים הקודמות) ואני לא מוכן לעבור את זה שוב!
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6050
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לא יודע, שני המחנות ובכלל ה HD מתנהלים בעצלתיים מאז ש"יצאו".
זה יכול לחלוף כמו ה SACD וה DVDA.
להשאר נישה.
הם צריכים להתעורר, להוציא נגנים משולבים, ולהוציא את כל הסרטים ב HD.
רק אז זה יזוז.
להשאר נישה.
רק אז זה יזוז.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

אני לא חושב שיש להם לאן להזדרז.
אני לא חושב שהעולם כבר מוכן לקלוט HD , ובכלל את הסאונד שיש בנגנים האלה...אין עדיין רסיברים שיודעים לפענח את התקנים האלה.
אני לא חושב שהעולם כבר מוכן לקלוט HD , ובכלל את הסאונד שיש בנגנים האלה...אין עדיין רסיברים שיודעים לפענח את התקנים האלה.
אז אולי במקום לסבול אל תקנה את הקונסולות שלהן?ofir-harlev כתב:אני לא יודע להביע דעה לגבי העניין הזה, כי אין לי יותר מידי מושג על הנתונים של המכשירים...אבל מה שבטוח זה שהייתי רוצה לראות את סוני נופלת עם הBD והפס3 שלה.![]()
סבלתי מספיק בגלל הקונסולות הגרועות שלהם בעבר (השתיים הקודמות) ואני לא מוכן לעבור את זה שוב!...
זה מוקדם מידי בשביל לבדוק מי ניצח, אבל צריך לקחת בחשבון שהבלו ריי הולך להשאר מינימום 5 שנים תודות לפס3.
ידוע כבר כמה נגנים נמכרו עד עכשיו מכל פורמט? אם זה במיליונים הבודדים הפס3 לבדו יפתח פער לטובת הבלו ריי.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

לא בגלל שקניתי אותם, אלא בגלל שהייתי צריך לחוות התפתחות איטית בגראפיקות משחקים בתקופת השלטון של הקונסולות האלה.
בפס1 זה היה הכי גרוע, בקושי הייתה התקדמות, בפס2 כבר כשנתיים ויותר שהקונסולה הזאת לא משפיעה יותר מידי על עולם המשחקים.
הפס3 הרגע יצא וכבר הוא מפגר מאחורי המחשב...אתה יכול להבין איך זה עלול להגביל את עולם משחקי המחשב?
מצד שני, יש הרבה למה הקונסולות של דורנו לא יאטו את התפחות הגראפיקה של משחקי מחשב...
בפס1 זה היה הכי גרוע, בקושי הייתה התקדמות, בפס2 כבר כשנתיים ויותר שהקונסולה הזאת לא משפיעה יותר מידי על עולם המשחקים.
הפס3 הרגע יצא וכבר הוא מפגר מאחורי המחשב...אתה יכול להבין איך זה עלול להגביל את עולם משחקי המחשב?
מצד שני, יש הרבה למה הקונסולות של דורנו לא יאטו את התפחות הגראפיקה של משחקי מחשב...
איתי_הגיתי כתב:לא יודע, שני המחנות ובכלל ה HD מתנהלים בעצלתיים מאז ש"יצאו".
להשאר נישה.
רק אז זה יזוז....
בייחוד אם פורמט כמו EVD יקום ויציע איכות שהיא מספיק טובה ל 97% מהצרכנים ובלי כל הטררם של HDCP, HDMI, אזורים, הגנות, וכו', וכו'...
מה?
מן הסתם הן יוגבלו... המחשב משתדרג כל הזמן וקונסולות מקבלות שדרוג של חומרה פעם ב5~ שנים.
וזה ממש לא נכון. תסתכל על משחקי הנינטנדו 64 שהיו יותר יפים משל הפס1, או משחקי הגיים קיוב והאקס בוקס שהיו יותר יפים (אבל שוב, המחשב תמיד מוביל אחרי שנה שנתיים).
תמיד יהיו משחקים בלעדיים למחשב שיהיו יותר יפים.
ההתפתחות האיטית בגרפיקה לא הייתה קשורה לסוני בכלל.
וקונסולות לא משפיעות על עולם המשחקים? בהתחשב בזה ששוק משחקי המחשב קטן משמעותית משוק משחקי הקונסולות אלו פשוט דברי הבל. אני מבין שאתה מעדיף לשחק בגרפיקה מדהימה אבל שים לב שכיום המחשבים (אלא אם תשלם המון כסף) עדיין יקרטעו בהרצה של כמה משחקים, וזאת חומרה הרבה יותר חדשה משל הפס2. את התסכולים הגרפיים שלך תוציא על יצרני החומרה והמתחים לא על הקונסולות
מן הסתם הן יוגבלו... המחשב משתדרג כל הזמן וקונסולות מקבלות שדרוג של חומרה פעם ב5~ שנים.
וזה ממש לא נכון. תסתכל על משחקי הנינטנדו 64 שהיו יותר יפים משל הפס1, או משחקי הגיים קיוב והאקס בוקס שהיו יותר יפים (אבל שוב, המחשב תמיד מוביל אחרי שנה שנתיים).
תמיד יהיו משחקים בלעדיים למחשב שיהיו יותר יפים.
ההתפתחות האיטית בגרפיקה לא הייתה קשורה לסוני בכלל.
וקונסולות לא משפיעות על עולם המשחקים? בהתחשב בזה ששוק משחקי המחשב קטן משמעותית משוק משחקי הקונסולות אלו פשוט דברי הבל. אני מבין שאתה מעדיף לשחק בגרפיקה מדהימה אבל שים לב שכיום המחשבים (אלא אם תשלם המון כסף) עדיין יקרטעו בהרצה של כמה משחקים, וזאת חומרה הרבה יותר חדשה משל הפס2. את התסכולים הגרפיים שלך תוציא על יצרני החומרה והמתחים לא על הקונסולות
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
בנוסף, ישנם מספר נגנים (ביניהם ה-PS3 ונראה לי שגם הטושיבה) שמפענחים את הסאונד בעצמם ומוציאים אותו על גבי HDMI.MartinHSabag כתב:... כל נגן וקונסולה יודעת לפענח את זה בעצמה. אז מה שנשאר הוא לחבר בחיבורים אנלוגיים וזהו....
- ofir-harlev
- חבר ותיק

כן אני יודע, אבל זה בעיית נוחות גדולה מאוד, לדעתי.
בנוגע למשחקים- אין לי יותר מידי כח, ועובדות בשביל להסביר למה זו טעות להגיד שעולם המשחקים מתבסס על הקונסולות...
בנוגע למשחקים- אין לי יותר מידי כח, ועובדות בשביל להסביר למה זו טעות להגיד שעולם המשחקים מתבסס על הקונסולות...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35087
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
איתי_הגיתי כתב:לא יודע, שני המחנות ובכלל ה HD מתנהלים בעצלתיים מאז ש"יצאו".
להשאר נישה.
רק אז זה יזוז....
צודק
-
oferlaor
- מנהל

איתי,
מה שאתה אומר להם זה בעצם - עזבו את השטויות ואת עשרות המיליארדים ששפכתם לפרוייקט הזה, תתחברו עם המתחרה, תוציאו נגן שבמקום להעלות סרט בשתי דקות וחצי ייקח לו 5 דקות להעלות את הסרט... ולמה, כי כיום יש להם 50% סיכון להיכשל. אם הם ימשיכו בדרך הנוכחית, יכול להיות שאף פורמט לא יצליח (כלומר, במקום שיש 50% סיכוי שאחד מהם יפסיד לחלוטין, יש 33% סיכוי שאחד יפסיד, או שהשני יפסיד או שניהם יפסידו).
מבחינת ההימור, כל אחד מהשניים חייב לנצח בשביל להחזיר את ההשקעה. עבורם זה MAKE OR BREAK. הנזק הכלכלי והתדמיתי של כישלון בשלב הזה הוא קטסטרופלי לשתי החברות (סוני וטושיבה) ולכן לא היה ניתן להגיע לפשרה גם לפני כן.
אגב, אין מגבלה לייצר מכשיר כפול. כמה חברות בדקו את זה וקיבלו OK משני הצדדים. הצרה הגדולה היא שנגן כזה יעלה כמה אלפי (אם לא יותר) דולרים כי הכל חייב להיות כפול. ראש לייזר כפול, מערכת עקיבה אוטומטית, צ'יפים, פיענוח, כמעט הכל שונה...
יוצא שנגן משולב כזה יעלה יותר משני נגנים בודדים, יהיה פחות אמין ויותר בעייתי משניהם...
רק כשיצאו לשוק צ'יפים שעושים 99% מהעבודה, זה יתחיל להפוך לרלוונטי...
אני לא חושב שזה יהיה נישה. אני חושב שיש חוסר אמיתי במדיה של HDTV. בעוד שבמקרה של אודיו, מרבית האנשים הרגילים לא שומעים הבדל בין CD לבין הפורמטים החדשים (או שחושבים שההבדל לא מצדיק את ההשקעה), נראה לי שכאן זה כן יתכן כי המסכים כבר קיימים ומוכנים, והלקוחות כבר מקבלים תכני HDTV, כך שהם כבר מודעים לצורך.
מה שאתה אומר להם זה בעצם - עזבו את השטויות ואת עשרות המיליארדים ששפכתם לפרוייקט הזה, תתחברו עם המתחרה, תוציאו נגן שבמקום להעלות סרט בשתי דקות וחצי ייקח לו 5 דקות להעלות את הסרט... ולמה, כי כיום יש להם 50% סיכון להיכשל. אם הם ימשיכו בדרך הנוכחית, יכול להיות שאף פורמט לא יצליח (כלומר, במקום שיש 50% סיכוי שאחד מהם יפסיד לחלוטין, יש 33% סיכוי שאחד יפסיד, או שהשני יפסיד או שניהם יפסידו).
מבחינת ההימור, כל אחד מהשניים חייב לנצח בשביל להחזיר את ההשקעה. עבורם זה MAKE OR BREAK. הנזק הכלכלי והתדמיתי של כישלון בשלב הזה הוא קטסטרופלי לשתי החברות (סוני וטושיבה) ולכן לא היה ניתן להגיע לפשרה גם לפני כן.
אגב, אין מגבלה לייצר מכשיר כפול. כמה חברות בדקו את זה וקיבלו OK משני הצדדים. הצרה הגדולה היא שנגן כזה יעלה כמה אלפי (אם לא יותר) דולרים כי הכל חייב להיות כפול. ראש לייזר כפול, מערכת עקיבה אוטומטית, צ'יפים, פיענוח, כמעט הכל שונה...
יוצא שנגן משולב כזה יעלה יותר משני נגנים בודדים, יהיה פחות אמין ויותר בעייתי משניהם...
רק כשיצאו לשוק צ'יפים שעושים 99% מהעבודה, זה יתחיל להפוך לרלוונטי...
אני לא חושב שזה יהיה נישה. אני חושב שיש חוסר אמיתי במדיה של HDTV. בעוד שבמקרה של אודיו, מרבית האנשים הרגילים לא שומעים הבדל בין CD לבין הפורמטים החדשים (או שחושבים שההבדל לא מצדיק את ההשקעה), נראה לי שכאן זה כן יתכן כי המסכים כבר קיימים ומוכנים, והלקוחות כבר מקבלים תכני HDTV, כך שהם כבר מודעים לצורך.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6602
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
כמו שמאמר "I Couldn't agree more"אני לא חושב שזה יהיה נישה. אני חושב שיש חוסר אמיתי במדיה של HDTV...
אני לחלוטין לא רואה את פורמט הדור הבא כמוצר נישה, תסתכלו רק מה קורה בחנויות החשמל, איזה כמות של טלוויזיות שטוחות נמכרות (אחוז לא קטן מהם HD).