מודע לכך שהנושא נטחן כאן אבל מבקש המלצה לטלוויזיה 40' למערכת HTPC - עד 3.5K

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
yuvalkosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 197
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני מחפש טלוויזיה לצפייה בקבצי MKV ממחשב.
אין צורך שתהיה SMART או תלת מימד ולמען האמת לא ברור לי כלל למה להוסיף עבורם כסף שכן בחיבור למחשב גם כך מקבלים את הפונקצינליות של SMART וכי אין מספיק תכני 3D איכותיים וזמינים

הפרמטר היחידי החשוב לי הוא איכות התמונה.

הטלוויזיה הנוכחית שלי היא SAMSUNG LA37550 שנרכשה לפני 5 שנים ועדיין עובדת מצויין.
אני פשוט מעביר אותה הלאה ולכן נאלץ לרכוש חדשה ובגלל הנסיון הטוב עם סמסונג, נוטה לרכוש שוב.

שמתי לב שהדגמים הבאים יכולים להתאים לי אבל לא ברורים לי ההבדלים בינהם:

UA40EH5000
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=822243
1,880 ש"ח

UA40H5100
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=882876
2,180 ש"ח

הטלוויזיות האלה עולות פחות מהתקציב שאני מוכן להשקיע. הסיבה לכך היא שאני רוצה לוודא שאם אני מוסיף כסף, אז אני מקבל איכות תמונה טובה יותר ולא רק תלת מימד ו-SMART.
כך שאם ישנן טלוויזיות באיכות תמונה גבוהה יותר (הטלוויזיות שציינתי הן מ-2013), אשמח לדעת, גם אם הן יקרות יותר.

המחשב החדש שאני קונה כולל יציאת Display Port וכמו כן כולל תמיכה בתצוגה באיכות 4K http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4674#ov
אבל אני לא חושב שזה רלוונטי למשהו שכן טלוויזיות 4K עדיין רחוקות מלהיות משתלמות ואין תכנים עדיין.
סתם מסקרנות, במידה ואני רוכש טלוויזיה 4K, האם אנינדרש לקנות כבלים חדשים או שכבל HDMI רגיל יכול להעביר 4K? והאם יש עדיפות ל-Display port על ה-HDMI?

תודה !

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2 

ייתכן שבהרבה מקרים, באותה טכנולוגיה, מעבר לדגמי הביניים, טלוויזיות יקרות יותר לא טובות יותר מבחינת איכות תמונה. אולי בדגמים היקרים ביותר.

הדגמים שקישרת הם מ-2012 (EH) ו-2014 (H).
2013 זה F.
ה-H אחרי ה-E אומר כנראה או תאורה אחורית ולא צידית, או אולי תאורת CCFL ולא LED. המסך יותר עבה, וייתכן שזה משפר את אחידות התאורה.

ייתכן שכבל HDMI קיים יתמוך ב-4K, שנתמך רשמית החל מ-HDMI גרסה 1.4, אבל רק עד 30Hz. מעבר לזה זה HDMI 2.0.

נראה לי ש-DisplayPort נדיר במסכי טלוויזיה.

yuvalkosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה על התגובה המהירה !

שליחה #3 

@jtk
·האם אתה יודע להגיד לי האם יש הבדל משמעותי באיכות תמונה בין סדרה 5 לסדרה 6 של סמסונג או שבעיקר מדובר על הוספת ה-SMART וה-3D?

האם ה-UA40H5100 מומלץ?

במידה ולא, תוכל בבקשה להמליץ לי על מסך שעונה לדרישות שציינתי:
1. מיועד לצפייה בקבצי MKV 1080P
2. 40'
3. תקציב עד 3.5 אש"ח
4. הפרמטר החשוב הוא איכות התמונה

תודה !

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

לא מכיר מנסיון אישי אף אחד מהמסכים שהוזכרו בדיון, אך אולי דעתי בכל זאת תעזור לך,
לפני משהו כמו שנתיים (אל תתפוס אותי על תאריך כי אני לא זוכר כרגע) רכשתי 50ES5600 המסך הזה שימש אותי בערך עד לפני חצי שנה ונמכר. סה"כ הוא היה מסך לא רע ושימש אותי לצפייה בסרטי mkv ממחשב ולמשחקים מהפלייסטיישן. אבל, המסך שבאמת רציתי לקנות היה ה 55ES6200 שהיה לדעתי טוב ממנו בלא מעט. הפאנל ועיבוד התמונה בו נראו לי טובים יותר, היו לו יותר חיבורים, היה בו תלת מימד ומנגנון החלקת תמונה והוא גם היה בגודל שרציתי. בעיית תקציב באותה תקופה הכריעה ונאלצתי לרדת קצת למטה ולקנות את ה 5600. שוב, הוא היה בסדר, אבל לא בדיוק היה זה. בסופו של דבר מכרתי אותו וקניתי מסך גדול יותר ועם כל הפיצ'רים שרציתי. יכלתי לחסוך לעצמי את כל הכאב הראש אם הייתי קונה מראש את המסך שרציתי..
טוב, קצת ברחתי ממה שרציתי לומר בהתחלה - סדרה 5 סבירה ותעשה את העבודה כנראה, אבל לדעתי היא בסיסית מידי וגם נראית ומרגישה כך חיצונית. סדרה 6 בדרך כלל כבר כוללת הרבה יותר פיצ'רים ובאופן כללי גם עשויה בצורה איכותית יותר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

yuvalkosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

זאת בדיוק השאלה שלי

אין לי צורך בפיצ'רים: אני לא מבין מה תלת מימד נותן, הטלוויזיה שלי גם כך מחוברת למחשב ולכן אין צורך ב-SMART ומספיק לי חיבור HDMI בודד כדי לחבר למחשב.

האם עדיין לקנות סדרה 6??
האם איכות התמונה טובה יותר?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אולי דבר שכדאי לבדוק: אם אתה מעדיף פנל IPS או *VA (יש כל מיני תת-סוגי VA). לכל סוג יתרונות וחסרונות בסיסיים. סמסונג נראה לי *VA. חברת LG היא בעיקר IPS.

yuvalkosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ממה שהצלחתי להבין מקריאת מאמרים באינטרנט, לצפייה בסרטים יותר מומלץ VA לסוגיו

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

ממה שאני מבין מקריאה בעיקר (יש לי VA, לא היה לי IPS):

VA: שחורים טובים יותר
IPS: זוויות צפיה טובות יותר

ייתכן שיש גם הבדל מסוים בסוג של בעיות האחידות בפנלים, ובמהירות התגובה של הפיקסלים (אצלי יש תופעה מוזרה שייתכן שקשורה לזה, אבל אני עדיין לא 100% בטוח).

השאלה מה מפריע לך יותר, או מה תנאי הצפיה: בחדר חשוך או לא, מרחק, כמה אנשים, וכו'.

זוויות צפיה רלוונטי לא רק אם אתה/אחרים יושבים בצד, אלא במקרים מסוימים גם לצפיה ממש מול (ממורכז גם רוחבית וגם לגובה).

במסך ה-VA שלי (סוני), בצפיה בחדר חשוך (מבחינתי: כמעט תמיד), בצבעים כהים/שחור יש משהו כמו "כתם" שחור במרכז הצפיה שזז איתך. או אולי הבהרה של המסך ככל שאתה מתרחק ממרכז נקודת הצפיה. קשה לתפוס את זה בצילום כמו שזה נראה במציאות, אבל ראה כאן (התמונה כהה יותר במציאות). המגבלה הזו די מטרידה בתוכן כהה. למיטב הבנתי ב-IPS אין את הבעיה, אבל יש אחרות. לעומת זאת, ככל שאתה יושב רחוק יותר יש לך פחות זווית לצידי המסך, וכך הבעיה נעשית פחות גרועה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

yuvalkosh כתב:זאת בדיוק השאלה שלי

אין לי צורך בפיצ'רים: אני לא מבין מה תלת מימד נותן, הטלוויזיה שלי גם כך מחוברת למחשב ולכן אין צורך ב-SMART ומספיק לי חיבור HDMI בודד כדי לחבר למחשב.

האם עדיין לקנות סדרה 6??
האם איכות התמונה טובה יותר?
...
קשה לקבוע דברים כאלה באופן חד משמעי מפני שקשה לכמת הבדלים באיכות תמונה, אם בכלל יש. אין כאן תשובה של שחור או לבן, זה קצת אפור. אחד ישבע שההבדל בינהם גדול והוא לא יתפשר ואחר לא ישים לב לשום הבדל בינהם. אני בכל אופן, לא אקבל את ההחלטה עבורך, זה משהו שבסופו של דבר אתה צריך לקבוע.
האם היית בחנויות ויצא לך לצפות במסכים האלה? (אני חייב לומר שאני בספק אם מישהו היום עוד שם בתצוגה מסכי 40 אינץ' ועוד מסדרה 5)

yuvalkosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

VA

שליחה #10 

@jtk
·

תנאי הצפייה קצת חריגים אני מניח:

1. חדר חשוך
2. מרחק צפייה של 2 מטרים - אני מודע לכך ש-40' ל-2 מטרים זה קצת גדול מדי, אבל אני כבר 5 שנים עם 37' ואני מרגיש מוכן לעבור ל-40' :)
3. כמה אנשים: 1

אם אני רואה מהספה אני מסובב את הטלוויזיה אלי ואז היא פונה אלי ישירות, אחרת היא פונה ישירות למיטה. המרחק נשאר כ-2 מטרים.

@jacko-il
·
אכן, זאת חלק מהבעיה. מצאתי את ה-UA40H5100 במחיר טוב בחנות בסנטר לא רחוק ממני, אבל אין להם אותה בתצוגה, על אף שזה אמור להיות דגם מסדרה 5 אך משנת 2014 (איך אפשרי??).

הם הציעו לי לראות דגמים אחרים של סמסונג ב-100 הרץ, אבל אני בספק שזה ילמד אותי משהו.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

Re: VA

שליחה #11 

@yuvalkosh
1) בחדר חשוך יתרון לדעתי לפאנל VA ובני דודיו (יש לא מעט וריאציות של VA) אני לא אוהב את השחור של ips, זה אפור ולא שחור. אני עכשיו עם LG ועברתי אליה מסמסונג. השחור בסמסונג היה עדיף לטעמי. בגודל 40 אני מניח שלא תהיי עננות וזליגות אור נוראיות, בכל סוג פאנל שהוא. בעיות אחידות מתחילות להיות מורגשות יותר מ 50 בערך ומעלה.
2) גדול זה ממש לא. אני הייתי הולך גם על 46 (לפחות) בכיף. אני עם 60 לקצת פחות מ 3 מטר לצורך ההשוואה.
3) יתרון זווית הצפייה האופקית שיש ב ips פחות רלוונטי לגביך.

לשאלתך- "איך זה אפשרי??"
פשוט, הגדלים החזקים היום הם סביב ה 55 ושם גם רוב הכסף אני מניח. מה גם שמסכי 40, במיוחד בסדרות הנמוכות, לא מכוונות מראש לחובבי קולנוע ביתי ולכן אולי גם לא טורחים להציג אותן. אנשים באים וקונים אותם לשימוש בסיסי ובדרך כלל גם לא מצפים ממנה ליותר מידי. אבל אלו רק הנחות שלי..

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

ממליץ בחום על 46 למרחק הזה

שליחה #12 

אני במרחק 2.8 מטר בסלון (אולי 3, תלוי אם אני נשען :-D) ויש לי 42 וזה מרגיש לי קטן כבר. אני רוצה 55 כך ש-46 נשמע לי בסדר בשבילו :-).
תכלס, הוא רק צריך מסך עם כניסת PC וזהו. שחור טוב הוא יקבל רק בטלוויזיות מאוד יקרות גם ככה אז לא צריך להפוך את זה לקרב של "בסמסונג השחורים טובים יותר לעומת LG" לדוגמא. שתיהן כנראה יהיו טובות. HECK, כנראה שמרבית המותגים המוכרים יהיו טובים בגודל הזה וללא פיצ'רים מיוחדים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

Re: ממליץ בחום על 46 למרחק הזה

שליחה #13 

@voguemaster
מהי כניסת PC?
אם כוונתך לכניסת VGA אז אין בה צורך. אלא אם זו היציאה היחידה שיש לו במחשב, אחרת חיבור HDMI יהיה עדיף.
אין כאן קרב בין סמסונג ל- LG (או בכלל מאבק כלשהו), יש כאן הבדלים טכנולוגיים בין פאנלי VA לפאלי IPS ורצינו שהוא יהיה מודע אליהם. למחיר המסך דווקא אין שום קשר ישיר בהכרח. סתם כדוגמא, ראה מה קורה במסך הכי יוקרתי של סוני לליין של ה- FHD בסדרת W9 לעומת השחור במסך די סטנדרטי שלהם מסדרה W6 אשר זול ממנו בהרבה. הפשוט עם פאנל VA והיקר עם פאנל IPS -
סדרה W6
http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/sony/w600b
סדרה W9
http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/sony/w950b

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

כניסה ללא עיבוד תמונה

שליחה #14 

או עיבוד תמונה מינימלי :-). הרי האות מגיע מהמחשב. נראה לי שמסך בלי כניסה שמאפשר ניטרול כל המנגנונים לא בא בחשבון.
אם אתה אומר שהכל זה עניין של בחירת מוד PC (או שם אחר) במסך אז סבבה :-).

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: VA

שליחה #15 

jacko-il כתב:3) יתרון זווית הצפייה האופקית שיש ב ips פחות רלוונטי לגביך.
...
תלוי לאיזו מטרה. אצלי/מבחינתי הזווית היא בעיה עם VA בגודל 42" ממרחק 1.5-1.8מ.

ואכן, 40" ל-2מ' זה לא גדול בכלל. גם 50" הוא אופציה, ואולי גם 55".

yuvalkosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

תודה לכולכם על עזרה, ההסברים והעצות !

שמחתתי לשמוע שב-40' לא מצפות לי בעיות עננות ואור.

לגבי המרחק:
מהמיטה שלי זה בערך 1.7 מטר ומהספה זה בערך 1.9. 37 אינצ' הרגיש לי גדול כשקניתי את הסמסונג הנוכחית לפני 5 שנים וכעת נראה לי שלהגדיל ל-40' זה מה שמתאים לי.

הטלוויזיה תתחבר למחשב בחיבור HDMI כמובן.

האופציה המובילה היא עדיין ה-UA40H5100.

יש לכם מושג אם היא מאפשרת PC MODE עם ניטרול המנגנונים עליהם דיברתם? כאמור, השימוש הוא לקבצי MKV 1080P.

לדעתכם יש בכלל טעם שאגיע לחנות להסתכל על טלוויזיות אחרות של סמסונג ב-100 הרץ כמו שהמוכר המליץ או שזה לא יגיד לי כלום?

תודה !

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

אני די בטוח שלא אומרה להיות בעיה לראות 1920x1080 מלא מהמחשב ולבטל החלקת תנועה וכו', אבל קרא קצת סקירות על דגמים קרובים (H5xxx או F5xxx). אתה יכול גם לנסות להסתכל בספר ההוראות מאתר היצרן.

להערכתי דגמי ה-H5xxx השונים אמורים להיראות דומה, ואולי גם F5xxx. אני משער שזה מה שהוא התכוון בסמסונג 100Hz? אם אתה הולך לראות בחנות, נסה לראות בחושך יחסי עד כמה שאפשר (= בלתי אפשרי? :)), ולהביא תמונות/סרטים מהבית, כולל דברים כהים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

בדרך כלל כשמגדירים בסמסונג כניסה כמחשב (פשוט מקצים לה את השם הזה בשמות של הכניסות) אז המסך מתנהג בה כמו מוניטור מחשב ומכבה את כל המנגנונים (וגם חוסם אותם מהמשתמש לגמרי) וכך זה גם במסכים אחרים מסדרה 5 שלהם שאני כן מכיר.
לגבי מנגנון החלקת התמונה - זה רלוונטי רק להחלקת תנועה בסרטים/טלוויזיה ואין לתדר הזה קשר לתדר רענון הטבעי של הפאנל. כלומר, מסך 100Hz או מסך 1200Hz, שניהם יקבלו עד 60Hz רענון טבעי בכניסה.

yuvalkosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

בטלוויזיה הנוכחית שלי SAMSUNG LA37550, אין אפשרות להגדיר כניסה מסוימת כמחשב. זה פשוט HDMI 1 לצורך העניין.

מה הנזק שייגרם במידה ה-UA40H5100 לא מאפשר ביטול של המנגנונים?

חיפשתי סקירות אך הנושא הזה לא מצויין בהן. בכלל אין כמעט ביקורות על הדגם הזה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

אני לא חושב שיש החלקת תנועה ל-H5xxx, חוץ מהבהוב תאורה אחורית שלדעתי אפשר לכבות.

אם היתה החלקת תנועה, ואי אפשר לכבות, פשוט יש אנשים שלא אוהבים איך שהתנועה נראית עם זה כשזה מופעל. יותר "שידור טלוויזיה" מ"סרט קולנוע". זה גם יכול להוסיף קצת בעיות קטנות שלא היו בתמונה המקורית. למשחקי מחשב זה גם מוסיף השהיה.

סקירות דגמים קרובים:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... 253262.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... 193252.htm
http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/samsung/h5203

דבר אחד שמוזכר ביחס ל-F5xxx בסקירות לעיל הוא שהתנועה ב-24Hz לא 100% חלקה. הרבה אנשים לא משתמשים ב-24Hz בכל מקרה אלא רק ב-50/60Hz, אז אני לא יודע עד כמה זה משמעותי מבחינתך. אגב, אני כן משתמש ב-24Hz (לא סמסונג), אבל עדיין יש קפיצות קטנות מידי פעם, תוצאה של השילוב בין תוכנה, הגדרות, דרייברים, כרטיס מסך, ומסך, כך שגם מה שאמור להיות 24Hz לא תמיד פועל ב-100% כמו שצריך.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”