RPI זה נחמד אבל...
מניסיון שלי עם XBMC בשנתיים האחרונות והתקנות שביצעתי על כל סוגי הפלטפורמות האפשריות, אני אומר שמבחינתי לפחות רספברי ביחס לחומרת מחשב עם XBMC/OE הוא פחות טוב משמעותית ואני ממליץ להשתמש בו רק בעוד מכשיר משלים ולא כמכשיר ראשי למדיה סנטר.
אצלי בבית ישנם שני מחשבים (ברזלים) עם מפרט מיושן יחסית - דואל קור + 2GB ראם והם מתפקדים מעולה עם XBMC. לעומת זאת הרספברי עובד פחות טוב משמעותית ביחס לשניהם וכרגע הוא משמש כממיר HD נוסף בחדר השינה בתור ממיר IPTV עם רשימת הערוצים של BBTS ואת זה הוא עושה מעולה !!!
אני חושב שמי שמחפש מדיה סנטר ראשון עדיף שימצה את החווייה עם מחשב בתור מכשיר ראשי ולא עם RPI.
כמובן ש-nuc נכלל בהגדרה שלי למחשב ואני מתכוון לקנות אחד כזה בעצמי.
אצלי בבית ישנם שני מחשבים (ברזלים) עם מפרט מיושן יחסית - דואל קור + 2GB ראם והם מתפקדים מעולה עם XBMC. לעומת זאת הרספברי עובד פחות טוב משמעותית ביחס לשניהם וכרגע הוא משמש כממיר HD נוסף בחדר השינה בתור ממיר IPTV עם רשימת הערוצים של BBTS ואת זה הוא עושה מעולה !!!
אני חושב שמי שמחפש מדיה סנטר ראשון עדיף שימצה את החווייה עם מחשב בתור מכשיר ראשי ולא עם RPI.
כמובן ש-nuc נכלל בהגדרה שלי למחשב ואני מתכוון לקנות אחד כזה בעצמי.
נערך לאחרונה על ידי gvooli ב 22/10/2014 10:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
·מסכים איתך במאה אחוז.gvooli כתב:מניסיון שלי עם XBMC בשנתיים האחרונות והתקנות שביצעתי על כל סוגי הפלטפורמות האפשריות, אני אומר שמבחינתי לפחות רספברי ביחס לחומרת מחשב עם XBMC/OE הוא פחות טוב משמעותית ואני ממליץ להשתמש בו רק בעוד מכשיר משלים ולא כמכשיר ראשי למדיה סנטר.
אני חושב שמי שמחפש מדיה סנטר ראשון עדיף שימצה את החווייה עם מחשב בתור מכשיר ראשי ולא עם RPI....
מי שרוצה על באמת להנות מXBMC צריך לוותר מעט על מקום ולשים מחשב PC ולא להתפתות לכל מיני פלסטיקים קטנים וזולים (למרות שראיתי קופסאות מיני פיסי במחירים גבוהים{800-2000 שקל} שעושות את העבודה כמו שצריך)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תתפלא, אבל מחשבי המיני PC "במחירים הגבוהים" עושים עבודה יפה מאוד ובהחלט אפשר לשים אותם בסלון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46427
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
מחשבי ה- NUC כיום מכילים מעבדים מתקדמים, צריכת חשמל נמוכה ויעבירו את החוויה של XBMC בצורה טובה יותר מכל Desktop מזדקן. גם העלות של NUC כזה עומדת על פחות מ- 4 ספרות.
אכן יש מיני פיסי טובים הבעייה היא זה שאם קורה משהו והלך רכיב מה אתה אמור לעשות? להוציא שוב על מכשיר חדש? לרדוף אחרי אנשי החברה?
זה מכשירים שכל עוד אין להם אבא ואמא רציניים בארץ לא הייתי מתעסק איתם וכבר אישית חטפתי סטירה מאחד כזה .
לדעתי מחשב שולחני או מחשב נייד אולי לא הרבה יותר טובים אבל בטוח יותר בטוחים כי יש לך אפשרות להחליף רכיב אם קורה משהו, ואני לא מדבר על שאר האפשרויות שבמחשב רגיל.
הבעיות שיש זה על באמת מקום איחסון בסלון/בחדר תחזוקה נכונה של המחשב וצריכת חשמל גבוהה.
זה מכשירים שכל עוד אין להם אבא ואמא רציניים בארץ לא הייתי מתעסק איתם וכבר אישית חטפתי סטירה מאחד כזה .
לדעתי מחשב שולחני או מחשב נייד אולי לא הרבה יותר טובים אבל בטוח יותר בטוחים כי יש לך אפשרות להחליף רכיב אם קורה משהו, ואני לא מדבר על שאר האפשרויות שבמחשב רגיל.
הבעיות שיש זה על באמת מקום איחסון בסלון/בחדר תחזוקה נכונה של המחשב וצריכת חשמל גבוהה.
עכשיו הסתכלתי על המפרט של הNUC והוא מכיל דברים כמו מחשב ביתי רגיל + והאמת שאפילו יש לו אחריות טובה (המחיר מאוד גבוהה לדעתי), אני התכוונתי לכל המיני פיסי האחרים דוגמת אלו שנקנים באיבי ולא מכילים מעבדי אינטל .
- XBMCHELPER
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מניסיוני הRPI מעולה בתור מדיה סנטר לניגון סרטים וניהול ספריית מדיה אפילו ממחשבים מרוחקים ברשת הביתית.
אבל בתוספי הוידאו שעושים קריאות רבות לאינטרנט לפני ניגון הסרט -הוא מאוד איטי- לא מסתדר טוב עם כל הסקריפטים של הפייתון שמשתוללים עם פתיחת עמודים .
לכן אם המטרה צפיה בסרטים לוקאלית (כולל משרת ביתי) אז סבבה -אם לשימוש בתוספי וידאו - עייף ביותר.
אבל בתוספי הוידאו שעושים קריאות רבות לאינטרנט לפני ניגון הסרט -הוא מאוד איטי- לא מסתדר טוב עם כל הסקריפטים של הפייתון שמשתוללים עם פתיחת עמודים .
לכן אם המטרה צפיה בסרטים לוקאלית (כולל משרת ביתי) אז סבבה -אם לשימוש בתוספי וידאו - עייף ביותר.