אהלן,
ברשותי זוג רמקולים מדגם JBL L-19 בני כ- 40 שנה, שהוריי רכשו בצעירותם.
אני מתלבט האם להעביר אותם שיפוץ מקיף או להתחדש בזוג רצפתיים חדשים, ל- 40 שנים נוספות .
אין לי מושג כמה יעלה השיפוץ אך אני מעריך אותו בלא פחות מ- 700-800 ש"ח, לאחר קבלת הצעה מאוד ראשונית ממעבדה מוכרת. השיפוץ הנדרש כולל ככל הנראה החלפת הממברנות של הוופרים, חידוש הספוגים, חיווט חדש ו/או שיפוץ הקרוסאוברים (כולל פוטנציומר וכו'), החלפת הגרילים ותיקונים אסתטיים בתיבת העץ.
כיום הם מחוברים ועובדים אם כי לא כבשיא "תפארתם". מה שכן, הסאונד שלהם ממש נעים לאוזן ואני מתחבר אליו.
אשמח לקבל הכוונה או יעוץ כלשהו בנושא, אם בכלל מומלץ לשפץ רמקולים שכאלה.
תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
שליחה
אני לי מושג מי נתן לך את הצעת המחיר הזאת אבל היא נשמעת לי קצת מוזרה.. הרמקולים צריכים להיות במצב די רע בשביל שהשיפוץ שלהם יעלה.
ממליץ לך להעלות איזה תמונה או שתיים כדי שנוכל להבין מה קורה שם, ומעבר לזה אני ממליץ לך לקבל הצעת מחיר מרפי האוזמן ברמת גן שהוא לפי דעתי מתקן הרמקולים הטוב בארץ, ובעצם היחיד שהייתי נותן לו רמקול שלי.
כך או כך, אפילו אם תשלם 700 שקל על תיקון זה לא שאפשר למצוא רמקול טוב יותר בסכום כזה אז אם אתה רוצה לקנות רמקול אחר - מה התקציב? עד 2000 שקל קשה לי להאמין שתמצא משהו, צפונה מזה כבר יש אפשרויות מעניינות.
Jkatz
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
שליחה
@Tankpopper
קיבלתי את ההצעה מרפי האוזמן דרך הטלפון, כך שהיא מאוד לא מדויקת.
הפירוט שכתבתי הוא המקרה הכי גרוע שאני מתאר אך ייתכן והשיפוץ לא כ"כ מקיף כמו שאני חושב.
אתה צודק בכך שלא אמצא רמקולים ב- 2,000 ש"ח שייתנו את מה שהנוכחים שלי יתנו, האזנתי לכמה רמקולים חדשים
ולא התחברתי לסאונד כך שהתקציב צריך להיות מוכפל פחות או יותר, כדי לקבל רמקול שיענה על דרישותי.
אקפוץ אל רפי בהזדמנות לקבל הצעה אמיתית.
תודה
tnsilver
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
שליחה
הרמקולים חמודים מאוד. לא שווה 'להשתגע' עם שיפוץ. סה"כ המחיר של הרמקולים עצמם לא בשמיים. לדעתי ההצעה של האוזמן היא בגדר ה-worst case scenario ולוקחת בחשבון טבעות ודיאפרגמות. אני לא סבור שזוהי העלות הסופית אלא הערכה גסה וזה באמת רעיון מצוין להביא אליו את הרמקולים לביקורת והערכה מקרוב.
עם זאת, מדובר ברמקולים פשוטים ביותר. קל מאוד לשפץ אותם לבד - כמו כאן לדוגמה. הרכיבים זמינים וזולים, ויש לי שני L-PADS חלופיים לתרום במידה והמקוריים תקולים/שרופים/חרוכים. תמונות ממוקדות של האלמנטים, כפי שהטנק ציין, בהחלט יסייעו להערכה.
movieman
חבר מכור קשה
תגובות: 5012
שליחה
הכי חשוב !!!
לא בטוח שהסאונד לאחר השיפוץ ינעם לאוזניך כמו המקורי - וזאת כנראה יכולה להיות הבעיה הגדולה ביותר שלך - אי הוודאות !!
yehudaa
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
שליחה
מה לא בסדר היום ברמקולים שאתה רוצה לשפץ אותם ?
Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
שליחה
movieman כתב:הכי חשוב !!!
לא בטוח שהסאונד לאחר השיפוץ ינעם לאוזניך כמו המקורי - וזאת כנראה יכולה להיות הבעיה הגדולה ביותר שלך - אי הוודאות !!
...
·
שיפצתי ובניתי כבר כמה וכמה רמקולים בחיי ומעולם לא קרה לי שרמקול שינה את עורו לחלוטין בעקבות שיפוץ.. בדומה לגרעין האיראני, אי הוודאות קטנה בהרבה ממה שחושבים. איך שהם נשמעים עכשיו? אז ככה הם ישמעו, רק יותר טוב.
Jkatz
חבר פעיל מאוד
שליחה
אינני מתכוון לתקן אותם לבדי, הבעיות קצת גדולות עליי:
- אחד הוופרים מזמזם בעיקר בבאסים, ככל הנראה משהו באזור הממברנה או מאחוריה.
- אחת הלשוניות שבצד המגנט נשברה וחיברתי אליה את הכבל בצורה מאולתרת, לעיתים יש ניתוקים בסאונד (צירפתי תמונה).
- חלק מההברגות שמקבעות את הוופרים למקומם לא שמישות, זה לא שהאלמנט נופל אך הברגים מסתובבים על ריק.
אני מעריך שהסאונד לא ישתנה משמעותית אם בכלל, מאחר שלהבנתי החלפים של רפי באיכות טובה ו/או מקבילים למקור.
תודה על הרצון לעזור
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Omri617
חבר ותיק
תגובות: 2291
שליחה
- בגלל שציינת שטרמינל אחד שבור יחד עם העובדה שיש זמזום / רעש בווליום נמוך , הייתי מתמקד שם.
אני משער שהחוט שמחבר בין הלשונית לבין הוופר (tinsel) רפוי מדי ונוגע בוופר כשהוא זז .
בקשר להברגות שזה לא פחות חשוב תמצא שפכטל עץ ואולי הייתי מנסה דבק נגרים ומלא את החורים , תן להתייבש ואז תבריג מחדש..
tnsilver
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
שליחה
Jkatz כתב:חלק מההברגות שמקבעות את הוופרים למקומם לא שמישות, זה לא שהאלמנט נופל אך הברגים מסתובבים על ריק
...
הברגים מסתובבים על ריק משום שבפעם האחרונה שפתחת אותם הפעלת לחץ עם המברג על הברגים ושלפת את האום הננעץ מהצד השני. זו בעיה משום שעכשיו צריך להגיע לאום דרך החור של הטוויטר - אחרת אין דרך לפרק את הוופר ממקומו ולהתקין אטם חדש. לאור עצות הסרק שאתה מתחיל לקבל כאן מאנשים שחזרו מהגלות שגזרו על עצמם עם סט חדש של טיפים תמוהים בעניינים שאין להם מושג בהם, ומכיוון שלא בא לך להתעסק עם זה בעצמך קח את הרמקולים לרפי כמו שהם - בלי לגרום לנזקים נוספים באטימת חורים במריחה סתמית של שפכטל או דבק. במחשבה שנייה 700 ש"ח זה לא נורא. לא תמצא משהו שמתקרב לסאונד של ה-L-19 גם במחיר משולש מההצעה שקיבלת. האוזמן הוא מקצוען ברמה בינ"ל ואם צריך הוא יודע להשיג גם חלקים מקוריים של JBL אפילו לאלמנטים וינטאז'ים. הסאונד לא הולך להשתנות. רק להשתפר.
tomyeshuah
חבר ותיק
תגובות: 1583
שליחה
Omri617 כתב:- אני משער שהחוט שמחבר בין הלשונית לבין הוופר (tinsel) רפוי מדי ונוגע בוופר כשהוא זז.
...
הסבירות למקרה כזה היא אפסית. הגמישות והחומר ממנו עשוי הכבל\חוט מיועדים למנוע רעשים הנובעים מתזוזה.
בדרך כלל מדובר (שוב, אין לדעת ללא בדיקה פיסית של הדרייבר) בחיכוך הסליל עם צידי יציקת האלומיניום בה הוא יושב.
בקשר להברגות שזה לא פחות חשוב תמצא שפכטל עץ ואולי הייתי מנסה דבק נגרים ומלא את החורים , תן להתייבש ואז תבריג מחדש.
...
לא כך ב-JBL. אלא כפי שטומי ציין: ברגי הוופר מוברגים לתוך האומים תומכים בצדה הפנימי של התיבה. סתימת העץ לא תביא כאן תועלת ובנוסף הברזת הברגים דקה ואלה אינם מסוג Self Tappers, כך שלא יתפסו בעץ.
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 31/10/2014 12:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
שליחה
תום צודק.. הייתי סותם את החורים, מניח את הוופר במקום, מסמן חורים חדשים, קודח ושם אומי נעץ חדשים.
tomyeshuah
חבר ותיק
שליחה
Tankpopper כתב:תום צודק.. הייתי סותם את החורים, מניח את הוופר במקום, מסמן חורים חדשים, קודח ושם אומי נעץ חדשים.
...
לא לזאת התכוונתי. לא המצלתי לסתום את החורים, אלא כתבתי שזה בדיוק לא הפתרון.
עם קצת "התעמלות" וניעור התיבה ניתן בקלות לחלץ את האומים.
עדיף לשמור על התכנון המקורי שהוא חזק ויציב בהרבה, מברגים הננעצים בעץ.
Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
שליחה
אבל אומים שננעצים בעץ זה בדיוק מה שיש שם כרגע.. לנסות ולעבוד עם הקיימים זה סיכון, אתה עלול למצוא את עצמך מנסה לשחרר את הבורג ופשוט לא יכול כי האום מסתובב במקום ואז אין לך איך להוציא את הדרייבר. בגלל שהעץ גמור בסביבת החורים הקיימים המלצתי למלא אותם ולעבור לחדשים אם אומי נעץ שיתאימו לברגים המקוריים. כמובן שלא באמת צריך למלא את הישנים, אבל כן רצוי לדעתי לעבור לחדשים כדי לקבל אחיזה באמת טובה.
כך או כך, אומי נעץ (כאשר עובדים איתם נכון) הם אחת השיטות הכי טובות וחזקות שאני מכיר לקיבוע ברגים לתוך עץ.
tomyeshuah
חבר ותיק
שליחה
אני מבקש סליחה, לא קראתי נכון את דבריך
ייתכן וניתן למצוא דרך "להדביק" את המקוריים למקומם. גבס? מילוי עץ סינטטי?
Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
שליחה
סביר שכן, אבל זה כרוך בסיכון מסוים - הדבק עלול לחלחל להברגה ולסתום אותה.
Jkatz
חבר פעיל מאוד
שליחה
אני לא יודע ע"י מה הברגים מחוברים מבפנים אך למרות שחלקם מסתובבים על ריק, ניתן לשלוף אותם ולהוציא את הוופר, כך שירדה דאגה אחת. יכול להיות שפספסתי אום שנפל פנימה אך מאחר ואני גם כך מוסר אותם לתיקון, אתייעץ במעבדה לגבי סוג התיקון האידיאלי.
הבעיות שמדאיגות אותי יותר הן הזימזומים של אחד הרמקולים והבעיה במגעים שבין החוט ללשונית של הוופר.
אין לי מושג מה הגורם לזימזום, לפני מספר שנים אילתרתי ודחפתי חתיכת ספוג בין הממברנה למגנט וזה פתר את הבעיה (מותר לכם לגחך).
ולגבי הלשונית שאליה מתחבר החוט, אני חושב שיש צורך להלחים לשונית חדשה...
אנסה לצלם כמה תמונות ולהעלות בהמשך.
תודה
tomyeshuah
חבר ותיק
שליחה
האם בעת לחיצה (עדינה!) על קונוס הממברנה של הוופר (מסביב, ולא על הכיפה שבמרכז) , ישנם\ישנה צלילי \ תחושת חיכוך?
yehudaa
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
שליחה
Tankpopper כתב:
...
...
·
שיפצתי ובניתי כבר כמה וכמה רמקולים בחיי ומעולם לא קרה לי שרמקול שינה את עורו לחלוטין בעקבות שיפוץ.. בדומה לגרעין האיראני, אי הוודאות קטנה בהרבה ממה שחושבים. איך שהם נשמעים עכשיו? אז ככה הם ישמעו, רק יותר טוב.
...
·תלוי מה יעשה רפי בשיפוץ , אם הוא מתכוון לעשות מה שנקרא RECONING יהיה שינוי גדול בסאונד ולא תמיד לטובה .