מרנץ 1504 - למה הוא מתאים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
saharz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אומנם צליל נקי ונעים אבל רק 50W RMS

אז לאיזה מערכות הוא מתאים?

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #2 

יש לי אותו (דור קודם אך אותה הגברה) והוא מפתיע לטובה בעוצמה.

ממלא סלון די גדול בלי שום בעיה

אף פעם לא נכנס לי לפרוטקשן, גם בעוצמות מאד גבוהות

saharz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

yoramw כתב:יש לי אותו (דור קודם אך אותה הגברה) והוא מפתיע לטובה בעוצמה.

ממלא סלון די גדול בלי שום בעיה

אף פעם לא נכנס לי לפרוטקשן, גם בעוצמות מאד גבוהות
...
·איזה רמקולים מחוברים אליו?

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Boston Accostics
Front: HS460 (גודל מלא)
Center: HS225

Rear: MCS100

saharz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

yoramw כתב:Boston Accostics
Front: HS460 (גודל מלא)
Center: HS225

Rear: MCS100
...
·אתה משתמש בו גם לקונלוע בייתי וגם למוסיקה?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

1. 50W RMS שקולים לבערך פי 50 יותר ווליום ממה שאי פעם תשמע במערכת שלך... ;)

2. הסיבה היחידה לא להסתפק בזה היא אם יש לך רמקולים מאוד קשים להנעה (עכבה נומינלית של 4 אוהם ומטה ו/או רגישות של 84dB ומטה). :?

3. למען הסר ספק, יש מגברי סטריאו ייעודיים (בעיקר CLASS A ומנורות), שההספק המירבי שלהם הרבה יותר נמוך מ-50W RMS, ואם תחבר אותם לפחות או יותר כל רמקול (מלבד "זללני זרם" ידועים לשמצה כמו דגמי ה-800 של B&W) הם יעיפו אותך מהכורסא. 8O

נ.ב. חישוב זריז לסעיף 1: מבחינה פיזיקלית, כל ירידה של 3dB מפול ווליום מקטינה את ההספק בוואטים הנדרש מהרסיבר ב-50%. פול ווליום ברוב הרסיברים היום מתוקנן בד"כ ל-18dBFS+, דהיינו 18dB מעל רמת הרפרנס של 0dBFS. במילים אחרות, גם בווליום רפרנס (שרוב האנשים בכלל לא מגיעים אליו ביומיום, וגם לא באירועים מיוחדים..!) אתה כבר 6 "קפיצות" של 3dB מתחת לפול ווליום - ברסיבר שנותן על הנייר 50W RMS, זה אומר שב-0dB אתה מוציא ממנו בין חצי וואט לוואט אחד בלבד. (i)

נ.ב.נ. לשם השוואה, הבוסטון HS460 הנ"ל הם בעלי עכבה של 8 אוהם ורגישות של 89dB, ולכן אין ל-1504 שום בעיה לדחוף אותם.

saharz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

epony כתב:1. 50W RMS שקולים לבערך פי 50 יותר ווליום ממה שאי פעם תשמע במערכת שלך... ;)

2. הסיבה היחידה לא להסתפק בזה היא אם יש לך רמקולים מאוד קשים להנעה (עכבה נומינלית של 4 אוהם ומטה ו/או רגישות של 84dB ומטה). :?

3. למען הסר ספק, יש מגברי סטריאו ייעודיים (בעיקר CLASS A ומנורות), שההספק המירבי שלהם הרבה יותר נמוך מ-50W RMS, ואם תחבר אותם לפחות או יותר כל רמקול (מלבד "זללני זרם" ידועים לשמצה כמו דגמי ה-800 של B&W) הם יעיפו אותך מהכורסא. 8O

נ.ב. חישוב זריז לסעיף 1: מבחינה פיזיקלית, כל ירידה של 3dB מפול ווליום מקטינה את ההספק בוואטים הנדרש מהרסיבר ב-50%. פול ווליום ברוב הרסיברים היום מתוקנן בד"כ ל-18dBFS+, דהיינו 18dB מעל רמת הרפרנס של 0dBFS. במילים אחרות, גם בווליום רפרנס (שרוב האנשים בכלל לא מגיעים אליו ביומיום, וגם לא באירועים מיוחדים..!) אתה כבר 6 "קפיצות" של 3dB מתחת לפול ווליום - ברסיבר שנותן על הנייר 50W RMS, זה אומר שב-0dB אתה מוציא ממנו בין חצי וואט לוואט אחד בלבד. (i)

נ.ב.נ. לשם השוואה, הבוסטון HS460 הנ"ל הם בעלי עכבה של 8 אוהם ורגישות של 89dB, ולכן אין ל-1504 שום בעיה לדחוף אותם.
...
אם הבנתי נכון את מה שכתבת, ל1504 לא תהיה שום בעיה להתמודד בצורה אופטימלית עם וורפידל דיאמונד 8.4?
·

gremlinx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #8 

סער יש לי לדעתי את הדגם הקודם בארון (שידרגתי לדנון X3000 והוא הספייר שלי), אם תרצה לבדוק כיצד הוא מגיב לך במערכת צור קשר בפרטי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

saharz כתב: אם הבנתי נכון את מה שכתבת, ל1504 לא תהיה שום בעיה להתמודד בצורה אופטימלית עם וורפידל דיאמונד 8.4?
...
ממש לא. (Y)

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

saharz כתב:
...
...
·אתה משתמש בו גם לקונלוע בייתי וגם למוסיקה?
...
·כן.
90% קולנוע, 10% מוסיקה.

מאד מרוצה ממנו.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”