בוקר טוב ושבוע טוב לכולנו,
הראוטר הולך לשרת 3 HTPC -בשלב הראשון אנסה לחבר אותם אלחוטית וקרוב לוודאי שמאוחר יותר אעבור לחיבור קווי .
הראוטר יהיה ממוקם בחדר פינתי .
אם אות התקשורת יילך בקו ישר ז"א כמו שאנו עוברים מחדר לחדר , בין הראוטר לHTPC ראשון אין קירות כלל והמרחק בין החדרים הוא 18 מטר .
אם האות יעבור דרך הקירות אז בין החדרים מבדילים השרותים והאמבטיה ,כלומר 4 קירות סטנדרטיים (בטון ? )
בין הראוטר לHTPC שני מפריד קיר אחד סטנדרטי והמרחק הוא 12.5 מטרים .
בין הראוטר לHTPC שלישי יפרידו 2 קירות וכ 8 מטרים .
אני רוצה ראוטר 1G בלבד (כרטיס הרשת במחשב הביתי תומך במהירות זו ).
לא מחפש תמיכה ב 5ג'יגה הרץ (אין לי ציוד תומך)
רכיב האלחוט צריך להיות סביר+ ,כאמור בשלב הראשון אנסה לחבר את המחשבים אלחוטית , ישנם בבית מכשירים נוספים שאותם אני רוצה לחבר אלחוטית בלבד .
תקציב =300 ש"ח לכל היותר .
מועד רכישה -בשבוע הקרוב
בארץ בלבד כדי לא להסתבך עם המכס
תודה למגיבים
הגיע הזמן להשתדרג ולרכוש ראוטר
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
אין לי ממש המלצה לדגם, אבל בעניין חיבור אלחוטי, מומלץ למקם את הראוטר בעמצה הדירה, כדי לקבל פחות או יותר את אתם מהירויות, בחיבור קווי זה כבר תלוי באורך בכבל, אבל עד 100 מטר אין לך מה לדאוג.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
לאחר חיפוש בפורום ,ההמלצה הגורפת על הTP LINK 1043 (שזככה לאיזכור גם כאן) רכשתי את הנ"ל בגרסה המעודכנת (ראוטר כחול) .
לגבי מיקום הראוטר- אם אני מבין נכון , את הראוטר יש לחבר למחשב (עדיין לא קראתי את הוראות ההתקנה ,אני לא חושב שיהיו בעיות בהתקנה ואם יהיו אז תמיכה טכנית תעזור) .
בין המחשב לבין אמצע הדירה מפריד קיר אחד וכ10 מטרים .
כרטיס הרשת במחשב הוא לא אלחוטי (אין אנטנה והוא מובנה על לוח האם) .
כפי שאני מבין (אם אני טועה ,אשמח אם תתקנו אותי) יש לי 2 אפשרויות חיבור כך שהראוטר ימוקם באמצע הדירה (אמצע הדירה הוא מעין פינת אוכל ) :
1.לרכוש כרטיס רשת אלחוטי - כרטיס הרשת האלחוטי צריך גם לתמוך במהירות תעבורה של 1G על מנת שתהיה לי אפשרות עתידית לחבר קווית את שלושת ה HTPC ,במידה ואוותר על חיבור אלחוטי .
2.אופציה נוספת היא חיבור קווי של הראוטר למחשב אבל אז צריך לקנות כבל רשת ארוך יחד עם זאת אין צורך בהחלפת כרטיס הרשת שברשותי ,הכרטיס רשת שיש לי (Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
תומך בתעבורה של 1G ברשת הפנימית
לגבי מיקום הראוטר- אם אני מבין נכון , את הראוטר יש לחבר למחשב (עדיין לא קראתי את הוראות ההתקנה ,אני לא חושב שיהיו בעיות בהתקנה ואם יהיו אז תמיכה טכנית תעזור) .
בין המחשב לבין אמצע הדירה מפריד קיר אחד וכ10 מטרים .
כרטיס הרשת במחשב הוא לא אלחוטי (אין אנטנה והוא מובנה על לוח האם) .
כפי שאני מבין (אם אני טועה ,אשמח אם תתקנו אותי) יש לי 2 אפשרויות חיבור כך שהראוטר ימוקם באמצע הדירה (אמצע הדירה הוא מעין פינת אוכל ) :
1.לרכוש כרטיס רשת אלחוטי - כרטיס הרשת האלחוטי צריך גם לתמוך במהירות תעבורה של 1G על מנת שתהיה לי אפשרות עתידית לחבר קווית את שלושת ה HTPC ,במידה ואוותר על חיבור אלחוטי .
2.אופציה נוספת היא חיבור קווי של הראוטר למחשב אבל אז צריך לקנות כבל רשת ארוך יחד עם זאת אין צורך בהחלפת כרטיס הרשת שברשותי ,הכרטיס רשת שיש לי (Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
תומך בתעבורה של 1G ברשת הפנימית