בעיית חשמל במקרן?
שלום לכולם,
קיימת אצלי בבית תופעה מאוד מעניינת ואני מקווה שזה הפורום הנכון להציף אותה.
רקע:
אני גר בבית פרטי 2 קומות 3 פאזות.
בקומה למעלה (ארבעה חדרים: חדר שינה 1, חדר שינה 2, חדר קולנוע, שירותים) יש לי מקרן BenQ W1070 שמחובר ישירות לחשמל (שקע בודד בלי מפצל).
הבעיה:
כל פעם שמישהו מדליק את האור/המדחס של המזגן/המסך החשמלי של המקרן (רק כשהוא מסיים להפתח במלואו) בחדרים "חדר קולנוע" ו"חדר שינה 1" בלבד, התמונה של המקרן בלבד קופצת ומציגה מסך "שלג" למשך 2-3 שניות, לאחר מכן מסך שחור שלמטה כתוב "Searching Source" (כמו בהפעלה ראשונית של המקרן) ואז התמונה חוזרת.
ניסיתי לחזק את הפאזות ואת כל הברגים בארון חשמל, ניסיתי לחבר את המקרן לקומה למטה עם כבל מאריך, הבאתי חשמלאי שיבדוק את המתח עם הציוד שלו (המתח יציב ותקין) - כלום לא הראה על פתרון הבעיה.
חשוב לציין:
- הבעיה מופיעה כאשר הSource מחובר לSonyPlaystation 4, אך גם קרה כשהיה מחובר ל Xbox
-כאשר הSource הוא על מצב PC (כלומר חיבור למחשב), הבעיה מופיעה עדיין אך קיימת קפיצה קלה במסך בלבד, ולא מצב של "שלג" וחיפוש מקור מחדש.
- בעבר הקונסולה הייתה מחוברת ב"חדר שינה 2" לפלאזמה, (שכיום לא קורה כלום כאשר האור/המדחס נכנס לפעולה), וכאשר המדחס או האור היה נכנס לפעולה הבעיה הייתה מופיעה גם שם.
- הכבלים (קומקום) של המקרן ושל הפלאזמה עבר "שיפוץ" של הארכה בצורה מבוקרת ע"י חשמלאי, מכוון שלא הגיעו עד נקודת החשמל המבוקשת.
לעזרתכם אודה מראש, תום.
קיימת אצלי בבית תופעה מאוד מעניינת ואני מקווה שזה הפורום הנכון להציף אותה.
רקע:
אני גר בבית פרטי 2 קומות 3 פאזות.
בקומה למעלה (ארבעה חדרים: חדר שינה 1, חדר שינה 2, חדר קולנוע, שירותים) יש לי מקרן BenQ W1070 שמחובר ישירות לחשמל (שקע בודד בלי מפצל).
הבעיה:
כל פעם שמישהו מדליק את האור/המדחס של המזגן/המסך החשמלי של המקרן (רק כשהוא מסיים להפתח במלואו) בחדרים "חדר קולנוע" ו"חדר שינה 1" בלבד, התמונה של המקרן בלבד קופצת ומציגה מסך "שלג" למשך 2-3 שניות, לאחר מכן מסך שחור שלמטה כתוב "Searching Source" (כמו בהפעלה ראשונית של המקרן) ואז התמונה חוזרת.
ניסיתי לחזק את הפאזות ואת כל הברגים בארון חשמל, ניסיתי לחבר את המקרן לקומה למטה עם כבל מאריך, הבאתי חשמלאי שיבדוק את המתח עם הציוד שלו (המתח יציב ותקין) - כלום לא הראה על פתרון הבעיה.
חשוב לציין:
- הבעיה מופיעה כאשר הSource מחובר לSonyPlaystation 4, אך גם קרה כשהיה מחובר ל Xbox
-כאשר הSource הוא על מצב PC (כלומר חיבור למחשב), הבעיה מופיעה עדיין אך קיימת קפיצה קלה במסך בלבד, ולא מצב של "שלג" וחיפוש מקור מחדש.
- בעבר הקונסולה הייתה מחוברת ב"חדר שינה 2" לפלאזמה, (שכיום לא קורה כלום כאשר האור/המדחס נכנס לפעולה), וכאשר המדחס או האור היה נכנס לפעולה הבעיה הייתה מופיעה גם שם.
- הכבלים (קומקום) של המקרן ושל הפלאזמה עבר "שיפוץ" של הארכה בצורה מבוקרת ע"י חשמלאי, מכוון שלא הגיעו עד נקודת החשמל המבוקשת.
לעזרתכם אודה מראש, תום.
גם אני חווה בעיות דומות אצלי שדיווחתי עליהם בשרשור המצורף ורק למקרן.
http://www.hometheater.co.il/vp2144164#2144164
לי יש רק שלג לפעמים התמונה חוזרת ולפעמים לא. לדעתי יש בעיה השראה על כבל HDMI או רגישות להפרעות חשמל
http://www.hometheater.co.il/vp2144164#2144164
לי יש רק שלג לפעמים התמונה חוזרת ולפעמים לא. לדעתי יש בעיה השראה על כבל HDMI או רגישות להפרעות חשמל
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
קח חוט מאריך ותחבר את המקרן לשקע אחר בקומה התחתונה.... נסה לשקע של המיקרו או של התנור או של הפריג'ידר ותראה אם הבעיה נותרה בעינה.
אם לא אז ברור שיש לך בעיה באספקת החשמל.
אם הבעיה נותרה אז נסה לחבר התקן שעובד על סוללות למקרן ותראה אם הבעיה נשארת.
אם הבעיה נותרה גם עם ההתקן הסוללתי וגם כאשר המקרן מחובר לשקע תנור האפייה אז ככול הנראה הבעיה במקרן או בכבל החשמל שלו.
בהצלחה
אם הבעיה נותרה גם עם ההתקן הסוללתי וגם כאשר המקרן מחובר לשקע תנור האפייה אז ככול הנראה הבעיה במקרן או בכבל החשמל שלו.
בהצלחה
- Yuval11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 365
- שם מלא: Yuval11
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
תנסה לחבר את הפלייסטיישן למאריך מהקומה התחתונה.
יש לך כבל hdmi באורך 15 מטר או קרוב לכך?
אולי הקפיצה הזאת מפריעה לסוני לשדר + כבל ארוך וזה נותן שלג בעוד שהמחשב מצוייד בספק(או משהו אחר) שהוא חזק יותר והקפיצה פחות מפריעה לו.
אולי הקפיצה הזאת מפריעה לסוני לשדר + כבל ארוך וזה נותן שלג בעוד שהמחשב מצוייד בספק(או משהו אחר) שהוא חזק יותר והקפיצה פחות מפריעה לו.
תודה על התגובה. ניסיתי כבר לחבר עם כבל מאריך לקומה למטה - לא צלח.molvy כתב:קח חוט מאריך ותחבר את המקרן לשקע אחר בקומה התחתונה.... נסה לשקע של המיקרו או של התנור או של הפריג'ידר ותראה אם הבעיה נותרה בעינה.
בהצלחה...
תוכל לפרט קצת יותר על ההתקן שעובד על סוללות? קישור לדגם מוצלח ומה עושה?
·
- molvy
- חבר מכור קשה

הכול רומז לכוון בעיה בחשמל אם המקרן עדיין עושה בעיות עם הכבל המאריך יש סיכוי שזה אחד מההתקנים האחרים לכן. אם תחבר לאפטופ או טאבלט או טלפון למקרן ועדיין התופעה תישאר יש סיכוי שהבעיה במקרן.
דיברו פה על אורך של כבל ה HDMI שזו גם אפשרות אם הוא ארוך מידי יש סיכוי שזה גם אחד גורמים לבעיה. שווה לחבר את המקור לכבל אחר.
בהצלחה
דיברו פה על אורך של כבל ה HDMI שזו גם אפשרות אם הוא ארוך מידי יש סיכוי שזה גם אחד גורמים לבעיה. שווה לחבר את המקור לכבל אחר.
בהצלחה
ניסיתי הרגע לחבר את הסוני עם מאריך לקומה למטה - אותה תקלה.Yuval11 כתב:תנסה לחבר את הפלייסטיישן למאריך מהקומה התחתונה.
אולי הקפיצה הזאת מפריעה לסוני לשדר + כבל ארוך וזה נותן שלג בעוד שהמחשב מצוייד בספק(או משהו אחר) שהוא חזק יותר והקפיצה פחות מפריעה לו....
בנוגע לכבל, מחוברים 2 כבלים באורך של 10 מטר כל אחד - אחד לסוני ואחד לPC.
חשוב לציין שכשהמקרן על מצב PC כלומר שהסורס של המחשב משדר קיימת קפיצה ממש מזערית של התמונה והסורס לא "נאבד" כמו בחיבור של הסוני.
בנוסף, כשהמקרן לא מציג שום תמונה (לדוגמא, על מצב טסט של כיוון התמונה) הבעיה לא מתקיימת!
לקחתי את הסוני באותה הקומה וחיברתי אותו לחדר אחר עם כבל hd קצר יותר. לא הייתה בעיה.molvy כתב:הכול רומז לכוון בעיה בחשמל אם המקרן עדיין עושה בעיות עם הכבל המאריך יש סיכוי שזה אחד מההתקנים האחרים לכן. אם תחבר לאפטופ או טאבלט או טלפון למקרן ועדיין התופעה תישאר יש סיכוי שהבעיה במקרן.
בהצלחה...
·
- Yuval11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 365
- שם מלא: Yuval11
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
בקיצור אתה אומר שיש לך כבר תשובה , או שאני לא מבין.
אין בעיה במקרן עצמו. יש בעיה או בכבל הארוך שתכלס הוא לא ארוך מידי או בשקעים.
פשוט צריך להשקיע עוד קצת עבודה . תכלס כבר עשית איזה 90 אחוז מהעבודה.
אין בעיה במקרן עצמו. יש בעיה או בכבל הארוך שתכלס הוא לא ארוך מידי או בשקעים.
פשוט צריך להשקיע עוד קצת עבודה . תכלס כבר עשית איזה 90 אחוז מהעבודה.
באותו חדר קולנוע לקחתי את הסוני חיברתי אותו למקרן עם כבל hd קצר (מטר וחצי) - הבעיה נפתרה!
כנראה שהכבל hd הנוכחי (עשר מטר) לא מספיק איכותי.
האם לדעתכם ניתן להשיג פתרון לבעיה עם כבל hd באורך 10 מטר גם כן? מוכן לשלם כמה שידרש. המלצות יתקבלו בברכה ותודה לכל מי שהשתתף במתן פתרונות.
כנראה שהכבל hd הנוכחי (עשר מטר) לא מספיק איכותי.
האם לדעתכם ניתן להשיג פתרון לבעיה עם כבל hd באורך 10 מטר גם כן? מוכן לשלם כמה שידרש. המלצות יתקבלו בברכה ותודה לכל מי שהשתתף במתן פתרונות.
- molvy
- חבר מכור קשה

מה שהבנתי ממך שלקחת את הסוני וחיברת אותו לחשמל בחדר אחר והשתמשת בכבל HDMI יותר קצר?
אם בסטאפ הזה הבעיה נעלמה ככול הנראה הבעיה בכבל ה HDMI
נסה להשאיר את כל השקעים כמו שאתה עובד רגיל אבל חבר את הסוני בכבל קצר ותראה אם הבעיה נעלמת
אם בסטאפ הזה הבעיה נעלמה ככול הנראה הבעיה בכבל ה HDMI
נסה להשאיר את כל השקעים כמו שאתה עובד רגיל אבל חבר את הסוני בכבל קצר ותראה אם הבעיה נעלמת
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
יש כבלים HDMI עם מוגברים.
נדמה לי שזה משהו כזה:
http://www.cablesforless.com/CLOSEOUT-N ... P6299.aspx
נדמה לי שזה משהו כזה:
http://www.cablesforless.com/CLOSEOUT-N ... P6299.aspx