LG WebOS Smart TV

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
dvdblue פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי, יש לי טלויזיה חדשה בסלון - LG 679.
ממשק WebOS עכשווי, נראית טוב, אבל יש כמה דברים שאני לא מצליח לפתור:

1) PLEX וכתוביות בעברית
ברשת הביתית מחוברים בצורה קווית PC, רסיבר והטלויזיה הנ"ל. כדי לצפות בסרטים מתוך המחשב התקנתי עליו PLEX שמשדר לאפליקצית ה-SMARTSHARE בטלויזיה (גיליתי בדיעבד שאין אפליקציית PLEX לטלויזיה בכלל). אז הסרטים עוברים ומתנגנים (למרות שהאפליקציה מקרטעת מדי פעם ולא הכי נוחה), אבל כתוביות אין. אשמח מאוד לשמוע בדיוק מה לעשות ממישהו שנתקל באותה בעיה והצליח לפתור אותה (קראתי וניסיתי כל מיני פתרונות שמצאתי בחיפוש בגוגל, אבל זה לא עזר לי).

2) עוצמת הקול בשידורי עידן פלוס או הסמארט
האם אפשר לתכנת את השלט של הטלויזיה לשלוט בווליום של הרסיבר? כמו שהיה אפשר כשהיה לי YES? עד שיש שלט כל כך יפה ונוח - צריך להשאיר את השלט המסורבל של הרסיבר לצידו כל פעם שרוצים לשנות את הווליום (וגם לא מקבלים תצוגת OSD... זה על "עיוור").

3) אפליקצית REMOTE לאייפון/לאייפד
התקנתי, פעלתי לפי ההוראות ולמרות זאת - אין זיהוי של הטלויזיה והאפליקציה לא פועלת (גירסת ה-WebOS החדשה). למרות שווידאתי שבעת ההסתנכרנות הטלויזיה מחוברת גם ב-WiFi שאליו מחוברים האייפון והאייפד. מישהו נתקל בבעיה הזו?

4) אפליקציית "וואלה!"
תקועה ראשונה ברשימת האפליקציות שעל ה-DASHBOARD של המסך - אמורה לעבוד? כי היא לא פועלת אצלי. אפשר לבחור איזה אפליקציות משאירים במסך הראשון? במסך השני של האפליקציות אחרי הדפדפוף הצלחתי לשנות את הסדר של האפליקציות, אבל במסך הראשון אפילו זה אי אפשר. גם לא להסיר אפליקציות כלשהן.

5) אפליקציות נוספות
איך מגיעים לכל האפליקציות השוות (כי מה שראיתי ברשימת ההורדות שם ממש לא מעניין): NETFLIX, HULU,PANDORA,SPOTIFY ועוד. הכל לא זמין בארץ בכלל? ואם בכל זאת ממש רוצים להתחבר ל-NETFLIX - יש אפשרות לעשות את זה?

6) חיבור המחשב באמצעות HDMI לרסיבר, וממנו שידור תכנים לטלויזיה
יש לי במחשב יציאת HDMI. אם אחבר אותו לרסיבר אני מניח שאוכל לראות העתק של המסך על גבי הטלויזיה? זה יפתור את בעיית הכתוביות כי אוכל פשוט לצפות ב-VLC דרך הטלויזיה? הבעיה היחידה היא שבתעלה מהמחשב לארון המדיה (שבו הראוטר והרסיבר) יש כרגע כבל רשת ואין עוד מספיק מקום כדי להעביר שם כבל HDMI בגלל גודל ה"ראש" של הכבל. האם מישהו התנסה עם כבל עם ראש מתפרק להשחלה? זה עובד כמו שצריך?

סליחה שהיו הרבה שאלות, ותודה מראש לכל מי שיעזור.
נערך לאחרונה על ידי dvdblue ב 04/11/2014 11:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

idanka
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

על הדברים העיקריים אני לא יכול לענות מכיוון שהמסך מחובר ישירות למחשב ואין לי רסיבר אבל אענה על מה שאני כן יודע
:
3. אפליקציית השלט הרחוק - בGoogle Play קיימות 3 אפליקציות שונות של שלט רחוק של LG. אחת לדגמי webOS, אחת לדגמי 2012-2013 ואחת לדגמים הישנים יותר. תוודא שהתקנת את האפליקציה שמתאימה לwebOS.
לפי הלוגו וצילומי המסך, שמקבילים לאפליקציית האנדרואיד שאני משתמש בה, עושה רושם שזו האפליקציה הנכונה: https://itunes.apple.com/us/app/lg-tv-r ... 11484?mt=8
בהפעלה הראשונית של האפליקציה, כשהמכשיר והטלויזיה על אותה רשת אלחוטית, יעלה קוד בן 3 ספרות על מסך הטלויזיה אותו יש להקיש בסמארטפון כדי לצמד בין המכשירים ובהפעלות הבאות הקישור יבוצע אוטומטית.
4. האפליקציה של וואלה מובילה למסך "בקרוב". עושה רושם שבLG רתמו את הסוסים לפני העגלה ורצו ליצור חנות אפליקציות רלוונטית לקהל הישראלי אבל עוד לא סיימו את העבודה. הבעיה לא רק אצלך...
כדי לקבוע את הסדר של האפליקציות במסך הראשון (ליתר דיוק, האמצעי) - תעבור לרשימה המלאה בצד ימין ושם תבצע את הסידור כמו שאתה רוצה שהוא יהיה. 8 האפליקציות שתשים ראשונות יהיו אלה שיופיעו גם במסך הראשון, מיד אחרי LG STORE והמשבצת שמציגה את הפעילות האחרונה שביצעת (אפליקציה/שידור טלויזיה).
לגבי סידור אפליקציות, הפעולה מבוצעת ע"י דפדוף לרשימת האפליקציות המלאה (התפריט/המסך הימני ביותר), סימון המשבצת של האפליקציה הרצויה, לחיצה על ה"^" שמופיע לאחר מס' רגעים ואח"כ משיכה באמצעות השלט MAGIC לכיוון ימינה/שמאלה ולסיום לחיצה על המשבצת הריקה בה אתה רוצה למקם את האפליקציה.
לגבי הסרת אפליקציות, הפעולה מבוצעת גם כאן במסך שמכיל את רשימת האפליקציות המלאה. יש לסמן את המשבצת של האפליקציה הרצויה, ללחוץ על ה"^" שמופיע ואח"כ לבחור בX עם היצור הקטן מעליו. שים לב שישנן אפליקציות שלא ניתן להסיר (למשל, אפליקציית וואלה...).
5. נטפליקס ויתר האפליקציות הבאמת מעניינות לא קיימות בארץ. קראתי שניתן לשנות את המדינה בתפריט ההגדרות של הטלויזיה לארה"ב (או מדינה אחרת בה השירות הספציפי קיים) ואז תיפתח האפשרות להוריד את האפליקציה מהחנות של LG. לאחר מכן ניתן להחזיר את ההגדרה, אם תרצה בכך, והאפליקציות שהורדת יישארו. לא בטוח אם המעקף הזה מספיק או שיש גם חסימה לפי IP אבל סביר להניח שLG לא יסתכנו בתביעות מיותרות. מצד שני, אין לך מה להפסיד :)

לגבי 1,2,6 - מצטער, אין לי תשובות... . אולי חברים אחרים יוכלו לעזור בעניין הזה.

aka_katz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 423
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

לי יש את הדגם lb589. תתקין serviio במקום plex ותקבע תקיית שיתוף. לאחר מכן תלך ל smartshare ותראה וחפש התקנים מחוברים.. לך ל serviio. ושמה כל התוכן ששיתפת נמצא. עובד עם עברית חלק.
Quality Assurance Engineer :

Microsoft SQL Server 2005
HP Winrunner
Quality Center
VB Script
QTP
ISTQB

Lolik
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34

שליחה #4 

גם אני ממליץ על סרביו, עושה בדיוק אותה עבודה כמו פלקס ומציגה כתוביות נהדר. יצא לטלוויזיה עידכון בחודש האחרון ככה שהיום היא מציגה תיקיות וסרטים בצורה הרבה יותר טובה מאשר בהתחלה ככה שנפתרה הבעיה המטרידה הזו ולי לפחות אין סיבה ממשית לחבר מחשב לטלוויזיה (אולי רק בשביל לנגן פה ושם DVD ישנים שהטלוויזיה לא מנגנת).

dvdblue פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה לכם!

את אפליקציית השלט עדיין לא הצלחתי להפעיל, ולגבי הכתוביות - באמת serviio הצליחה בחלק מהפעמים להציג כתוביות בעברית (עם סימני פיסוק הפוכים וללא פענוח של תגיות HTML כמו למשל <i/>. אבל ברוב הפעמים גם היא לא עזרה, ולא הוצגו כתוביות בכלל או שהוצגו רק הכתוביות באנגליות שמובנות בתוך קובץ ה-MKV (עם כל מיני סימנים לא מפוענחים שמוצגים בג'יבריש - למשל כל פעם כשיש סימן ' בתרגום). בסרטי תלת מימד כמעט באף סרט לא הצלחתי להציג כתובית, ובאחד הסרטים שכן הצלחתי - הכתוביות הופכת להיות בלתי קריאה מדי פעם במהלך הסרט. לא מבין איך בטלויזיה חדישה שיש בה כל כך הרבה פונקציות והגדרות (כולל אינסוף הגדרות לכתוביות) פעולה כל כך פשוטה אי אפשר לעשות.

בנוסף - serviio מציגה את תמונות הסרטים ברזולוציה מאוד נמוכה לעומת PLEX. לא הצלחתי למצוא הגדרה לשלוט בזה.

stealth
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #6 

dvdblue תוכנת PLEX מזרימה כתוביות רק אם יש להן בסיומת נקודה ו HEB
כלומר
סרט: True.Blood.S07E04.720p.HDTV.x264-KILLERS
כתובית : True.Blood.S07E04.720p.HDTV.x264-KILLERS.heb.srt
תחביב יקר

dvdblue פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה. ניסיתי את עניין הסיומות. זה לא הלך :(

stealth
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

בעבר זה גם הצליח לי עם TVERSITY ...שווה ניסיון
תחביב יקר

aka_katz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מוזר לי שלא עובד לך עם serviio. רץ מצויין אצלי

HP Winrunner
Quality Center
VB Script
QTP
ISTQB

ערן_מ
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
קיבל תודות: 0

התייעצות לגבי הדגם lb589

שליחה #10 

שלום,

אני עומד לרכוש את הדגם 42lb589. למעשה, אני מתלבט אם לוותר על יכולות ה-SMART ולהזמין את הדגם 42lb569.
האם אתה ממליץ לשלם מעט יותר על מנת לקבל את יכולות ה-SMART?
במיוחד חשובה לי האופציה להריץ סרטים ישירות מהמחשב ללא חיבור כבל.
האם אופציה זו עובדת בצורה חלקה או שישנה עדיפות לחיבור של כבל HDMI?
אשמח לשמוע חוות דעתך לגבי דגם זה.

תודה מראש,
ערן.

dvdblue פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

היי,

כמו שאתה יכול להבין מהבעיה שלי - הסמארט הזה לא באמת עובד. אז המלצתי נכון לעכשיו היא לוותר על זה, אבל אולי זו תקלה בטלויזיה? גם כשאני מחבר את הסרטים שלי ב-USB ישירות לטלויזיה דרך תקע ה-USB, לכל הסרטים יש כתובית SRT מוצמדת בעברית, ומשום מה סרט אחד מראה את הכתובית כמו שצריך (עם תגיות HTML מעצבנות, אבל לא נורא) סרט אחר לא עולה עם הכתובית וסרטים אחרים עולים עם הכתובית בעברית הפוכה ואי אפשר לסדר את זה.

ניסיתי גם SERVIIO ואת TVERSITY לא הצלחתי להתקין על המחשב (כותב שגיאה שחסר DLL מסויים ואין לי סבלנות להתעסק עם זה). בכל מקרה אני בספק אם תוכנה אחרת מאשר PLEX הייעודית תפתור את הבעיה, אם גם בחיבור ישיר ללא הזרמה מהמחשב הטלויזיה לא מפענחת את הכתוביות כמו שצריך.

חיברתי את הכונן עם הסרטים ישירות דרך ה-USB של הטלויזיה. אז הצלחתי לראות סרט אחד בלבד עם כתוביות בעברית, וכל השאר או שלא עבדו עם כתוביות בכלל, או שעבדו עם כתובית בעברית הפוכה. ואין אפשרות לסדר את זה דרך הטלויזיה. בקיצור - זה גם לא הפתרון.

מה אני אמור לעשות עם זה לדעתכם?

madlib
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

יש לי סמארט של LG עובד עם כתוביות מול שרת PLEX.
האם שאתה מנסה להזרים למחשב או לטלפון ( אני מכיר bubbleUpnp לאנדרואיד) אתה מצליח לראות כתוביות?

aka_katz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לי יש את ה 42lb589 בחדר שינה. והכל עובד. די מבסוט מהרכישה

HP Winrunner
Quality Center
VB Script
QTP
ISTQB

dvdblue פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@madlib
·
היי, במחשב זה עובד (כשצופים ישירות מהסרבר במחשב). רק כשמזרימים לטלויזיה יש את כל הבעיה

mpc9
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #15 

dvdblue כתב:היי,

כמו שאתה יכול להבין מהבעיה שלי - הסמארט הזה לא באמת עובד. אז המלצתי נכון לעכשיו היא לוותר על זה, אבל אולי זו תקלה בטלויזיה? גם כשאני מחבר את הסרטים שלי ב-USB ישירות לטלויזיה דרך תקע ה-USB, לכל הסרטים יש כתובית SRT מוצמדת בעברית, ומשום מה סרט אחד מראה את הכתובית כמו שצריך (עם תגיות HTML מעצבנות, אבל לא נורא) סרט אחר לא עולה עם הכתובית וסרטים אחרים עולים עם הכתובית בעברית הפוכה ואי אפשר לסדר את זה.

ניסיתי גם SERVIIO ואת TVERSITY לא הצלחתי להתקין על המחשב (כותב שגיאה שחסר DLL מסויים ואין לי סבלנות להתעסק עם זה). בכל מקרה אני בספק אם תוכנה אחרת מאשר PLEX הייעודית תפתור את הבעיה, אם גם בחיבור ישיר ללא הזרמה מהמחשב הטלויזיה לא מפענחת את הכתוביות כמו שצריך.

חיברתי את הכונן עם הסרטים ישירות דרך ה-USB של הטלויזיה. אז הצלחתי לראות סרט אחד בלבד עם כתוביות בעברית, וכל השאר או שלא עבדו עם כתוביות בכלל, או שעבדו עם כתובית בעברית הפוכה. ואין אפשרות לסדר את זה דרך הטלויזיה. בקיצור - זה גם לא הפתרון.

מה אני אמור לעשות עם זה לדעתכם?
...
לי יש 55lb679y ואצלי כל הסרטים עובדים כמו שצריך בחיבור ישיר של כונן לטלוויזיה כולל סרטים 3D חוץ מהבעיה עם הניקוד בכתוביות שזאת בעיה ידועה.
תבדוק אם הסרט והכתוביות באותו שם.
·

dvdblue פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

mpc9 כתב:
...
...
לי יש 55lb679y ואצלי כל הסרטים עובדים כמו שצריך בחיבור ישיר של כונן לטלוויזיה כולל סרטים 3D חוץ מהבעיה עם הניקוד בכתוביות שזאת בעיה ידועה.
תבדוק אם הסרט והכתוביות באותו שם.
·
...
תודה לך, בדקתי וזו לא הבעיה. יכול להיות שזה בגלל שכשקיבלתי את הטלויזיה היה עדכון גירסה שאישרתי והורדתי? גם אצלך מופעל עדכון אוטומטי והגירסה היא 4.00.13?
·

idanka
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה #17 

dvdblue כתב: גם אצלך מופעל עדכון אוטומטי והגירסה היא 4.00.13?
·
...
·אצלי, 42LB679Y, הגרסה היא 4.00.29 עם עדכון אוטומטי מופעל, אם כי לא הגיע עדכון גרסה כלשהו במהלך הזמן שהטלויזיה הייתה אצלי. גם באתר התמיכה של LG ישראל הגרסה שמופיעה כעדכנית היא 4.00.29, אגב. שווה לנסות לעדכן ידנית בעזרת דיסק און קי.

dvdblue פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

idanka כתב:
...
...
·אצלי, 42LB679Y, הגרסה היא 4.00.29 עם עדכון אוטומטי מופעל, אם כי לא הגיע עדכון גרסה כלשהו במהלך הזמן שהטלויזיה הייתה אצלי. גם באתר התמיכה של LG ישראל הגרסה שמופיעה כעדכנית היא 4.00.29, אגב. שווה לנסות לעדכן ידנית בעזרת דיסק און קי.
...
מוזר שאצלי העדכון היה לגירסה ישנה יותר... וכשניסיתי ללחוץ על עדכון קיבלתי הודעה שאין גירסה עדכנית יותר...
אנסה בערב לעדכן את הגירסה עם USB בתקווה שזה ייפתר ככה.

תודה רבה!

Lolik
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34

שליחה #19 

בהחלט שווה לבדוק ידנית עידכון כי העידכון האחרון שיפר משמעותית את ספריית הוידיאו הבעייתית ובעיות עם כתוביות מסוימות שהיו. נכון להיום, אחרי העידכון כל סרט שבדקתי בסרביו עבד פיקס עם הכתוביות (מלבד סימני פיסוק הפוכים).
אני מדבר כמובן על מערכת הפעלה webOS, ולא על מערכות הפעלה של הדגמים הישנים יותר שעובדים מצויין גם עם פלקס.

mpc9
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #20 

@dvdblue

אצלי הגירסה היא 4.00.29 תבדוק כמו שאמרו פה אם יש עידכון באופן ידני.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”