זהירות - קלולסית לפניך (: בקשה להכוונה והמלצות לגבי מסך ומקרן

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
לילך30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אנחנו עומדים בפני מעבר דירה לדירת גג בקרוב, מדובר בדירה מרובת חלונות ויציאות למרפסת (רוב הקירות) אבל עם אופציה להאפלה (בכל הפתחים תריס חשמלי) הן בגלל מבנה הקירות שלא מאפשר לשים מסך טלויזיה ממש מול איזור הישיבה - הספה הגדולה, וגם כי חשבתי שיהיה ממש כיף אם תהיה אופציה של מסך גדול לצפייה משותפת בסרטים (יש טלויזיית פלזמה סטנדרטית בפינת המשפחה) או בהמשך לילדים למשחקים, נראה לי שמסך ומקרן זו האופציה המיטבית (לא?)

לגבי המידות:
המרחק מקצה לקצה באיזור הישיבה הוא 6 מטר, מאחר ובגב הספה תמוקם ספריה אז יש להניח שהישיבה תהיה בערך 5 מטר מהויטרינה שמעליה הייתי רוצה להוריד מסך.

אני מצרפת תכנית, רק אנא קחו בחשבון שהסלון ממוקם הפוך מאיך שמופיע (עם הפנים לנוף) ובקיר השלם תהיה ספריה גדולה ולא טלויזיה.

מבקשת עזרתכם בהמלצה על:
1) מקרן איכותי (שיאפשר גם צפיה ב 3Dׂ)
2) מסך, כך שיתכנסו יחד לאיזור ה 13,000, זה ריאלי? מה רוחב מסך מומלץ במרחק צפייה של 5 מטרים?
3) מערכת שמע טובה ולא יקרה מדי (בנוסף לתקציב שהוזכר)

ובנוסף, הדירה בשלבי גמר אך נכנס רק בפברואר, האם ניתן/צריך/כדאי לבקש מהקבלן אי אלו שינויים או הכנות כבר עכשיו?

המון תודה!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

אני מציע לך לפצל את הפוסט כי כאן תקבלי יותר המלצות בכיוון של המערכת שמע (אודיו), ובפורום פה ליד - https://www.htisrael.co.il/forum23 - תוכלי לקבל הכוונה מעולה למקרן ומסך (וידאו).

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #3 

לילך 30 !!

1. ממליץ לך לשנות את שם השרשור ל- מחפשת מקרן ומסך לבית חדש (למרות שאהבתי את ה"קלולסית לפניך) כך יותר ייכנסו לשרשור ויוכלו לעזור.
2. תקציב של 13K הוא גבולי עבור גודל המסך והמקרן שתצטרכי.

ועכשיו לתשובות ספציפיות:
למרחק של כ-5 מ' הייתי ממליץ מסך הקרנה בגודל 120'עם מנגנון מתיחה
את צריכה מקרן עם עדשת זום גדולה על מנת שתוכלי להתקין את המקרן בקיר/ תקרה הקרובה לספרייה .
לכן חוששני שהתקציב שלך אינו מספיק . חכי לעוד תשובות של חברים כאן בפורום.

לגבי הכנות:
את צריכה לבקש מהקבלן נק' חשמל בקיר שבו יותקן מסך ההקרנה (בד"כ החשמל בצד ימין של מסך ההקרנה)
אני מניח שבקיר שבו יהיה מסך ההקרנה - שם יהיה מזנון קטן ועליו הרסיבר והסטרימר לכן את צריכה שיהיה סלול בקיר צינור עבה (קוטר של לפחות 40 מ"מ) שיגיע אל המקום שבו יותקן המקרן.
כמו כן את צריכה נק' חשמל היכן שיותקן המקרן.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

בנוגע לאודיו, זה הולך להיות קצת מאתגר, כי נהוג להציב מערכת של 5+1 רמקולים (בד"כ הסימון הוא 5.1, ואומרים "חמש-אחד"), כאשר החמישה הם זוג קדמיים משני צידי המסך, זוג אחוריים משני צידי הספה, רמקול קדמי מרכזי שנקרא "סנטר" (center), וה-"אחד" הוא סאבוופר, שזה רמקול ייעודי לבאסים ("הבומים" הנמוכים שלפעמים יותר מרגישים מאשר שומעים) בעל הגברה נפרדת.

הסאב יוכל כנראה לשבת באחת בפינה האחורית, בין הספה לקיר החיצוני, וגם לקדמיים ולאחוריים יש מקומות מוגדרים לא רע - כאמור, הקדמיים ימוקמו משני צידי המסך (בגובה של כ-80-100 ס"מ) איפה שיש חתיכה קטנה של קיר בין הוויטרינות, והאחוריים ימוקמו משני צידי הספה/ספריה (אופציה: תלויים על הקיר האחורי בגובה של כ-150-180 ס"מ, כולל הכנה לחיווט דרך תעלות בתוך הקיר).

הבעיה היא הסנטר - אין לך איפה לשים אותו...:oops:
עכשיו, יש כאלה שאומרים שזה לא סוף העולם, אבל הם בד"כ מחזיקים מערכות קולנוע ביתי שעלו עשרות אלפי ש"ח גם בלי רמקול סנטר. אני חושב שבמקרה שלך (למרות שטרם הגדרת תקציב, אני מעריך שאת לא מחפשת להשקיע יותר מכמה אלפי ש"ח ברמקולים וברסיבר), את בהחלט צריכה סנטר, וכנראה שהפתרון הכי טוב יהיה להתקין אותו צמוד לתקרה (מה שעלול להקטין את התמונה המוקרנות על המסך...)

בכל אופן, מה שאת צריכה להגדיר עכשיו זה תקציב - כאמור, אפשר לקנות רמקולים ומגבר קולנוע ביתי (נקרא גם "רסיבר" - receiver) בכל סכום שאת יכולה להעלות על דעתך מ-1,500-2,000 ש"ח ועד ליותר מ-10% ממחיר הדירה החדשה שלך. 8O

הדבר השני שאת צריכה להבין כמה שיותר מהר זה איזה הכנות את צריכה מבחינת תעלות חיווט - בהנחה שהרסיבר יישב בחלק האחורי של החדר (אולי אפילו בתוך הספריה), את צריכה למשוך ממנו כבלים לכל הרמקולים, וכן לעשות הכנה לחשמל וכבלים בתקרה - בשביל המקרן שיותקן מעל הספה, ובשביל המסך שיותקן ממול (ושם גם יכול לצאת כבל רמקול עבור הסנטר).

לילך30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

וואלה, תודה רבה, אשאל גם שם.

שליחה #5 

@epony
·

לילך30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה ושאלות...

שליחה #6 

@movieman
·
אז מה כן תקציב ריאלי אם כך? אתה מתכוון 120 אינץ' מסך, או רוחב מטר עשרים?
חשבתי על סביבות 5K לשמע, אני חיה בסרט...? על איזה סכום מדובר? :oops:
את הרסיבר וכו' קיוויתי לשים דווקא בספריה ושהמסך יהיה מסך גלילה כך שבעת שלא משתמשים בו לא מפריע לנוף/ליציאה,
יש לך המלצה על דגמים מסויימים
והערכת מחיר גסה?

תודה!

לילך30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אני מתחילה להבין שאני לא ממש בכיוון...

שליחה #7 

@epony
·
מבחינת התקציב.

חשבתי שב 17-18K אוכל לרכוש מערכת מעולה כולל ממש הכל,
בעיקרון חשבתי שלשמע אקציב כ 5,000 אבל כאמור, אני ממש עם אפס ידע או הבנה בעניין, יכול להיות שאם אבין שמצדיק אגדיל את התקציב, על איזה סכומים כן מדובר למערכת שווה? כולל הכל? (אבל בסלון לחווית צפייה משותפת מהנה בסרטים מדי פעם ובהמשך לילדים למשחקים, לא חדר קולנוע...) הסנטר תופס הרבה נפח? התקרה 280 בערך לדעתי.

הרבה תודה על התשובה המפורטת והאדיבה.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #8 

לא ציינת אם את רוצה מסך קבוע או נגלל בשביל המקרן.
אני חושב שמקרן ברמת כניסה (לדוגמה OPTOMA) יחד עם מערכת קולנוע בייתית משולבת יספיקו לצרכים שלכם. אתם לא פריקים של סאונד ווידאו ואת בטח לא הולכת "לפוצץ" את הבית עם מוסיקה או סרטים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

לעניות דעתי, מערכת משולבת תהיה קטנה על חלל של 30 מ"ר. יש צורך ברסיבר ברמת בסיס-ביניים ובמערכת רמקולים 5.1 קצת יותר רצינית מהמערכות המשולבות...

תקציב של 5,000 ש"ח הוא קצת נמוך, אבל אני מעריך שאפשר להסתדר איתו אם אין ברירה - עדיף יהיה להוסיף עוד כ-1,500-2,000 ש"ח לטובת האודיו.

לילך30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה, אם כך-

שליחה #10 

@epony
·
אפשרי להגדיל את התקציב לצורך זה, רוצה להשקיע במשהו שיתן חווית צפיה ושמע כיפית, פשוט לא מבינה בזה ולא ידעתי שאלה המחירים.

יש לך אולי הפנייה/קישור למשהו רלוונטי?

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

לילך - האם את פתוחה לרעיון של רכישת ציוד מאתרים בחו"ל (רכישת רסיבר לדוגמה מ-AMAZON)??
זה יכול לחסוך לך סכום כסף לא מבוטל (לפחות 1000-2000 ש"ח לרסיבר)

לגבי מחירים בארץ:

1. רסיברים חדשים - טווח מחירים בארץ של כ- 2800-3600 ש"ח
דנון X1000 , פיוניר דגם 1019 , אונקיו 535 או 626 , ימהאה 575 או 567

2. רמקולים - סדר גודל לתצוגה/יד שנייה 4000 כולל סאב יד שנייה
לפי דעתי את צריכה ללכת על סט של 5.1 רמקולים כאשר הקדמיים הינם רמקולים מסוג "מדפיים"
ממליץ שהקדמיים והרמקול המרכזי (CENTER) יהיו מאותו יצרן וסדרה.
לגבי מיקום: אצלי בבית הסנטר נמצא בצד וכשאני רוצה לראות סרט - אני פשוט מזיז אותו לאמצע מתחת למסך ההקרנה - גם אצלך ניתן לעשות זאת . זה לא סוף העולם. שימי אותו על סטנד נמוך בגובה 40 ס"מ וזה.

לאחר רכישת הרסיבר - ממליץ ללכת לחנות לשמוע ולרכוש רמקולים יד שנייה (תקבלי תמורה מעולה למחיר).
אל תשכחי להגיד לחנות את הרסיבר שרכשת (במידה ואת רכשת מחנות אחרת).

3. מסך מתיחה 120' (זה תמיד גודל האלכסון) מחיר כ- 5000-6000 לחדש .
יש כמה מותגים סבירים כמו VEGA , GRANDVIEW
יש מישהו כאן בלוחות שמוכר את ה- VAPEX שלו (גודל 120') - מסך מעולה במחיר טוב (יש לי אותו):
http://www.hometheater.co.il/vt216474.% ... D7%A5.html

מקווה בשבילך שזה עדיין רלוונטי .

4. מקרן - כאן הבעיה הגדולה : epson 3020 מאמזון בכ- $1600 (עד הבית כ-8000 ש"ח משוער)
יש גם דגמים אחרים - חכי לעוד המלצות של מקרנים למרחק שאת צריכה .
את צריכה משהו שיתן אפשרות לתמונה של 120' מהמרחק שתתקיני את המקרן (עדיף להתקין את המקרן באיזור הספרייה כדי שלא יפריע מבחינה אסטטית ) .

בחישוב גס את מגיעה לאיזור ה- 17-21K (תלוי מה רכשת ביד שנייה) אבל תהיה לך מערכת טובה עם ציוד עדכני יחסית .

למע' האודיו והרמקולים זה כ-7K בערך
למע' הוידאו (מסך+מקרן) כ-14K בערך

זה יוצא דווקא לא כ"כ רחוק מהתקציב שלך

לילך30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

המון תודה...!

שליחה #12 

@movieman
·
תודה על האדיבות, הסבלנות והפירוט.
אין לי מחסום מקנייה מחו"ל ברשת ומאמאזון בפרט, להיפך, נסיון טוב...

תודה על ההמלצות המוכוונות, אחפש ברשת ואבדוק גם לגבי המסך.

אתה מכיר אישית את האפסון? קראתי בשרשור אחר שהוא לא מומלץ לצורך משחקים, שזו פונקציה שנראה לי שדווקא עשויה להיות שימושית אצלי... מה דעתך?

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

לא יודע להגיד לך לגבי משחקים ,
אבל לצפייה בסרטים אחלה מקרן (יש לחבר שלי את הדגם הזה , אני רכשתי את הדגם היקר יותר מעליו) .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”