אתמול הגעתי לרומא לקראת סוף הטיול, עברתי פה על השרשורים של החבר'ה וזה של אלדד (שאפו על הרשימה המפורטת).
הקפה הראשון ברשימה שהלכתי לשתות היה ב Tazza D'oro.
כגודל הציפיה, כך הייתה גודל האכזבה.
קפה חם מידי, חמוץ מידי, לא מאוזן, קרמה בינונית, בקיצור, לא היה לי טעים ולדעתי לא לזה התכוון המשורר.
חזרתי לשם היום בערב שוב, הפעם ביקשתי שיעשו אחד טוב
האמת שעם איך שהם מכינים את הקפה אני לא מתפלא, די מחפפים לדעתי, 2 קליקים על המחלק מנות, טימפור חפיף ויאללה לראש.
בנתיים ירדתי מלקנות משם קפה ולהביא הביתה, עוד לא החלטתי אם זה הבריסטה או הקפה, אני נמצא ברומא עד שבת אחה"צ.
לאור ההתלהבות שיש כאן מהם אני רוצה להניח שזה הבריסטה, אבל לא יודע.
לעומת זאת ב Sant'Eustachio היה הרבה יותר טוב, קפה חלק, מעודן אם כי הקליה הקלה לא לטעמי, גולת הכותרת היא הקרמה, הייתה פשוט מטורפת
ד"א, בגלל שהם "מסתירים" את המכונה, שאלתי איזה מכונה והם אמרו שזה Astoria (לא זוכר אם 3 או 4 ראשים).
מחר נסייר באזור הוותיקן וננסה עוד מקומות על פי ההמלצות של אלדד.
ד"א, עד כה לא נפלתי מהקפה, חוץ מ Sant'Eustachio היה קפה אחד טוב ששתיתי בוורונה במקום קטן ונחמד שכל העובדות בו הן בחורות נחמדות (צריך להזכר בשם).
מה דעתכם ?
ד"א 2, סיפור "עצוב" שהיה לי בדרך לוורונה, ראיתי בדרך שלט של d'Ancap המפורסמים ובלי לחשוב הרבה החלטתי לעבור במפעל/חנות (שתקועה בחור) אך לצערי בגלל שהיה יום ראשון, היה סגור כמובן.
לצערי לא הזדמן לי להגיע למחרת (המשכתי דרומה) וביום לפני בכלל לא חשבתי לנסוע לורונה ככה שכל העניין היה די ספונטני.
לא הצלחתי להבין איפה אפשר לקנות את הכוסות שלהם באיטליה חוץ מבמפעל...