פיקסל שרוף בטלוויזיה חדשה של סמסונג, "55 דגם HU 8500..

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
segalarye פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בס"ד

לכל באי הפורום שלום וברכה,

ממש לפני כשעתיים הגיע אלינו המתקין של אלקטרוניקס-פרו (החברה שנותנת שירותים לסמליין, יבואנית סמסונג בישראל לפי מיטב הבנתי) יחד עם הטלויזיה החדשה, והתקין אותה על הקיר. הטלויזיה עובדת מצויין.

כשהסתכלתי עליה מקרוב הבחנתי בפיקסל שרוף. (ניסיתי לנשוף/לנקות על מנת לוודא שלא מדובר בלכלוך, וגם להעביר ערוצים לתכניות בכל מיני צבעים. הפיקסל נשאר שחור.)

אנחנו מתכוונים להתקשר לסמליין מחר ולהתלונן על הפיקסל הזה. האם הם מחוייבים בהחלפת הטלויזיה? לא זוכר היכן שמעתי אבל הבנתי שאם יש פיקסל אחד שרוף או שניים, אז הם לא מחוייבים בהחלפת הטלוויזיה, זה בתקן לפי היצרן. יש אמת בדבר או שהבנתי לא נכון?

אגב, בנוגע לאחריות. הסתכלתי בטופס האחריות וזה מה שכתוב שם בנוגע לפיקסלים שרופים: "הדבר אינו מעיד על תקלה במוצר, האחריות במקרה של פיקסלים שרופים/זוהרים תהיה בהתאם להגדרת היצרן לשנה הראשונה". בזה זה נגמר, לא מצויין מה היא הגדרת היצרן לאחריות בשנה הראשונה. למישהו יש מושג?

דבר שני שקראתי תו"כ חיפוש בפורום על פיקסלים שרופים הוא כל הנושא של הגרלת פאנלים. יש מצב שקניתי טלויזיה של סמסונג מחברת סמליין, שהיא היבואנית הרשמית של סמסונג בישראל, וקיבלתי טלוויזיה של סמסונג שהפאנל שלה מיוצר ע"י חברה אחרת? איך ניתן לבדוק שהפאנל שלי אכן יוצר ע"י סמסונג? לא ברור לי בכלל העניין הזה. איך יצרנית של פאנלים וטלוויזיות, בעלת שם עולמי, תכניס לטלוויזיות שלה פאנל שיוצר ע"י חברה אחרת -- דבר שעשוי לפגוע לה קשות במוניטין?

שילמנו באזור ה-25 אלף ש"ח על הטלויזיה הזאת! ממש מכעיס להבין שיש סיכוי שקנינו חתול בשק. :evil:

סליחה על ההודעה הארוכה ותודה רבה מראש לכל העוזרים,

אריה. :)

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2 

אני לא הייתי מקבל מסך עם פיקסל בעייתי גם אם היה עולה שישית מזה. כל הסיפור על "פיקסלים שרופים/תקועים לא מעידים על בעיה" הוא נסיון של היצרנים להתנער מזה, לפחות בתור נקודת פתיחה. יש לי הרושם, אבל ללא ביסוס ממשי, שיבואנים כאן לא יעשו בעיות בהחלפה.

ואגב, למה 25,000 ש"ח? אפשר למצוא בכמה מקומות בפחות מ-20 כולל אחריות יבואן רשמי. אחרי מיקוח אולי יהיה אפשר להוריד עוד כמה אחוזים.

לגבי פנלים, סמסונג ידועים במגוון הפנלים שהם משתמשים, אבל ייתכן שגם יצרנים אחרים עושים את זה. אני לא יודע אם זה הבדלים בין איזורים שונים (למשל, 55HU8500 כנראה קיים בגרסאות UE55HU8500, UN55HU8500, UA55HU8500) או סיבות נוספות. בכל מקרה, רוב יצרני הטלוויזיות לא מייצרים פנלים, וגם אלה שכן לא בהכרח מייצרים את כל הסוגים או הגדלים. אני משער יש שאלות של מלאי, עלויות פיתוח, וכו'. אני לא רואה בעיה בזה, אבל כן הייתי רוצה לדעת שדגם מסוים משתמש בפנל מסוים, או לפחות בפנל שטוב לפחות באותה מידה כמו מה שסקירות מתייחסות אליו. הבעיה היא שפנלים שונים טובים יותר בפרמטרים מסוימים, אבל גרועים באחרים.

Acejin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

מכעיס ומתסכל בהחלט!

לכל חברה יש מדיניות אחרת בנוגע לפיקסלים שרופים, אם אני לא טועה המינימום להחלפת מסך זה 5 פיקסילים שרופים ומעלה.

לפני כמה שנים טובות פניתי ליבואן בנוגע לשני פיקסלים שרופים שגיליתי במסך מחשב חדש, התשובה שניתנה לי היתה חד משמעית שלא מחליפים מסך עם פחות מחמישיה פיקסלים שרופים. את האמת? אני כרגע מול המסך ואין לי מושג איפה הפיקסלים האלה נמצאים.

אני מציע לך להריץ על המסך תוכנה למציאת פיקסלים שרופים (יש כזה דבר), התוכנה מציגים רקעים בצבעים שונים ועוזרת בגילוי של פיקסלים שרופים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

לגבי הפיקסל התקול - אם אני לא טועה זה משתנה. אני חושב שיש יבואנים שמחליפים רק מעל שלושה פיקסלים או משהו כזה, אבל זה מאד מאד תלוי. אם המסך רק יצא מהניילון ויש לו פיקסל או שניים תקולים זה לא זהה למצב שפיקסל או שניים מתים אחרי שנה או שנתיים. יש יבואנים שגם מסתכלים עד כמה זה בולט ואיפה הפיקסלים התקולים נמצאים - בקצוות המסך הוא במרכז..
בקיצור רוצה לומר - זה תלוי. חכה לעוד תגובות אולי מחברים שבקיאים יותר לגבי המדיניות של סמליין.
בכל אופן, מאחר ומדובר במסך שרק יצא מהקרטון ועוד למסך כל כך יוקרתי - הייתי מבקש מהם החלפה למסך אחר.

לגבי רולטת הפאנלים של סמסונג - קראתי איפשהו שזה לא קיים בסדרות הגבוהות שלהם (סדרה 7 ומעלה).לדעתי אין שום דבר פסול בזה שיצרן עובד עם קבלני משנה של רכיבים, כולל פאנלים. סוני למשל עובדים רק עם יצרני משנה, כמו AUO או SHARP ואחרים וזה בסדר שם? מה שכן יש לי בעיה איתו זה שבאותו דגם בדיוק יש כל מיני סוגי פאנלים מכל מיני יצרנים שונים ועוד לפעמים בטכנולוגיות אחרות עם תכונות אחרות, שזה מגוכך ומטעה את הלקוח.

עריכה-
אגב, בזמנו בפלזמה סמסונג 50B550 היו לי כמה פיקסלים תקולים והיה ניתן להבחין בהם אך ורק על גבי מסך אחיד בהיר וממרחק של עשרים-שלושים ס"מ. לא הצלחתי למצוא בנאדם אחד עד היום שהבחין בהם. (בכל זאת, קצת קשה למצוא פיקסל אחד תקול מתוך 2,073,600 פיקסלים תקינים :) )
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 30/10/2014 23:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #5 

נראה לך הגיוני ששילמת 20 אלף שקל, ותקבל מסך עם פיקסל שרוף?

אני חייב לרשום את זה שוב.

שילמת 20 אלף שקל, קיבלת פיקסל שרוף
איפה פה השאלה בכלל, לא הייתי מבזבז זמן על דיון ומתרוצץ עד שאני מקבל מסך חדש

בהצלחה, תעדכן (Y)

onyx2
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 467
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #6 

Acejin כתב:

אני מציע לך להריץ על המסך תוכנה למציאת פיקסלים שרופים (יש כזה דבר), התוכנה מציגים רקעים בצבעים שונים ועוזרת בגילוי של פיקסלים שרופים.
...
·(Y) תוכל למצוא רקעים להצגה [url=]פה .
לא קל למצוא ללא הרקעים כי יש פקסלים שמתים רק בצבע מסויים. אם תמצא עוד פקסלים מתים יהיה לך יותר קל מול היבואן.
במידה וזה מפריע, אל תוותר, אם תתעקש הם יחליפו.
Bad decisions make good stories

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

jacko-il כתב:AUO הסיניים
...
טיוואנים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #8 

@jtk
·
צודק, תודה על התיקון.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

לא צריך לקחת מהם קרדיט, גם אם רשמית הם עדיין "Republic of China". :)

segalarye פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

שלום שוב לכולם,

אז ככה. בדיוק עכשיו סיימתי להריץ את הבדיקה שהצעתם לפיקסלים שרופים שמופיעה באתר הזה: http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php .

ניסיתי את כל הצבעים שם, והבחנו שבמסך הכחול לא רואים את הפיקסל. אחרי שהסתכלנו מקרוב במסך הלבן, שמנו לב שהצבע של הפיקסל המדובר הוא בעצם כחול. מה זה אומר? שהוא תקוע בצבע כחול? זה גם די מסתדר עם ההיגיון שזה המצב, כי במסך הכחול לא רואים אותו, ובשאר המסכים כן.

אפשר לתקן את זה איכשהו? איך זה מתבצע?

אשמח לכל עזרה בנושא,

אריה.

נ.ב: עברנו על כל המסך במשך כל הבדיקה, לא הצלחנו לגלות פיקסלים בעיתיים נוספים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #11 

segalarye כתב:הגיע אלינו המתקין של אלקטרוניקס-פרו (החברה שנותנת שירותים לסמליין, יבואנית סמסונג בישראל לפי מיטב הבנתי) יחד עם הטלויזיה החדשה, והתקין אותה על הקיר.
...
·
לא ממש קשור...אבל אותי מעניין איך התקינו את המסך הזה (HU) על הקיר....ואיך זה נראה.

messiah
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

טלHD כתב:
...
...
·
לא ממש קשור...אבל אותי מעניין איך התקינו את המסך הזה (HU) על הקיר....ואיך זה נראה.
...
·הדגם הזה לא קעור אז מה הבעיה בדיוק להתקין אותו על הקיר?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5005
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #14 

הדגם 8700 שמתחיל ב- UA הוא קעור , ה-8500 שמתחיל ב-UA הוא שטוח

segalarye פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

טלHD כתב:
...
...
·
...
·
טל ידידי,

הטלוויזיה שטוחה, לא קעורה, לכן היא מותקנת על הקיר כמו כל טלוויזיה. (מה שכן, גם אני די התבלבלתי בקטע הזה כי בקטלוג שהביאו לנו לשנת 2014 כתוב שהדגם שלנו הוא קעור. כנראה שגיאה. בכל אופן, בשיחה עם נציג המכירות התברר שלא כך הדבר, הטלוויזיה שטוחה. החל מסדרה 8700 הטלוויזיות קעורות.)

עדכון: היום הגיע הטכנאי שהתקין את הטלוויזיה ביום חמישי. הוא ראה את הפיקסל הבעייתי (מרכז המסך), כתב את הדו"ח ואמר שיגיש לחברה. התקשרנו לחברה כעבור כמה שעות והתעקשנו על החלפת המסך. הנציגה שדיברה איתנו אמרה לנו שהיא ראתה את הדו"ח, תדבר עם הממונים עליה ותחזור אלינו עם תשובה.

אגב, אשמח לכל תגובה בנוגע לתוצאות של הבדיקה שערכנו.

בברכה ובתודה,

אריה.

mpc9
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #16 

@segalarye

אני במקומך לא הייתי נותן לטכנאי להגיע אלי רק בשביל בדיקה הייתי מציב תנאי מההתחלה או שהם מחליפים טלוויזיה או שאני מחזיר אותה בתנאי שלא עברו 14 יום ולפי מה שראיתי לא עברו.

בכל אופן זה נראה כאילו הם מנסים למשוך אותך כדי שיעבור תחום ה 14 יום אל תיכנס לזה פשוט תתקשר אליהם ותשאל אם יש תשובה אם אין פשוט תגיד שאתה מחזיר את הטלוויזיה

25 אלף ש"ח וזה השירות?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #17 

ברור שמחליפים. זה מה שנקרא DOA במדינות מתוקנות (Dead On Arrival). אמנם המסך לא בדיוק dead אבל גם לא תקין מהקופסה. זו בעיה שלהם ושהיבואן ישבור את הראש עם היצרן. אל תדאג לו, אולי יקח לו קצת בירוקרטיה אבל את הכסף שלו בחזרה הוא יקבל על המסך הזה.
בקיצור, אם לא באים לך בטוב. תתעקש וכו'.
אגב, לפני שנים רבות היה לי מקרה דומה עם מסך מחשב. גם של סמסונג (אבל נראה לי יבואן אחר מייבא את המסכי מחשב). החליפו לי בלי לדבר.
שיהיה בהצלחה.

mpc9
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #18 

@freedom_il

קרוב לוודאי שיחליפו לו את המסך אתה צודק אבל לפי דעתי היבואן היה צריך לשלוח מלכתחילה את הטכנאי עם מסך חדש כך במידה והוא מזהה את התקלה הוא פשוט מחליף את המסך במקום.

נ.ב: בקשר למסכי מחשב של סמסונג היבואן הוא חיון ויש להם שירות טוב.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

movieman כתב:הדגם 8700 שמתחיל ב- UA הוא קעור , ה-8500 שמתחיל ב-UA הוא שטוח
...
·
איפה ראית שהמסך המדובר מתחיל ב UA? פותח השרשור לא ציין את שם הדגם המלא.
ראית את הלינק שנתתי לדוגמא? יש גם HU8500 קעור. לא רק 8700.

לגופו של עניין ובייחוד שמדובר על מסך ב 25k ובן פחות מ 14 יום, יש להחליפו לחדש ללא שום ויכוחים.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5005
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #20 

הי טל , פותח השרשור רשם אחריות סמליין , לכן הנחתי כי מדובר UA .

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”