שתי שאלות של מתחיל [ועוד שתיים בעמוד השני]
שלום,
1. חוברת ההפעלה טוענת שיש לנקות את הפילטר בסבון ומים (ואפילו במדיח). האם יש עניין (כמו במקינטה) לנקות ללא סבון ולהשאיר את הפילטר מעט שומני מהקפה?
2. האם במנת אספרסו טובה (לפי הספר) הקרמה אמורה להישאר עד סוף השתיה? אצלי הקרמה (יפה ככל שתהיה) מתפוגגת לחלוטין אחרי דקה בערך (גם כשאני משאיר את הכוס בלי לשתות).
תודה!
1. חוברת ההפעלה טוענת שיש לנקות את הפילטר בסבון ומים (ואפילו במדיח). האם יש עניין (כמו במקינטה) לנקות ללא סבון ולהשאיר את הפילטר מעט שומני מהקפה?
2. האם במנת אספרסו טובה (לפי הספר) הקרמה אמורה להישאר עד סוף השתיה? אצלי הקרמה (יפה ככל שתהיה) מתפוגגת לחלוטין אחרי דקה בערך (גם כשאני משאיר את הכוס בלי לשתות).
תודה!
נערך לאחרונה על ידי Kanshoof ב 31/10/2014 9:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
שמתי לב להבדלים גדולים בין סוגי קפה (חנות מקומית/פולים שהביאו לי מחו״ל) כרגע משתמש בפולים מ״אמיגו״ שנותנים לי את התוצאה הכי טובה ביחס לשאר.
משהו שאני יכול לעשות/לבדוק בעניין הקרמה?
ולגבי הפילטר? שוטפים בסבון?
תודה!
תודה!
· ייתכן והפולים פחות טריים. יש עליהם תאריך קליה?Kanshoof כתב:שמתי לב להבדלים גדולים בין סוגי קפה (חנות מקומית/פולים שהביאו לי מחו״ל) כרגע משתמש בפולים מ״אמיגו״ שנותנים לי את התוצאה הכי טובה ביחס לשאר.
תודה!...
אצלי יש הבדל מאוד משמעותי בקרמה בין פולים טריים לכאלה שישבו זמן מה.
יכול להיות טוב גם חודשיים ויותר, תלוי בתערובת ובצורת הקליה, וכמובן באריזה. השיא יהיה כשבוע מרגע הקליה.
מקווה שאתה עם מטחנה, ועם טמפר מתכת ולא הפלסטיק שמגיע עם המכונה. אם התשובה שלילית לאחד מאלה, תתקשה לקבל קרמה או אפילו סתם אספרסו טוב
מקווה שאתה עם מטחנה, ועם טמפר מתכת ולא הפלסטיק שמגיע עם המכונה. אם התשובה שלילית לאחד מאלה, תתקשה לקבל קרמה או אפילו סתם אספרסו טוב
what's next?
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
קרמה עמידה תלויה בזמן החליטה וכמות הקפה הנחלטת .
אני שותה את האספרסו בערך 10 שניות אחרי חליטה ובשני שלוקים.
ככל שמחכים הקרמה תצטמצם והקפה יהיה פחות טעים לדעתי.
קרמה ממש יציבה תתקבל מתוספת של רובבוסטה.
בהצלחהההההההה
אני שותה את האספרסו בערך 10 שניות אחרי חליטה ובשני שלוקים.
ככל שמחכים הקרמה תצטמצם והקפה יהיה פחות טעים לדעתי.
קרמה ממש יציבה תתקבל מתוספת של רובבוסטה.
בהצלחהההההההה
תודה רבה לכל המגיבים, אמשיך לנסות סוגים שונים של קפה.
שתי שאלות נוספות:
קראתי קצת על ״פילטר מגביר קרמה״. אבל לא הבנתי בדיוק איך הוא עובד, אשמח לקבל הסבר קצר, יתרונות וחסרונות. האם הפילטר שלי הוא כזה? (Ascaso basic) מצורפת תמונה.
שאלה נוספת: באותה תמונה ניתן לראות את פנים הידית שנעשה שחור/אדום אחרי כמה שימושים. זה לא לכלוך או שאריות, זו המתכת ששינתה צבע. האם זה נורמלי?
שתי שאלות נוספות:
קראתי קצת על ״פילטר מגביר קרמה״. אבל לא הבנתי בדיוק איך הוא עובד, אשמח לקבל הסבר קצר, יתרונות וחסרונות. האם הפילטר שלי הוא כזה? (Ascaso basic) מצורפת תמונה.
שאלה נוספת: באותה תמונה ניתן לראות את פנים הידית שנעשה שחור/אדום אחרי כמה שימושים. זה לא לכלוך או שאריות, זו המתכת ששינתה צבע. האם זה נורמלי?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בסלסלה עם מגביר קרמה יש בצד השני (לא זה שצילמת) מספר חרירים קטן מאוד ולפעמים אחד.
זה פטנט שאין מאחוריו כלום.
לגבי התהיות על קרמה - מה שחשוב זה טעם הקפה.
כמה שהקפה יותר טרי תהיה יותר קרמה אבל הקפה גם יהיה יותר טעים. קפה עם הרבה רובוסטה יוציא קרמה ופה מאוד תלוי איך קלו את התערובת כי רובוסטה יכולה להפוך תערובת למרה וחלולה ולפעמים להקפיץ למעלה את כל הטעמים.
אם אתה רוצה המון קרמה שים סודה לשתייה בקפה הטחון....
זה פטנט שאין מאחוריו כלום.
לגבי התהיות על קרמה - מה שחשוב זה טעם הקפה.
כמה שהקפה יותר טרי תהיה יותר קרמה אבל הקפה גם יהיה יותר טעים. קפה עם הרבה רובוסטה יוציא קרמה ופה מאוד תלוי איך קלו את התערובת כי רובוסטה יכולה להפוך תערובת למרה וחלולה ולפעמים להקפיץ למעלה את כל הטעמים.
אם אתה רוצה המון קרמה שים סודה לשתייה בקפה הטחון....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)