מחפש אזניות ולא מבין את ההבדלים בין הדגמים של Sennheiser

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
sinsonik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום,
כבר המון זמן שאני עושה מחקר קטן ומברר לגבי אזניות הגעתי למסקנה שאני מעוניין לרכוש אזניות מחברת Sennheiser.
השימוש שלי הוא ביתי (אני לא DJ או יוצר.. סך הכל אוהב לשמוע מוזיקה אלקטרונית באיכות טובה).
בדקתי כמה דגמים של Sennheiser ואני מתלבט בין 3 דגמים שאמורים להיות אותו דבר אבל שונים במקצת אחד מהשני.
הדגם הראשון הוא: sennheiser hd 25-1 ii
הדגם שני הוא: Sennheiser Amperior
הדגם השלישי הוא: Sennheiser HD 25 Aluminium

אני מחפש את הדגם הטוב מביניהם והאיכותי ביותר, זה ששומעים בו הכי טוב ללא עיוותים גם בעוצמות גבוהות מוזיקה אלקטרונית.
אשמח גם לדעת מהם ההבדלים בין דגם לדגם.

תודה רבה מראש על העזרה. :)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

שנה וחצי זה באמת המון זמן כדי להחליט על זוג אוזניות... :)

למה החלטת שאתה מעוניין באוזניות מוניטור-שטח/ניידות לשימוש ביתי דווקא? לא עדיף אוזניות פול-סייז מפנקות יותר בנוחות ובסאונד?

חוצמזה פרט תקציב, סביבת האזנה וציוד נלווה אם יש.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #3 

היה לי את שלושתן. אוזניות שממש נהנתי מהן מכל רגע. קח בחשבון שמדובר בעכבה של 70 אום, מה שאומר שרצוי להשתמש בהן ביחד עם מגבר. באופן כללי, מדובר כמעט באותה אוזניה, אלא שדגם האלומיניום מוסיף מימד נוסף של איכות לבאס ולצליל הבמה. האפקט שהוא יוצר נותן את האיכות הנוספת שחסרה במעט בדגמים האחרים.

sinsonik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

Ilyan כתב:שנה וחצי זה באמת המון זמן כדי להחליט על זוג אוזניות... :)

למה החלטת שאתה מעוניין באוזניות מוניטור-שטח/ניידות לשימוש ביתי דווקא? לא עדיף אוזניות פול-סייז מפנקות יותר בנוחות ובסאונד?

חוצמזה פרט תקציב, סביבת האזנה וציוד נלווה אם יש.
...
·חחחחח יפה שאתה זוכר :) בינתיים רכשתי אוזניות יותר לגיימינג (siberia elite) ועזבתי את העניין של מוזיקה אבל עכשיו פתאום חזרה לי המחשבה לרכוש אוזניות למוזיקה... אני לא הכי מבין באוזניות אבל קצת קראתי ובדקתי ולפי מה שקראתי הבנתי שאלה אוזניות ממש טובות (תקן אותי אם אני טועה..) התקציב הוא מקסימום עד 1700 (וזה גם המון עבורי) סביבת האזנה היא ביתית אך בידוד עבורי הוא יתרון. והכי חשוב- ממש לא בא לי להתחיל להתעסק עם מגברים/כרטיסי קול וכדומה.. פשוט רוצה לקנות אזניות לחבר אותם לפלאפון או למחשב ולשמוע מוזיקה באיכות פצצה גם בווליום גבוה בלי כל הסיבוכים :)

חחח סליחה על הפירה ותודה מראש :)

sinsonik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

Nir1 כתב:היה לי את שלושתן. אוזניות שממש נהנתי מהן מכל רגע. קח בחשבון שמדובר בעכבה של 70 אום, מה שאומר שרצוי להשתמש בהן ביחד עם מגבר. באופן כללי, מדובר כמעט באותה אוזניה, אלא שדגם האלומיניום מוסיף מימד נוסף של איכות לבאס ולצליל הבמה. האפקט שהוא יוצר נותן את האיכות הנוספת שחסרה במעט בדגמים האחרים.
...
·אז אתה ממליץ לי לרכוש את האלומיניום?

אני תכלס ממש לא רוצה להתעסק עם מגברים וכדומה.. סך הכל מחפש אוזניות לא בא לי עכשיו להסתבך.. לפי מה שהבנתי וקראתי אלה אוזניות עם ווליום ממש גבוה (120 דציבל) באמת צריך להוסיף להם מגבר? רציתי גם לדעת מה ההבדל בין הHD25 הרגיל לדגם הAmperior? תודה רבה מראש. :)

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

לא מכיר את האזניות הנ"ל. בכלל למה להינעל על חברה אחת? עדיף לקרוא להשוות ואם אפשר גם לשמוע מראש.
לדעתי הרצון להימנע מהתעסקות במגברים וכרטיסי קול הוא טעות. כשאני מחבר אוזניות סבירות ליציאה לא איכותית אני אמנם יכול לחיות עם זה חלק מהזמן, אבל רק עד שאני מתחיל להקשיב ולהתעמק בפרטים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

האמפריור בעלות עכבה 18 אוהם ורגישות של 120dB, והן גם אוטמות קצת יותר טוב, מה שהופך אותן למתאימות הרבה יותר לשימושים שלך מה-25 והאלומיניום, שיש להן כאמור עכבה משמעותית יותר גבוהה שדורשת חיבור למגבר. מצד שני, הבאס והמיד-באס של האמפריור יותר מודגשים מה-25, אבל נראה לי שבמקרה שלך זה לא בהכרח חיסרון.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #8 

בעקרון, אפשר להקשיב לאוזניות ללא מגבר אבל אתה לא תגיע לנצילות המקסימאלית שלהן עם מכשיר סלולארי או נגן רגיל בעלי 32 ohms. ההבדל בין ה- HD 25 סימן 2 הרגיל לבין ה- Amperior הוא זניח לדעתי מבחינת הצליל וללא הגברה והיה פה בעיקר אלמנט עיצובי שהוסיפו. אטימות טיפה טובה יותר ותאימות לנגנים ניידים בעיקר.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #9 

כן הניק שלך כנראה צלצל לי מוכר באיזה מקום. :)

שמע, אמנם אוזניות זה האביזר העיקרי שאחראי על איכות הסאונד שאתה מקבל, אבל אם הזכרת גיימינג אז אפשר ליצור את ההקבלה שכמו שלא מקובל למשל לשים כרטיס מסך היי-אנד/1000ש"ח ומעלה במפרט של מחשב משרדי, כי זה פשוט "יחנוק" את הפוטנציאל שלו כך גם לגבי האוזניות. יש מלא אוזניות פול-סייז נצילות שיפיקו ווליום מחריש אוזניים מאונבורד שלך אבל ראוי לספק תמיכה בסיסית של איזו "פלטפורמה" גם במע' אודיו.
אין מה להסתבך יותר מדי, יש מלא מכשירים פשוטים ברמת plug-n-play שיעשו עבודה מעולה, דוגמת dragonfly 1.2, HRT microstreamer, Audio engine D2 וכו'. כולם מאוד נגישים ומשתלמים ברמת פתיחה.

לגבי אוזניות, אם כבר אתה נעול על סנהייזר הייתי קופץ לקילומבו ושומע את סידרת הDJ פול-סייז היחסית חדשה. מרפרןף מהיר אני רואה שהיבואן חרג מעט מהרגלו ושהמחירים יחסית סבירים לעומת גרמניה וארה"ב. אז אם ייתנו לך בקילומבו או בכל מקום אחר לנסות לפני קנייה לפי דעתי זה שווה את הפרמיום.
עוד חברה שמיוצגת טוב בארץ זו AKG, דגם הK545 שלהם ממש משתלם בארץ למיטב ידיעתי, אולי תוכל לשמוע אותו בכל זמר/חלילית. יש להם גם סדרת DJ כמובן בשיתוף של Tiesto, הK267 הכי מומלץ לפי Innerfidelity.com.

וכמובן האודיו טכניקה ATH-M50x החדשות שעברו re-tuning מהM50 שהפך אותן ליותר באסיות, צריכות לשלוט בלי בעיה בכל הזאנרים של המוזיקה האלקטרונית למיניהם (אולי מלב progressive ambient שממש שם דגש על במה והפרדה גבוהה). אה וגם הATH-WS99 סבבה, אמורות להיות יותר נוחות.

שיהיה בהצלחה, מחכה לראות מה החלטת לפני סוף השנה. :wink:

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #10 

כמו שכבר המליצו לפני
הAmperior שיותר מתאימות לאלקטרונית עם התנגדות נמוכה מתאימות לשימוש ישיר עם שלל נגנים
ה HD 25-1 ii פחות בשבילך יותר מתאימות לרוק וקלאסי
HD 25 Aluminium נמצאות איפשהו באמצע (יתרונות מפה ומשם) אבל כדי לנצל אותם עד הסוף תצטרך מגבר

לגבי סדרת HD6\7\8 - כולן דורשות הגברה גם כן
ה6 מתאימות יותר לאולפנים ולא מתאימות לך
ה7 וה8 כמעט זהות מבחינת סאונד רק שה8 בנויות יותר טוב..
כל סדרת הHD DJ בנויות בצורה איכותית מאוד וכנראה שיחזיקו מעמד שנים ארוכות, אבל בהתאם אתה גם משלם על זה.
אם העניין הזה חשוב לך אז ממליץ ללכת על הHD8 ולא על הHD7 לדעתי שווה להשקיע עוד 60 דולר בשביל איכות הבנייה שאתה מקבל.

HD25 VS HD DJ
HD DJ יותר חמות ועם גבוהים יותר "מעוגלים" שגורם לבאס להיות יותר דומיננטי ובכלל להפוך את האוזניות ליותר חמות, הבאס דומיננטי אבל לא עדיין לא מערפל את המידים והגבוהים.
HD25 בעלות טרבל יותר אגרסיבי לכן נשמעות יותר מוזיקליות והבמה יותר קדמית, לפעמים זה משתמע כמשהו מציק לחלק מהאנשים בהאזנות ארוכות שכן הטרבל יכול להיות מעייף בעוצמות גבוהות.
הבאס גם כן יותר דומיננטי בסדרת HD DJ לעומת הHD25 אבל לא ברמה שהבאס משתלט על השאר.

עוד אופציה שהייתי שוקל ברצינות
Denon D600, לא בהכרח דורשות הגברה ומעולות לאלקטרוני

sinsonik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

maladjusted כתב:לא מכיר את האזניות הנ"ל. בכלל למה להינעל על חברה אחת? עדיף לקרוא להשוות ואם אפשר גם לשמוע מראש.
לדעתי הרצון להימנע מהתעסקות במגברים וכרטיסי קול הוא טעות. כשאני מחבר אוזניות סבירות ליציאה לא איכותית אני אמנם יכול לחיות עם זה חלק מהזמן, אבל רק עד שאני מתחיל להקשיב ולהתעמק בפרטים.
...
·תודה, הטע הוא שהיום גם המגבר הכי פושטי עולה יותר מ500 ש"ח וזה כבר הופך להוצאה דיי רצינית ולהסתבכות שלדעתי מיותרת.

במיוחד לאוזניות שאמורות להיות לנסיעות ולהיות ניידות

sinsonik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

epony כתב:האמפריור בעלות עכבה 18 אוהם ורגישות של 120dB, והן גם אוטמות קצת יותר טוב, מה שהופך אותן למתאימות הרבה יותר לשימושים שלך מה-25 והאלומיניום, שיש להן כאמור עכבה משמעותית יותר גבוהה שדורשת חיבור למגבר. מצד שני, הבאס והמיד-באס של האמפריור יותר מודגשים מה-25, אבל נראה לי שבמקרה שלך זה לא בהכרח חיסרון.
...
·תודה :) ,

וואו עכבה 18 לעומת 70 זה ממש משמעותי, הכוונה היא שפשוט ישמעו יותר חזק ולא יהיה צורך במגבר?

אני חושב שבאסים מודגשים כמו שאמרת זה יתרון למרות שאני מפחד שהוא יעלה וישלוט.. האם זה באמת ככה?

sinsonik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

Nir1 כתב:בעקרון, אפשר להקשיב לאוזניות ללא מגבר אבל אתה לא תגיע לנצילות המקסימאלית שלהן עם מכשיר סלולארי או נגן רגיל בעלי 32 ohms. ההבדל בין ה- HD 25 סימן 2 הרגיל לבין ה- Amperior הוא זניח לדעתי מבחינת הצליל וללא הגברה והיה פה בעיקר אלמנט עיצובי שהוסיפו. אטימות טיפה טובה יותר ותאימות לנגנים ניידים בעיקר.
...
קודם כל תודה :)

אני מחפש אוזניות שאני אוכל לחבר לפאלפון ולמוע טוב גם ללא מגבר...

הבנתי שלAmperior יש עכבה של 18 מה שלא מצריך ככל הנראה מגבר, האם עכבה של 18 זה טוב עבור אוזניות שמחברים לפלאפון?

sinsonik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

Ilyan כתב:כן הניק שלך כנראה צלצל לי מוכר באיזה מקום. :)

שמע, אמנם אוזניות זה האביזר העיקרי שאחראי על איכות הסאונד שאתה מקבל, אבל אם הזכרת גיימינג אז אפשר ליצור את ההקבלה שכמו שלא מקובל למשל לשים כרטיס מסך היי-אנד/1000ש"ח ומעלה במפרט של מחשב משרדי, כי זה פשוט "יחנוק" את הפוטנציאל שלו כך גם לגבי האוזניות. יש מלא אוזניות פול-סייז נצילות שיפיקו ווליום מחריש אוזניים מאונבורד שלך אבל ראוי לספק תמיכה בסיסית של איזו "פלטפורמה" גם במע' אודיו.
אין מה להסתבך יותר מדי, יש מלא מכשירים פשוטים ברמת plug-n-play שיעשו עבודה מעולה, דוגמת dragonfly 1.2, HRT microstreamer, Audio engine D2 וכו'. כולם מאוד נגישים ומשתלמים ברמת פתיחה.

לגבי אוזניות, אם כבר אתה נעול על סנהייזר הייתי קופץ לקילומבו ושומע את סידרת הDJ פול-סייז היחסית חדשה. מרפרןף מהיר אני רואה שהיבואן חרג מעט מהרגלו ושהמחירים יחסית סבירים לעומת גרמניה וארה"ב. אז אם ייתנו לך בקילומבו או בכל מקום אחר לנסות לפני קנייה לפי דעתי זה שווה את הפרמיום.
עוד חברה שמיוצגת טוב בארץ זו AKG, דגם הK545 שלהם ממש משתלם בארץ למיטב ידיעתי, אולי תוכל לשמוע אותו בכל זמר/חלילית. יש להם גם סדרת DJ כמובן בשיתוף של Tiesto, הK267 הכי מומלץ לפי Innerfidelity.com.

וכמובן האודיו טכניקה ATH-M50x החדשות שעברו re-tuning מהM50 שהפך אותן ליותר באסיות, צריכות לשלוט בלי בעיה בכל הזאנרים של המוזיקה האלקטרונית למיניהם (אולי מלב progressive ambient שממש שם דגש על במה והפרדה גבוהה). אה וגם הATH-WS99 סבבה, אמורות להיות יותר נוחות.

שיהיה בהצלחה, מחכה לראות מה החלטת לפני סוף השנה. :wink:
...
קודם כל, אני חייב להגיד לך תודה רבה על התגובה העניינית המקצועית והמסבירה שלך, תודה על ההשקעה :)

אני חושב שאני דיי רוצה להינעל על חברת סנהייזר, לדעתי זאת חברה מקצועית ברמות אחרות, לכל המקצוענים יש אוזניות של החברה הזאת ואני דיי אוהב אותה לכן אוותר על כל שאר החברות, למזלי אני גר בחיפה ויש שם את חברת קילומבו במרכז קסטרא שהוא יחסית קרוב לבית שלי אז באמת שווה לקפוץ לשם איזה יום ולבקש שיתנו לי לשמוע ובאמת להחליט כבר שם..

הכי חשוב לי שהאוזניות לא ידרשו כרטיס קול מכיוון שקודם כל זאת כבר הופכת להיות הוצאה של עוד מינימום 500 שקל בנוסף לאוזניות ומגיעים לסכומים לא כל כך הגיוניים עבורי וגם כי אני רוצה לחבר את האוזניות לטלפון ויהיה בעייתי עם כרטיס קול..

מקווה שעוד החודש אני כבר אצא עם אוזניות וממש לא עוד שנה וחצי :)

אגב מה העכבה המומלצת לדעתך לאוזניות כדי שלא יצטרכו מגבר ואוכל לחבר אותם לטלפון?

תודה רבה! ,
איל :)
·

sinsonik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

atraf כתב:כמו שכבר המליצו לפני
הAmperior שיותר מתאימות לאלקטרונית עם התנגדות נמוכה מתאימות לשימוש ישיר עם שלל נגנים
ה HD 25-1 ii פחות בשבילך יותר מתאימות לרוק וקלאסי
HD 25 Aluminium נמצאות איפשהו באמצע (יתרונות מפה ומשם) אבל כדי לנצל אותם עד הסוף תצטרך מגבר

לגבי סדרת HD6\7\8 - כולן דורשות הגברה גם כן
ה6 מתאימות יותר לאולפנים ולא מתאימות לך
ה7 וה8 כמעט זהות מבחינת סאונד רק שה8 בנויות יותר טוב..
כל סדרת הHD DJ בנויות בצורה איכותית מאוד וכנראה שיחזיקו מעמד שנים ארוכות, אבל בהתאם אתה גם משלם על זה.
אם העניין הזה חשוב לך אז ממליץ ללכת על הHD8 ולא על הHD7 לדעתי שווה להשקיע עוד 60 דולר בשביל איכות הבנייה שאתה מקבל.

HD25 VS HD DJ
HD DJ יותר חמות ועם גבוהים יותר "מעוגלים" שגורם לבאס להיות יותר דומיננטי ובכלל להפוך את האוזניות ליותר חמות, הבאס דומיננטי אבל לא עדיין לא מערפל את המידים והגבוהים.
HD25 בעלות טרבל יותר אגרסיבי לכן נשמעות יותר מוזיקליות והבמה יותר קדמית, לפעמים זה משתמע כמשהו מציק לחלק מהאנשים בהאזנות ארוכות שכן הטרבל יכול להיות מעייף בעוצמות גבוהות.
הבאס גם כן יותר דומיננטי בסדרת HD DJ לעומת הHD25 אבל לא ברמה שהבאס משתלט על השאר.

עוד אופציה שהייתי שוקל ברצינות
Denon D600, לא בהכרח דורשות הגברה ומעולות לאלקטרוני
...
תודה רבה על התגובה העיניינית והמסבירה! :)

כמו שרשמתי לאחרים פה אני במקרה גר קרוב לחנות קילומבו שבחיפה ככה שאני פשוט אסע לשם איזה יום ויבחר עבורי את האוזניות שהכי מתאימות עבורי..

רק רציתי לשאול.. האם הסדרה של הDJ דורשת כרטיס קול? או שאני פשוט יכול לחבר אותם לטלפון ולשמוע בעוצמה גבוהה?

כי אם סדרת הDJ דורשות כרטיס קול אז כנראה שאני אוותר עליהם ..

בכל מקרה, תודה רבה! המשך יום טוב!

איל :)
·

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #16 

ממליץ לבדוק את האופציות של חו"ל לפני שאתה משחרר כסף ליבואנים שבד"כ יש להם נטייה לעשוק אותנו.
את ההפרש תשקיע במגבר\דאק :)

האחריות של סנהייזר היא בינלאומית ולכן אין שום הבדל בין קנייה בחנות בארץ לחו"ל.
לדוגמה -
Sennheiser Amprior
- בארץ 1580 ש"ח
- באמזון US עולות $195.44 + 25$ למשלוח דרך חברת שילוח ( MUSTOP\BUY2...) ועוד 18% מע"מ על האוזניות סה"כ 255 דולר = 965 ש"ח הפרש של 600 שקל.

צריך לחפש מספיק טוב ותמיד אפשר למצוא מחירים זולים בהרבה מהארץ, בנוסף BlackFriday מתקרב בצעדי ענק וזכור לי משנה שעברה שהיה המון מבצעים על אוזניות.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”