החלפת ה ATP3 ב AE2+ + סאב?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אני מאזין די הרבה שנים למוזיקה ליד המחשב דרך Altec Lansing ATP3 שאני מאוד אוהב.
בעיקר לרדיו אינטרנט מתחנת JazzRadio בדחיסת 256K, או TuneIn ב 128K. לעיתים אני רואה קטעי מוזיקה ביוטיוב.
בא לי להתחדש, ולאחר שקראתי פה בפורום, אני שוקל לרכוש +Audio Engine A2. ה 6C גדולים לי מדי לשולחן.
היות וה +A2 מגיעים בלי סאב, אני תוהה אם זה אמור להפריע לי או שאתרגל.
במידה ויהיה חסר לי הסאב, אפשר יהיה להוסיף? יש בכלל צורך ואם כן אז איזה סאב?
מה דעתכם?

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #2 

אין בכלל מה להשוות בין ATP3 לבין A2, מצד שני אל תצפה ליותר מידי עומק מה A2, מצד שלישי אתה תופתע ממה שה A2 יספקו.
בקיצור - אין יותר טוב ממבחן האזנה.

רק לציין שהיו לי ATP3 בעבר ויש לי היום A2 וגם Solo 7.

Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

PCingAddict אני שומע בעיקר את הרדיו אינטרנט ב 256.
קצת יצאתי מבולבל.. אתה מעריך שארגיש הבדל משמעותי לטובת ה A2+?

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

בקריאה שניה אני רואה למה התבלבלת... :)
הכוונה הייתה שמבחינת באסים אל תצפה לבאס עמוק כמו שיכול לספק סאבוופר, אבל מצד שני הבאס שתקבל מה A2 הוא מדוייק ונעים, הרבה יותר מזה של ה ATP3.

ולשאלתך - בהחלט. ה A2 הם ליגה אחרת לגמרי.

Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

חן חן,תודה על ההכוונה :)
אלך להאזין בהקדם, ואם ההנהלה תאשר, אז תהיה גם רכישה.
יש לי יום הולדת בקרוב, אני חושב שזו מתנה יפה, לא?

Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

חלפה לה שנה ואני עדיין עם ה ATP3. שוב עולה השאלה אם להחליף אותם ל Audio Engine.
המקום על השולחן לא גדול, ואני מתלבט שוב אם לקחת את ה A2+ בתוספת סאבוופר או לקחת את ה A5+ בלי סאבוופר.
הסגנון המוזיקלי שלי הוא בעיקר ג'אז בווליום נמוך, בעיקר סטרימינג מיוטיוב אם אינטרנט רדיו באיכות 128K.
הזוג הראשון קטן וכולל DAC, אבל כנראה חלש בבאסים, והוא Front Ported.
הזוג השני יתן נמוכים טובים יותר, אינו כולל DAC, הוא Rear Ported ואין לי אפשרות להרחיק אותו מהקיר.
מה מומלץ לעשות?

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #7 

זה שיקול שתצטרך לקחת או A2 עם סאב , או A5 בלי סאב .

אם חלל ההאזנה שלך הוא חדר לא גדול במיוחד , אז תוכל להסתפק עם A5 ללא סאב .

אני הייתי הולך על A5+ אם יש לך אפשרות הרחקה מהקיר של 6-12 אינץ

we recommend keeping a minimum distance of 6-12" between the rear of the speakers and the rear wall.
...

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

לדעתי הרמקולים האלה ממש יקרים בתמורה למה שאתה מקבל.
קניתי את tannoy 402 , מוניטורים מעולים ועולים 300 שקל פחות מ a2. אל תצפה באמת לבאסים מטורפים אבל הם ממלאים את החדר בצורה מדהימה.

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ואם כבר ללכת על רמקול 5 אינץ', הייתי קונה את tannoy 502.. פחות מ 2000 שקל , ה A5 עולים הרבה יותר והם סתם יקרים יותר, בחיי, אפילו הדגם עץ שלהם הוא בכלל סיבית "יוקרתית" בצבע במבוק.

Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

Trendin כתב:לדעתי הרמקולים האלה ממש יקרים בתמורה למה שאתה מקבל.
קניתי את tannoy 402 , מוניטורים מעולים ועולים 300 שקל פחות מ a2. אל תצפה באמת לבאסים מטורפים אבל הם ממלאים את החדר בצורה מדהימה.
...
ה Tannoy 402 וה 502 נראים מאוד מרשימים. והמחיר של ה 402 מעולה. היתרון של ה A2+ הוא שהוא מגיע עם DAC מובנה. הם קצת קטנים מדי עבורי. השאלה היא אם אני קונה את ה 402 האם מתבקש לקנות עבורם DAC, והאם מתבקש להוסיף סאב. זה כבר יוצא סיפור יקר.
האמת היא שיש לי חיבה ל Tannoy כבר די הרבה שנים, הייתי שמח לזוג כזה אצלי בבית, אולי את ה 502 אם יהיה מקום על השולחן. אגב, יש את ה JBL LSR305 שהם מוניטורים אולפניים מאוד ידועים, במחיר זהה ל 502, 1980 ש"ח. בין שניהם איזה מומלץ?

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אני לא יודע לומר לך מה עדיף מבינהם. לא הקשבתי ל JBL. אני יודע שהם מאוד מוערכים. אתה יכול לחפש השוואות בינהם. חלק אומרים ש JBL יותר טובים וחלק טאנוי. אתה יכול להביא את ה JBL מאמזון גרמניה ב 1700 כולל הכל לדעתי או לקנות בארץ ב200 שקל יותר.
לגבי הדאק, אני לא יודע מה טיב הדאק שיש באודיו אנג'ין, לא חושב שתקבל משהו אודיופילי מדי לעומת המחשב. אצלי יש דאק חיצוני איכותי בלי קשר. בכל מקרה אתה יכול לחבר כבל aux לטאנוי ולחבר בין רמקול שמאל לימין בעזרת כבל aux שמגיע בקופסה. לדעתי זאת אחלה עסקה. יש לי אותם כבר שבוע ואני מאוד מרוצה.
ה 502 יחסית די גדולים, צריך שולחן גדול וצריך לקחת בחשבון שהמיקום האופטימלי לשמיעה לא יהיה בצמוד לשולחן אלא במרחק ישיבה מרוחק יותר.

Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

Trendin - תודה על שפתחת בפני את האפשרות ל Tannoy.

אני ממשיך בבדיקות - ה JBL LSR305 כמו ה A5+ מגיעים עם פורט אחורי. חייבים להיות מורחקים מהקיר. על כן לא יכולים להתאים אצלי משום שאין לי אפשרות להרחיק. ובכלל כנראה אין לי מקום גם ל Tannoy 502 בשל הגודל.

A2+:
היתרון המרכזי הוא שהם קטנים ויש DAC מובנה (שאיכותו לא ידועה, אבל אני נוטה להאמין שהוא עדיף על הכרטיס קול המובנה במחשב). יתרון נוסף הוא העיצוב הנאה (הכל יחסי).
החסרון המרכזי הוא חוסר בטווח הצלילים הנמוך - יורדים עד 65Hz. בטוח יהיה חסר לי בס. (וופר בקוטר 2.75'').
חסרון נוסף הוא המחיר - כ 1,700 ש"ח כולל הסטנדים המקוריים מגומי.
402:
היתרון המרכזי הוא גודל בינוני שלא גדול מדי מצד אחד, ומצד שני יורדים ל 56Hz. יהיה חסר בס, אבל פחות. (וופר בגודל 4''). יתרון נוסף הוא המחיר - 1,180 ש"ח. פער של 500 ש"ח לטובתם מה A2+.
החסרון המרכזי הוא החוסר של DAC. כמה עולה DAC בסיסי?

זהו, ההתלבטות היא בין שניהם. יש גבול למה שאפשר לנתח "על הנייר", אני חושב שאני בשל ללכת ולהאזין אצל היבואנים.
אם מישהו יכול לתרום לתהליך ההחלטה אודה ואשמח.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #13 

הי :)

משעשע לקרוא את השרשור הזה.
אני *לגמרי* באותו המצב כמוך.

יש לי ATP3 בני המון שנים. מכל מוצרי האודיו שקניתי אי פעם, ה-ATP3 נמצאים בליגה של עצמם מבחינת value for money. אין מה לומר. רמקולים מעולים.

אבל אני מת לשדרג אותם, כבר המון זמן. פעם בכמה שנים אני נדלק ובסוף לא עושה עם זה כלום...

לאחרונה החיידק שוב הכה ואני בודק ובודק.

כמה נקודות:
1. בזמנו הבאתי זוג פאראדיים (שהוא רמקול שאני מאוד אוהב, יש לי בסלון Studio 40 V2 בני 15 שנים בערך, אחד הזוגות הראשונים שנמכרו בארץ, ואני פשוט משוגע עליהם!). לקחתי את ה-Reference 20, רמקול מוניטורי קטן ומאוד מאוד איכותי (אאל"ט מחיר של מעל ל-10K !!) רק לבדיקה בבית.

בזמן שבסלון הסאונד היה חלומי (כמובן חסר באס וכו', כי מדובר במוניטור קטן) התוצאה, על השולחן, היתה ממש לא מרשימה. מאוד מפתיע כמה שזה היה רע. הלכתי לקרוא והבנתי שיש הבדל בין nearfield - רמקול מוניטורי שמיועד לעמוד במרחק קצר מהמאזין, לבין רמקול מוניטורי שמיועד למלא חלל גדול. הסבירו לי שהרמקולים פשוט היו קרובים מדי זה לזה (שולחן עבודה = מכסימום 1.5 מ') ונוצרה לי קקפוניה בנקודה ההאזנה.

ניסיתי עוד שני זוגות, כולל ה-Studio 40 שלי שנשמעים מעולה בסלון - והכל היה די רע בחדר העבודה.

2. אח שלי קנה לא מזמן זוג מוניטורים אולפניים, אני לא זוכר בדיוק את הדגם, אבל הם כמובן מיועדים להצבה במרחק קצר מהמאזין.
הסאונד טוב וכיף להקשיב להם.
אני מעדיף סאונד צבוע יותר ולא שטוח כמו של מוניטורים אולפניים, אבל באופן עקרוני - אפשר בהחלט לשים לב להבדל.

אני יודע שה-audio engine מיועד להצבה כמוניטור על שולחן. יש לי תחושה שזו נקודה חשובה לזכותו.

3. בקרוב אלך לכמה חנויות לנסות להקשיב לרמקולים. התקציב שלי הוא בערך 2K ש"ח, כמחיר A5+ חדשים.
הגברה: אפשר להשיג מגברים טובים וישנים בכמה מאות ש"ח (ימאהה מתחילת שנות ה-2000 ב-400 ש"ח יעשה את העבודה) ואפילו T-AMP יהיה טוב לרמקולים כאלו, ברובם.

הבעיה היא שאני מקווה שיהיה אפשר לסמלץ את הסיטואציה האקוסטית של שולחן עבודה בחדר עבודה בבית, בחנות סטריאו. אני לא בטוח שזה המצב וזה קצת מטריד אותי. מפחד לקחת זוג שישמע מעולה בחנות ויהיה לא טוב על השולחן בבית.

זו נקודה שכדאי לך לחשוב עליה. צריך לחשוב מה אפשר לעשות...

4. אגב, ל-A2 וגם ל-A5 אין DAC פנימי. יש להם רק כניסות אנלוגיות.
ל-A5 יש כניסת USB שמשמשת להטענה בלבד, היא לא יודעת לפענח אות.
אל תתבלבל מהמודעות שלהם שאומרות שהם תומכים באייפון... הם תומכים בחיבור PL רגיל מהאייפון לכניסת האודיו ברמקול :)

אפשר לרכוש DAC שלהם בנפרד, עולה כ-900 ש"ח. הבנתי שהוא מצוין.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@moti_r ו @Bass66:
יש מקום? קנו A5.
אין מקום? קנו A2.
צריכים תוספת עומק? תוסיפו סאבוופר.
בכל מקרה לא תצטערו, אבל אם יש לכם זמן - לכו לשמוע לפני.

רק נקודה אחת - אם מקשיבים ל YouTube באיכות לא משהו דרך רמקולים משהו משהו, מגלים עד כמה האיכות חשובה.
אגב, ממליץ לנסות גם את הרמקולים של Microlab. הם לא ברמה של AudioEngine אבל הם זולים ולא רעים בכלל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”