בכירה מכונת קפה בסיסית ל"מתחיל"

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
PavelSimonovsky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.
מכיוון ואין כאן תת-פורום למתחילים - אני כותב לכאן. גם - די בטוח ששאלה אל מכונה בסיסית נשאלה כבר אבל - לא מצאתי שרשור כזה פה.
לעשות סיפור ליותר קצר...
יש לי מקינתה - בריקה. כבר 3 שנים... ואני די מרוצה. אבל נשים במשפחה - זה עניין אחר.
בת שלי ממשיכה לשתות נס קפה. היא אומרת שזה לא תאיים לה עם חלב (קפה ממקינתה).
אני יודעה שקפה נמס - מאוד לא בריא. לי זה עושה צרבת וכעבי בטן... אצל חברה שלה יש נאספרסו - והיא מאוד אוהבת לשתות קפה אצלה
אחרי שניתחתי "תלונות" של בת ואשתי לקפה ממקינתה - הגעתי למסקנה - סיבה עיקרית - הן שותות קפה 30 דקות אחרי שאני מכין אותו... אני קם בבוקר יותר מוקדם - מכין בשביל עצמי ואחרי זה סם אוד מקינתה בשבילן... אני לא יכול לעמוד בסטנד-ביי ולחכות מתיי הן יבואו ולכן יוצע שהם שותות קפה כמעת קר. הן בעצמן לא יתעסקו עם מקינתה
לכן הגעתי למסקנה לאני בעוד חודשיים אקנה "לעצמי":D ליום מולדת מכונה אספרסו - כי זה אד כמה שאני רואה - דרך יחידה להתגבר אל נס-קפה...
מכונת קפסולות אני פסלתי אל הסף - בגלל עלות קפסולות.
תקציב שלי 1000-2000 שייח (יותר לכיוון 1000) זאת אומרת - מדובר במכונה בסיסית...
בחנות שאני קונה קפה - מוכר בחום המליץ לי לדלג אל מכונות (SAECO FOCUS) של 1000 ולהשקיע 2000+ בגאציא קלסיק...
השאלה שלי - מה הבדל אמתי (חוץ ממראה מקשים)?
הוא נימק בעיקר בשתי נימוקים
1. איכות ואמינות של דוד (מבחינת לחץ - בשתי מכונות הוא 15 באר)
2. איכות הרקבה כוללת
הוא גם הצביע אל כך שאפילו ידית ב SAECCO זולה - היא הרבה יותר כלה ועשויה מפלסטיק(בניגוד לידית מתכת כבדה של גאציאה)
שלתאנתו זה גורם לקפה להתקרר בזמן מזיגה... לדעתי זה לא נכון... מוליכות חום של פלסטיק - היא נמוכה והוא לא יכול לקרר קפה בזמן מזיגה...
מה אתם יכולים להמליץ לי?

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #2 

תעבור על השרשור הזה:
http://www.htcafe.co.il/vt220137.%D7%A2 ... D7%94.html

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

doron_boogie כתב:תעבור על השרשור הזה:
http://www.htcafe.co.il/vt220137.%D7%A2 ... D7%94.html
...
·מזה התחלתי... ההבדל הוא שתקציב שלו 2000+ ושלי - 1000+ (אני מאריך - זה יאמוד על בערך 1500-1200)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

גאג'יה פיור/קולור יהיו בתקציב ויתנו קפה טעים. הבעיה היא שתצטרך עם כל מכונה ידנית גם מטחנה. מטחנה ברף כניסה עולה כ-1,000 ש"ח או כ-600 ביד שניה. אני הייתי מקציב כ- 2,500 למכונה+מטחנה.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

doron_boogie כתב:גאג'יה פיור/קולור יהיו בתקציב ויתנו קפה טעים. הבעיה היא שתצטרך עם כל מכונה ידנית גם מטחנה. מטחנה ברף כניסה עולה כ-1,000 ש"ח או כ-600 ביד שניה. אני הייתי מקציב כ- 2,500 למכונה+מטחנה.
...
כן - חשבתי אל זה. זה יהיה השלב הבא(היום אני פעם בשבועים קונה שני שקיות של 250 גרם בחנות קפה).
ראיתי בוואלה מתחנה קונית Delonghi KG79 ב300 שייח... שעלה אד כמה היא סבירה...

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

היא לא תתאים. יש עכשיו בלוח:
http://www.htcafe.co.il/vt218999.ascaso-i-mini.html

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #7 

היי פאבל, מכיר את זה שאתה קונה טלויזיה, ואז הטלויזיה קונה לעצמה מגבר, שקונה לעצמו רמקולים, שקונים לעצמם סטרימר וכו'?

אז עם קפה זה אותו הדבר. :D

אתה קונה מכונה, אחרי כמה ימים אתה מבין שהטמפר (דוחסן קפה) פלסטיק שקיבלת חינם עם המכונה לא שווה הרבה, אז המכונה קונה לעצמה טמפר.
ואחרי שבועיים מבין שקפה טחון לא מחזיק מעמד שבועיים ואחרי יום יומיים מאבד מהטעם והריח שלו, אז הטמפר כבר קונה לעצמו מטחנה, ואח"כ גם נוק בוקס נחמד, איזה פילטר כפול (כי זה שמגיע עם המכונה לא משהו), וידית נייקד (כדי להתאמן טוב יותר על הכנת הקפה), וכד הקצפה, ואז כד הקצפה טוב יותר, ומד טמפרטורה לחלב, וכו' וכו'...
ואז מגיעים לרמות קשות יותר של שידרוגיטיס, מתחילים לקלות קפה (חביתוש, ג'ין, בהמור...), משדרגים את המכונה, את המטחנה, מוסיפים חיבור ישיר למים, וכו' וכו'.. (בקיצור, שידרוגיטיס קלאסי).

הייתי מאמץ את ההמלצה של דורון ב-2 ידיים, ומתחיל עם סט של מכונה + מטחנה בסדר הגודל שהוא הזכיר.
(היי.. זו מתנת יום הולדת שלך, מגיע לך להתפנק!)

ברוך הבא לעולם המכורים,
ובהצלחה!
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

חיי.
אני לא בדיוק שידרוגיסט כלסי... אולי חייתי הופך לאחד - לו לא חייתי אב לשלושה ילדים...
לכן בכל תחביבים שלי (אקווריומים, צילום) אני משתדל להישאר בתחום "סביר פלוס" בלי לפרוץ את הגבולות של תקציב...
אתם יודעים - חוק של 20/80 (להסיג 80% של תוצאה אידאלית ב 20% השקעה של משעבים וזמן)
לכן אני מנסה לבנות setup שייתן לי קפה באיכות מבוקשת (נגיד - איכות של נאספרסו פלוס) ויהיה אמין ויעיל מבחינה תחזוקה.
אני מבין שמתחנה זה חובה. לכן שוקל(בשלב שני) בין נגיד אפילו להזמין מאמאזון http://www.amazon.com/Capresso-560-01-I ... 098&sr=1-1
או לקנות יד שנייה.
או - אם נגיד ב2000-2500 יהיה BUNDLE של מכונה + מתחנה באיכות מספיקה - אני אחרוג מתקציב ואקח לתשלומים...
מה שאני לא מצליח לפענח - זה דבר כזה:
מה החבדל מבחינת אמינות/אלות תחזוקה בין גאג'יה פיור/קולור למכונות שעולות 2000-2200 שייח. אם נגיד מכונות במכירים כעלה אמינות פי שתיים ומחזיקות למשל 6-7 שנים במקום 3-4 (וזה יחסוך תיקונים בעתיד)- אז כדיי לעשות מאמץ ולמתוח תקציב.. לדעתי שימוש יהיה בסביבות 5 כוסות ביום

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #9 

אני חייב לשתף שברשותי גאג'יה קולור וגם המוכר שמכר לי אותה הדגיש את חשיבות המטחנה.
אחרי כמה זמן אכן הבנתי שזה מאוד חשוב וקניתי מטחנה ידנית. אני בד"כ שותה קפה אחד ביום (לפני היציאה לעבודה) ולעיתים יותר נדירות כמה כוסות. כך בבוקר אני קם, טוחן לעצמי קפה (מחזק שרירים בהחלט) ומקבל קפה סביר בהחלט.
רצ"ב קישור למטחנה שקניתי. http://www.landwer.co.il/%D7%9E%D7%98%D ... ee-mill-c1

יש דיונים שלמים על המטחנה הידנית ואיכותה (ובטח גם כאן אולי יחלו). דבר אחד ברור - זה חוסך במחיר בהחלט. דבר נוסף גם די ברור, בשלב מסוים אני אקנה מטחנה.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

tur כתב:אני חייב לשתף שברשותי גאג'יה קולור
...
·ואיך היא מבחינת. אמינות.תיקונים.שירות?
כמה זמן היא אצלך?

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #11 

אם אתה מדבר על הגאגי'ה - אצלי כמעט שנה. סה"כ בסדר גמור. ללא צורך בתיקונים. עובדת יופי ואפילו לא ניקיתי אותה עדיין (ראוי שאעשה זאת בקרוב).
לגבי המטחנה, אצלי קצת פחות מחצי שנה, אין בעיות מיוחדות.

yoni_gr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

היי

לפני שנה בדיוק הייתי במצב שלך.
אחרי חיפושים, תחקירים, קריאת שרשורים פה וביקור בכמה חנויות קפה החלטתי לקנות את האסקאסו בייסיק ואני בהחלט ממליץ עליה כעל מכונה כניסה לעולם הקפה.

אני יודע שבמחירונים היא מעט מעל 2000, אבל קח בחשבון שיש חנויות שעושות מבצעים כמו: "קנה מכונה וקבל מטחנה ב50%". קח גם בחשבון שתמיד אפשר להתמקח ולהוריד את המחיר.

אני לא אפרסם את החנות שקניתי בה, אבל קניתי את המכונה בתקציב שלך ואח"כ הוספתי לה גם מטחנת אסקסו איי-מיני חדשה במחיר מאוד קרוב למה שמוכרים ביד 2.

אני במקומך הייתי בודק אם יש מבצעים בשוק של מכונה + מטחנה או קונה מכונה ומוסיף מטחנה מיד2.

בהצלחה

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #13 

פבל תתחדש נראה לי סט מעולה שבהחלט יענה על הצרכים של המשפחה. סה"כ כתבו הרבה בפורום שככל שהציוד יותר טוב ככה יותר קל להוציא קפה טוב. הpid בהחלט צריך להקל עלייך בחזרתיות. מצפים לעדכונים!

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

yoni
אני לא יכול לשלוח הודעות פרתיות
אתה יכול לשלוח לי טלפון או דואר אלכטרוני שלך?(בהודאה פרטית או ל [email protected])

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #15 

הי פאבל, אתה עושה את הקישור הטבעי אך השגוי לרוב בין אמינות למחיר. הקישור הזה לא קיים בקפה (כמו גם ברוב המוצרים שאתה מכיר), לעתים אפילו הפוך. מחיר גבוה יקנה לך מוצר עם יותר פיצ'רים, או סתם מותג מוכר. למעשה המכונה האמינה ביותר שנתקלתי בה היא כרומקס בעלות כמה מאות שקלים, בת 8 לפחות, עובדת יום יום ועם אפס תקלות.
המלצתי לך, בתקציב מוגבל, להשקיע במטחנת אספרסו ראויה, ואין קיצורי דרך מלבד יד שניה. זהו מוצר סופר אמין, תרכוש ממישהו ותהנה שנים רבות.
מכונה? מה שתקנה יעשה את העבודה. גם מכונות ב 600 שח . אבל הן פחות נוחות לשימוש והקפה בינוני. אם תקפיד על תחזוקה, ושימוש במים ללא אבנית, יהיה לך שקט לשנים רבות. ממליץ לרכוש מכונה ראשונה חדשה, ולא מיד שניה או תצוגה וכאלה. זה מכשיר די רגיש להזנחה או שימוש שגוי.
מה שאמרו לך על סאקו וגאגיה זה ערימת שטויות... ההבדל העיקרי ביניהן הוא ראש מקצועי בגאגיה. לעומת ראש וידית עם מגביר קרמה בסאקו שזה עדיף אם אין מטחנה.
בהצלחה
what's next?

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

אני רואה שאני אצטרך "ללמוד נוסה" של מתחנות מיד שנייה... איך ומה בודקים... יש פה איפה שהוא שרשורים אל איך לקנות מתחנה יד שנייה?
ודרך אגיב - אל איזה קרומקס מדובר איך הקפה שהיא מפיקה?
שמאתי שקרומקסים אמינים אבל איכות הקפה - זה שאלה אחרת...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #17 

בצרוף מטחנה האספרסו בינוני וההפוך סביר. מטחנה? לרוב תמצא אסקסו באזור ה 600, מספר הדגמים שמתאימים לאספרסו במחיר זה די מוגבל. שאל כאן אם אינך בטוח.
what's next?

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

היי
אני מתחיל "להתביית" אל קומבנצייה מסוימת...
מישהו יכול להסביר לי - מה ההבדל העיקרי (אם יש קזה) ביין:
SAECO MANUAL FOCUS - 900 sheckel
SAECO POEMIA - 1500 sheckel
ASCASO BASIC - 1750 sheckel
ASCASO PURE - 1450 sheckel
ASCASO COLOUR - 1350 sheckel
ואוד מכונות ב1000-1700 שרואים באתר של ספורה?
מבחינת מתחנה - אני לא רואה כל כך היום מתחנות ביד שנייה... חוץ מאופציה הזאת -
http://www.htcafe.co.il/vt220597.%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%98%D7%97%D7%A0%D7%AA-%D7%A7%D7%A4%D7%94-La-Pavoni-JDL.html
מישהו יכול להמליץ (לצד חיובי או שלילי) אל מתחנה / מוכר?
אני כעת חושב אל GRAEF EM70 (כי הוא מתאים לתקציב...)
נערך לאחרונה על ידי PavelSimonovsky ב 16/11/2014 12:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

עוד שתי אופציות של מטחנה שמצאתי -
Graef CM 90 מתצוגה - 790
Solis Scala - 840 sheckel

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

טוב. אחרי מחקר קטן הבנתי שרק Graef CM אוליי מתאים לאספרסו... מה המטחנה המינימלית (מבחינת מחיר) שיתאים? ואם מישהוא מקיר במקרה מחירה מתאימה יד שנייה.. או - איפה במקרה יש במבצע...
La Pavoni JDL Jolly - היא בת 8 שנים - קצת מפחיד לשלם 600 שקל אל מקשי כל כך ישן..??

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”