מנכ"ל פיוניר מפרסם כתבה על קשיי היבואן בארץ - מה דעתכם?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46402
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
גיל לייזר, מנכ"ל פיוניר ישראל, שופך אור בכתבה אשר מתפרסמת באתר גלובס ומתארת את הקשיים שעובר יבואן בארץ, החל מהמשא המתן מול היצרן מעבר לים, דרך ההובלה, מיסים, גיור, תקנות איכות וכדומה.
מה דעתכם בנושא?
לכתבה באתר גלובס: המדינה שולחת יד לכל עבר. היבואנים מגלגלים את ההוצאות על הצרכנים .
מה דעתכם בנושא?
לכתבה באתר גלובס: המדינה שולחת יד לכל עבר. היבואנים מגלגלים את ההוצאות על הצרכנים .
לדעתי הכל עניין של שיווק. בטח הם מוכרים כמה יחידות בודדות של בלו ריי. אם ט.ר היתה מוכרת אותם בתוספת 3 סרטים ומפרסמת את זה בעיתון, אני משוכנע שהמכירות היו קופצות. מערכות מיני גם כןאפשר "להעיף" מלא. סמסונג ואפל כל הזמן בעיתון, מתי ראיתם מודעה של פיוניר?
כמו כן לא ייתכן שהפער במחיר כה קיצוני. נגן BDP-170 מאמזון יעלה לי 860 ש"ח. לעומת זאת ב-ט.ר. דגם ישן יותר (160) עולה 2,990 ש"ח.
זה פער לא סביר לכל הדעות. אם היה 20 אחוז הפרש הייתי רוכש הכל מהיבואן בארץ.
כמו כן לא ייתכן שהפער במחיר כה קיצוני. נגן BDP-170 מאמזון יעלה לי 860 ש"ח. לעומת זאת ב-ט.ר. דגם ישן יותר (160) עולה 2,990 ש"ח.
זה פער לא סביר לכל הדעות. אם היה 20 אחוז הפרש הייתי רוכש הכל מהיבואן בארץ.
איזה קשקוש בלבוש.
הוא מנפח את המספרים מעבר לכל פרופורציה, וכל הכתבה זרועה בדיסאינפורמציה.
דבר ראשון, אפשר לחשוב שיבואן בארץ אחרת אינו משלם עלות משלוח, ביטוח והיטלי דלק ובטחון. אגב, יבוא של קונטניינר מהמזרח אגב, אינו עסק עד כדי כך יקר, ותוספת המחיר פר יחידה, במקרה של רסיבר לצורך העניין מאוד לא משמעותית. אעיז אפילו ואומר שלהביא קונטיינר המכיל 500 רסיברים יעלה 10 דולר ליחידה, וגם הגזמתי.
מעבר לכך, בכל הקשור למיסים הדובר מעט מגזים. המיסוי על רסיברים עומד על כ-35% ולא 40% כנטען, ולא משנה כמה סימני קריאה יוסיף.
לגבי מכון תקנים, יש צדק מסויים בדבריו. עבודה מולם זה סיוט. צריך לקבל תקן, לשלם עלות תיק, עלות בדיקה ועוד כל מני עלויות הזויות שלהם לצורך בדיקת המוצר, כאשר בחלק מהמקרים בסופו של דבר הוא מושמד. חלק גדול מהעלויות צריך לשלם עבור כל משלוח, ולא מספיק לאשר פעם אחת. ניתן לאשר דגם באישור שנתי, אבל צריך פרטנית פר דגם. משרד התקשורת זה פחות בעיה. התקנות די ברורות מראש, וכל עוד המכשיר עובד בתדרים אירופאים, ואם יש לו BT אז יש לו גם אישור Wifi Alliance משרד תקשורת זה תהליך של שבוע-שבועיים ולא עולה כלום.
תהליך הגיור, סבבה. יש עלות מסויימת בהפקת חוברת הוראות ומדבקות בעברית. מקבל.
הקלות לא הוגנות בייבוא מחו"ל? כל הפסקה הזו היא קשקוש בלבוש אחד גדול. הוא טוען שאין מע"מ עד 300 דולר, מה שלא נכון. יש רק פטור ממכס עד 300 דולר, אבל במילא אין מכס על רסיברים וציוד קולנוע ביתי. יש רק מס קנייה שאינו פטור. יש פטור מוחלט עד 75 דולר בלבד. כיוון שהרוב הגדול של המוצרים עליהם אנו מדברים עולים הרבה יותר מ-75 דולר ואפילו מ-300 דולר, עדיף היה לו לא היה מעלה את הנושא בכלל, כיוון שמדובר בשטויות.
הדברים היחידים אליהם אני יכול להתחבר הם גודל השוק שגוזר תמחור הרבה פחות אטרקטיבי מהיצרן, ובנוסף עלות שירות ואחריות. לא ממש ניתן לשלוח ציוד לתיקון בקונטיינר כיוון שאז זמן השירות ארוך בצורה מוגזמת ביותר. אני מניח שליבואנים באירופה וארה"ב יש יתרון גדול בכך שבד"כ ליצרנים יש מרכזי שירות על היבשת, וניתן לשלוח משלוח יבשתי.
האם זה מצדיק את הפערים האדירים? לא יודע, אין לי מושג מה שיעור הרווח שלהם.
אבל, יש יבואנים שמצליחים למכור את הסחורה שלהם במחיר כזה כך שבד"כ לא משתלם לייבא עצמאית מחו"ל.
אז אם יבואנים מסויימים מצליחים בכך, מה זה אומר לגבי האחרים?
הוא מנפח את המספרים מעבר לכל פרופורציה, וכל הכתבה זרועה בדיסאינפורמציה.
דבר ראשון, אפשר לחשוב שיבואן בארץ אחרת אינו משלם עלות משלוח, ביטוח והיטלי דלק ובטחון. אגב, יבוא של קונטניינר מהמזרח אגב, אינו עסק עד כדי כך יקר, ותוספת המחיר פר יחידה, במקרה של רסיבר לצורך העניין מאוד לא משמעותית. אעיז אפילו ואומר שלהביא קונטיינר המכיל 500 רסיברים יעלה 10 דולר ליחידה, וגם הגזמתי.
מעבר לכך, בכל הקשור למיסים הדובר מעט מגזים. המיסוי על רסיברים עומד על כ-35% ולא 40% כנטען, ולא משנה כמה סימני קריאה יוסיף.
לגבי מכון תקנים, יש צדק מסויים בדבריו. עבודה מולם זה סיוט. צריך לקבל תקן, לשלם עלות תיק, עלות בדיקה ועוד כל מני עלויות הזויות שלהם לצורך בדיקת המוצר, כאשר בחלק מהמקרים בסופו של דבר הוא מושמד. חלק גדול מהעלויות צריך לשלם עבור כל משלוח, ולא מספיק לאשר פעם אחת. ניתן לאשר דגם באישור שנתי, אבל צריך פרטנית פר דגם. משרד התקשורת זה פחות בעיה. התקנות די ברורות מראש, וכל עוד המכשיר עובד בתדרים אירופאים, ואם יש לו BT אז יש לו גם אישור Wifi Alliance משרד תקשורת זה תהליך של שבוע-שבועיים ולא עולה כלום.
תהליך הגיור, סבבה. יש עלות מסויימת בהפקת חוברת הוראות ומדבקות בעברית. מקבל.
הקלות לא הוגנות בייבוא מחו"ל? כל הפסקה הזו היא קשקוש בלבוש אחד גדול. הוא טוען שאין מע"מ עד 300 דולר, מה שלא נכון. יש רק פטור ממכס עד 300 דולר, אבל במילא אין מכס על רסיברים וציוד קולנוע ביתי. יש רק מס קנייה שאינו פטור. יש פטור מוחלט עד 75 דולר בלבד. כיוון שהרוב הגדול של המוצרים עליהם אנו מדברים עולים הרבה יותר מ-75 דולר ואפילו מ-300 דולר, עדיף היה לו לא היה מעלה את הנושא בכלל, כיוון שמדובר בשטויות.
הדברים היחידים אליהם אני יכול להתחבר הם גודל השוק שגוזר תמחור הרבה פחות אטרקטיבי מהיצרן, ובנוסף עלות שירות ואחריות. לא ממש ניתן לשלוח ציוד לתיקון בקונטיינר כיוון שאז זמן השירות ארוך בצורה מוגזמת ביותר. אני מניח שליבואנים באירופה וארה"ב יש יתרון גדול בכך שבד"כ ליצרנים יש מרכזי שירות על היבשת, וניתן לשלוח משלוח יבשתי.
האם זה מצדיק את הפערים האדירים? לא יודע, אין לי מושג מה שיעור הרווח שלהם.
אבל, יש יבואנים שמצליחים למכור את הסחורה שלהם במחיר כזה כך שבד"כ לא משתלם לייבא עצמאית מחו"ל.
אז אם יבואנים מסויימים מצליחים בכך, מה זה אומר לגבי האחרים?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
הוא צודק לגמרי לגבי חלק מהדברים שהוא רושם ועם חלק אחר מדבריו אני פחות מסכים, או יותר נכון - אני חושב שהוא מפריז בערכם.
המערכת השקרית הזו שנקראת מכון התקנים זה דבר מיותר. כמו שהוא רשם, אין סיבה שישראל תהיי שונה מעשרות מדינות אחרות בעולם בתקינה שלה. עם מוצר מסויים עבר תקינה באירופה/ארה"ב (ויש עוד תקינות שונות בעוד מדינות ואזורים) אין שום סיבה להעביר אותו סדרת בדיקות מיוחדת עבור ישראל. כמו שהוא רשם - אין צורך להמציא את הגלגל. באירופה וארה"ב מבינים מספיק טוב ואף די מחמירים. (אגב, אני מכיר עשרות סיפורים הזויים על מכון התקינה הישראלי מחבר קרוב מאד שלי שהוא יבואן בעצמו..) לגבי כך שהמדינה שלנו קטנה ומבודדת וזה מייקר - גם צודק, אבל לא יודע עד כמה זה תורם לצמיחת העלות.
תלונה כמו עלויות גיור הכוללות גם הוספת חוברת בעברית למוצר או מדבקות על המוצר בעברית.. נו באמת, זו כבר טענה מגוחכת. לתרגם תפריטים של מוצר (כמו טלויזיה למשל) לעברית יכול להיות קצת יותר מסובך, אבל גם לא ביג דיל. (אגב, זה נעשה בשיתוף עם היצרן בדרך כלל ולא עצמאית).
את מה שהוא רשם לגבי האחריות בכלל לא הבנתי. "האחריות הבינלאומית לרוב אינה תקפה בישראל, ולכן על היבואן גם לבטא את עלות האחריות על המוצר." רוצה לומר? שהיבואן הוא זה שאחראי על המוצרים שהוא מייבא ארצה ולא היצרן? הוא נושא בעלות של מוצר פגום שהגיע והוא זה שצריך לשלם עבור רכיבים לתיקוני מעבדה? אני באמת לא מבין מה הוא מנסה לומר פה..
שורה תחתונה, אני מבין את רוח הדברים שלו ועם רוב הטענות שלו אני מסכים באופן כללי, אבל הוא מפריז לדעתי. עובדה היא שיש יבואנים שמתמחרים את המוצרים שלהם במחירים הוגנים יחסית וקרובים יותר לתמחור בחו"ל ויש יבואנים שמתמחרים את המוצרים שלהם גבוה בהגזמה. שני היבואנים נתונים בדיוק לאותם תנאי שוק בארץ. איך ייתכן שיבואנים מקבילים, שלא עובדים בכלל ישירות מול היצרן אלא עובדים בכלל מול ספק משנה כלשהו בחו"ל, מצליחים להביא ארצה אותם מוצרים לפעמים במחירים הרבה יותר נמוכים? אם מצב היבוא היה כל כך קשה, לא הוגן ולא רווחי, לא היו לנו בארץ עשרות יבואנים מקבילים בשוק האלקטרוניקה. עובדה שיש מספיק שומן במוצרים האלה.
המערכת השקרית הזו שנקראת מכון התקנים זה דבר מיותר. כמו שהוא רשם, אין סיבה שישראל תהיי שונה מעשרות מדינות אחרות בעולם בתקינה שלה. עם מוצר מסויים עבר תקינה באירופה/ארה"ב (ויש עוד תקינות שונות בעוד מדינות ואזורים) אין שום סיבה להעביר אותו סדרת בדיקות מיוחדת עבור ישראל. כמו שהוא רשם - אין צורך להמציא את הגלגל. באירופה וארה"ב מבינים מספיק טוב ואף די מחמירים. (אגב, אני מכיר עשרות סיפורים הזויים על מכון התקינה הישראלי מחבר קרוב מאד שלי שהוא יבואן בעצמו..) לגבי כך שהמדינה שלנו קטנה ומבודדת וזה מייקר - גם צודק, אבל לא יודע עד כמה זה תורם לצמיחת העלות.
תלונה כמו עלויות גיור הכוללות גם הוספת חוברת בעברית למוצר או מדבקות על המוצר בעברית.. נו באמת, זו כבר טענה מגוחכת. לתרגם תפריטים של מוצר (כמו טלויזיה למשל) לעברית יכול להיות קצת יותר מסובך, אבל גם לא ביג דיל. (אגב, זה נעשה בשיתוף עם היצרן בדרך כלל ולא עצמאית).
את מה שהוא רשם לגבי האחריות בכלל לא הבנתי. "האחריות הבינלאומית לרוב אינה תקפה בישראל, ולכן על היבואן גם לבטא את עלות האחריות על המוצר." רוצה לומר? שהיבואן הוא זה שאחראי על המוצרים שהוא מייבא ארצה ולא היצרן? הוא נושא בעלות של מוצר פגום שהגיע והוא זה שצריך לשלם עבור רכיבים לתיקוני מעבדה? אני באמת לא מבין מה הוא מנסה לומר פה..
שורה תחתונה, אני מבין את רוח הדברים שלו ועם רוב הטענות שלו אני מסכים באופן כללי, אבל הוא מפריז לדעתי. עובדה היא שיש יבואנים שמתמחרים את המוצרים שלהם במחירים הוגנים יחסית וקרובים יותר לתמחור בחו"ל ויש יבואנים שמתמחרים את המוצרים שלהם גבוה בהגזמה. שני היבואנים נתונים בדיוק לאותם תנאי שוק בארץ. איך ייתכן שיבואנים מקבילים, שלא עובדים בכלל ישירות מול היצרן אלא עובדים בכלל מול ספק משנה כלשהו בחו"ל, מצליחים להביא ארצה אותם מוצרים לפעמים במחירים הרבה יותר נמוכים? אם מצב היבוא היה כל כך קשה, לא הוגן ולא רווחי, לא היו לנו בארץ עשרות יבואנים מקבילים בשוק האלקטרוניקה. עובדה שיש מספיק שומן במוצרים האלה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
רוב הדברים שהוא אומר זו סתם בכיינות.
1. גם אם הוא משלם ליצרן יותר מהיבואן האמריקאי, כי השוק הרבה יותר קטן, מדובר בסכומים קטנים, כי מחיר המוצר בשערי המפעל נמוך.
עדיין לא הועמסו עליו כל העלויות הנלוות. אז הוא משלם עוד כמה דולרים, אולי.
2. הוצאות היבוא עד הנמל של יבואן נמוכות בהרבה מהעלות של הובלת פריט יחיד ללקוח שמזמין לבד.
בנוסף, באותן עלויות נושאים היבואנים בכל העולם. זה לא שהעלויות האלו ייחודיות לישראל.
לעומת זאת, מהנמל עד למחסני החברה יש ליבואנים בארץ יתרון גדול.
שיסתכלו על העלויות של הובלה פנים ארצית בארה"ב או אירופה, מהנמל למחסני היבואן.
כאן הוא נמצא כמה קילומטר מהנמל?
3. בנושא מכון התקנים אני די מסכים איתו.
4. הפטורים ממע"מ וממס קנייה הפוכים מהכתוב במאמר. אולי סתם טעות סופר.
בכל מקרה, הם נולדו כאמצעי לחץ על כוחות השוק בארץ להוריד מעט מהמחירים השערוריתיים שגובים מהצרכנים כאן.
5. גיור המוצר.
לפחות ברסיברים של פיוניר, חוברות ההפעלה בעברית הן שערוריה, שאני לא יודע איך עדיין לא תבעו אותם.
לא מספקים חוברת עם המוצר.
כשאתה מבקש חוברת אתה מקבל במייל, אבל אוי ואבוי למי שצריך לסמוך רק על התרגום העברי.
הנחיות ותיאורים המועתקים מחוברות של מוצרים ישנים, שכבר לא רלוונטיים.
תיאור סתמי של תכונה, וכיתוב "למידע נוסף על... פנה לחוברות הנוספות..."
לדוגמה ברסיבר שלי.
בחוברת בעברית - 69 עמודים
בחוברת באנגלית - 136 עמודים.
לאן נעלמה חצי חוברת?
ומתוך זה, חצי עמוד מדבר על שינוי התנגדות הרמקולים בין האפשרויות 6, 8 אוהם.
יש תיאור מדוייק איך לשנות...
הבעיה, זו סדרת ה- LX עם הגברה דיגיטאלית CLASS D, וכל נושא העכבה לא בשליטת המשתמש. הכל אוטומאטי.
המסכים המתוארים לא קיימים ברסיבר.
אותה בעיה היתה ברסיבר הקודם שלי, דיווחתי לפיוניר על השגיאות שמצאתי בחוברת העברית.
אפילו תודה לא אמרו, וניסו להסביר לי שהחוברת כן נכונה.
מיותר לציין שהרסיבר החדש - אותן טעוית בדיוק.
אם הוא מתלונן על עלויות גיור, לפחות שיעשו את הגיור כמו שצריך.
5. מתן אחריות.
לפי המידע שאנחנו מקבלים מחברים באתר, וגם מאחרים, אחריות מחו"ל הרבה פעמים יותר שווה ומועילה מאשר אחריות היבואן.
הרסיבר הקודם שלי עשה בעיות כמעט מייד לאחר הקנייה, השירות של ט.ר. בסדר גמור.
באו, ראו את הבעיה אצלי בבית.
פעמיים לקחו אותו למעבדה מהבית, סה"כ 3 פעמים היה במעבדה. והבעיות המשיכו.
טענו שהבעיה אצלי במחשב, בטלויזיה, ברשת הביתית... רק לא ברסיבר.
אחרי הפעם השלישית אמרו שלא יתקנו יותר במסגרת האחריות.
הסכימו להחליף אותו לדגם מתקדם יותר (בתוספת תשלום כמובן).
והחדש כבר שלושה וחצי חודשים עובד ללא אף אחת מהבעיות שהיו.
פתאום כל המכשירים שלי בבית, שקילקלו את הרסיבר הקודם, החליטו לחזור למוטב, ולא לשגע את הרסיבר.
עוד דוגמה:
אני קניתי מוצר של כמה עשרות דולרים באיביי, אחרי חצי שנה נהרס לי איזה חלק שם, פניתי ליצרן בבקשה אם אפשר לרכוש רק את החלק שנגרם לו נזק.
והנזק לא באשמת המוצר. היצרן (קוראני) הפנה את הפנייה שלי לחנות אחרת באיביי, שפנתה אלי בשאלה האם אפשר לשלוח לי מוצר שלם חדש, ושהם נורא מתנצלים אבל יש להם אותו במלאי רק בצבע לבן, ואם אני מוכן להמתין עד שיגיע שחור אז גם אפשרי.
אין דברים כאלו בארץ.
1. גם אם הוא משלם ליצרן יותר מהיבואן האמריקאי, כי השוק הרבה יותר קטן, מדובר בסכומים קטנים, כי מחיר המוצר בשערי המפעל נמוך.
עדיין לא הועמסו עליו כל העלויות הנלוות. אז הוא משלם עוד כמה דולרים, אולי.
2. הוצאות היבוא עד הנמל של יבואן נמוכות בהרבה מהעלות של הובלת פריט יחיד ללקוח שמזמין לבד.
בנוסף, באותן עלויות נושאים היבואנים בכל העולם. זה לא שהעלויות האלו ייחודיות לישראל.
לעומת זאת, מהנמל עד למחסני החברה יש ליבואנים בארץ יתרון גדול.
שיסתכלו על העלויות של הובלה פנים ארצית בארה"ב או אירופה, מהנמל למחסני היבואן.
כאן הוא נמצא כמה קילומטר מהנמל?
3. בנושא מכון התקנים אני די מסכים איתו.
4. הפטורים ממע"מ וממס קנייה הפוכים מהכתוב במאמר. אולי סתם טעות סופר.
בכל מקרה, הם נולדו כאמצעי לחץ על כוחות השוק בארץ להוריד מעט מהמחירים השערוריתיים שגובים מהצרכנים כאן.
5. גיור המוצר.
לפחות ברסיברים של פיוניר, חוברות ההפעלה בעברית הן שערוריה, שאני לא יודע איך עדיין לא תבעו אותם.
לא מספקים חוברת עם המוצר.
כשאתה מבקש חוברת אתה מקבל במייל, אבל אוי ואבוי למי שצריך לסמוך רק על התרגום העברי.
הנחיות ותיאורים המועתקים מחוברות של מוצרים ישנים, שכבר לא רלוונטיים.
תיאור סתמי של תכונה, וכיתוב "למידע נוסף על... פנה לחוברות הנוספות..."
לדוגמה ברסיבר שלי.
בחוברת בעברית - 69 עמודים
בחוברת באנגלית - 136 עמודים.
לאן נעלמה חצי חוברת?
ומתוך זה, חצי עמוד מדבר על שינוי התנגדות הרמקולים בין האפשרויות 6, 8 אוהם.
יש תיאור מדוייק איך לשנות...
הבעיה, זו סדרת ה- LX עם הגברה דיגיטאלית CLASS D, וכל נושא העכבה לא בשליטת המשתמש. הכל אוטומאטי.
המסכים המתוארים לא קיימים ברסיבר.
אותה בעיה היתה ברסיבר הקודם שלי, דיווחתי לפיוניר על השגיאות שמצאתי בחוברת העברית.
אפילו תודה לא אמרו, וניסו להסביר לי שהחוברת כן נכונה.
מיותר לציין שהרסיבר החדש - אותן טעוית בדיוק.
אם הוא מתלונן על עלויות גיור, לפחות שיעשו את הגיור כמו שצריך.
5. מתן אחריות.
לפי המידע שאנחנו מקבלים מחברים באתר, וגם מאחרים, אחריות מחו"ל הרבה פעמים יותר שווה ומועילה מאשר אחריות היבואן.
הרסיבר הקודם שלי עשה בעיות כמעט מייד לאחר הקנייה, השירות של ט.ר. בסדר גמור.
באו, ראו את הבעיה אצלי בבית.
פעמיים לקחו אותו למעבדה מהבית, סה"כ 3 פעמים היה במעבדה. והבעיות המשיכו.
טענו שהבעיה אצלי במחשב, בטלויזיה, ברשת הביתית... רק לא ברסיבר.
אחרי הפעם השלישית אמרו שלא יתקנו יותר במסגרת האחריות.
הסכימו להחליף אותו לדגם מתקדם יותר (בתוספת תשלום כמובן).
והחדש כבר שלושה וחצי חודשים עובד ללא אף אחת מהבעיות שהיו.
פתאום כל המכשירים שלי בבית, שקילקלו את הרסיבר הקודם, החליטו לחזור למוטב, ולא לשגע את הרסיבר.
עוד דוגמה:
אני קניתי מוצר של כמה עשרות דולרים באיביי, אחרי חצי שנה נהרס לי איזה חלק שם, פניתי ליצרן בבקשה אם אפשר לרכוש רק את החלק שנגרם לו נזק.
והנזק לא באשמת המוצר. היצרן (קוראני) הפנה את הפנייה שלי לחנות אחרת באיביי, שפנתה אלי בשאלה האם אפשר לשלוח לי מוצר שלם חדש, ושהם נורא מתנצלים אבל יש להם אותו במלאי רק בצבע לבן, ואם אני מוכן להמתין עד שיגיע שחור אז גם אפשרי.
אין דברים כאלו בארץ.
- Amir64
-
- גורו

מה ההסבר להפרש המחירים הבא?
רסיבר LX78: מחיר בארץ: 15,990 ש"ח
קישור לפרסום כאן באתר
אותו רסיבר באנגליה: £1,699, שהם 10,247 ש"ח
http://www.audioaffair.co.uk/pioneer-sc-lx78-9-2-dolby-atmos-av-receiver
באנגליה יש 20% מע"מ.
ולמרות זאת בארץ המחיר גבוה ב- 56%.
אז ניתן לפיוניר ישראל הנחה של עוד 10% לרסיבר על עלויות מכון התקנים, וזו הגזמה פראית
ועוד 1% על תרגום החוברת.
אז הרסיבר יקר ב- 45% לעומת אנגליה.
רסיבר LX78: מחיר בארץ: 15,990 ש"ח
קישור לפרסום כאן באתר
אותו רסיבר באנגליה: £1,699, שהם 10,247 ש"ח
http://www.audioaffair.co.uk/pioneer-sc-lx78-9-2-dolby-atmos-av-receiver
באנגליה יש 20% מע"מ.
ולמרות זאת בארץ המחיר גבוה ב- 56%.
אז ניתן לפיוניר ישראל הנחה של עוד 10% לרסיבר על עלויות מכון התקנים, וזו הגזמה פראית
ועוד 1% על תרגום החוברת.
אז הרסיבר יקר ב- 45% לעומת אנגליה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4217
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
איך הרמן קרדון נותנים מחירים זהים לחול?
איך יתכן שרסיבר סידרה 9 של פיונייר עולה בארץ 4500 שקל ובאמזון פחות מ-2000 כולל משלוח?
יכול להיות שהמנכ"ל קצת מחרטט?
איך יתכן שרסיבר סידרה 9 של פיונייר עולה בארץ 4500 שקל ובאמזון פחות מ-2000 כולל משלוח?
יכול להיות שהמנכ"ל קצת מחרטט?
- elrom
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
אם הוא כל כך צודק, שיפרסם תיעוד מדוייק של כל העלויות, כולל הכל, של כל המוצרים שהוא מייבא ומוכר. עד אז זה בגדר בכיינות.
מעניין שהוא לא מזכיר את נושא השירות, אולי כי אין ממש כזה...
בחו"ל, חנויות ענק, במקומות הכי מרכזיים, שמן הסתם משלמות הרבה יותר שכירות, מוכרות את אותם מוצרים בחצי מחיר. מה, להם אין הוצאות?
איך באג מוכרים טלפון MX4 סה"כ ב 200 ש"ח יותר ממחירו בסין, כאשר טלפונים אחרים נמכרים בכפול? כשרוצים, אפשר.
גם יבואני המכוניות, פתאום מצליחים למכור מכונית ב 50,000 ש"ח (ופעם אותו דבר עלה 80,000 ומעלה) והמיסוי והתקינה יקרים שם הרבה יותר. כשרוצים אפשר.
וד"א, השוק הישראלי הוא לא כזה קטן, כמעט כמו ניו יורק העיר.
מעניין שהוא לא מזכיר את נושא השירות, אולי כי אין ממש כזה...
בחו"ל, חנויות ענק, במקומות הכי מרכזיים, שמן הסתם משלמות הרבה יותר שכירות, מוכרות את אותם מוצרים בחצי מחיר. מה, להם אין הוצאות?
איך באג מוכרים טלפון MX4 סה"כ ב 200 ש"ח יותר ממחירו בסין, כאשר טלפונים אחרים נמכרים בכפול? כשרוצים, אפשר.
גם יבואני המכוניות, פתאום מצליחים למכור מכונית ב 50,000 ש"ח (ופעם אותו דבר עלה 80,000 ומעלה) והמיסוי והתקינה יקרים שם הרבה יותר. כשרוצים אפשר.
וד"א, השוק הישראלי הוא לא כזה קטן, כמעט כמו ניו יורק העיר.
- Amir64
-
- גורו

אם השוק קטן, חלק מזה זה באשמת היבואנים.
אם הם היו מוכרים באותם מחירים כמו באירופה, השוק היה מכפיל את עצמו.
כל מי שהולך לקנות בחול היה קונה כאן, כי לא היה יתרון בקנייה מחו"ל.
בנוסף חלק מאילו שלא קונים כלל, היו קונים, כי המחיר היה נסבל, ולא מעבר ליכולתם.
כמו כן שוק השדרוגים היה גדול יותר, כי היום הרוב חושבים כמה פעמים אם לשדרג כל שנתיים, או למשוך כמה שאפשר עד שבאמת חייבים.
אם הם היו מוכרים באותם מחירים כמו באירופה, השוק היה מכפיל את עצמו.
כל מי שהולך לקנות בחול היה קונה כאן, כי לא היה יתרון בקנייה מחו"ל.
בנוסף חלק מאילו שלא קונים כלל, היו קונים, כי המחיר היה נסבל, ולא מעבר ליכולתם.
כמו כן שוק השדרוגים היה גדול יותר, כי היום הרוב חושבים כמה פעמים אם לשדרג כל שנתיים, או למשוך כמה שאפשר עד שבאמת חייבים.
עד שלא יבוא מישהו ויוריד את המחיר בצורה דרסטית זה לא ישתנה... ראה ערך גולן טלקום.
המנטרה במדינה בכל מה שקשור לצרכנות היא - אם אפשר למכור במחיר מופרז והלקוח משלם, למה לא לעשות את זה בעצם?
מוצרי חלב
ביגוד
הנעלה
סלולרי
אלקטרוניקה
ירקות
בשר
מה לא בעצם
המנטרה במדינה בכל מה שקשור לצרכנות היא - אם אפשר למכור במחיר מופרז והלקוח משלם, למה לא לעשות את זה בעצם?
מוצרי חלב
ביגוד
הנעלה
סלולרי
אלקטרוניקה
ירקות
בשר
מה לא בעצם
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.
Buy first, Ask questions later.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46402
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
נראה שמשרד האוצר חושב שהמחירים בארץ גבוהים מידי, לכן הוא מעודד דווקא רכישה מעבר לים על מנת לעודד הורדת מחירים בארץ: האוצר מגבש צעדים לעידוד רכישות מחו"ל באינטרנט. הכתבה מתפרסמת באותו יום כמו הכתבה של לייזר על יוקר המוצרים בארץ.
- Amir64
-
- גורו

·ziv_r כתב:נראה שמשרד האוצר חושב שהמחירים בארץ גבוהים מידי, לכן הוא מעודד דווקא רכישה מעבר לים על מנת לעודד הורדת מחירים בארץ: האוצר מגבש צעדים לעידוד רכישות מחו"ל באינטרנט . הכתבה מתפרסמת באותו יום כמו הכתבה של לייזר על יוקר המוצרים בארץ....
זה לא נראה, זה ודאי.
כתבתי את זה בסעיף מס 4 בהודעה הארוכה לפני כמה פוסטים.
זה היה בסיכומי הדיונים בועדת הכלכלה בכנסת, שהביאו להחלטה על הפטורים עד 75$ ועד 300$ בקנייה מחו"ל
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני אישית חושב שיד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה.
הרי יבוא אישי זה ללא אחריות, ללא ספר מוצר, ללא יכולת להחזיר, ללא מכון תקנים, ללא בדיקות אמינות... ללא יבואן מקומי גם לא תהיה מעבדה ולא ניתן יהיה לתקן את זה אם זה יתקלקל.
ממש לא ברור לי האסטרטגיה הזו, למעט שזה עושה רעש וגורם להם להיראות כאילו הם פועלים להוזלת המחירים.
העמסת כל הדברים האלה על היבואן רק גורמים לצמצום מספר היבואנים שיכולים לעמוד בזה, וכמובן שמצטיירים מול הציבור כאילו שהנבחרים שדחפו לזה הם לטובת הצרכן הסופי. אין כאן שום ראיית מאקרו.
הרי יבוא אישי זה ללא אחריות, ללא ספר מוצר, ללא יכולת להחזיר, ללא מכון תקנים, ללא בדיקות אמינות... ללא יבואן מקומי גם לא תהיה מעבדה ולא ניתן יהיה לתקן את זה אם זה יתקלקל.
ממש לא ברור לי האסטרטגיה הזו, למעט שזה עושה רעש וגורם להם להיראות כאילו הם פועלים להוזלת המחירים.
העמסת כל הדברים האלה על היבואן רק גורמים לצמצום מספר היבואנים שיכולים לעמוד בזה, וכמובן שמצטיירים מול הציבור כאילו שהנבחרים שדחפו לזה הם לטובת הצרכן הסופי. אין כאן שום ראיית מאקרו.
- kuku1000
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
jacko-il כתב:הוא צודק לגמרי לגבי חלק מהדברים שהוא רושם ועם חלק אחר מדבריו אני פחות מסכים, או יותר נכון - אני חושב שהוא מפריז בערכם.
מכון התקנים מיותר????
אתה פעם הבאת מוצר דרך מכון התקנים שאתה ככה קוטל את הצורך בו? או כפי שאתה כותב אני ניזון מסיפורים של אחרים.
פעם ביקרת במכון וראית כמה מוצרים עם תקן הם פוסלים מאחר וחלק מהיבואנים " מחפפים"
מקרה אחד לפחות אתה זוכר וזה עם מזון התינוקות רמדיה שמשרד הבריאות הסתמך על תקן מאושר ולא בדק תראו מה קרה..
האם ידעת שמכון התקנים לא מקבל כל הקצבה מהמדינה אבל המדינה מחייבת אותו לקיים ועדות התקינה על חשבונו?
אז מה הפלא שאת חלק מההוצאות שמועמסות עליו אנחנו משלמים?
אני מוכן לתאם לך ( או לכל אחד ) ביקור במכון כדי שתראו כמה הוא לא נחוץ.......
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
תודה על התגובה, מעריך את דעתך.
לדעתי אין צורך בתקינה מיוחדת לארץ. מה שעובד במדינות אחרות צריך להיות מספק לדעתי גם בארץ.
כמובן שאם תייבא ארצה מוצר שאין לו תקינה אירופית או אמריקאית, אז כן יש צורך בתקינה במיוחד לארץ. ואז כן יש צורך להעביר אותו את כל שרשרת האישורים. לא מסכים איתי? זכותך. כמו לכל דבר יש גם על זה דעות לכאן ולכאן.
לדעתי אין צורך בתקינה מיוחדת לארץ. מה שעובד במדינות אחרות צריך להיות מספק לדעתי גם בארץ.
כמובן שאם תייבא ארצה מוצר שאין לו תקינה אירופית או אמריקאית, אז כן יש צורך בתקינה במיוחד לארץ. ואז כן יש צורך להעביר אותו את כל שרשרת האישורים. לא מסכים איתי? זכותך. כמו לכל דבר יש גם על זה דעות לכאן ולכאן.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני מסכים עם רוב מה שאמרו חבריי, כשאני אוסיף כשלדעתי צריך להוסיף משהו אחד חשוב, בגלל שהשוק קטן - אז הרווח שהיבואן+החנות מבקשים לגזור פר לקוח הוא גדול יותר מחו"ל - וזו חלק מהבעייה.
עפר - להגיד שביבוא אישי אין אחריות זה לא מדויק. החל מציוד שיש לו ממש אחריות בין לאומית (למשל לפטופים בחלק מהמקרים) וכלה בחברות דוגמת אמזון - שנותנות לך שירות כמו שצריך, כולל חברות יצרנים שמתייחסות ללקוחות שלהם כמו שצריך (שליחת לוח הגברה לסאב ע"ע avihuli).
יכול להיות שעל היבואנים להיות קצת יותר מחושבים ולשנות את עצמם בהתאם לזמן. סתם למשל אולי לעבור ממרכז ת"א ולשכור מחסן/משרדים יותר זולים.
עפר - להגיד שביבוא אישי אין אחריות זה לא מדויק. החל מציוד שיש לו ממש אחריות בין לאומית (למשל לפטופים בחלק מהמקרים) וכלה בחברות דוגמת אמזון - שנותנות לך שירות כמו שצריך, כולל חברות יצרנים שמתייחסות ללקוחות שלהם כמו שצריך (שליחת לוח הגברה לסאב ע"ע avihuli).
יכול להיות שעל היבואנים להיות קצת יותר מחושבים ולשנות את עצמם בהתאם לזמן. סתם למשל אולי לעבור ממרכז ת"א ולשכור מחסן/משרדים יותר זולים.