מסקנות של מתחיל

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
BuSa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #21 

ולמה לא להשקיע חד פעמי בממיר עידן פלוס ולסיים תסיפור? אני עם אנטנת usb ב25 שקל מאיביי שעובדת מצויין ומסונכרנת לתוך הxbmc. בשביל ערוץ 2 ו10 מי צריך הוט או יס?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #22 

@benny123
·בתור אחד שהיה שנים עם סטרימרים ולאחרונה 'התגייר' ל HTPC, אין לי ספק שהממשק והפונקצינליות שלו היא בגדר חלום, לעומת נגני מדיה אחרים. אך התלונה בשרשור זה היא לגבי התכנים און-ליין/לייב, בהם יש להרבה משתמשים בעיות שעושות את את ההרחבות ללא שמישות כמעט...

zeashbe
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #23 

אני מרוצה מאד מתוכנה. בבית מותקנים רק מחשבים. (אפילו אחד בו 8) כולם מריצים ללא הפרעות כל תוסף.
חיבור 15 מגה בזק.
בהתחלה היה קשה לגרום למשפחה להאמין, אבל לאט לאט השמועה פשטה והתחילו לשאול אם כבר ראינו פרק ששודר בארה"ב ויגיע
לארץ רק שבוע הבא או מאוחר יותר.
לגבי סרטים, יש לנו מתנדבת לבייביסיטר - רק שנפעיל לה את הסרט שהיא רוצה.
נכון, זה לא זיפזופ וצפייה מיידית אבל אני נהנה מעושר תכנים בלתי נתפס.
התרגלנו לצפות במה שרוצים ולא במה שיש.
ולסיכום, הבת הקטנה שאלה אותנו לא מזמן "מה זה יס?" ואפילו אשתי התגאתה.

eldadf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 350
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #24 

בתור אחד שיש לו XBMC מותקן על 2 מחשבים + RPI, אחד המחשבים הוא שרת DB עם תוכן מקומי.
מבחינת סרטים וסדרות אנחנו מסודרים, אין תקלות הכל זמין מיד ובאיכות גבוהה(אני מעדיף את ISTREAM על ג'נסיס, יותר תוכן HD ופחות בעיות עם קישורים).
מבחינת ערוצי טלוויזיה ישראלים, פחות משתמש אבל תוסף israelive עושה את העבודה אך אני שוקל גם פה לקנות אנטנה ולקלוט עידן + ולהגדירה בXBMC.
התענוג הנוסף הוא שידורי ספורט ישירים שאני נהנה לראות דרך P2P, לאחר תקופת הסתגלות,תהיה,קינפוג אני יכול להגיד שהגעתי למצב שהשידורים עובדים בצורה טובה.

אכן RPI יותר איטי, ודורש מעט סבלנות בשימוש היומיומי.
כמו שאמרו פה לפני, מחשב ביתי בן 5 שנים בעלות של 400-500 ש"ח יעשה את העבודה יותר טוב ולפעמים עדיף פשוט להשתמש בפתרון זה למי שמוצר קצת יותר גדול וזולל מעט יותר חשמל לא מפריע.

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1011
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #25 

רק כמה הערות, כי נראה לי שכמה אנשים פה לא מבדילים עד הסוף בין XBMC לבין הפלטפורמה שבה רץ XBMC ולבין התוכן שניתן לראות ב-XBMC:

נתחיל בתוכן: יש מלא מקומות באינטרנט שמציעים תוכן כמו סרטים או סדרות או ווידאו קליפים. כל מקום כזה יש לו את השרתים שמהם התוכן מוזרם. יש כאלה שהם שרתים חזקים ויש כאלה שלא כל כך. ויש כאלה שנופלים או נסגרים עם הזמן.
וכאשר השרת עמוס לא יעזור כמה כבל תת-ימי דחפתם אליכם הביתה, השרות יהיה מקוטע אם רציתם לראות לייב (אז אתם יכולים פשוט לבפר או להוריד ברקע ולראות יותר מאוחר) ולפי טבע העולם בשעות אחרות, כאשר אירופה או אמריקה ישנים אז השרת פתאום מזרים בלי בעיות.

יש גם את עיניין ה-throtle, כמה שרתים מגבילים כמה רוחב פס מספקים לכם מבוסס על ה-IP שלכם, אני לא הייתי מודע לזה עד שהתחלתי להשתמש בשרות VPN וגיליתי שאותו קישור עובד נפלא אם השרת חושב שאני בלונדון או ניו יורק.

וגם לא לזלזל שאחד הפונקציות העיקריות של XBMC הוא אירגון הסרטים והמוסיקה שיש לכם בבית במחשב שלכם והשלמת התמונות ועטיפות ומידע על אמנים.

נעבור לפלטפורמה של XBMC: לא כל חמרה מריצה XBMC בפוטנציאל המקסימלי. כל משימה שתתילו על XBCM הוא ינסה לבצע, לרוב במולטיטסקינג. וכל דבר קטן מוריד מכח החישוב של החמרה שבחרתם. אם יש לכם כרטיס גרפי אז פיניתם כח חישוב לדברים אחריםת כמו להוריד טורנטים במקביל או להציג תמונות יפות ברקע וכו'.

אם אין לכם כרטיס גרפי הכל צריך לעשות ה-CPU ן לחלק קצת לכל משימה.
אם רק תסתכלו על תוכן SD יהיה יותר קל על ה-CPU
אני ממליץ על HTPC מלא עם כרטיס גרפי, המחירים לא כל כל רחוקים ממזרימדיה או חמרה אחרת ויש לכם גמישות מקסימלית.

לבסוף XBMC עצמו: זה רק הממשק לכל העולם הזה, ולדעתי הוא ממשק אדיר, שניתן לקנפג באלף דרכים שונות שיראה כמו שאתם אוהבים. מאחוריו הכח של קוד פתוח וחינמי שגורם למיליון אנשים לתרום את ה-2 סנטים שלהם עם תוסף כזה או אחר ועם פידבק לתיקון באגים. התוצאה היא שיש לכם ים של תוספים לבחור (הרבה הרבה יותר מהכמה תוספים שמדוסקסים בפורומים כאן, פשוט תדפדפו ותנסו)
וזה הולך ומשתפר מגרסה לגרסה.

לכן אל תאשימו את XBMC בחסרונות של נותני התוכן או בחסרונות החמרה שעליה הוא רץ. דוקא XBMC לא אחראי על לינקים שלא עובדים או הזרמה מקוטעת או חסר כח חישוב או מקום בדיסק.
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #26 

חבל להסתמך על סטרימינג לערוצים 1,2,10 וכו'
אם כבר קנית מחשב תשקיע עוד 100₪, תקנה דונגל DVB ותקלוט עידן+.

supsurf1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #27 

יש דונגל שיעבוד על MINIX?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”