איטיות מוזרה בחיבור קווי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

יש לי בעיה מוזרה שצצה לפעמים ברשת, ולא ממש הבנתי מה גורם לה או איך לפתור חוץ מאתחולים רבים. הרשת שלי בנויה ככה: יש לי מודם של בזק בסלון, שמחובר לראוטר Netgear R7000, שאליו מחובר HTPC בחיבור קווי של 1gb. מהראוטר בסלון רץ כבל CAT6 לממ״ד, שאליו מחובר סוויץ׳ גיגה של 3COM. לסוויץ מחובר הNAS שלי, וראוטר ישן של לינקסיס שנותן כיסוי לרשת האלחוטית בממ״ד עבור מחשב נייד שיושב שם.
עכשיו - לפעמים יש לי בעיות של איטיות בHTPC - פתאום הXBMC מתחיל עם בעיות buffering אינסופיות, וכשאני מנסה להעתיק קובץ מהNAS למחשב הסלוני (Win8) אני רואה מהירות של 2MB/s. באותו זמן, אני מנסה מהמחשב הנייד להעתיק קובץ (הוא מחובר לראוטר בצורה אלחוטית ברשת 5g) אני מקבל בערך 15 MB/s. המחשב הנייד זה מקבוק פרו, ואין לי בו חיבור רשת קווית, רק אלחוטית. זה אומר לי אבל שאין בעיה כנראה בסוויץ או בראוטר, אלא משהו במחשב בסלון. נסיון לאתחל אותו גם לא משפר משהו..לרוב אחרי כמה איתחולים של כל העסק (מחשבים, ראוטרים ומה לא) זה פתאום מסתדר.

יש למישהו כיוון בכל החפירה הזו שלי? :) תודה

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

ומה שעוד יותר מוזר, כשאני מכבה את החיבור הקווי ומדליק WIFI, אני מקבל מהירות יותר גבוהה. מה זה יכול להיות?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

נסה לנתק את הסוויץ' בממ"ד ולחבר לצורך הבדיקה מחשב ישירות לכבל שהולך לסלון (זה יכול להיות גם ראוטר אבל רק כזה שהתקנת עליו קושחת צד ג' ויש לך אליו גישת Shell) ותבדוק ifconfig כשהבעיה מופיעה. יש לי איזשהו חשד שאולי יש איזו הפרעה פיסית על הכבל שגורמת לחיבור לרדת לפעמים למהירות סנכרון של 10 מגה (בעצם תבדוק על מה זה בד"כ לעומת מה זה כשהתקלה מופיעה).
חשוב מאוד שלא תבדוק את זה דרך סוויץ' כי סוויץ' מחלק את התווך הפיסי למקטעים וכל מה שתמדוד הוא בין המחשב לסוויץ, חבר את המחשב ישירות לכבל הארוך שעובר בין הממ"ד לסלון.

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אני אנסה, אבל העניין הוא שהבעייה היא רק בחיבור בין המחשב בסלון לראוטר הראשי, וגם רק בחיבור הקווי ביניהם. המחשב בסלון לא מחובר לסוויץ' אלא ישירות לראוטר

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אוקי - מסתבר שמסיבה כלשהי כשאני עושה אתחול לנתב הראשי שבסלון, הנתב השני נותן למחשב בסלון IP, וכל החיבור נעשה דרכו. הזוי לחלוטין, אבל אפתח על זה שרשור אחר

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #6 

תבטל לגמרי DHCP בנתב השני.

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כן, נדמה לי שהגדרתי אותו כEXTENDER ולא כAP, שזה מיותר. עדיין הזוי לגמרי איך הוא הצליח לתת IP ככה למחשב, אבל העיקר שפתרתי את הבעיה. זה הטריף אותי :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”