למה dual boiler?
כאן היתה לי התלבטות גדולה מאוד, כזכור אני שותה אספרסו בלבד ואישתי אמריקנו בעיקר. מה שהכריע את הכף לבסוף היה דווקא הצורך להכין לחברים קפה מידי פעם. (אנחנו מארחים הרבה אצלנו לעל האש וארוחות ערב). אתמול בבוקר למשל הייתי צריך להכין 4 הפוכים ברצף דבר שהיה מאוד לא נוח עם SBDU.
כך שנשארתי עם HX ועם DB, פה מבחינתי (והרבה בגלל שהתקציב היה מאוד גמיש) התוספת הקטנה יחסית ל-DB וההמצאות של PID שמבטל לי את הצורך של גלישות טמפרטורה למיניהם הכריע את הכף. לדעת שבכל רגע המכונה מוכנה עם 93 מעלות לחליטה ועם 117 מעלות לקיטור ואחרי warming פלאש קצר אפשר לעבוד בחזרתיות גבוהה מאוד קרץ לי.
למה QM67?
לצרכים שלי זה המכונה המושלמת מהסיבות הבאות:
1. דוד חליטה של 0.75 ליטר ודוד קיטור של 1 ליטר כאשר אפשר לבטל את דוד הקיטור מתי שלא צריך.
2. המחיר הנמוך יחסית שלה לעומת DB אחרות
3. זה שהיא עובדת עם מיכל מים (אני בדירה שכורה) והוא בגודל סביר - 3 ליטר
4. הגודל שלה מאוד קומפקטי למרות שהיא DB
5. מגש העודפים שלה מאוד גדול (במיוחד שאין צורך ב-colling flash)
תהליך ההזמנה
ההזמנה בוצעה מ-espressocoffeshop, העבודה מול קרלו ואלקסנדרה היתה בסדר, דיי straight forward, המכונה הוזמנה בשישי ונאספה מהחנות שלהם תוך פחות משלוש שעות מרגע התשלום. המשלוח היה עם UPS שהיה ממש תענוג, טלפון בראשון אחרי ההזמנה עם בקשה לשליחת החשבונית ולאחר עוד יומיים המכונה היתה בארץ וקיבלתי טלפון נוסף לאשר את הערכת המס שלהם. יום לאחר מכן המכונה נחתה אצלי בבית. היה קצת אתגר לתזמן את ההגעה של השליח אלי הביתה בגלל הצורת עבודה של UPS שהיא שהם מנסים לבצע את המשלוח הראשון ללא תאום ורק אז מתקשרים לתאם. בעזרת החברה סיכמתי שהמכונה תחכה לי ליד הדלת (מה שאמר ששילמתי עוד 70 שקלים על תשלום באשראי במקום מזומן לשליח). המכונה הגיעה בשני ארגזים כאשר החיצוני יושב על פלטת עץ ולא היו סימני מכות חיצוניים בכלל. השירות של UPS לאורך כל התהליך היה מעולה ולדעתי שווה את ה-30 יורו תוספת.
פירוט התשלומים
עלויות בחול
מכונה 1330 יורו
משלוח UPS היה 165 יורו, היה ניתן לחסוך 30 יורו במשלוח של TNT
סה"כ לתשלום 7060 ש"ח
עלויות בארץ:
אגרת רשומון ובטחון - פרטני 78.00
מע"מ למכס יבוא 1,141.00
דמי ניטול ואחסנה - ממ"ן 52.00
עמילות מכס 285.00
עיגול סכומים 0.17
דמי הרשאה ברשימון פרטני 27.00
עמלת תפעול פרטני 75.00
דמי אשראי 49.84
סה"כ - ₪ 1,796.00
סה"כ מכונה על השיש - 8800 ש"ח
מטחנה
המטחנה נקנתה בארץ מנני, אני חייב לציין לטובה את השרות הסופר מהיר ומקצועי שקיבלתי מהם (הבחורה שטיפלה בי - קרן), הזמנתי ושילמתי על המטחנה והחלפת הסכינים לאלה של הסופר ג'ולי, ולאחר כשעתיים המטחנה היה מוכנה לאיסוף אפילו אספתי לי בריקה במצב דיי חדש מהמדף חיסול שלהם ועוד כמה סירים של ביאלטי. קצת לא אהבתי את זה שאי אפשר לבחור צבע למטחנה (היה רק את הצבע המשעמם - אפור בתי קפה).
סוגיית הריכוך
נראה לי הנושא הכי מבלבל מכל דפי הפורום. בתאום מושלם עם הגעת המכונה לארץ קיבלתי מתנה מחבר תמי 4 פרימו, החלטתי לטפל בטיהור וריכוך המים יחד, ואחרי כמה התלבטויות החלטתי ללכת על הפתרון הנוח והיקר יותר (אבל עדיין חצי מחיר מתמי 4) של בריטה, קיבלתי אחלה שירות והסבר מאלון גרוסמן (כן הוא עדיין שם). והלכתי על הפתרון הזה עם מתאם שעוקף את הסנן של תמי 4. אני משתמש במעקף בבריטה של 20 אחוז והמים מאוד טעימים ולפי מד קשיות מים יושבים על בין 0 ל-40.
מוצרים משלימים
קפצתי לתבור סחר בחיפה, ולמרות שאבי שהוזכר בפורום לא היה קיבלתי שירות מעולה מהחברה שהיו שם, מדובר על לונה פארק של חלקי חילוף למכונות קפה ובכלל השירות שם ברמה מאוד גבוהה (הזמנתי את הרישתית של IMS ודינה עידכנה אותי יומית על הסטאטוס) שהייתי שם גם ליאור וגם אילן עזרו מאוד ודאגו שאצא מרוצה. אפילו קיבלתי קטלוג מייצר חורים בכיס של LF
הרצה ראשונה
תודה לכפיר על ההסבר על התהליך המומלץ:
1.מילוי דוד החליטה במים
2. הדלקה של הדוד
3. העברת מים מדוד החליטה דרך הראש - מיכל שלם.
4. מילוי דוד ההקצפה במים
5. הרצה של מיכל שלם מצינור ההקצפה ופתח יציאת המים החמים.
6. בניה הדרגתית של לחץ ושחרור שלו על ידי סגירת המכונה ופתיחת צינור המים החמים - מספר פעמים.
7. התחלת חליטה - כיוון מטחנה למכונה
8. מספר שוטים ראשונים
9. GO
סיכום ותמונות
בשורה התחתונה כמו שהמצלמה הכי טובה לא תהפוך אותך לצלם הכי טוב כך גם עם המכונה, יש לי ציוד מעולה שמתאים לדרישות שלי ועוזר לי להגיע לחזרתיות גבוהה בקלות ומה שנשאר לי זה רק העקומת לימוד שלי, אני כבר הכנתי את הקילו פולים הראשון שלי ועד כה הולך בסדר, יש עוד הרבה מה ללמוד.