עזרה עם אנטנה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
theOops פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום

יש לי טלוויזיה של סמסונג (46F500) עם מקלט מובנה, אני משתמש באנטנה הקטנה שמגיע עם הממירים של עידן פלוס וכאשר היא תלויה בצד היא קולטת באיכות סבירה (מדי פעם פריזים אבל לא ברמה שממש מפריע).
העניין הוא שהיא תקוע לי תלויה ככה סתם והייתי רוצה להכניס אותה לתוך הכוננית עליה עומדת הטלוויזיה,
כשניסיתי את זה איכות השידור נפגעה עם יותר מידי פריזים ארוכים מידי..(ניסיתי להצמיד גם ללוח מתכת) ובנוסף כאשר סגרתי את התריס איבדתי את האות לגמרי (מה שלא קורה עם האנטנה כאשר היא תלויה).
השאלתי מחבר את האנטנה הפסיבית של סקאל חיברתי אותה בתוך הכוננית, האיכות הייתה מעולה, עד שסגרתי את התריס.
רציתי לדעת אם למישהו איש איזה רעיון בנושא,
האם כדי להשקיע באנטנה מוגברת או שכמו שזה נראה זה גם לא יעזור.
חשבתי אולי לבנות אנטנה על הגב של הארונית, אבל יהיה קצת בעיה לכוון אותה.

קצת מידע כללי:
הדירה נמצאת בראשון לציון בבניין קומת בקומה השלישית.

אם זה יעזור אני יוכל להעלות יותר מאוחר תמונה של הסלון.

תודה
עוזי.

benda76
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

תנסה להתחבר לאנטנה המרכזית של הבניין, אני התחברתי ויש לי קליטה מעולה

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

אנטנה חיצונית.

theOops פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה,

עשיתי עוד כמה ניסיונות ונרה שאין ברירה, להבין איך מתחברים לאנטנה של הבלוק (אם היא בכלל מחוברת ופעילה) או להתקין אנטנה חיצונית..

בכל מקרה תודה.

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

אפשר גם אנטנה חיצונית בתוף הדירה במקום נסתר זה יכול לעזור או להוציא אותה מחוץ לחלון לכיוון המתאים אם זה אפשרי

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #6 

tomer_1968 כתב:אפשר גם אנטנה חיצונית בתוף הדירה במקום נסתר זה יכול לעזור או להוציא אותה מחוץ לחלון לכיוון המתאים אם זה אפשרי
...
·סלח לי, אולם הפירוש של אנטנה חיצונית = אנטנה מחוץ למבנה. ברגע שאתה שם אנטנה בתוך המבנה, היא לעולם אנטנה פנימית.

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

נכון ההגדרה היא בעיקר לבית קרקע אבל ניסיתי בקומה שנייה והייתה קליטה מצוינת בתוך הבית וגם מחוצה לו עם אנטנה זאת בהשוואה לשתי אנטנות פנימיות מוגברות שלא אפשרו קליטה נכתב על כך כאן גם בעבר זה בזכות ההגבר הטוב של האנטנה 12 אלמנטים לפחות כמובן שהכי מומלץ התקנה חיצונית

theOops פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אנטנה חיצונית בדרך כלל גדולה יותר ולא יהיה לי איפה להסטיר אותה בתוך הבית,
כנראה של תיהיה ברירה ואני אחבר אנטנה חיצונית(לבניין אין אנטנה) והעביר כבל בביב..

דבר נוסף, בעבר שהייתי מחובר להוט המתקין חיבר איזה מגבר (כניסה יציאה וחיבור לחשמל) כאשר התנתקתי זה נשאר אצלי, האם זה יכול לעזור בקליטה או שזה שימושי לשידורים של הוט בלבד?

תודה
עוזי

theOops פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

טוב, דברתי עם הוועד. מתברר שאין אנטנה, האנטנה שהייתה לא הייתה בשימוש והייתה בסקנת קריסה אז הורידו אותה.
נראה ששאר התשתית עדיין קיימת, השאלה היא אם אני קונה אנטנה כזו האם היא מתאימה או שצריך ציוד נוסף וגם האם יש צורך בתורן או שיספיק לחבר אותה למשהו בערך מטר מטר וחצי מעל הרצפה? או שבכלל עדיף להשתמש/לבנות אנטנה אחרת?

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #10 

theOops כתב:טוב, דברתי עם הוועד. מתברר שאין אנטנה, האנטנה שהייתה לא הייתה בשימוש והייתה בסקנת קריסה אז הורידו אותה.
נראה ששאר התשתית עדיין קיימת, השאלה היא אם אני קונה אנטנה כזו האם היא מתאימה או שצריך ציוד נוסף וגם האם יש צורך בתורן או שיספיק לחבר אותה למשהו בערך מטר מטר וחצי מעל הרצפה? או שבכלל עדיף להשתמש/לבנות אנטנה אחרת?
...
·האנטנה הזו היא עם הגבר יחסית נמוך (5.5-8 DB בלבד) וללא רפלקטורים. אולם, מאחר ואתה מעיד שעם אנטנה פנימית לא מוגברת יש קליטה, ייתכן מאוד והיא תספיק. מחיר טוב, אני חייב לציין.

אתה חייב לעגון היטב את האנטנה - שזה אומר תורן או משהו דומה לזה (דוגמה 1 , דוגמה 2 -תוכל לקדוח ברגים שיחזיקו אותן לדופן של הגג). נא להקפיד על כל כללי ותקנות הבטיחות המחייבים בעת ההתקנה.

אתה זקוק גם למגבר תורן עם ספק כוח, כמו זה לדוגמה
את המגבר אתה מתקין בחוץ, סמוך לאנטנה, את הספק בקומה האחרונה ומחבר לשקע החשמל הקיים (שאליו היה/עדיין מחובר המגבר הישן של האנטנה המרכזית של הבניין).

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”