ועדת השרים אישרה: ערוץ 2 יפוצל לשני ערוצים חדשים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
יובלדהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 75
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עפ"י החוק שמקדם ארדן, ערוץ 2 יבוטל, ובמקומו יוקמו שני ערוצים - של קשת ושל רשת - שישדרו 7 ימים בשבוע, כשכל ערוץ יחזיק חברת חדשות משלו, וזאת החל מ-1 באפריל 2015 ■ עוד אושר: ערוצי עידן+ ישודרו גם באינטרנט
http://www.globes.co.il/news/article.as ... rstarticle
אני מקווה שזה באמת נכון.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78922
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

יש משמעות לכל שהוא מעביר את זה לפני סוף השנה - כנראה שערוץ 10 יסגר בדצמבר.

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #3 

מה אתה אומר עופר? לבסוף, לפי הכתבה הזו לפחות:

. . .
החוק יחייב את הרשות השנייה להקים אתר אינטרנט שיאפשר לכל אזרח גישה לצפייה בערוצי עידן+. כך יוכל כל אזרח לצפות בשידורי עידן+ (הכוללים את ערוצים 1, 2, 10, 33 ו-99; ובקרוב גם ערוצים נוספים כמו 9, 20 ו-30) באינטרנט, ללא תמורה.
. . .
...
מעניין האם ניסוח החוק מתערב בעיניינים טכניים של איך מממשים זאת (לא נראה לי) או שהמושג "אתר אינטרנט" כוונתו "כל מערך של שרת או שרתים המאפשרים לאזרחי ישראל להזרים את הערוצים הללו"
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #4 

למי שפספס זה השרשור הקודם בנושא.

נראה לי שקיימות מספר בעיות עם ההצעה הזו.

אני לא יודע מה סדר עלויות ההזרמה אך אם מדובר בסכומים גבוהים אז נראה לי מוזר שזה נופל על הרשות השנייה כיוון שאני משער שהיא תגלגל זאת באופן שווה לערוצים מגולם בדמי הרשיון.
לעומת זאת אם כל ערוץ אחראי על הסטרים הרי שהעלות היא פר עומס שזה אומר פר רייטינג, נתון רלוונטי למכירת פרסומות ולמימון הסטרים.

איפה ההתייחסות לאיכות הסטרים, הציפיה שתהיה לפחות שווה לשידורים הקרקעיים לא מובנת מאליה.

קיימת התעלמות מוחלטת מכך שיש הערוצים או הזכייניות כבר מציעים אפשרויות לצפייה ישירה מהרשת בחינם כבר היום ובאיכות העולה באופן משמעותי על שידורי עידן+.
הייתי מצפה שחוק בנושא יעשה איזשהו סדר בעניין, לדעתי רצוי לחייב כל ערוץ שמשדר בעידן+ להציע סטרים באתר הצפייה של עידן+ של הרשות השנייה כזה השווה באיכותו לאיכות השידור הגבוהה ביותר שמוצעת עבור הערוץ דרך כל פלטפורמה אחרת (אם מדובר באפליקציות הניידות או שידורי הוט ויס).

היה ראוי לחייב גם פרסום קישורים ישירים לסטרימים וקביעת הפרוטוקול שבשימוש, אמנם אנחנו קבוצה מאוד קטנה יחסית בארץ של משתמשים בתוכנות מדיה וסטרימרים אך בחו"ל מכשירים כדוגמת Roku, Amazon Fire או מכשירים ייעודיים לצפיה ב-IPTV נפוצים יחסית יותר (מקהילת ה-HTPC בארץ) ואין סיבה שזה לא יקרה גם פה אם תהיה אפשרות לשלב את הסטרימים האלה.
חשוב לציין שמעבר לחיוב פרסום הקישורים אין משהו מיוחד בדרישה הזו, כיום כל הערוצים והזכייניות המציעים אפשרות לצפייה דרך ניידים עושים זאת באמצעות HLS (כלומר m3u8), סטרים אותו ניתן לנגן בכל תוכנת מדיה ומכשיר עדכני.

נראה לי שההגבלות על ההיתר שניתן לכל גורם להפיץ את השידור ללא הסדרת זכויות השידור קצת בעייתיות, בעיקרן המגבלה לקבלת תמורה הרי צריך באופן כלשהו לממן את השרתים, האם פרסומות באתר הצפייה הן גם הפרה של ההגבלה הזו ? מה אם מפעילת השרת הינה עמותה ללא מטרות רווח שמקבלת תרומות למימון או אפילו גובה דמי שימוש אך כמובן איננה מחלקת רווחים לחבריה (כמו כל עמותה).
יותר הגיוני היה אם היה ניתן היתר לגבות דמי מנוי אך בתנאי שלא יוצעו תכנים וערוצים נוספים מעבר לעידן+.
אני גם לא רואה סיבה להגביל את ההיתר לרשת האינטרנט, למה לא לאפשר לספקיות התשתית להציע סטרימים למנויים שלהן, כך שהסטרימים עוברים רק דרך השרתים שלהן דבר שאני מניח שיהיה להן דיי זול ומאחר שהתעבורה היא לא דרך הספקית הרי שבעתיד לא תגולגל למשתמשים עלות הצפיה דרך חבילות שאינן מוגבלות תעבורה.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

dhead666 כתב:קיימת התעלמות מוחלטת מכך שיש הערוצים או הזכייניות כבר מציעים אפשרויות לצפייה ישירה מהרשת בחינם כבר היום ובאיכות העולה באופן משמעותי על שידורי עידן+.
...
איפה קיים סטרים העולה על איכות השידור בעידן+? איכות הסטרים באתרים של הערוצים השונים לא מתקרבים לאיכות השידור שלהם באויר, אלא אם השתנה משהו בתקופה האחרונה.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #6 

@oreach

10 וקשת משדרים 720P (עריכה: למרות שהמקור של 10 איננו 720P), ערוץ 1 משדר אמנם רק 960x540 אך זה 16:9 ובביטרייט של 1.8Mbps.
עדיין לא בעידן+ אך כבר ברשת זה 24 משדר 720P בביטרייט של כ-3Mbps שאין לי ספק שלא יוצע בקצב זה אם יעלה לעידן+.
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 26/10/2014 19:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #7 

נ.ב. שלחתי את תוכן ההודעה שלי לכתובת המייל הפומבית של השר, במקרה הטוב כנראה אקבל תשובה מנציג ממשרדו חסרת תוכן הגיוני ושאין לה שום קשר למציאות אך שווה לנסות.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #8 

פיצול ערוץ 2 סולל את הדרך לשידור 1080. כיום זה מאד מסורבל כיוון שהשידור מתחלק בין רשת, קשת, החינוכית והחדשות.

חשוב מאד היציאה למכרז על התדרים, שכל המעוניין לרכוש רישיון שידור יוכל לעשות זאת. ונראה עוד תחנות על הסקאלה.

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

dhead666 כתב:. . .
לעומת זאת אם כל ערוץ אחראי על הסטרים הרי שהעלות היא פר עומס שזה אומר פר רייטינג, נתון רלוונטי למכירת פרסומות ולמימון הסטרים.
. . .
...
אתה מעלה נקודה מעניינת, שזה מדידת הרייטינג, שלפיו קובעים הערוצים המסחריים את מחיר שניה פרסומת.

עד עכשיו, בשידורי אוויר, המדידה נעשתה סטטיסטית כי אין אפשרות לדעת באמת כמה אנשים צופים בשידור.

אם יהיו שידורי אינטרנט, אפשר יהיה למדוד במדוייק כמה אנשים מזרימים ואני לא יודע אם זה לטובת הערוצים או לא, כי למרות שסטטיסטיקה הוא מדע מדוייק את התוצאות שמוצגות מאוד תלויות באיך מגדירים מה שרוצים למדוד ויכול להיות שנעשו מניפולציות ע"מ לתמחר זמן אויר יותר גבוה.

באינטרנט אי אפשר יהיה לעשות זאת. אז אולי יהיו גורמים שיפעלו לעכב את ישום ההזרמה.

תמיד טוב שתיהיה תאורית קונספירציה טריה מהתנור. :D

יובלדהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #10 

@dhead666
·
אם כבר שלחת אז אולי אתה יכול גם לשאול אותם מתי הצעת החוק הזאת שאושרה בוועדת הכנסת תעבור להצבעה אל הכנסת? לקריאה ראשונה שניה ושלישית?
כי יותר קובע פה זה האם החוק אושר ולא רק הצעת החוק.
תודה רבה.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #11 

dhead666 כתב:10 וקשת משדרים 720P (עריכה: למרות שהמקור של 10 איננו 720P), ערוץ 1 משדר אמנם רק 960x540 אך זה 16:9 ובביטרייט של 1.8Mbps.
עדיין לא בעידן+ אך כבר ברשת זה 24 משדר 720P בביטרייט של כ-3Mbps שאין לי ספק שלא יוצע בקצב זה אם יעלה לעידן+.
...
וואו באמת השתנו כמה דברים, הייתי צריך לבדוק לפני שקפצתי :), למרות שעד לא מזמן, ערוץ 10 לפחות, היה נראה ממש זוועה.

יובלדהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #12 

לי אמרו במשרד התקשורת לא להיות שאנן, שגם אם בעוד כמה שבועות זה יעלה לקריאה ראשונה בכנסת, שאולי גם הצעת החוק הזה תיפסל אפילו שבוועדת השרים לענייני חקיקה לא היו מתנגדים לזה, אם זה יאושר בקריאה ראשונה, אז אולי יעשו לזה תיקונים בוועדת הכלכלה של הכנסת, כאשר זה יעבור לקריאה שניה ושלישית.
כנראה שבינתים הנושא הזה לא בסדר היום של הכנסת, כי אפילו בחדשות ערוץ 2 ביום ראשון הזה, במהדורה המרכזית אני לא שמעתי שאמרו שזה עבר בוועדת השרים.

הניתוח בנושא באדיבות טלקום ניוז
http://www.telecomnews.co.il/%D7%94%D7% ... D7%98.html
נערך לאחרונה על ידי יובלדהן ב 29/10/2014 13:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לאחר קריאה בכתבה אני רק יוצא מבולבל, בעיקר מהמושגים הבסיסיים שכנראה כולם מדברים עליהם כאל מובנים מאליהם.
כתוב שמה:

. . .
בניגוד לרושם המתקבל בסעיף הקודם, העתיד של "עידן +" לוט בערפל ... האוצר הולך להזרים בקרוב כ-12 מיליון ש"ח לרשות השנייה (המפעילה את "עידן +") כדי להחיות את"עידן +" ולתקן את הטעויות של גלעד ארדן ולהוסיף לשירות עוד ערוצים חינמיים.
. . .
...
ואני בדרך כלל יכול להבין שמדברים על עלויות, למשל, של מסעדה. למרות שאני לא עובד ולא עבדתי בתחום המסעדנות, אני משאר שזה כולל, מלבד האוכל הלא מבושל, השכרת מקום ועוד תשלום משכורות ועוד תחזוקה, ניקיון וכלים ןפרסומת ועוד ועוד ועוד.
אבל בחיי שאני לא מבין למה עולה כל כך הרבה "עידן+" ! מה יש כבר לעשות אחרי שהמשדרים נקנו והופעלו? לנקות את האבק מעליהם? רק צריך לספק חשמל (ואולי מיזוג?) ומקום מאיפה לשדר. 12 מיליון ש"ח !!!! ראבאק, מה זה כולל?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #14 

mark13 כתב:אבל בחיי שאני לא מבין למה עולה כל כך הרבה "עידן+" ! מה יש כבר לעשות אחרי שהמשדרים נקנו והופעלו? לנקות את האבק מעליהם? רק צריך לספק חשמל (ואולי מיזוג?) ומקום מאיפה לשדר. 12 מיליון ש"ח !!!! ראבאק, מה זה כולל?
...
·
עלות הדומיין http://idanplus.tv
סתאאם.
מה נראה לך שזה כולל? משכורות

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Amir64 כתב:
...
...
·
עלות הדומיין http:/ idanplus tv
סתאאם.
מה נראה לך שזה כולל? משכורות
...
·את זה אני הייתי יכול להבין, רק ש... איזה משכורות? האם עידן + כולל משהו נוסף למשדרים? (התוכן בא מהערוצים הם רק צריכים לחבר את הקואקסיאל למשדר, גם אם מעסיקים מישהו פול טיים שינתק ויחבר כל יום, זה לא מגיע ל-12 מיליון)
ואם נהיה רציניים לרגע, האתר של עידן פלוס הוא חלק מאתר הרשות השניה (כאן) ואפילו אם נתחשב שמוזכר שם מוקד טלפוני, זה לא מגיע ל-12 מיליון.

יובלדהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #16 

mark13 כתב:
...
...
·את זה אני הייתי יכול להבין, רק ש... איזה משכורות? האם עידן + כולל משהו נוסף למשדרים? (התוכן בא מהערוצים הם רק צריכים לחבר את הקואקסיאל למשדר, גם אם מעסיקים מישהו פול טיים שינתק ויחבר כל יום, זה לא מגיע ל-12 מיליון)
ואם נהיה רציניים לרגע, האתר של עידן פלוס הוא חלק מאתר הרשות השניה (כאן ) ואפילו אם נתחשב שמוזכר שם מוקד טלפוני, זה לא מגיע ל-12 מיליון.
...
·אולי זה כדי שיהיה קל למשדרים בעידן פלוס, לשדר באיכות HD מאוד טובה, עם הרבה רוחב פס, מבחינה כספית לשנה בקרובה? בשיטת OTT שנראית יותר טובה משיטת IPTV? לטובת המעוניינים לצפות בזה?

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

יובלדהן כתב:
...
...
·אולי זה כדי שיהיה קל למשדרים בעידן פלוס, לשדר באיכות HD מאוד טובה, עם הרבה רוחב פס, מבחינה כספית לשנה בקרובה? בשיטת OTT שנראית יותר טובה משיטת IPTV? לטובת המעוניינים לצפות בזה?
...
·סליחה שאני עדיין לא מבין, האם תוכל לתרגם את המשפטים שכתבת לעלות שוטפת של 12 מיליון?

אני הבנתי מהכתבה שהכסף מיועד עבור השידור באויר, אין עדיןן שידור באינטרנט (OTT ו-IPTV לא רלוונטים לסכום הזה) והרוחב הפס היחיד שקיים מוגדר ע"י התדרים המוקצים ע"י משרד התקשורת (כלומר, זה מה יש ואין דרך "להרחיב" את רוחב הפס")

יובלדהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #18 

@mark13
·
כי לי נראה שבשידור לוויני דיגיטלי או אנלוגי, או בשידור קרקעי דיגיטלי, זה משנה הרוחב פב בכמות בכסף, לאיכות שידור יותר טובה.

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

טוב יובל, גרמת לי לחפש ברשת. ככה מסבירים בוויקיפדיה DVB-T (שזה השידור קרקעי דיגיטלי): DVB-T transmitter
תשים לב שיש שם בסוף טבלה שמוגדרת בסטנדרד, שאומרת מה רוחבי פס האפשריים. זהו, שום כמות כסף מרשות השניה או השלישית או רביעית תגדיל את זה. מה שנבחר נבחר וישמש ליותר איכות או יותר ערוצים עד גבול היכולת. ומי שמשלם על זה זה הערוצים שקנו רישיון כנראה.
על כל פנים התשלום הזה הוא שרירותי לא באמת עולה כסף לתפוס תדר שידור, זה בא להסדיר שלא יהיו יתנגשויות ולכן מוכרים רשיון.

אז כדי לסכם, אתה טוען שרב הכסף הולך על השכרת TSים בלוויני תקשורת. שזה מגוחך להפליא, קפקא כאן לידי מתפתל מצחוק, הוא אומר שכנראה זה נכון שגוף ממשלתי ישלם 90% מהתקציב על מדיה שידור שמשתמשים 1% מהצופים. הוא מבטיח לכתוב ספר על זה.

נ"ב: כנראה לא עושה לי טוב לשתות בירה לפני הצהריים. :) מקווה שלא נפגעת מהטון הומוריסטי סטירי בדבריי.

יובלדהן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #20 

לפי הנראה פה
לא כולם מסכימים עם הצעת החוק שאושרה שערוץ 22 יתבטל ממה שהוא עכשיו.
http://ice.co.il/article/view/395910
אני תמוה איך זה לא פורסם גם בגלובס העניין הזה.
מחר הזכיינית קשת צריכה להחליט האם היא מסכימה לעבור לשבוע ימי שידור.
יובלדהן זה השם משתמש שלי, לא השם האמיתי שלי.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”