מערכת קולנוע ביתית לסלון - תקציב 40,00 ש"ח פלוס מינוס - אפשר לקבל עזרה ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Black-Panther פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

דבר ראשון לפני הכל - רשמתי בערך את אותה ההודעה בפורום מקרנים כי אני מנסה להבין מה ההבדלים, בתור אחד שרגיל לטלויזה .. אני מנסה להבין בעצם "למה לקנות מקרן ... טלויזה לדעתי יותר חדה ויותר פרקטית"

אז ככה,
בואו נתחיל בזה שאני עובר לדירה בשכירות.
מה שכן, אני רוצה לבנות סוג של קולנוע ביתי בדירה (בסלון) עד כמה שאפשר בתקציב נטו של "חומרה" ב סביבות ה 30 - 40 ש"ח.
האם יש מצב שתעזרו לי לבנות מפרט בתקציב הנ"ל, והאם התקציב הוא מספיק למה שאני רוצה ?

התכנון שלי הוא ככה:
כרגע יש לי טלויזה של 60" שהיא סבבה לשידורים לראות YES \ HOT בסבבה ..
לסרטים אני חושב שהמסך קטן מדי (התרגלתי סוג של ..) אז חשבתי להעביר את החומרה הקיימת לחדר השינה ... ולהתפנק בחדש לסלון .

נתונים:
מרחק מקיר לקיר - 5 מטר (טיפה יותר)
גודל הקיר שעליו המסך יושב- 4.35 מטר

רק הסבר קטן על התמונה שהעלתי: זה הסלון (יש לזכור שכרגע הדירה היא -לא שלי- , ואין לי מושג מה הם חשבו עם כל המנורות האלה, מה שכן אבא שלי קבלן שיפוצים ואנחנו הולכים להעיף חלק גדול של המנורות וחלק יהיו ספוטים מהתקרה וכו' .. אז רק להתייחס לשטח .. בבקשה, מבחינתכם כל השטח הזה ריק לגמרי.)

ה 30-40K ישמשו ל:

1. טלויזה
2. מערכת סראונד (רסיבר + רמקולים)

את השיפוץ אני לא מכליל בתקציב הזה .
אין לי בעיה לחכות שבועיים שלוש (הזמנה מחו"ל) אם צריך ...
יש מצב שמישהו יבנה לי מפרט ?

תודה,
יניב.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #2 

עצה ידידותית :

חלק את התקציב בצורה כזו שאתה יודע כמה אתה רוצה להוציא על על רסיבר + רמקולים

לדוגמה 10K שזה מכובד מאוד ופרסם הודעה בפורום "קולנוע בייתי רב ערוצי" :

'מחפש רסיבר + רמקולים בתקציב של 10K '

אני חושב שתקבל יותר תגובות ככה .

עליך להחליט כמו כן אם אתה בקטע של רמקולים סט 5.1 \ רמקולים רצפתיים \ רמקולים מדפיים

או שילוב כלשהו . תמיד עדיף להאזין לרמקולים לפני שקונים אותם .

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #3 

pessik נתן לך עצה טובה להפריד את התקציב אבל בוא אני ארחיב:
1. טלויזיה: היום בתקציב של 10-15K אפשר להשיג מסך מאוד טוב בגודל 55-60". זה הכיוון שהייתי הולך בו. יש אפילו פיליפס ב 65" 65PFS6659 בערך ב 16K.
2. רמקולים. אתה צריך להחליט אם אתה רוצה רמקולים קדמיים עומדים, מדפיים או סטלייטים ואם יהיה לך מזנון לשים עליו מדפיים או סטלייטים או שאתה מתכוון לתלות על הקיר. ברגע שתחליט, אתה צריך ללכת לשמוע רמקולים בחנויות. עדיף לבקש עצה בפורום ולעשות מחקר חוץ מזה כדי שיהיו לך כמה דגמים בראש להתחיל מהם.
בכל מקרה, יש לך 25K, בוא נגיד בשביל רמקולים ורסיבר. בגלל שאתה בטח תרצה (מומלץ, כמובן) סאב שיעלה 4-5K בוא נגיד 20 למערכת והגברה.
אז רסיבר. מדובר על תקציב של 5-7K. רוכשים מאמזון גרמניה/איטליה/אנגליה (שתומכים ב 220V) משהו בסדר גודל של מחיר 800-1000 יורו באתר (אחרי משלוח ומס מקומי שיורד ומס ישראלי שנוסף זה מגיע ל 7K). ברסיברים בסדר גודל הזה, מדובר על חסכון של אלפי שקלים בהשוואה לארץ.
כל השאר לרמקולים. כלומר יש לך 15K לסט של שני קדמיים, סנטר ושני אחוריים. כשתשמע רמקולים ורסיברים בחנות ותראה עם איזה מותג רסיבר זה נשמע הכי טוב תעבור לרכוש רסיבר באמזון. תוך 10 ימים זה יגיע אליך אז זה לא מדובר על המתנה ארוכה.

תקציב מכובד מאוד. שיהיה לך כיף עם תהליך החיפוש ואל תמהר.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”