שירות הלקוחות של אלקטרוניקס פרו...או כמה זמן לוקח להחליף טלויזיה ?!?!
שלום חברים ,
הייתה ברשותי פלזמה סמסונג PS51E550 . לפני כחודש וחצי שמתי לב לפס אנכי ירוק בצד ימין של המסך...לאחר דפדוף בפורום הבנתי שזו בעייה מוכרת בטלויזיה שלי. לאחר תיאום עם אלקטרוניקס פרו הטלוויזיה נלקחה בתאריך 18/09 . לאחר כשבוע ומשהו נאמר לי שיחליפו לי את הטלוויזיה לחדשה ... לאחר עוד יום יומיים ובדיקה עם היבואן נאמר לי שיחליפו לי ל51F5500 כי לא ניתן להשיג את ה-E550 יותר. אוקיי , עד כאן הכול טוב . אבל מה ? עדיין לא קיבלתי את הטלויזיה החדשה . הזמן עובר ועובר וכל פעם מושכים אותי בטענות שונות כמו "היבואן עוד לא שלח לנו את הטלויזיה" , " עוד לא הגיעה למחסן שלנו" , "עוד לא העברנו את הטלויזיה למחסן שלנו בחיפה" וכו' וכו'. כרגע המצב עומד על כך ששבוע שעבר ביום שלישי ה-14.10 התקשרו אליי מאלקטרוניקס פרו ותיאמו איתי אספקה של הטלויזיה ליום חמישי הקרוב , 23.10 . נאמר לי כשלקחו את הטלויזיה שהענין יטופל עד 10 ימי עסקים - אז נכון שהיו חגים באמצע אבל עדיין , לפי הספירה שלי עד יום חמישי הקרוב יעברו לפחות 18 ימי עסקים ( ויותר מחודש קלנדרי רגיל ).
האם זה נראה לכם תקין להשאיר לקוח באוויר כ"כ הרבה זמן ? או ...לכמה ימי עסקים אלקטרוניקס פרו מחויבים באמת ?
הייתה ברשותי פלזמה סמסונג PS51E550 . לפני כחודש וחצי שמתי לב לפס אנכי ירוק בצד ימין של המסך...לאחר דפדוף בפורום הבנתי שזו בעייה מוכרת בטלויזיה שלי. לאחר תיאום עם אלקטרוניקס פרו הטלוויזיה נלקחה בתאריך 18/09 . לאחר כשבוע ומשהו נאמר לי שיחליפו לי את הטלוויזיה לחדשה ... לאחר עוד יום יומיים ובדיקה עם היבואן נאמר לי שיחליפו לי ל51F5500 כי לא ניתן להשיג את ה-E550 יותר. אוקיי , עד כאן הכול טוב . אבל מה ? עדיין לא קיבלתי את הטלויזיה החדשה . הזמן עובר ועובר וכל פעם מושכים אותי בטענות שונות כמו "היבואן עוד לא שלח לנו את הטלויזיה" , " עוד לא הגיעה למחסן שלנו" , "עוד לא העברנו את הטלויזיה למחסן שלנו בחיפה" וכו' וכו'. כרגע המצב עומד על כך ששבוע שעבר ביום שלישי ה-14.10 התקשרו אליי מאלקטרוניקס פרו ותיאמו איתי אספקה של הטלויזיה ליום חמישי הקרוב , 23.10 . נאמר לי כשלקחו את הטלויזיה שהענין יטופל עד 10 ימי עסקים - אז נכון שהיו חגים באמצע אבל עדיין , לפי הספירה שלי עד יום חמישי הקרוב יעברו לפחות 18 ימי עסקים ( ויותר מחודש קלנדרי רגיל ).
האם זה נראה לכם תקין להשאיר לקוח באוויר כ"כ הרבה זמן ? או ...לכמה ימי עסקים אלקטרוניקס פרו מחויבים באמת ?
- miko79
- חבר ותיק

- תגובות: 1121
- שם מלא: עומר
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
תדרוש טלוויזיה חלופית באותו גודל ללא עלות עד אשר מביאים לך את הטלוויזיה
אני שודרגתי בF5500 51 פלזמה במקום D550 שהתקלקלה.
קיבלתי באותו יום שבאו לאסוף את הטלוויזיה טלוויזיה חלופית ללא עלות.
קיבלתי באותו יום שבאו לאסוף את הטלוויזיה טלוויזיה חלופית ללא עלות.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
חודש להחלפת מוצר זה בהחלט לא תקין ועובר על החוק למיטב הבנתי.
לפי "תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) 2006" חובה על נותן השירות לתקן את המוצר עד 7 ימי עבודה ממועד הקריאה.
ראה סעיף 10 בתקנות:
http://www.moital.gov.il/NR/rdonlyres/7 ... ak6468.pdf
בנוסף לכך, בתעודת האחריות של סמליין (בשירות אלקטרוניקס פרו) עצמה, אשר הגיעה עם המסך רשום גם בה בדיוק את זה בסעיף 4 ואני מצטט:
"אנו מתחייבים לתקן את המוצר תוך 7 ימים מיום הקריאה. שבתות וחגים לא יבואו במניין איזה מהתקופות הנ"ל בסעיף קטן זה."
הייתי מצרף לך צילום של התועדה כולל הסעיף הנ"ל, אך אין ביכולתי לעשות זאת כעת. (אתה מוזמן לבדוק בעצמך בתעודה שלך, אם שמרת אותה)
בכל אופן - זה בהחלט לא תקין וזה רחוק מלהיות שירות ברמה מספקת, ללא קשר כרגע לחוק היבש.
ממליץ לך מאד, ליצור קשר בהקדם עם סמליין ולהתלונן שם על השירות העלוב אותו זכית לקבל. אל תסתפק בנציג, בקש לדבר עם מנהל השירות שלהם. דברתי איתו בעבר לגבי בעיית שירות שהייתה גם לי ועשה רושם בזמנו שהוא אדם שמבין עניין ומנסה לפתור בעיות ולשפר. (לא זוכר כרגע את שמו)
לפי "תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) 2006" חובה על נותן השירות לתקן את המוצר עד 7 ימי עבודה ממועד הקריאה.
ראה סעיף 10 בתקנות:
http://www.moital.gov.il/NR/rdonlyres/7 ... ak6468.pdf
בנוסף לכך, בתעודת האחריות של סמליין (בשירות אלקטרוניקס פרו) עצמה, אשר הגיעה עם המסך רשום גם בה בדיוק את זה בסעיף 4 ואני מצטט:
"אנו מתחייבים לתקן את המוצר תוך 7 ימים מיום הקריאה. שבתות וחגים לא יבואו במניין איזה מהתקופות הנ"ל בסעיף קטן זה."
הייתי מצרף לך צילום של התועדה כולל הסעיף הנ"ל, אך אין ביכולתי לעשות זאת כעת. (אתה מוזמן לבדוק בעצמך בתעודה שלך, אם שמרת אותה)
בכל אופן - זה בהחלט לא תקין וזה רחוק מלהיות שירות ברמה מספקת, ללא קשר כרגע לחוק היבש.
ממליץ לך מאד, ליצור קשר בהקדם עם סמליין ולהתלונן שם על השירות העלוב אותו זכית לקבל. אל תסתפק בנציג, בקש לדבר עם מנהל השירות שלהם. דברתי איתו בעבר לגבי בעיית שירות שהייתה גם לי ועשה רושם בזמנו שהוא אדם שמבין עניין ומנסה לפתור בעיות ולשפר. (לא זוכר כרגע את שמו)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- שם מלא: shahar
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
עברתי סאגה דומה איתם לא מזמן.. לפי אלקטרוניקס פרו, סמסונג לא מביאים יותר פלזמה F5500 51, כי קיבלתי מכשיר מעודפים שהייתה לו שריטה בפח מאחורה..
מוזמנים לראות את השרשור כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt216720.% ... msung.html
מוזמנים לראות את השרשור כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt216720.% ... msung.html
עדכונים :
ביום חמישי בצהריים הגיע הטכנאי הנחמד של אלקטרוניקס פרו עם הטלויזיה החלופית (51F5500) . הטלויזיה הגיעה בקופסא פתוחה כאשר רשום על הקופסא שהיא מעודפים וגם הטכנאי אמר לי שהיא מעודפים. בבדיקה חיצונית התגלו שריטות בפלסטיקה בצד האחורי של המסך ובנוסף לכך עוד שריטה קטנטנה במרכז המסך מקדימה - שריטה שלא מבחינים בה בשום מקרה רגיל ( בצפייה או בכלל ). כל הפגמים הללו רשומים גם בפתק שעל הקופסא של הטלויזיה שאותו צילמתי. הטלויזיה עצמה עובדת מצוין ...ביחד איתה קיבלתי גם שלט חדש ובנוסף החלפתי את המעמד של הטלויזיה לחדש ( את הישן הטכנאי לקח איתו ) .
החלטתי לקבל את הטלויזיה למרות השריטות כי פשוט נמאס לי להיות בלי טלויזיה וכי השריטות בצד האחורי לא מפריעות לי.
מה אני אגיד לכם ... אני מקווה שהטלויזיה החדשה תחזיק הרבה זמן מעמד ושלא אזדקק שוב לשירותי אלקטרוניקס פרו
ביום חמישי בצהריים הגיע הטכנאי הנחמד של אלקטרוניקס פרו עם הטלויזיה החלופית (51F5500) . הטלויזיה הגיעה בקופסא פתוחה כאשר רשום על הקופסא שהיא מעודפים וגם הטכנאי אמר לי שהיא מעודפים. בבדיקה חיצונית התגלו שריטות בפלסטיקה בצד האחורי של המסך ובנוסף לכך עוד שריטה קטנטנה במרכז המסך מקדימה - שריטה שלא מבחינים בה בשום מקרה רגיל ( בצפייה או בכלל ). כל הפגמים הללו רשומים גם בפתק שעל הקופסא של הטלויזיה שאותו צילמתי. הטלויזיה עצמה עובדת מצוין ...ביחד איתה קיבלתי גם שלט חדש ובנוסף החלפתי את המעמד של הטלויזיה לחדש ( את הישן הטכנאי לקח איתו ) .
החלטתי לקבל את הטלויזיה למרות השריטות כי פשוט נמאס לי להיות בלי טלויזיה וכי השריטות בצד האחורי לא מפריעות לי.
מה אני אגיד לכם ... אני מקווה שהטלויזיה החדשה תחזיק הרבה זמן מעמד ושלא אזדקק שוב לשירותי אלקטרוניקס פרו
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לדעתי, חבל שהסכמת לקבל את המסך הזה. אסור להם על פי התקנות לספק לך מוצר משומש ו/או לתקן לך את המסך עם חלפים משומשים או לא מקוריים. בנוסף לכל זה, עוד קבלת מסך משומש עם שריטות.
אני הייתי מסרב להחלפה כזו, דורש במיידי שיחליפו לי למסך חדש כפי שמגיע על פי חוק וכפי שמצויין בתעודת האחריות ולא מעניין אותי גם איך הם יעשו את זה. אם הם מסרבים, הייתי פונה לגופים ציבוריים אשר עוזרים בהתמודדות של לקוחות מול גופים מסחריים. לא שולל גם הגשה לבית משפט לתביעות קטנות. אבל, קבלת את המסך. אז זה כבר לא רלוונטי..
אני הייתי מסרב להחלפה כזו, דורש במיידי שיחליפו לי למסך חדש כפי שמגיע על פי חוק וכפי שמצויין בתעודת האחריות ולא מעניין אותי גם איך הם יעשו את זה. אם הם מסרבים, הייתי פונה לגופים ציבוריים אשר עוזרים בהתמודדות של לקוחות מול גופים מסחריים. לא שולל גם הגשה לבית משפט לתביעות קטנות. אבל, קבלת את המסך. אז זה כבר לא רלוונטי..
ג'קו , אני מבין אותך אבל יש רצוי ויש מצוי. אחרי יותר מחודש בלי טלויזיה וחפירות מצד הבת זוג לא יכלתי להשאר יותר בלי טלויזיה. שנית כל , נראה לי הפירוש שלך לתקנות מעט מוטעה. החוק לא מצויין שמגיע לי מסך חדש בלבד אלא "טובין חדשים , זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך..." . במקרה שלי קיבלתי טובין אחר אבל מסוג ואיכות דומים , בעצם קצת יותר טובים כי הטלויזיה שקיבלתי היא מדגם חדש יותר. ונכון שהיו מעט שריטות על גבי הפנל האחורי אבל באמת שזה לא מפריע כל עוד הטלויזיה עובדת כראוי והיא עובדת כך .
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

הפירוש שלי לחוק לא מוטעה. אתה בעצמך גם מצטט "טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך..." כלומר, קודם כל שיהיו חדשים. אז בא הפסיק וממשיכים לפרט: שיהיו זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך - כלומר לא מספיק שיהיה חדש אלא גם דרוש שיהיה זהה או לפחות מסוג ואיכות דומים ושווי ערך. במקרה שהם לא זהים, ניתן להכניס פרשנות משפטית למה הכוונה ב- "מסוג ואיכות דומים ושווי ערך", על עניין החדש המחוקק לא השאיר מקום לפרשנות.
בשורה תחתונה, אני מבין גם את הלחצים בהם היית נתון מצד המשפחה וכורך המציאות, לכאן בדיוק כיוונו אלקטרוניקס פרו / סמליין. שיטת מצליח.
אני מאחל לך שתהנה מהסמך שקיבלת ולא תצטרך לממש איתם שוב אחריות..
בשורה תחתונה, אני מבין גם את הלחצים בהם היית נתון מצד המשפחה וכורך המציאות, לכאן בדיוק כיוונו אלקטרוניקס פרו / סמליין. שיטת מצליח.
אני מאחל לך שתהנה מהסמך שקיבלת ולא תצטרך לממש איתם שוב אחריות..
כשאני קורא את ההודעה האחרונה שלך אני מבין שכנראה אתה צודק. בכל מקרה , שלחתי אימייל לסמליין מיניליין ונראה איך הם יגיבו. אם הם יציעו לי הארכת אחריות בחינם מבחינתי זה יתן לי שקט נפשי לגבי המסך ואני אוכל להרגע ולפחות לצאת עם קצת טעם טוב מכל חווית השירות הלא תקינה הזו.
עדכון :
שלחתי אימייל לסמליין והעתק שלו דרך הלשונית לפניות אצלהם באתר לפני יותר משבוע ועד עכשיו לא קיבלתי תגובה . מצער שהיבואן הרשמי לא מואיל בטובו לשלוח אפילו תגובה לקונית כלשהי... ככה נראה השירות בישראל של ספקית הטלוויזיות כנראה הכי גדולה בארצנו.
שלחתי אימייל לסמליין והעתק שלו דרך הלשונית לפניות אצלהם באתר לפני יותר משבוע ועד עכשיו לא קיבלתי תגובה . מצער שהיבואן הרשמי לא מואיל בטובו לשלוח אפילו תגובה לקונית כלשהי... ככה נראה השירות בישראל של ספקית הטלוויזיות כנראה הכי גדולה בארצנו.
אני לא מבין איך הם סירבו לך ? אתה הרי .. LOKI !!
ועכשיו ברצינות - אני מבין לליבך ויודע שישנם גופים המנצלים מקרים דומים לשלך ו"דוחפים" להם מסכי תצוגה ועודפים ומסכים מחודשים/מתוקנים.
מה שלא מובן לי זה שאמרת שישנם שריטות מאחורה (עוד נסבל) אבל שיש גם שריטה מקדימה ,(קטנה אבל עדיין שריטה במרכז מסך .
זה לא היה עובר אצלי בשום מצב.
מציע לך לשלוח להם מכתב בדואר רשום עם צילום הנתונים של הTV שקיבלת והשתלשלות האירועים.
שם תסביר את מה שקרה. בכל מקרה גם זה דואר רשום לכן זה יוכל לשמש אותך בעתיד .
ועכשיו ברצינות - אני מבין לליבך ויודע שישנם גופים המנצלים מקרים דומים לשלך ו"דוחפים" להם מסכי תצוגה ועודפים ומסכים מחודשים/מתוקנים.
מה שלא מובן לי זה שאמרת שישנם שריטות מאחורה (עוד נסבל) אבל שיש גם שריטה מקדימה ,(קטנה אבל עדיין שריטה במרכז מסך .
זה לא היה עובר אצלי בשום מצב.
מציע לך לשלוח להם מכתב בדואר רשום עם צילום הנתונים של הTV שקיבלת והשתלשלות האירועים.
שם תסביר את מה שקרה. בכל מקרה גם זה דואר רשום לכן זה יוכל לשמש אותך בעתיד .
·loki2d כתב:כשאני קורא את ההודעה האחרונה שלך אני מבין שכנראה אתה צודק. בכל מקרה , שלחתי אימייל לסמליין מיניליין ונראה איך הם יגיבו. אם הם יציעו לי הארכת אחריות בחינם מבחינתי זה יתן לי שקט נפשי לגבי המסך ואני אוכל להרגע ולפחות לצאת עם קצת טעם טוב מכל חווית השירות הלא תקינה הזו....
לא אתה צודק (שהשתכנעת) ולא קודמך צודק!!!
אתה בהגינותך ציטטת את הסעיף ופירשת אותו נכונה. לעומתך חברך די סילף את הוראת החוק.
שים לב שמדובר בחלופות
הפרשנות הנכונה היא
שבמקרה של טובין חדשים - יתקבל טובין חדש
במקרה ולא - אזי יתקבל מוצר שווה ערך למוצר הקיים אצלך לכן אל יעצב ליבך שמח במה שיש אתה בהחלט צודק שלעיתים צריך להרפות ולהנות ממה שיש.
קיבלת מסך מתקדם יותר ובוודאי שלא היה מקום לתת לך מסך חדש אלמלא התקול חדש.
·jacko-il כתב:הפירוש שלי לחוק לא מוטעה. אתה בעצמך גם מצטט "טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך..." כלומר, קודם כל שיהיו חדשים. אז בא הפסיק וממשיכים לפרט: שיהיו זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך - כלומר לא מספיק שיהיה חדש אלא גם דרוש שיהיה זהה או לפחות מסוג ואיכות דומים ושווי ערך. במקרה שהם לא זהים, ניתן להכניס פרשנות משפטית למה הכוונה ב- "מסוג ואיכות דומים ושווי ערך", על עניין החדש המחוקק לא השאיר מקום לפרשנות.
אני מאחל לך שתהנה מהסמך שקיבלת ולא תצטרך לממש איתם שוב אחריות.....
הפירוש לך מוטעה מיסודו ואתה טועה ומטעה!
מדובר בחלופות ידידי!
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@erez67
מכבד את דעתך חבר, אך לדעתי אני לא טועה. כך אני מבין את סעיף 6ג' בתקנות.
לא מסכים איתי? זכותך המלאה.
לא מסכים איתי? זכותך המלאה.
כוונתך בהחלט טובה!jacko-il כתב:@erez67
לא מסכים איתי? זכותך המלאה....
להלן הסעיף שכותרתו: "אופן ביצוע התיקונים"
6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין
למצב שבו היו אילמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המוחלפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו- (ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או שווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם.
שים לב לסעיף ג' שמדבר על סיפוק טובין חדשים, זהים או שווה ערך - מדובר בחלופות והמסקנה אליה הגעת שהכוונה קודם לחדשים היא הבנה שגוייה מיסודה אשר אינה מתיישבת עם הטקסט הפשוט מבלי להידרש לפרשנות משפטית.
שימת ליבך גם לסעיף א' המקדים המסביר שישנה חובה להחזיר את הטובין למצבם טרם הקלקול - היינו אם מדובר במוצר חדש הרי שיתקבל חדש תמורתו ובאם לא מדובר במוצר חדש כמו במקרה שלפנינו הרי שהטיפול שניתן לו הולם את הוראות החוק.
נערך לאחרונה על ידי erez67 ב 04/11/2014 21:40, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אתחיל משאלה פשוטה: האם היצרן מילא אחר הוראות בסעיף א' ו- ב' ? לדעתי לא, כי הוא בחר שלא לתקן את המוצר אלא להחליף באחר.
כאן סעיף ג' בא לידי ביטוי - יספק לצרכן טובין חדשים שהם או זהים או שווי ערך או ישיב לו את הכסף.
אתה בא ואומר שלהחליף למוצר חדש היא חלופה בפני עצמה? אין בזה הגיון בכלל מפני שברור שהיצרן תמיד יבחר שלא להביא מוצר חדש אם יתנו לו את האפשרות.
אם הוא יכול להביא מוצר משומש אז איפה זה נגמר? האם היצרן יכול למשוך מסך משומש מתצוגה באיזה חנות, שעבד אלפי שעות ולתת אותה ללקוח במקום המוצר שלו שהתקלקל? זה נשמע לך מצב מתקבל על הדעת?
כאן סעיף ג' בא לידי ביטוי - יספק לצרכן טובין חדשים שהם או זהים או שווי ערך או ישיב לו את הכסף.
אתה בא ואומר שלהחליף למוצר חדש היא חלופה בפני עצמה? אין בזה הגיון בכלל מפני שברור שהיצרן תמיד יבחר שלא להביא מוצר חדש אם יתנו לו את האפשרות.
אם הוא יכול להביא מוצר משומש אז איפה זה נגמר? האם היצרן יכול למשוך מסך משומש מתצוגה באיזה חנות, שעבד אלפי שעות ולתת אותה ללקוח במקום המוצר שלו שהתקלקל? זה נשמע לך מצב מתקבל על הדעת?