בעיית צבעים במסך של סמסונג 55H6400 - מבקש עזרה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
GabiGuedj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי,

קניתי ביום שישי מסך של סמסונג 55H6400 לאחר התלבטויות קשות (מול המסך של פנסוניק AS670).
אני יודע שהם לא ברי השוואה אבל ההפרש במחיר הכריע (קרוב לאלפיים שקלים).
המסך מצוין במיוחד בתכנים HD, אבל משהו מציק לנו בצבעים - הם צהובים מדי, חיים מדי.
האם זה עניין של כיוון/הגדרות או שזה פשוט המסך?

בנוסף, חיברתי את ה-PS3 לכניסת HDMI ואיכות הכיתוב לא משהו, יש גם מצבים של מריחת קלה במצב של בעיטת שוער.

אשמח לקבל עזרה והכוונה מה ניתן לעשות בכדי לתקן את שני הנושאים שצוינו.

תודה מראש על העזרה.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

מריחה זה בד"כ מהחלקת תמונה.
צהוב מידי: נסה לשנות את מצב התמונה ל movie 2 אם לא שינית כבר ואם אתה כבר ב movie 2 וזה נראה לך צהוב תנסה normal.
חיים מידי: תוריד saturation ו color.
בגדול, אתה יכול לאט לאט עם ניסוי ותעייה לכייל את ה white balance למשהו שאתה אוהב (ככל הנראה משהו בין movie 2 ל normal).

yanivkin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

נסה את זה

שליחה #3 

GabiGuedj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה על התגובות - ברגע שאגיע הביתה אבצע את המוצע ואעדכן

שליחה #4 

תודה על התגובות - ברגע שאגיע הביתה אבצע את המוצע ואעדכן

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #5 

אני עשיתי לפי,
http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/sam ... tings.html
והרגשתי הבדל משמעותי. זה לא מוחלט כל אחד והעדפות שלו. זה משתנה גם בעקרון בהתאם ל50/60HZ
בחשמל.
בוטלה פה החלקת תמונה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #6 

none77 כתב:זה משתנה גם בעקרון בהתאם ל50/60HZ בחשמל.
...
מה משתנה?

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

זה יכול להשפיע על הכיול, גם סוג פנל יכול להשפיע וכו'. תמיד שווה לנסות הכי הרבה לא מרוצים.

GabiGuedj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

למרות ההצעות המצב לא השתפר

שליחה #8 

ראשית תודה רבה לכל המגיבים והמציעים.
לצערי הרב למרות כל ההמלצות לא הצלחנו לשנות את החוויה שלנו מהצבעים החיים והצהובים מדי....
הילדים אפילו טוענים "רואים יותר טוב במסך הקודם".......המסך בן 9 של LG והוא פלאזמה 42 אינץ'.....

נראה לי שאזמין את השירות שלהם, אולי יש בעיה במסך, ובמידה ולא יימצא פתרון אני כנראה אחליף למסך אחר.

תודה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #9 

היית מעלה אולי תמונה טובה שבה רואים מה זה בדיוק "צבעים צהובים וחיים מידי" והיית מצלם את ההגדרות בתפריטים של המסך, אולי היינו יכולים להבין טוב יותר איזה הגדרה בעייתית אצלך. יש סיכוי שהמסך אכן פגום, אבל הסבירות לכך יחסית נמוכה..

אגב, "רואים טוב יותר במסך הקודם" ובכלל כל הנושא הזה (בהנחה שאין פגם במסך) הוא עניין סובייקטיבי לעין שלכם. אם היית 9 שנים עם מסך שהיה מכוון לא נכון, נניח על טמפ' צבע "קר" + חדות + ניגודיות דינאמית + כל מיני הגדרות ועכשיו עברת למסך איכותי יותר והגדרת אותו קרוב יותר לתקן עם טמפ' צבע "חם" + כל מיני שינויים בפרמטרים שונים בתמונה, יכול מאד להיות שהרפרנס שלך מראש שגוי. יכול להיות שהתמונה הקודמת שלך היתה לא "נכונה" ולכן עכשיו הצבעים נראים לך צהובים או חיים מידי..

זה מזכיר לי מעט וויכוח תמידי עם חבר קרוב שלי שאצלו אוהב תמונה מאד סינטטית עם טמפ' צבע "רגיל" עם חדות וניגודיות דינאמית וכל מיני הגדרות תמונה שעל הנייר לא נכונות. כשהוא מגיע אליי הוא תמיד מתלונן שהתמונה אצלי לא חדה וצהובה מידי. (בניגוד אליו, אצלי זה מכוייל עם פאטרנים ומנסה להתקרב לטמפ' צבע של 6500K) לך תתווכח איתו עכשיו שהתמונה אצלי טובה יותר, גם לטעמי וגם על הנייר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #10 

jacko-il כתב:היית מעלה אולי תמונה טובה שבה רואים מה זה בדיוק "צבעים צהובים וחיים מידי" והיית מצלם את ההגדרות בתפריטים של המסך, אולי היינו יכולים להבין טוב יותר איזה הגדרה בעייתית אצלך. יש סיכוי שהמסך אכן פגום, אבל הסבירות לכך יחסית נמוכה..

אגב, "רואים טוב יותר במסך הקודם" ובכלל כל הנושא הזה (בהנחה שאין פגם במסך) הוא עניין סובייקטיבי לעין שלכם. אם היית 9 שנים עם מסך שהיה מכוון לא נכון, נניח על טמפ' צבע "קר" + חדות + ניגודיות דינאמית + כל מיני הגדרות ועכשיו עברת למסך איכותי יותר והגדרת אותו קרוב יותר לתקן עם טמפ' צבע "חם" + כל מיני שינויים בפרמטרים שונים בתמונה, יכול מאד להיות שהרפרנס שלך מראש שגוי. יכול להיות שהתמונה הקודמת שלך היתה לא "נכונה" ולכן עכשיו הצבעים נראים לך צהובים או חיים מידי..

זה מזכיר לי מעט וויכוח תמידי עם חבר קרוב שלי שאצלו אוהב תמונה מאד סינטטית עם טמפ' צבע "רגיל" עם חדות וניגודיות דינאמית וכל מיני הגדרות תמונה שעל הנייר לא נכונות. כשהוא מגיע אליי הוא תמיד מתלונן שהתמונה אצלי לא חדה וצהובה מידי. (בניגוד אליו, אצלי זה מכוייל עם פאטרנים ומנסה להתקרב לטמפ' צבע של 6500K) לך תתווכח איתו עכשיו שהתמונה אצלי טובה יותר, גם לטעמי וגם על הנייר.

(Y)
...
·
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

GabiGuedj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הבדלים בסוג הפנל

שליחה #11 

אחד המשתמשים תיאר לי שההבדל באיכות התמונה נובע מסוג הפנל שישנו במסך הסמסונג מסדרה 6XXX בהשוואה למסך AS670 של פנסוניק לדוגמא.
האם יש אכן אמת בדבריו?

האם השוני בסוג הפנל בין שני המסכים יכול להיות הסיבה להבדל באיכות התמונה?

תודה,

גבי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

יש הבדלים בין סוגי הפאנלים, אבל זו לא סיבה לבעיות צבע כפי שתיארת "צבעים צהובים וחיים מידי" - שאני עדיין מנסה להבין מה זה אומר בדיוק..
המסך שלך נחשב למסך מעל הממוצע ברמתו ואפשר באמצעות כיול (גם בסיסי) להגיע בו קרוב מאד לתקן, ובכלל לתמונה מעולה.
שוב - בהנחה שאין למסך שלך תקלה כלשהי.

mpc9
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #13 

@jacko-il
הוא התכוון לכך שהמסך מציג לו צבעים מודגשים שלא משקפים את המציאות כמו צהוב בוהק/זוהר.
אני באופן אישי חושב שזאת לא תקלה במסך וזה רק כיול תמונה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

זה גם מה שאני חושב. זה מה שרשמתי לאורך כל הדיון.
הבעיה היא שהוא נותן תיאורים לא ברורים וקשה להבין אותו ולנסות לעזור ככה..
רשמתי גם קודם- אולי תמונה של הבעיה שלו תסביר יותר טוב למה הוא מתכוון, לא סתם אומרים שתמונה שווה אלף מילים.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #15 

שמעו, אני מבין את הבן אדם. אני לא מצליח לחיות בשלום עם סמסונג וגם כשאני אצל חברים שיש להם סמכי סמסונג משהו תמיד מפריע לי. בצבעים, בחידוד התמונה, הפחתת רעשים. הכל נראה מוגזם או לא טבעי. קצת קשה להסביר את זה...
גבי, אם לא כיבית הכל (הפחתת רעשים, חידוד תמונה החלקת תמונה וכו וכו) אז תנסה ותוסיף באיטיות. זו הדרך להבין מה מפריע לך.
בקשר לצבעים, כדי להוריד צהיבות, תתחיל ב Color Tone של Normal ולא Warm. חוץ מזה, אפשר לשחק עם ה White balance ולהוריד צהוב ואדום ולהוסיף כחות אבל אם תתחיל ב Normal סביר להניח שלא תצטרך לעשות את זה.

GabiGuedj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

הי,

אני מצרף את התמונות שלקחתי בעזרת מצלמת הנייד שלי (LG G3) כדי לשתף אתכם בבעיה שציינתי.

מקווה שזה יעזור.

גבי

GabiGuedj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תמונות נוספות

גבי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

מהתמונות, לפחות אלו הראשונות שפרסמת, באמת נראה לא מכוון. או שפשוט זה נראה ככה בהיר וחסר חיים רק בתמונות.
בוא נתחיל פרה פרה. אתה מחובר ליס באמצעות כבל HDMI אני מניח והממיר מוגדר להוציא אות 1080 למסך נכון? רק שניישר קו עם זה.
ממליץ לך בחום, לנסות בסבלנות לכוון לפי ההסברים כאן של עפר. אם גם זה לא יילך או שלא תבין משהו, תשאל ונמשיך משם.
http://www.htmag.co.il/article05662.HT- ... E0%FA.html
http://www.htmag.co.il/article05676.HT- ... E0%FA.html

GabiGuedj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

תודה שחר,

אכן יישרנו קו, כל מה שאמרת נכון.
אנסה לכייל הערב את המסך על פי המדריכים שצירפת.
אצרף תמונות לאחר הכיול.

דרך אגב, כשאני בוחר מצב Warm2, מתווסף מסך ערפילי - האם כך צריך להיות? זה מציק לעין.
כשאני בוחר מצב אחר, ה"מסך הערפילי" נעלם.

GabiGuedj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

ראשית תודה רבה לכל החברים בפורום שעזרו והציעו מה לעשות.

למרות ביצוע כל ההמלצות כולל אלו בשני הסרטונים של עופר, אנחנו עדיין לא מרוצים מהצבעים - במיוחד הצהובים/חומים.
לאחר הגעתו של מתקין המסך ואישורו שזה המסך ואין לו בעיה, החלטתי ללכת שוב לחנות ולצפות במסכים.
חד משמעית רואים את ההבדל בין מסך זה לבין מסך של סוני דגם 50W828. רואים במסך סוני הרבה יותר טוב.
אבדוק מול החנות שקניתי החזר מסך וקניית אחר - כנראה סוני או פנסוניק.

אני אצרף לפוסטים הבאים תמונות לאחר הכיולים שהוצעו אמש.

שוב תודה לכולם.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”