לגבי קנייה באמזון ביורו שיש ברשותי ויזה דולר , לגבי שער המרה , ועמלות

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי ויזה בדולרים נטענת של CAL , אם אני קונה מאמזון גרמניה/איטליה /ספרד/צרפת שזה ביורו , בקניה עצמה אני רושם את הויזה דולר וסוג מטבע , בסוג מטבע אם אני ירשום בדולר , אמזון תעשה את ההמרה מיורו לדולר לפי שער גבוה שלהם ואז יקחו לי לפי זה בויזה דולר ? או שאם אני יבחר ביורו והויזה שלי דולר אז מי שיעשה את ההמרה זה חברת אשראי במקרה זה ולא אמזון ?
בשורה תחתונה אם יש לי ויזה דולר יותר משתלם בקנייה באמזון אירופה לבחור מטבע יורו / דולר כדי שיצא חישוב יותר זול ?

אשמח לדעת מה הבדל בין שער המטבע לבין העמלה על שער המטבע ?
נגיד יכול להיות המרה של אמזון ליורו מדולר תהיה גבוהה מאשר שאני מקליד בגוגל את ההמרה שהוא מוציא לי בתוצאה ? לצורך העניין אם 1 יורו שווה 4.6 שקלים אז באמזון ההמרה תהיה 6 שקלים ?

גם שמתכוונים שהמרה באמזון גבוהה מאשר כרטיס אשראי בקנייה , מתכוונים לעמלה שלוקחת אמזון על ביצוע המרה בין מטבעות יורו לדולר והפוך או שערך שער הדולר/היורו גבוה בהרבה משל הכרטיס אשראי , למה הכוונה?

תודה רבה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32984
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

כאשר מדובר בכרטיס אשראי רגיל בשקלים, תמיד יחס ההמרה של חברת כרטיסי האשראי עדיף על יחס ההמרה של אמזון לשקלים.

אבל פה מדובר על יורו לדולר, ולכן זה משהו שצריך לבדוק כי ייתכן שכאן דווקא יחס ההמרה של אמזון יותר משתלם.
הדילמה שלך היא למעשה אם לבחור בחיוב בדולרים או ביורו בתהליך הרכישה באמזון.

אני משער בלבד, אבל על פי מה שכתוב באתר הדואר:
http://www.israelpost.co.il/content.nsf ... enDocument

על עסקה במטבע השונה מדולר תשלם עמלת המרה של 2.5%, לדעתי זה מיחס השערים היציגים כפי שנהוג בויזה כ.א.ל.

כלומר, מה שאתה יכול לעשות כדי לבדוק את זה:

1. ברר מהם השערים היציגים של הדולר והיורו בארץ, וחשב את היחס ביניהם.
2. הכפל את היחס שקיבלת ב-1.025 (כדי לקבל את היחס כולל העמלה של כ.א.ל).
3. הכפל את מחיר העסקה הכולל ביורו (זה שמופיע לקראת סוף העסקה כאשר אתה בוחר בחיוב ביורו עבור כרטיס האשראי) ביחס שחישבת.
4. עכשיו, חזור לעמוד הקודם בתהליך העיסקה ובחר בחיוב דולרי, והתקדם שוב לעמוד הסופי.
השווה את מה שקיבלת בסעיפים 3 ו-4 וכך תוכל לראות מה יותר כדאי.

שים לב שבאתרים של אמזון, לאחר הזנת מספר כרטיס האשראי והבחירה בשער הרצוי עדיין תגיע לעמוד עם הסכום הכולל במטבע שבחרת שבו העיסקה עדיין לא מבוצעת, כך שאל תחשוש לעבור לעמוד הזה ולחזור ממנו אחורה.

אני הייתי ממליץ גם להתקשר למוקד השירות של כ.א.ל ולשאול אותם אם החישוב שלי נכון - 03-5726444.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

pixies כתב:כאשר מדובר בכרטיס אשראי רגיל בשקלים, תמיד יחס ההמרה של חברת כרטיסי האשראי עדיף על יחס ההמרה של אמזון לשקלים.

אבל פה מדובר על יורו לדולר, ולכן זה משהו שצריך לבדוק כי ייתכן שכאן דווקא יחס ההמרה של אמזון יותר משתלם.
הדילמה שלך היא למעשה אם לבחור בחיוב בדולרים או ביורו בתהליך הרכישה באמזון.

אני משער בלבד, אבל על פי מה שכתוב באתר הדואר:
http://www.israelpost.co.il/content.nsf ... enDocument

על עסקה במטבע השונה מדולר תשלם עמלת המרה של 2.5%, לדעתי זה מיחס השערים היציגים כפי שנהוג בויזה כ.א.ל.

כלומר, מה שאתה יכול לעשות כדי לבדוק את זה:

1. ברר מהם השערים היציגים של הדולר והיורו בארץ, וחשב את היחס ביניהם.
2. הכפל את היחס שקיבלת ב-1.025 (כדי לקבל את היחס כולל העמלה של כ.א.ל).
3. הכפל את מחיר העסקה הכולל ביורו (זה שמופיע לקראת סוף העסקה כאשר אתה בוחר בחיוב ביורו עבור כרטיס האשראי) ביחס שחישבת.
4. עכשיו, חזור לעמוד הקודם בתהליך העיסקה ובחר בחיוב דולרי, והתקדם שוב לעמוד הסופי.
השווה את מה שקיבלת בסעיפים 3 ו-4 וכך תוכל לראות מה יותר כדאי.

שים לב שבאתרים של אמזון, לאחר הזנת מספר כרטיס האשראי והבחירה בשער הרצוי עדיין תגיע לעמוד עם הסכום הכולל במטבע שבחרת שבו העיסקה עדיין לא מבוצעת, כך שאל תחשוש לעבור לעמוד הזה ולחזור ממנו אחורה.

אני הייתי ממליץ גם להתקשר למוקד השירות של כ.א.ל ולשאול אותם אם החישוב שלי נכון - 03-5726444.
...
תודה רבה,
אני עשיתי ככה , אני לא יודע אם זה נכון , הלכתי לאתר הזה : http://www.dollargate.net/
בדקתי שער היורו להיום : 4.7577
שער הדולר : 3.731
היחס בין היורו לדולר הוא : 4.7577.3.731 = 1.275
את היחס הכפלתי ב 1.025 : יצא 1.307 כולל עמלה של כאל .

עכשיו לקחתי מוצר מאמזון איטליה שהוא 110 יורו והכפלתי ביחס הסופי כולל עמלה יוצא לי 1.307*110 =142 משהו לא יוצא לי טוב , עשיתי הכל נכון ? או התלבלתי לקראת הסוף ? ( כי מחיר המוצר הוא 520 ש"ח )
הכוונה ל142 היא ליורו כאילו התוספת זה מ110 ל142 ,שאני משלם בסה"כ 142 יורו במקום 110 ?

ולגבי אם יש לי ויזה CAL של שקלים אז לבחור באמזון לאחר שאני מכניס את מספר כרטיס בסוג מטבע :יורו , ככה שאת המרה משקלים ליורו יעשה חברת אשראי ולא אמזון , נכון ? ( או נדרש לסמן עוד משהו חוץ מזה שאמזון לא יגעו בשערי העסקה )

נ.ב- תמיד המרה מיורו לדולר או מדולר ליורו , לוקחים את היציג שער הגבוה יותר ומחלקים בקטן ( לצורך העניין היורו תמיד היה גדול ) כדי לקבל את היחס ?

תודה רבה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

ה-142 זה 142 דולר כולל העמלה, לא 142 יורו.
עכשיו תבדוק את סעיף 4 שכתבתי - לכמה דולרים אמזון תרגמה את זה?

אם יש לך גם ויזה כ.א.ל בשקלים, אז שם זה השער היציג של יורו בשקלים + 2.5% (אלא אם כן יש לך כרטיס עם הטבות שער כמו כרטיס ביזנס).
תבדוק גם את זה - במקרה של כרטיס אשראי בשקלים תמיד כדאי לבחור באמזון אירופאי ביורו כמטבע החיוב.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #5 

גם אם מחייבים ויזה כאל בשקלים בעסקה בחו"ל (למשל בפייאפל), הם עדין גובים 2.5% עמלת המרה, כי זה עסקה מחו"ל.

מניסיון מלפני שנה..אולי השתנה מאז...

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

pixies כתב:ה-142 זה 142 דולר כולל העמלה, לא 142 יורו.
עכשיו תבדוק את סעיף 4 שכתבתי - לכמה דולרים אמזון תרגמה את זה?

אם יש לך גם ויזה כ.א.ל בשקלים, אז שם זה השער היציג של יורו בשקלים + 2.5% (אלא אם כן יש לך כרטיס עם הטבות שער כמו כרטיס ביזנס).
תבדוק גם את זה - במקרה של כרטיס אשראי בשקלים תמיד כדאי לבחור באמזון אירופאי ביורו כמטבע החיוב.
...
תודה,
הכנסתי ויזה דולר במשתמש של AMAZON.COM וזה רושם לי ברגע של השלב עם הויזה , שיש לי ויזה של USA אז ה CONVERTER של אמזון מנוטרל ( לכן אני לא יכול לשנות) , לעומת זאת בamazon.it הוא רושם לי הרבה שלבים ומגיע השלב עם הויזה ואז הוא לא מראה כמו באמזון ארה"ב (בארה"ב בדף עם הויזה אתה רואה את הסכום הכולל ) פה הוא רק מראה לי את הויזה דולר ולא מראה סכום כולל כדי לראות כנראה צריך להמשיך ואני מפחד שהוא סתם יקנה לי , מתי מופיע הסכום הכולל באמזון איטליה כי זה נראה לי אני כבר בסוף ואם אני ילחץ הוא יחייב את הויזה ואני עדיין לא רואה סכום כולל .
ׁ(דר"כ באמזון איטליה הוא לא מראה אם להשתמש בממיר של אמזון אלה הוא אם אני רוצה להשתמש בויזה דולר או להחליף לאחרת , למה )

וגם ברגע שאני בוחר במטבע דולר באתר אירופאי אז אמזון ממיר מיורו לדולר ולא כרטיס אשראי ? ( לכן עדיף כל הזמן לבחור במטבע של האתר אירופאי ביורו ואז מי שימיר זה חברת כרטיס אשראי ? )

אם אני יקנה כרטיס יורו ויטעין אותו איך עמלת ההמרה תתבצע אם אני יקנה מאתר אמזון של ארה"ב ?

wallalon : תודה על המידע .

תודה רבה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

באמזון גרמניה/איטליה/אנגליה, כשאתה מזין מספר כרטיס אשראי (שם גם אפשר לשנות מטבע חיוב) ולוחץ על NEXT, אתה עדיין לא מחוייב.
עדיין יהיה עמוד אחרון עם הסכום הכולל לתשלום וכפתור של "Place My Order" לפני שההזמנה תצא לפועל.
כן לגבי השאלה על אמזון אירופאי.
לגבי אמזון אמריקאי עם כרטיס נטען ביורו, אני מניח שחברת כרטיסי האשראי תבצע את ההמרה.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #8 

אני לא מבין מה אתה מסתבך.
ככלל רצוי לשלם בכרטיס שעובד במטבע בו נעשה החיוב.
אם יש לך ויזה נטען דולרי כדאי להשתמש בחיוב דולרי
אם יש לך ויזה נטען יורו כדאי שהחיוב יהיה ביורו.
לגבי שערי ההמרה - הם מבוצעים לפי שער העברות המחאות גבוה כלומר שער בו הבנק מוכר לך המט"ח, בכל החברות למעט חברה אחת נדמה לי.
דוא ישראל מחייב שער מכירה מזומן בעת טעינת כרטיסים ורכישת מט"ח- לתשומת ליבך.
כל המשחקים של ההמרות הממטבע במקורי כדאיים רק אם המטרה ליצור חיוב במטבע של הכרטיס שלך.
יצוין כי רו כרטיסי האשראי בארץ הם דולריים (אם אני זוכר נכון כולם למעט יורוקארד) כך שאם יש חיוב ביורו עמלת האשראי וההמרה בגין העסקה גבוהות בסדר גודל מעסקת דולרים- גם לזה צריך לשים לב- במיוחד אם יש עמלת מינימום לפעולה.
זה בגדול.
אין משמעות לשערים שאתה רואה בחיפוש באינטרנט בין מטבעות, השעריפ הרלבנטיים הם שערי הבנק בו מבוצעת הפעולה ולמיטב זכרוני עסקאות ביורו בכרטיס דולרי מבוצעת המרה לשקלים ומשקלים ליורו- כך היה פעם אני לא בטוח אם כך היום אבל יכול להיות - אתה עלול לשלם עמלה כפולה.
ואני חוזר לאמור בתחילת ההודעה - עדיף ליצור חיובים במטבע הגנרי של כרטיס האשראי ולא להסתבך עם המרות.

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #9 

רק קצת להרגיע את החשש מחיוב מיידי.

אפילו אם אתה מזמין ונוצרת הזמנה, החיוב מתבצע בשלב השליחה של המוצר.
לוקח להם עבור מוצר מוחשי (לא דיגיטלי) זמן לטפל באיסוף ומשלוח ואפשר לבטל לפחות בשעה שאחרי ההזמנה, אם לא יותר (יומיים שלושה אחרי) כל עוד הם לא שלחו.

כבר היו כמה הזמנות שביטלתי, כי ראיתי שאחרי יום שעדיין הם לא שלחו. או שהמחיר ירד או פשוט לא בא לי לקנות, או רציתי לשלוח עוד משהו באותו חבילה, אז ביטלתי והזמנתי מחדש.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

Borderline1, לא תמיד זה נכון, כי שערי ההמרה של אמזון לא תמיד כדאיים לעומת שערי ההמרה של חברת כרטיס האשראי.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אתה צודק pixies
בדרך כלל שערי ההמרה של פייפאל או אמזון (לדוגמא) יהיו לא כדאיים ביחס לשערי ההמרה של חברות האשראי. אלא אם אתה מבצע החיוב במטבע בו לא מבוצע החיוב בכרטיס שלך ואז אתה עלול להיות מחויב בעמלה גבוהה יותר על ידי חברת האשראי ואז רצוי לשקול ולבחון את ההפרשים בין שערי ההמרה של החברה מנה אתה קונה למול שער ההמרה והעמלה של חברת האשראי.

ולכן כפי שאמרתי רצוי לבצע עסקאות במטבע הזר הגנרי של הכרטיס שלך ולא במטבעות חריגים.
רצוי להוסיף כי קיימת עדיפות למטבע המקורי של האתר בו אתה מבצע הרכישה על פני שירותי המרה של האתר המוצעים לך.
הנה למשל דוגמא של החיובים בויזה לאומי:
https://www.leumi-card.co.il/he-il/Abro ... eVisa.aspx
החיובים מבוצעים לפי שער המרה העברות והמחאות מכירה (גבוה) ואם תבצע בכרטיס חיוב ביורו תחויב בהמרות כפולות - מיורו לשקל ומשקל לדולר ובנוסף בעמלת עסקה של 2.5% מהעסקה.
בכרטיסים המשווקים על ידי ישראכרט המדיניות היא אחרת- ההמרה מבוצעת מיורו או מדולר ישירות לשקלים ובנוסף העמלה הינה בחיוב דולרי 0.5% וביורו 1.75% (הכל בתנאי שהחיוב בחשבון אינו במטבע העסקה)
בהתחשב בנתונים אלו בדרך כלל שערי ההמרה של אמזון או פייפאל יכולים להיות כדאיים יותר - אבל הדבר תלוי כרטיס ספציפי
לכל חברת אשראי מדיניות וכללים משלה ולכן קשה לקבוע כללי אצבע מלבד העדיפות לשימוש במטבע המקורי של האתר בו מוצע השרות ובמטבע הגנרי לכרטיס שלך או להחזיק מספר כרטיסים שבכל אחד מטבע חיוב גנרי אחר כך שתמיד תבצע העסקה בכרטיס העדיף בהיבט החיובים.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

חברת אשראי שלי זה CAL הנטען , אז מה כדאי אם יש לי ויזה דולר באתר אמזון אירופאי , לבחור מטבע של יורו לפי האתר אמזון ואז ההמרה תהיה של כרטיס אשראי או דולר ואז ההמרה תהיה של אמזון ?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

תגיד לי- אתה באמת חושב שאני או מישהו אחר ילכו לקרוא את תנאי העמלות הספציפיים של כ.א.ל נטען (ורצוי גם את תנאי ההמרה שלהם כי בנטענים הם לפעמים גובים שערים גבוהים בלי הצדקה - ראה מקרה דואר ישראל
בדוק את תנאי ההמרה של כרטיס האשראי שלך
בדוק מה תהיה עלות העסקה הספציפית ביום ספציפי באמזון הארופי ביורו וכמה תעלה לך ההמרה
ובדוק מה מחיר העסקה בדולרים באמזון הארופאי וכמה תעלה לך ההמרה בכרטיס
ואז תוכל לקבל בסיס להשוואה
מאחר והשערים משתנים ולפעמים יכול לקרות ששערי ההמרה של אמזון יהיו טובים יותר מעלויות ההמרה בכרטיס האשראי ומאחר והדבר היחיד שנשאר קבוע הוא העמלות ממחיר העסקה לא ניתן לתת תשובה טובה למה כדאי בכלל אלא למה כדאי ברגע נתון על בסיס חישוב ברגע ההחלטה
בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”